Skocz do zawartości
Gość bazyl

GeForce 3 Ti, GeForce 4 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Prubowałem w biosie płyty ale Aida sugerował że opcja jest wyłączona :mellow: . Chcę właśnie sprubować w RivaTuneże- już odblokowałem tę opcję w zakładce ,,AGP", ale nie wiem czy w ten sposób nie spale grafiki... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chcialbym zebyscie wyrazili swoja opinie co jest nie tak mianowicie kupilem karte graficzna MSI GeForce 4 Ti 4600 128 ddr BGA. Moj problem polega na tym ze w 3dmarku 2001 SE mam tylko 7768 pkt!!!! co jest grane jak tak czytam ze wyciskacie z gf3 ti 200 czasami i nawet ponad 10000 to mnie trafia.

Moj sprzet:

Asrock p4v88

Celeron 2.0@2.2 (fsb 110) w drodze mam p4 2.53 ghz

256 ram ddr 400 mhz

dysk maxtor 80 gb + u5 40 gb

windows xp sp1

stery nvidia 77.72

testy robilem na standardowym ustwieniu bez tam zadnych AA itp

help bo nei wiem co jest grane :(

Edytowane przez peace_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik jest w normie. Jak zmienisz procka na tego P4, to wynik zwiększy się do jakiś 12000 punktów. Spróbuj jeszcze poustawiać w biosie troche ostrzejsze timingi dla ramu, wynik powinien nieznacznie podskoczyć.

PS. ten celeron zaniża wynik dwukrotnie,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli wszystk ojest ok ? tylko ten baleron gowniany tak? zobacze jak bedize na p4

pozdro

1544730[/snapback]

dokładnie.

Ja na baleronie 1700@1800 i geforcem 3 GAINWARDA wykręconym do 260/550 nie mogłem przekroczyć 7000 punktów. Jak wrzuciłem starusieńkiego P4 1,6 (256kb cache- willamette), to wyniczek bez krecenia karty był ponad 7000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam MSI GeForce 4 TI 4400@4600 i:

- Zmień stery na 45.23

- Masz celerona nie licz na powyżej 10000

- Ja na mojej karcie mam wynik 14500 w 3DMarku 2001 :)

Gfara jest dobra. W HL2 bez AA, na 1280x1024 i reszta na max, mam od 40-100FPS. Może nie ma tych mocnych efektow ktore daje dx 9 ale jezeli chodzi o FPS to grafa jest strzałem w 10.

Pozdro :)

Edytowane przez Szajba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam MSI GeForce 4 TI 4400@4600 i:

- Zmień stery na 45.23

- Masz celerona nie licz na powyżej 10000

- Ja na mojej karcie mam wynik 14500 w 3DMarku 2001 :)

Gfara jest dobra. W HL2 bez AA, na 1280x1024 i reszta na max, mam od 40-100FPS. Może nie ma tych mocnych efektow ktore daje dx 9 ale jezeli chodzi o FPS to grafa jest strzałem w 10.

1546816[/snapback]

nom kupilem ja na allegro za 239 zl to sie chyba oplacalo

btw czekam na tego p4 ciagle jutro powinien dojsc facet wyslal w srode zrobie test i zobacze ta tego celka posle prosto do kosza :D

btw2 ustawilem ta kate na 320/710 zero krzakow nic nie tnie ale mam standardowy cooler i boje sie wiecej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no super zrobilem test juz na p4 2.53 i mialem okolo 12k tylko ze po jakiejs godzinie karta zaczela mi sypac jakies smieci bez podkrecania :( wyjalem ja podociskalem pamieci i kondensatory to przestalo tylko po jakis 5 godzinach pracy znowu to samo juz po karcie czy dawac do jakiegos servisu typu : http://www.kupsprzedaj.pl/ks-item,491232.asp

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no super zrobilem test juz na p4 2.53 i mialem okolo 12k tylko ze po jakiejs godzinie karta zaczela mi sypac jakies smieci bez podkrecania :( wyjalem ja podociskalem pamieci i kondensatory to przestalo tylko po jakis 5 godzinach pracy znowu to samo juz po karcie czy dawac do jakiegos servisu typu : 1548696[/snapback]

Z tego co przeczytałem rozumie ze kupiłeś używaną.Moze masz jakąs uszkodzoną?

