Skocz do zawartości
Gość bazyl

GeForce 3 Ti, GeForce 4 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

To może pytanie o oc, jak wam sie średnio kręci ta karta?? Oczywiście bez modów.

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Nie szukałem narazie w tym temacie, a jak powiecie że było to poszukam ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, szukałem w instrukcji, ale nie ma tego. Na froum tez szukałem ale jest jak podłaczyć do TVout tylko.

nie wiem jak podłączyć i uruchomic przechwytywanie obrazu z telewizora (z kablówki) na kompa przez kartę graficzną

GF TI 4200 256 VIVO PixelWiev

Mój telewizor to Sony, mam w nim wyjście S-video i oglądam na nim filmy z kompa.

Na pewno mam złącze euro z tyłu, ale czy nie da sie jakos przez S-video?

z góry dziękuję za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem na prawdę zielony jesli chodzi o podłaczanie TV do kompa.

W instruklcji mojej karty nic nie jest napisane na ten temat, jedynie jak zkompa przez TV-out puścić na telewizorze.

na forum również szukałem ale nic nie znalazłem.

w telewizorze mam następujace złącza.

Tył:

http://img320.imageshack.us/my.php?image=camerafx50yo.jpg

Przód:

http://img328.imageshack.us/my.php?image=camerafx73yx.jpg

w domu mam jedynie kabel S-video czy mogę za jego pomocą podłaczyć Tv -> komp czy muszę kupic to eurozłącze?

proszę o wyrozumialość i w miarę szybkoą odpowiedź (potrzebne mi to do matury ;) )

pozdrawiam!

P.s. ten temat został usunieta a ja dostałem ostrzeżenie, ale na prawdę nie mogę znaleźć nic na ten temat na forum.

Jeśli ktoś ma jakiegos linka proszę o przesłanie przez PRV a ja usunę ten temat!

Edit:

znalażłem w domu jakąs przejściówkę EURO -> 3 chinche (2 audio i 1 Video) wygląda jak ten:

Dołączona grafika

Ale mój nie ma przełącznika IN/Out i gniazda S-video. Podłączyłem kabel chinch do żółtego gniazda, potem przez przejściówkę -> S-video -> kabelek VideoIN-> komp. Zainstalowałem te oporgramowanie które mam wspomniane w instrukcji. Wykrywa mi nowy sprzet wszytko sie instaluje, ale na podglądzie mam czarny obraz i tylko lekkie zakłócenia (zawsze takie mam), jak daję Capture - przechwytuje mi dokładnie czarny obraz z zakłóceniami. Co mam zrobić? Czy ta przejściówka to jest na pewno do WYJŚCIA EURO ? Może to działa w drugą stronę tylko?

Edytowane przez XvX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze zdjęć jasno wynika, że masz tylko wejście s-video, zatem przejściiówka konieczna. w telewizorze podłączasz euro/chinch do wyjścia (VIDEO OUT), zaś w karcie graficznej do wejścia (VIDEO IN).

Obraz przechwycisz np. VitrualDub'em (coś tam "Capture")

// oj coś czuje, że będzie ostrzeżenie lub banik... [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zesmazyl mi sie regulator napiecia (z tego co wiem, ujemnego) na plytce oznaczony jako element Q800 a na elemencie: 09N05 TB215. Dodam ze karta nie byla krecona, chodzila na standardowym taktowaniu. Bawilem sie jednak z dodatkowymi radiatorkami, i ktorys mogl przypadkowo zewrzec jakis rezystorek (powtarzam BYC MOZE), bo gf chodzil z takim chlodzeniem pare dni, a wypadkowki ulegl nagle, pewnego dnia po 10 sekundach od odpalenia gry. W zwiazku z tym czy taki element po spaleniu przepuszcza napiecie? Warto walczyc o te karte? Karta to Pali GF4 TI4200 128MB.

pozdro;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj wpadłem na głupi pomysł, ażeby zaktualizować BIOS mojej karty graficznej NVIDIA GeForce 4 Ti4200 64MB. Tak na prawdę, nie wiem po co chciałem to zrobić, bo wszystko działało dobrze. Chyba z ciekawości. Ściągnąłem wszystkie potrzebne do tego pliki z tej strony i robiłem wszystko zgodnie z opisem. Zrobiłem kopię zapasową starego BIOS'u i przetestowałem nowy BIOS aplikacją VGABIOS. Podczas testu na ekranie pojawiło się coś na wzór testu kolorów i kontrastu (takie pasy różnokolorowe), który migał i co jakiś czas się zmieniał. Jako, że za bardzo się na tym nie znam, pomyślałem, że tak powinno być. Wgrałem nowy BIOS korzystając z narzędzia NVFLASH i po restarcie nie zainicjowało się wykrywanie sprzętu przez płytę główną, a jedynie zobaczyłem te pasy, które pojawiły się podczas testu. Jestem cholernie wkurzony, gdyż ostatnio zepsuła mi się płyta główna i nie przyjmuję z entuzjazmem myśli, że teraz prawdopodobnie będę musiał kupić kartę graficzną. Człowiek uczy się na błędach... Szkoda, że nie na cudzych. :) Czy dla mojej karty graficznej jest jakiś ratunek? Czy w jakimkolwiek serwisie naprawią tą usterkę, czy zostaje mi tylko kupno nowej karty graficznej? Z góry dzięki za pomoc.

Edytowane przez Cid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Powiedzcie mi jakie chłodzenie jest dobre do Ti4200?? Powiedzmy do 50zł bo imo nie warto więcej wydawać kasy ;] Chodzi mi zarówno o rdzeń i pamięć.

EDIT: http://www.allegro.pl/item97180418__revolt...a_ti_i_fx_.html wydaje sie ciekawe, co o tym powiecie??

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bawie sie power stripem :D ale jak sprawdzic gdzie jest prog bolu dla karty :F

troche podkrecilem temperatura (sprawdzana EVERESTEM) 39 na procesorze grafy 37 na pamiatkach :D nic mi to nie mowi :D mierzone na looznie nie w stressie

Edytowane przez Rascal666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, kupiełem sobie wczoraj tuner TV:

Medion 7134 MK2/3

na układzie philipsa.

Podłaczyłem go do kompa (Win Xp SP2, athlon 1,8 Ghz, Ti4200 128 MB VIVO), wykrył, zainstalowałem zgodnie z intrukcją ze sterownikami z płyty. Odpalam i ... nic

pomimo, że programy widzą kartę i obsługują, to okno TV jest czarne, kanałów telewizyjnych mi też nie znajduje, tak, jakby sygnału nie było.

Podłączyłem to urządzonko do starego kompa (Celeron 400, 192 Mb RAM, Riva TNT 1 ) i działa bez problemu.

Potem na tym pierwszym kompie zainstalowałem win 98 i okazało się, że dalej nie działa!!

Prawdopodbnie jest to wina mojej karty graficznej :(.

próbowałem instlaowac Hotfixa ale nie przyniosło rezulatatu :(

Co mam zrobić?

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat :(.

Zdjęcia:

Przód

tył

Szczegółowe informacje:

http://knietzsch.de/radio-tv-world/computer/pc_md8008.htm

(gdzieś w połowie strony)

Karta graficzna:

Prolink Pixelview GF Ti4200 128 MB VIVO

Edytowane przez XvX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam dziwny problem ze swoim starym gf3 asusa.

Otóz wsadziłem na odwrot w płyte karte (tył na przod). tak to mozliwe i nie bylem pijany...

jak sie skapnolem to odwrocilem ja spowrotem i wsio dzialalo...niby.

To była płyta na agpx2. Na niej wsio pieknie smiga 3dmarki gry itp.

Na płycie agpx4 (jakas serwerowa z agp pro) i na nf2 nie wlacza sie wogole komp. Co moglem popsuc na niej i czy da sie cos z tym zrobic?

w sumie karty szkoda...szczegolnie stracic ja przez taka glupote a nie jakis hardcore OC ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam gf3 ti200 od palita. ma juz kilka latek i wentyl wpada w glosne wibracje. potrzebuje jakiegos nowego wentyla za niewielkie pieniadze, musi byc cichy i wydajny bo jedyne co slychac teraz w kompie to grafe a sprzet jest caly czas podkrecony. na allegro jest kilka ciekawych propozycji:

NVIDIA

QOLTEC SILENT LINE QV4X10

Qolteca SilentLineTM QV 4554

Evercool VC-RD

czy ma ktos z was ktorys z tych wentylatorow? albo zna cos lepszego w podobnej cenie?

poradzcie cos :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Ten złoty wygląda na ciekawy ;) Czy silencer 2 pasuje do Ti4200 bo patrzyłem że jest podobny do 1 i tańszy, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten złoty wygląda na ciekawy ;) Czy silencer 2 pasuje do Ti4200 bo patrzyłem że jest podobny do 1 i tańszy, skoro nie widać różnicy to po co przepłacać ;)

No rzeczywiscie tani, bo do 5700 a to juz rare gpu. ;]

http://allegro.pl/item100112044_arctic_coo...5700_ultra.html

Ciekawe czy by do mojego 66 pasowal. ;]

Patrzac na ten screen, to trzeba by przerabiac otworki.

Dołączona grafika

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę odkopię temat :wink:

To jak mowa o chłodzeniu GF 4ti to się podczepię. Widziałem kiedyś (chyba w FAQ) jak ktoś przykleił miedzianą blaszkę od drugiej srtony GPU, możecie mi powiedzieć jak to zrobić, przecież tam nic nie ma, była taka gumka a pod nią jest zaraz płytka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z grugiej strony karty, nad GPU przykleiłem termopoxem blaszkę miedzianą o wymiarach 9x9x3mm. Termopox NIE przewodzi prądu, wiec nie mam mowy o zwarciu. Trzeba tylko uwarzać, żeby boki blaszki nie stykały się z miniaturowymi kondensatorkami- to spowodowało by zwarcie:

Dołączona grafika

Tu masz instrukcje..

Bo nie łapie o co Ci dokładnie chodzi..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi