KWS89 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Jeżeli po numerach sie zgadza to pewnie prolink, mój gainward 650 też nie wyglądał jak na stronie a jednak działa jak powinien :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2006 Bawiłem się w podkręcanie GF4200 Prolinka - na razie chodzi na 275/550, bo jak sie da więcej to nie ma różnicy (blokuje proc - duron 1200@1320Mhz), a nie bede karty przegrzewać, szczególnie, że mam jeszcze słaby zasilacz. Wynik w 3DM2k1 to 5500. Wydaje mi sie, że jest w normie.Słabiutki wynik - powinnienes miec min 8k-9k Witam.Mam takie pytanie jakiej firmy jest ta karta?W systemie było gf4200ti 64mb jak kupowałem używaną na giełdzie komputerowej to sprzedawca powiedział mi że jest to Prolink ale na ich stronie w archeo nie ma takiej ?po numerach się zgadza ale na zdjęciach jest co innego. pozdro Jacek duuża dokładna fota IMO to jest stara wersja Prolinka/Pixelview.. Innej firmy nie kojarze z takim kolorem PCB.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eVok Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Jeżeli po numerach sie zgadza to pewnie prolink, mój gainward 650 też nie wyglądał jak na stronie a jednak działa jak powinien :wink: IMO to jest stara wersja Prolinka/Pixelview.. Innej firmy nie kojarze z takim kolorem PCB.. OK.Dzięki. pozdro Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Po dojściu do 280/600 mam 7200 w 3DM2K1. Ten wynik może przez to, że mam syf w kompie, formata, robiłem w zeszłym roku w kwietniu/maju. No i jeszcze zmieniałem kartę z GF 2MX bez formata + proc Duron 1200@1300Mhz. Edytowane 30 Stycznia 2006 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Witam, przedchwilą grałem w nfs mw na mojej podkręconej grafie [szczegóły w sigu] i pojawiały mi się artefakty[jakieś jakby kolumny ciągnące sie aż do nieba] Marka przeszedł całego bez przycinek. W ViceCity też nic nie wyskakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Chcialbym przykleic radiator od 2 strony rdzenia. Pytanie: jak to zrobic? Mam go przyciac tak, zeby dotykal tylko pustego miejsca w srodku, czy tez na wystajace kawalki metalu dookola? co musze odizolowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Chcialbym przykleic radiator od 2 strony rdzenia. Pytanie: jak to zrobic? Mam go przyciac tak, zeby dotykal tylko pustego miejsca w srodkuTak- inaczej będzie zwarcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Tak- inaczej będzie zwarcie.Dokładniej tak.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Ostatnio zainteresowałem się grafą (GF3) w drugim kompie-> Abit BX133 Raid, Celek-S @ 1.52GHz, 256sdr i GF3Ti/450 od Gainwarda. Chłodzenie ma standardowe, czyli dosyć głośny wentyl. Pierwsze próby OC i dochodzę do ustawień: rdzeń 260MHz, pamięci 280MHz (560ddr), czyli całkiem ciekawie - zaznaczam, że karta jeszcze niemodowana. Co prawda testowałem krótko, ale artów nie było. Teraz moje pytanie - czym ją schłodzić ? Chłodzenie musi być ciche i znieść ewentualne dowoltowanie rdzenia i pamięci. (po modowaniu GF'a wrzucę go do swojego kompa - patrz podpis - i pochwalę się wynikami :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Właśnie na serii GF3 Gainward zapracował na opinię producenta kart z ogromnym potencjałem o/c (którą to opinię sobie później zepsuł serią GF4- np kości EltronTECH 3.6ns). Chłodzenie- jeśli chcesz bawić się w homemade to zastosuj duży cooler od CPU + ewentualnie chłodzenie dwustronne. Tu masz różne pomysły: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=17566 Jeśli ma być firmowe- to jakiś pentagram freezone (choć nie wiem czy jest kompatybilny z gf3- do sprawdzenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 6 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2006 Właśnie na serii GF3 Gainward zapracował na opinię producenta kart z ogromnym potencjałem o/c (którą to opinię sobie później zepsuł serią GF4- np kości EltronTECH 3.6ns). Chłodzenie- jeśli chcesz bawić się w homemade to zastosuj duży cooler od CPU + ewentualnie chłodzenie dwustronne. Tu masz różne pomysły: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=17566 (...) Chłodzenie oczywiście home-made :) Dzięki za linka, skorzystam. Niestety na tej mobo z drugiego kompa więcej nie wyciągnę :( - na moje niewprawne oko niewyrabia zasilanie AGP. U mnie w kompie lata stabilnie na 270/560.