Zób reinstalke windy i jeśli sie to powtórzy to sprzedaj czym prędzej tą karte albo oddaj na serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie to uszkodzone są jakieś sciezki na pcb, dostalem ostatnio z serwisu ti4200 i symptomy byly identyczne, raz na jakis czas nie bylo artow, pozniej znow sie pojawialy, kilka razy karte wyciagnolem i wlozylem i znow czysto, wylaczylem kompa i brudy. raczej nie da sie tego naprawic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg. mnie to uszkodzone są jakieś sciezki na pcb, dostalem ostatnio z serwisu ti4200 i symptomy byly identyczne, raz na jakis czas nie bylo artow, pozniej znow sie pojawialy, kilka razy karte wyciagnolem i wlozylem i znow czysto, wylaczylem kompa i brudy. raczej nie da sie tego naprawic.

1549235[/snapback]

nawet mnie nie doluj musie sie dac to naprawic jestem sklonny dac za naprawe tyle ile dalem za ta karte :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no ja juz nic nie rozumiem wlasnie wzielem sie wkurzylem podociskalem pamieci poruszalem kondensatory wygielem ja na maksa ze zlosci wkladam mysle se nie za dziala leci przez okno a tu co ? wlasnie pisze tego posta pracujac na niej hehehe masakra tylko ciekawe ile wytrzyma :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam mozliwosc kupienia ti4200 128mb tvo/dvi za 140zl, z 3 letnia gwarancja... ino nietypowa- ma wszystkie kosci po 4 w rzedzie na laminacie, XFX chyba, sprzedawca twierdzi ze jest 250/500... a ze moja wlasna karta chwilowo przebywa na leczeniu... jak myslicie?

ps. nie pisze ze swojego kompa, a na tym cosik polsie znakli wcielo, wiec bez plucia prosze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne...

Nałożyłem na grafe Wentyl z radiatorem od proca (stary Spire z Durona 1.0 ok.45-48C lekko przerobiony B) ), ale co dziwne od spodu GPU jest dość mocno ciepły, zaś radiator zimny, lub letni... Czy to wina pasty termoprzewodzącej? Przykręcałem go więc chyba powinien dość dobrze przylegać :mellow: . Zresztą na duronie był mocno ciepły... Czy ktoś może wie co może być przyczyną słabego odprowadzania ciepła od GPU? :-|

PS: Sorry za dubla...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra pasta troszke pomaga.

Nastepnie szlif rdzenia.

Jednak zawsze te miejsce nad GPU bedzie gorace chyba ze zalozysz FC ;)

1587584[/snapback]

na moim gf4 az parzy, ale iced water sie ostatnio bawilem i zimniutkie bylo (nie ciepłe-zimne, przy 1,9v i 351na rdzeniu), bez szlifu rdzenia :D Na gf3 tez by fewnie pomogla woda. FC nie jest konieczne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim gf4 az parzy, ale iced water sie ostatnio bawilem i zimniutkie bylo (nie ciepłe-zimne, przy 1,9v i 351na rdzeniu), bez szlifu rdzenia  :D Na gf3 tez by fewnie pomogla woda. FC nie jest konieczne  :D

1588167[/snapback]

jakie masz chlodzonko na tym gef4ti ze parzy rdzen??? pewnie ten kiszkowaty cooler od gainwarda? na 1.95V i chlodzeniu leadteka z wentylem 80mm rdzen byl u mnie zimny...... <40C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie masz chlodzonko na tym gef4ti ze parzy rdzen??? pewnie ten kiszkowaty cooler od gainwarda? na 1.95V i chlodzeniu leadteka z wentylem 80mm  rdzen byl u mnie zimny...... <40C

1588186[/snapback]

no dokladnie ten kiczowaty... ponadto rdzeń jest zauwarzalnie wklesły... a nigdzie nie ma nv silencerow 1 na stanie, zamowilem w 4speed i straciłem na tym piwo bo wplata na konto 3zl a oni nie mieli i odesłali kase za to, teraz czekam az w prolinie będą, maja byc za tydzień! <_< Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szybkie pytanko: co bedzie lepsze dla athlona 850 i 512 ramu: gf4 czy r9550?

1588346[/snapback]

obie karty beda mialy identyczna wydajnosc, za wolny procek, ez R9550 dobrej firmy, podkrecisz i bedzie dx9c ale nie bedzie to demon szybkosci z tym antkiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1546816[/snapback]

Wgraj patcha na wode i ciesz sie nowym HL2 na DX8.x ;)

Na moim starm R9100 gra po wgraniu patcha prawie wcale nie zwolnila(moze 1-3fps) a gra sie owiele lepiej :D .

Chyba ze juz grasz z patchem :)

Dodam ze na obecnej grafie grafa(zgodna z DX9.0) wyglda ladniej ale glownie dzieki wzszej rozdzielce oraz mozliwosci ustawienia wyzszych detali(chociaz musze dodac ze odbicia swiatla np. na podlodze wydaje mi sie ze teraz jest ladniesze).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi