Skocz do zawartości
Gość bazyl

GeForce 3 Ti, GeForce 4 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Mam geForce 4 Ti 4800SE, probowałem ja podkręcić, ale nawet przy minimalnie zwiekszonych czestotliwosciach karta siada, zadne gry nie chodza, tylko czarny obraz. :mur: Przy standardowych zegarach wszystko jest OK. Co moge zrobic? moze jakies potoki odblokowac albo cos w ty stylu? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam geForce 4 Ti 4800SE, probowałem ja podkręcić, ale nawet przy minimalnie zwiekszonych czestotliwosciach karta siada, zadne gry nie chodza, tylko czarny obraz. :mur:  Przy standardowych zegarach wszystko jest OK. Co moge zrobic? moze jakies potoki odblokowac albo cos w ty stylu? :blink:

1479220[/snapback]

Przede wszystkim jakie karta ma chłodzenie? Pewnie jest jej za ciepło i dlatego nie daje się podkręcić.

Można też podejrzewac zasilacz, ponieważ black screen jest charakterystyczny dla np codegenów.

A narazie sprawdz palcem temperature pcb karty po drugiej stronie rdzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam geForce 4 Ti 4800SE, probowałem ja podkręcić, ale nawet przy minimalnie zwiekszonych czestotliwosciach karta siada, zadne gry nie chodza, tylko czarny obraz. :mur:  Przy standardowych zegarach wszystko jest OK. Co moge zrobic? moze jakies potoki odblokowac albo cos w ty stylu? :blink:

1479220[/snapback]

Jezu....skąd ludzie biorą informacje o jakiś potokach do odblokowania na tej karcie......no jest nienormalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie cena okazyjna, ale cos mi podpowiada ze to jakies gnioty niekrecalne. Ja bym w tej chwili za male pieniadze polowal na GF4Ti.

Da sie juz naprawde ze niewielkie pieniadze kupic.

1493339[/snapback]

Nie no bez jaj

Jesli masz do wyrwania Ti200 za 100zl to ja bym sie nawet ne zastanawial bo za ta kase to nic lepszego nie wyrwiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no bez jaj

Jesli masz do wyrwania Ti200 za 100zl to ja bym sie nawet ne zastanawial bo za ta kase to nic lepszego nie wyrwiesz.

1497742[/snapback]

No, już kupiona, tyle że medion, ale za to 6 mies. gwary :D

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53763463

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, już kupiona, tyle że medion, ale za to 6 mies. gwary :D

1497854[/snapback]

tylko ze ja widze ze to jakis kastrat jest, bo oryginalnie ti4200 maja taktowania 250/400-te wolniejsze badz 250/513 te szybsze a ty masz na rdzeniu 175Mhz i mam nadzieje ze sie bedzie ładnie krecil bo tak to nic szczegolnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marcin198787

Mam geforcea 3 titanium 200 od winfasta i podkręciłem go do 220/490. Jak dam więcej to wyskakują artefakty :/ Co jest nie tak, czemu nie można więcej? Chłodzenie mam oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra pasta i chłodzenie mogloby poprawic osiągi. Chłodzenie mozna zrobic np. tak: 1 2

Moze tez poprostu taka karta niekretliwa, chociaz leadtek to w miare powinien sie podkrecic. A arty to kiedy, jak GPU czy ramy podkrecisz?? Masz radiaty na pamieciach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA SWOJEGO gf 3ti200 128MB msi

Nakręciłem

z

170@400

do

210@472

narazie jescze jestem w fazie testów ale na 210@472 mam w 3d marku 2001 se 6620 co poprawiło wydajonosc o 600 pkt. w porownaniu ze standardami...

Edytowane przez Dudek89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA SWOJEGO gf 3ti200 128MB msi

Nakręciłem

z

170@400

do

210@472

narazie jescze jestem w fazie testów ale na 210@472 mam w 3d marku 2001 se 6620 co poprawiło wydajonosc o 6tys. pkt. w porownaniu ze standardami...

1513774[/snapback]

standardowe wyniki gef3 ti 200 w tym marku sa na poziomie 7500pkt po podkreceniu powyzej albo blisko 10 000pkt wiec twoje 6620pkt to nędza ;) tyle to mialem dawno temu na duronie 1.2GHz i nie kreconym gef3 ti 200

wyniki O/C tez masz nie za wyokie ;) dobry rezultat to 260/550MHz :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość marcin198787

" dobra pasta i chłodzenie mogloby poprawic osiągi. Chłodzenie mozna zrobic np. tak: 1 2

Moze tez poprostu taka karta niekretliwa, chociaz leadtek to w miare powinien sie podkrecic. A arty to kiedy, jak GPU czy ramy podkrecisz?? Masz radiaty na pamieciach??"