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryben Opublikowano 12 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2006 przeczytalem prawie caly temat i mam mętlik w głowie.... jaka jest ostatnia znana dobra konfiguracja gf4 ti 4200 ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Konfiguracja GF4 Ti4200? A dokladniej to o co Ci chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukkoN Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam, moj sprzet: Athlon 1800xp ECS K7VTA3 agp x4 Nanya 512MB DDR (333) Fortron 350W Sprawa wygląda tak, miałem k. graf. GF4 MX 440 128 MB x4 agp, w grze Counter-Strike (bede sie na niej opieral, bo przewaznie tylko w nia gram), miałem stałe 85 fpsow, nie wazne ilu bylo graczy itd., tylko w dymie spadały do ~40fpsow. Postanowilem ze zmienie sobie na Gainward GF4 Ti 4200 x8 AGP, a wiec dla pewnosci zrobilem formata, zainstalowalem, stery od niej (nie wazne jakie, probowalem z kilkoma ver; 81.98, 40.72, 44.03 i roznice nie byly raczej zauwazalne :/), wchodze do w/w gry, w dymie 85 fpsow, mysle sobie ok!, ale... podczas zwyklego grania, zaczely mi sie spadki fopsow nawet o 30 i nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje? zasilacz nowy w miare dobrej firmy, karta sie nei przegrzewa (tzn. na stronie bez coolera, w miejscu gdzie jest gpu jest dosc goraca, ale podobno to normalne), byla juz raz servisie, byc moze znowu cos sie zepsulo (sprzedawca, mowi ze ona jest na 100% sprawan, ze byla w servisie gainwarda)? moja plyta nie jest najlepsza, ale dlaczego az taka roznica, skoro na MX bylo o wiele lepiej, myslalem juz o wgraniu nowszego biosu plyty głownej, jesli ktos mialby najnowszy bios do moje plyty to prosilbym o link, a moze po prostu cos z ta grafa jest nie tak ? Prosze was o pomoc, bo jesli nie uda mi sie tego naprawic to bede musial zwrocic sprzedawcy karte, wiec troche mi sie spieszy. Na pewno zapomnialem o czyms napisac, wiec pytajcie. POzdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 a directx zainstalowales i wszystkie drivery do mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukkoN Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 (edytowane) tak, zawsze zaraz po instalacji wina, instaluje stery od mobo, directx wpierw bylo 8.1 pozniej 9.0 (z 9/0 jeszcze gorzej), bez zmian :/ Edytowane 18 Lutego 2006 przez yukkoN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 to zasówaj do servisu ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukkoN Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 czyli uwazasz ze to wina karty? odrzucasz możliwość, że może cos z plyta glowna albo prockiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 jak ci wszystko smigało na gf4mx to tylko moze byc wina tytana, ale jest jeszcze jedna mozliwosc twoje mobo jest dosc stare moze jakis bios nowy jest zawsze warto wgrac... a robiles 3dm01? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukkoN Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 w 3dmark 01, na stary mx ~5000pkt na Ti ponad 9000 no wlasnie tez myslalem o nowym biosie do mobo, moglbys mi podac linka bo nie wiem jaki wgrac ? :/ to sa dane z everesta: Pole WartośćWłaściwości płyty głównej ID płyty głównej 09/02/2002-VT8367-8233-6A6LVE1CC-00Nazwa płyty głównej ECS K7VTA3 v3 Właściwości magistrali FSB Typ magistrali DEC Alpha EV6Szerokość magistrali 64-bitowy(a)Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR)Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHzPrzepustowość 2133 MB/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali DDR SDRAMSzerokość magistrali 64-bitowy(a)Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR)Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHzPrzepustowość 2666 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali VIA V-LinkSzerokość magistrali 8-bitowy(a)Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (QDR)Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHzPrzepustowość 267 MB/sek Informacje fizyczne płyty głównej Liczba gniazd procesora 1 Socket 462Liczba gniazd rozszerzeń 5 PCI, 1 AGP, 1 CNRLiczba gniazd pamięci 3 DDR DIMMUrządzenia zintegrowane z płytą główną AudioWspółczynnik postaci ATXRozmiar płyty głównej 220 mm x 300 mmMikroukład płyty głównej KT333 a to info o obecnym biosie Pole WartośćWłaściwości BIOS'u Typ BIOS'u AwardTyp BIOS'u Award Phoenix-Award BIOS v6.00PGInformacja z BIOS'u Award K7VTA3V3 Ver:3.0D 09/02/2002Data BIOS'u systemowego 09/02/02Data BIOS'u wideo 07/29/02 Producent BIOS'u Nazwa firmy Phoenix Technologies Ltd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Sobol Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 (edytowane) Mam ta sama plyte, masz najnowszy bios. Co do ustawien to przestaw w biosie pamieci ze 166 na 133. pozdrawiam Edytowane 21 Lutego 2006 przez .Sobol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 21 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2006 Na wstepie przepraszam za to, ze pewnie niektore z moich pytan juz zostaly zadane, ale lektura calego tematu bylaby zbyt czasochlonna : ( Do rzeczy: Mam GF 4200Ti Prolinka, 128MB DDR (@4ns o ile mnie pamiec nie myli) na AGP 4x, standardowe taktowanie 250/450 (swoja nie powinno byc 500?). 1. Jakie sa najlepsze stery i DirectX do tej karty? Obecnie mam najnowsze Omegi (Quality) i DX9.0c, nie wydaje mi sie, zeby to byl optymalny uklad. 2. Bez wykrzaczania moge puscic ramy max na ~540MHz mimo, iz sa one starannie oradiatorowane duzymi Revoltekami Alu. Niektorzy osiagali chyba lepsze efekty bez nich (?). Przewiew w budzie mam dobry. Moze mi to ktos wytlumaczyc? 3. Czy zmiana napiecia(1.5V)/czestotliwosci szyny(66MHz) pomoze mojej karcie? Czy lepiej wylaczyc support dla AGP 8x przy karcie 4x? (Podejrzewam, ze na te pytania odpowiedz bedzie negatywna, ale wole rozwiac wszelkie watpliwosci8)). 4. Czy sa do tej karty jakies BIOSy? Jakos rzadko slyszalem o flashowaniu GF4, czy jest to w ogole mozliwe? Dziekuje z gory za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CheChT Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Może mi tutaj ktoś wreszcie pomoże. Sprawa jest taka mam MSI GF4 TI4200 8x i po instalacji sterownikow niemogle wlaczyc zadnego filmiku ani gry ale system chodzi normalnie tak jak i net, jak cos z wyzej wymienionych pruboje włączyć to pojawia sie blue screen i napis ze problemy sa z nv4_disp instalowalem wszystkie sterowniki ze stronki MSI ale ten sam efekt :mur: Raz z ciekawosci zainstalowalem dla sterowniki dla FX i wszystko chodzilo ladnie pieknie i po chwili blue screen :mur: System XP Pro Sp1 stawiałem dzisiaj zero innych programow, przeskanowany tylko Panda Plytka Asus A7V8X KT400, 256 DDR, AMD XP2000+, 120 GB SATA, MSI GF4 TI4200 8x ze zmienionym chlodzeniem HELP ME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 23 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2006 (edytowane) Wcześniej napisałem, że na moim podkręconym GF4 Ti 4200 Prolinka i Duronie 1200@1320Mhz mam niecałe 7k w 3dm 2001. Dostałem odpowiedź, że powienienem mieć minimum 8-9k. Takie też wyniki znalazłem na orbie. Teraz pytanie - co jest nie tak? Miałem sformatowane oba dyski, najnowsze stery do karty, do AGP no i nie wiem co to może być. Może mam zaktualizowac bios płyty głównej - K7S5A? A przy okazji - chcę kupić chłodzenie - http://www.allegro.pl/item87707402_orygina..._cu_heat_p.html tylko nie wiem czy to pójdzie zamontować. Rozstaw zaczepów się zgadza, więc chyba nie będzie tak źle, ale obawiam się, że cooler będzie po prostu za duży. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na zamontowanie tego coolera na GF 4 Ti, to byłbym wdzięczny. Dodam jeszcze, ze potrzebne narzędzia w domu mam :-P Dodaję zdjęcie karty: http://www.ixbt.com/video2/images/gf4ti420...-scan-front.jpg EDIT: Wydaje mi się, że to http://allegro.pl/item88330254_duzy_radiat...terkowicza.html będzie idealne. Starczy na obie strony karty bez większego kombinowania, tylko cięcie piłką :P Edytowane 23 Lutego 2006 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Chcesz miec lepsze wyniki w 3dmarku2k1 to zmien sterowniki na starsze.. IMO najlepsze to 40.72.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3dg Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 A co sądzicie o tym ? http://allegro.pl/item88334156_leadtek_win...4600_ultra.html czy to jest warte swej ceny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Oczywiście że nie!!! Za blisko 300zł można dostać radeona 9700, 9700PRO który będzie oOo wiele wydajniejszy. Ale cena :blink: Ale ma pamięci 2.8ns :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Powrót cenowy GF4 - jeszcze kilka miesiecy temu mozna bylo je nabyc za 80zł-90zł a teras podskoczyły do 130zł.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbor2 Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 witam mam pytanie czy na geforce 4ti 4200 gainward będą działały mi na chwile obecną wszystkie gry ?? I czy opłaca się kupić tą karte bo moge kupić za 150 zł. ? Czekam na info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techno_Boy Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Nie polecą Ci wszystkie gry, o ile będzie miał 128MB pamięci to chyba tak. Ja miałem 64MB i pierwszą grą w którą nie mogłem zagrać był Battleforld 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...