culmen Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 show me Jak pokaz jakies marki. Najlepiej 03 Chyba za masz jakis niezly egzemplaz Malo ktora karta tyle chodzi. Ja max przeszedlem marka na 285 ale to bylo na FC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 show me Jak pokaz jakies marki. Najlepiej 03 Chyba za masz jakis niezly egzemplaz Malo ktora karta tyle chodzi. Ja max przeszedlem marka na 285 ale to bylo na FC 1627752[/snapback] 280 na AC jest mozliwe, moj Leadtek 3 Ti 200 szedł default na 270MHz bez zmiany chlodzenia i v modow.... karta ladnie sie krecila 270/580 bez zadnych modyfikacji.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 (edytowane) Czy to wystarczy? :wink: Ps: Sorry za złą jakość zdjęcia, ale przezkalowywalem i w Paincie :P :oops: Dowód.zip Edytowane 12 Listopada 2005 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 A niech ci bedzie ;] Czyli masz perelke ;) Szkoda ze ja takiej nie mialem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwkins Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 siemka, chce zmienic na swoim gf4ti 4200 od gainwarda chlodzonko i zastanawiam sie nad tym http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62439319 w sumie nic lepszego za ta cene nie znajde. Interesuje mnie wasza opinia na temat tego coolera. Dzieki,Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) Ja bym polecił ci jakiegoś pentagrama np: XC-80 AL... Z tego testu wychodzi że są niezłe : http://www.frazpc.pl/artykuly/364/ATAK/KLO...grama/i/Zalmana Myśle że będznie nieco lepszy od tego i tańszy (przesyłka też kosztuje :wink: ). Z resztą sam zastanawiam się czy nieprzygarnąć jakiegoś :rolleyes: Edytowane 7 Września 2005 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek MTS Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Witam jak w GF 4 TI 4600 uaktywnić pokazywanie temp procka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirun Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Witam mam takie pytanko, otóż posiadam ti 4200 od Creative, chociaż w wiekszości programów pokazuje mi że to MSI. ostatnio sie troche nia pobawiłęm :).. za bardzo sie nie znam na kreceniu grafy ale wszystko co wycisnełem to 285/570 (pamięci i rdzen letnie przy dotyku)..ze standardowych 250/513..to chyba nie zawiele..z tego co czytałem w tym topiku to ludzie tyle wyciągaja na ti 3 :) a umnie wywala błeby na 290/580 w marku Pamięci mam hynixy 3,6 ns czyli nie najgorsze, wg riva tunner rdzeń to A2xxxx coś tam..:) liczyłem na 300/600 cos doradzicie ?? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 (edytowane) Maniek MTS -> nie ma takiej możliwości- brak czujnika na PCB/GPU pirun -> MSI produkowało Ti4200 dla Creativa. Podkręcaj etapami- najpierw GPU później memki- w ten sposób znajdziesz maxymalne ustawienia. Wartało by zmienić chłodzenie GPU i zamontować radiatory na memki. Extremalne o/c = szlif GPU, WC, i v-mody. Edytowane 27 Września 2005 przez mechl!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 witam. jaka bedzie roznica miedzy 64 a 128 MB w GF 4 ti 4200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirun Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Wydaje mi sie że bardzo niewielka..na kartę tej klasy moim zadaniem w zupełności wystarczy 64 MB....ważniejsze jest 64 czy 128 bit..oczywiście 128 lepsza:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttzz Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Wydaje mi sie że bardzo niewielka..na kartę tej klasy moim zadaniem w zupełności wystarczy 64 MB....ważniejsze jest 64 czy 128 bit..oczywiście 128 lepsza:) 1676082[/snapback] wszystkie gf4 mialy 128bitowa magistrale pamieci a jesli chopdzi o to czy 64 czy 128 mb to te z 64 mialy zwykle nieco szybsze pameici a tym samym sie lepiej krecily. co do wydajnosci to chyba nie bedzuesz grywal na gf4 w wysokiej rozdzialce(1600x1200) i max aa ?(aax16) bo tylko do tego jest potrzebna duza ilosc pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2005 Potrzebuje dowiedziec sie co za firma wydala mojego GF4 Ti4200 64mb.. ;] Dane z jądra: Q14985.1 0219A3 Dane z pamięci: HYNIX HY5DV641622AT-4 I finalnie fotki: Bede niezmiernie wdzieczny za odpowiedz.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 (edytowane) Orientuje się ktoś co może być przyczyną krzaków na ekranie?? Mam takiego Leadteka GF4 Ti 4600 który wyświetla krzaki nawet w biosie, podejrzewam pamięć..;( Dodam tylko że spuchnęły na nim dwa kondziorki i je wymieniłem, ale to nie pomogło. Mam sentyment do tej karty i chciałbym ją uruchomić. @mechlik producentem twojej karty jest PINE Edytowane 3 Października 2005 przez VANT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu_konin Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 (edytowane) Tak sobie czyscilem kompa dzis i zainteresowala mnie jedna rzecz na moim creative 4 Ti 4200 64 Mb. Ma on 3 kabelki od wiatraka Obrazek , a inne 4 Ti maja 2 kabelki. I teraz pytanie, czy to mozliwe ze ma on kontrole obrotów?? szukalem po necie czegos ale nic nie znalazlem Edytowane 3 Października 2005 przez misiu_konin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2005 zobacz w najnowszym rivatunerze czy w opcjach oc masz zakładke FAN..... chociaz moja grafa ma 2 przewody od wiatraka a regulacje obrotów posiada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 i co nikt mi nie pomoże?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 i co nikt mi nie pomoże?? 1687341[/snapback] sam sobie odpowiedziałeś....wszystko wzkazuje na padnięte pamiątki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VANT Opublikowano 7 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2005 myślałem jeszcze że po tym jak spuchnęły kondziory siadło coś w zasilaniu i pamiątki są niedowoltowane................ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Czy da się przetestować GeForce3 Ti200 3D Markiem2005? Bo gdy prubuję włączyć wyżuca mi taki błąd <_< Czy ktoś wie oco chodzi? Edytowane 15 Października 2005 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Czy da się przetestować GeForce3 Ti200 3D Markiem2005? Bo gdy prubuję włączyć wyżuca mi taki błąd <_< Czy ktoś wie oco chodzi? 1701530[/snapback] Wyrzuca Ci taką wiadomość bo Geforce 3 nie obsługuje direct'x 9.0 tylko 8.1 a 3DMark05 potrzebuje DX minimum w wersji 9.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Czy da się przetestować GeForce3 Ti200 3D Markiem2005? Bo gdy prubuję włączyć wyżuca mi taki błąd <_< Czy ktoś wie oco chodzi? 1701530[/snapback] za stara grafa, mar 05 by nawet nie ruszyl na niej ^^ ale karta calkiem ciekawa nawet teraz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 280 na AC jest mozliwe, moj Leadtek 3 Ti 200 szedł default na 270MHz bez zmiany chlodzenia i v modow.... karta ladnie sie krecila 270/580 bez zadnych modyfikacji.... 1627783[/snapback] Jakie sterowniki są najlepsze do geforce 3 ti 200? lukasrz czym kręciłeś tego geforcea? Mam takiego samego i max co wycisnąłem to 250/495 :/ Nie mam pojęcia czemu pamięci tak mało się kręcą :/ Chłodzenie mam oryginalne, pastę zmieniłem na AS5. Mam zamiar wyrzucić ten wiatraczek i dać tam 80x80mm i mały radiator z drugiej strony na gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Wyniki krecenia nie zaleza od tego czy uzyjesz powerstripa czy rivatunera. Tak samo mozesz przerobic sobie bios i wgrac na stale. A pamieci czemu slabo sie kreca?? Byly rozne wypusty 4ns 3,5ns i 3,3ns przynajmniej u gainwarda. Mozliwe ze trafil ci sie jakis na gorszych pamieciach:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 A jak z tym radiatorem na drugiej stronie gpu, można tam przykleić mały radiator o podstawie 1cm x 1cm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 26 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2005 Poprawdzie nie oplaca sie juz bawic:/ Nawet zalozmy podkrecisz 5MHz nie odczyjesz juz wzrostu wydajnosci w zadnej grze. Czasy gf3 niestety juz dawno minely :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mam taki question: na jakich sterownikach najlepiej kręci się GF4Ti? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Mam taki question: na jakich sterownikach najlepiej kręci się GF4Ti? 1721510[/snapback] Na każdych tak samo, to nie zależy od sterowników tylko od egzemplarza karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dax Opublikowano 27 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2005 Pytam, bo niektórzy mówili, że lepiej im się kręci na takich, drudzy, że na takich... wolałem się upewnić, dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrVonFetysz Opublikowano 28 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2005 I kaplica wlasnie siadl mi dzis g3 z opisu.Mam gwarancje do stycznia 2006 ale napisane jest w niej ze traci sie ja po modyfikacjach a mam zalozone chlodzenie z opisu.Czy ktos mial juz taki przypadek czy uwzglednili reklamacje?To chlodzenie mam od dnia zakupu bo odrazu wymienilem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...