Pastę mam zamiar zmienić na arctic silver 5, radiator mam duży, na całą kartę (http://www.tomshardware.pl/graphic/20011218/images/leadtek-ti200-2-large.jpg), ten wentyl co tam siedzi jest ciut głośny więc mam zamiar zamienić go na jakiś 60 mm albo 80 mm wolnoobrotowy albo wogóle wyrzucić ten radiator i dać tam coś lepszego.

Artefakty wyskakują ja podkręcę i pamięć i procek, dalej już nie mogę. Moje wyniki po podkręceniu to 7550 w 3dmarku2001se i 1335 w 2003, czy to dużo czy mało jak na tą kartę? Mój komp to: Athlon XP 2000+, ECS K7VTA3, 2x256 MB DDR, dysk Samsunga spin point 80 GB 2 MB cache.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh, nie ma to jak stary dobry gainward :D

260 / 560 bez oporów z jakimś kiepskim radiatorem (mały, rzadkie finy)na rdzeniu i wentylem 8x8 na 7v i z bartonem 3200+ prawie 11 tysiaków. myślę sobie że jeszcze troche wycisnę, jak dorwę win2k :)

orb z podpisu troche nieaktualny ( teraz 109xx )

Edytowane przez Liseq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hem, moj cfg

Celina D 2.8, 256ddr oem, gf3ti 200,

w 3dmarku 2k1 mam ~7k, ostatnio 72xx na najnowszych sterach,

narazie nic nie krecone, moze 'pozniej'

czy to nie za malo jak na ten sprzet, w sumie malo ramu (brak $ :P), no i celina ale...

Edytowane przez miKruz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hem, moj cfg

Celina D 2.8, 256ddr oem, gf3ti 200,

w 3dmarku 2k1 mam ~7k, ostatnio 72xx na najnowszych sterach,

narazie nic nie krecone, moze 'pozniej'

czy to nie za malo jak na ten sprzet, w sumie malo ramu (brak $ :P), no i celina ale...

1521837[/snapback]

zmien stery do marka na 44.03 bedzie ok 9k, poza tym na celinie duzo nie wyciszniesz, na jakims Athlonku 2.2-2.4GHz z FSB powyzej 200 wycisnalbys 12k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmien stery do marka na 44.03 bedzie ok 9k, poza tym na celinie duzo nie wyciszniesz, na jakims Athlonku 2.2-2.4GHz z FSB powyzej 200 wycisnalbys 12k

1522056[/snapback]

Stery 40.72. Troszke zegarami pojedz w gore i 10k pojdzie spokojnie.

Bardziej od taktowania procesora liczy sie FSB/timmingi

By przy fsb troszke powyzej 200 wycisnac 12k to trzeba sie juz troszeczke nameczyc,

chyba ze miales na mysli okolice 250+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dalem stery 40.72, karte lekko 'przekrecilem' - 400/451@430/481 i wyszlo to - klik

jeszcze pozniej pokombinuje moze cos wiecej wyjdzie ;s a, tak dla wiadomosci karta gainwarda.

aha, jeszcze takie nedzne pytanie, okolo o ile mozna podkrecic karte na standardowym chlodzeniu ? wiadomo mniej wiecej ? do 450/500 powinno pojsc ? :>

Edytowane przez miKruz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nikt tutaj nie odpowie ci na ile pojdzie twoja karta.

Spruboj jechac po 5mhz to na gpu, tu na memkach. Datad az zacznie karta lapac freezy. Tym spodobem dojdziesz do max ustawien. Do pracy na codzien zmniejszysz o jakies 5 - 10 MHz i git :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Posiadam od niedawna kartę GeForce 3 TI450 Gainwarda i chcę włączyć obsługę fastwrites, ale coś mi niewychodzi :mur: , i mam takie pytanie: czy ta karta w ogule to obsługuje? I jeśli tak, a funkcja jest zablokowana, czy można spalić grafę podczas jej odblokowywania? :mellow:

Z góry dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Posiadam od niedawna kartę GeForce 3 TI450 Gainwarda i chcę włączyć obsługę fastwrites, ale coś mi niewychodzi :mur:  , i mam takie pytanie:  czy ta karta w ogule to obsługuje? I jeśli tak, a funkcja jest zablokowana, czy można spalić grafę podczas jej odblokowywania?  :mellow:

Z góry dzięki :)

1524239[/snapback]

miałem tą grafe kiedyś, właczyłem Fast Write i bez problemów działała. rozumiem ze w BIOSie właczasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi