_Mistrz_ Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Tu masz instrukcje.. Bo nie łapie o co Ci dokładnie chodzi.. Chodzi mi o to że pod tą blaszką u mnie są zaraz ścieżki, jak można do ścieżek przykleić kawałek metalu? Chyba, że ten nie przewodzący prądu klej zrobił taką osłonę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krydor Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Na poczatek mam pyt:czy na wynik w 3dmarku ma wplyw np procesor ,mobo czy ram?Karta jak w opisie.Na defaulcie 9600 pkt (275/554).Po podkreceniu 10001pkt(295/650).Po przejrzeniu wielu postow dotyczacych Ti4400 zauwazylem ze te 9600 to strasznie malo a srednio po podkreceniu ilosc tych pkt rosla o 2-3 tys(u mnie to 400 heh)Wiec sadze ze cos jest nie tak z moja grafa.Co o tym sadzicie? Prosze o pomoc. Z gory THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Chodzi mi o to że pod tą blaszką u mnie są zaraz ścieżki, jak można do ścieżek przykleić kawałek metalu? Chyba, że ten nie przewodzący prądu klej zrobił taką osłonę. 2119819[/snapback] Na poczatek mam pyt:czy na wynik w 3dmarku ma wplyw np procesor ,mobo czy ram?Karta jak w opisie.Na defaulcie 9600 pkt (275/554).Po podkreceniu 10001pkt(295/650).Po przejrzeniu wielu postow dotyczacych Ti4400 zauwazylem ze te 9600 to strasznie malo a srednio po podkreceniu ilosc tych pkt rosla o 2-3 tys(u mnie to 400 heh)Wiec sadze ze cos jest nie tak z moja grafa.Co o tym sadzicie? Prosze o pomoc. Z gory THX. Zmien sterowniki na starsze jezeli chcesz miec wiecej markow - np. 40.72 Pewnie tez masz zasyfiony system... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 . Zmyłem ją włożyłem karte do kompa i tu arty już w biosie się pokazują :sad: Nie wiem czy na to pomoże flach biosu ale nic nie mam do stracenia.A umyłeś dokladnie pamiątki? Nawet drobna ilosc pasty na pamiatkach moze spowodowac arty...;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Witam! Mam dość nietypowy porblem. Mam dwie karty Ti4200 64DDR (MSI i CREATIVE). Z CREATIVE'm było ok do momentu aż padł zasilacz i od tamtego czasu karta w windzie wyświetla arty w biosie jest czysto, podobno pomóc na to może flash biosa, tylko nigdy tego nie robiłm. Czy ktoś mógłby krok po kroku opisać jak mam to zrobić. Byłbym wdzięczny za podesłąnie mailem potrzebnych programów i plików. Karta MSI to troche inna bajka. Karte kupiłem na ALLEGRO i jak ją dostałęm cała była wysmaraowana srebrną pastą. Zmyłem ją włożyłem karte do kompa i tu arty już w biosie się pokazują Nie wiem czy na to pomoże flach biosu ale nic nie mam do stracenia. Prosze o pomoc, z góry dziękując wszystkim pomocnym forumowiczom!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 12 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2006 (edytowane) [/img]http://img67.imageshack.us/img67/5885/tyl8yz.jpg[/img] Gdzie Ty tu widzisz jakieś ścieżki? :> W zadnym z GF4 nie widzilalem nigdy sciezek w tym miejscu.. Zmien sterowniki na starsze jezeli chcesz miec wiecej markow - np. 40.72 Pewnie tez masz zasyfiony system... No może trochę źle to nazwałem. Można do tego kleić? Nie będzie żadnych spięć albo coś takiego? A co do sterów to 40.72 są chyba jedne z lepszych jak nie najlepsze, próbowałem jeszcze innych np 44.03 , 43.45 i wyniki mniejsze. Jak narazie w 3d marku 01 mój rekord to 16710, cieszyłbym się jakbym doszedł do 18k, ale z rdzeiem na 290Mhz może się to nie udać :cry: Edytowane 13 Maja 2006 przez mechl!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 No może trochę źle to nazwałem. Można do tego kleić? Nie będzie żadnych spięć albo coś takiego?Jezeli radiator nie bedzie sie stykał z kondziami wokól tego pustego miejsca to nie będzie problemów.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Jezeli radiator nie bedzie sie stykał z kondziami wokól tego pustego miejsca to nie będzie problemów.. O to się postaram, można to potraktować dwuskładnikowym klejem zalmana czy jakimś innym sposobem to załatwić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 O to się postaram, można to potraktować dwuskładnikowym klejem zalmana czy jakimś innym sposobem to załatwić?Thermopox, albo taśma termo przewodząca, sam tak miałem na radku 9200 i problemów nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Thermopox, albo taśma termo przewodząca, sam tak miałem na radku 9200 i problemów nie było. Ten termopox nie jest izolatorem elektrycznym i jeśli nie sprawia problemów to i mój klej od zalmana nie powinien. Ale zastanawiem się nad sensem takiego zabiegu, nawiew praktycznie nic nie dał w kwestii podkręcalności rdzenia, myślicie, że radiator wydajniejszy? Edytowane 13 Maja 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ja pod kostke miedziana dawalem paste termo, a po bokach ladnie obklejalem tasma izolacyjna - na kazdej grafie bylo ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Ja pod kostke miedziana dawalem paste termo, a po bokach ladnie obklejalem tasma izolacyjna - na kazdej grafie bylo ok ;) A tak kostka miedziana tak po prostu leżała czy ją jakoś przytwierdzałeś? Temp. napewno jest tam wysoka, była tam kiedyś taka gumka i ona miała coś ponad 42* (mierzyłem termometrem lekarskim i musiałem na tym skończyć, ale rosło jeszcze szybko :lol2: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Do tej kostki byl przycisniety radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Do tej kostki byl przycisniety radiator Pozostaje mi przejść się gdzieś gdzie dostane kawałek miezi, cieszyłbym się jakby dało mi to możliwość podkręcenia chociaż do 310Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Na moim R9500 zastosowałem alu radiatorek przyciety.. Wersja z miedziana sztabeczka i do tego wiekszy radiator jest bardziej hartkorowa.. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Na moim R9500 zastosowałem alu radiatorek przyciety.. [/img]http://fuqmen.w.interia.pl/R9500/ati4.jpg[/img] Wersja z miedziana sztabeczka i do tego wiekszy radiator jest bardziej hartkorowa.. ;] Spróbuje może tak jak MaSell pisał, że na paste bez przyklejania i radiatorem przycisnąć, mam wolnego niebieskiego zalmana może go tam zaadaptuję, muszę tylko dać na tyle mało pasty żeby po docisku się nie rozlała na boki, nie jestem pewien czy moja pasta nie przewodzi prądu. Muszę jeszcze tylko jakoś zdobyć taką malutką kostke miedzianą. Edytowane 20 Maja 2006 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 to dobrze jak izoluje, co nie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 to dobrze jak izoluje, co nie :D O ile się nie mylę to chyba Ceramique nie przewodzi prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Witam, Kupiłem "okazyjnie tanio" kartę GF4Ti4200. Okazało się jednak że wogóle nie startuje. 0 postowania. Przyglądając się dokładnie PCB zauważyłem że brakuje kondensatora przy pamięci. Element ten jest oznaczony jako C236 (Tył PCB, lewa dolna kostka ,przy jej dłuższej krawędzi). Czy myślicie że to może być powodem tego że przestała ona wogóle startować? I czy nie wiecie jaki zamienny kondensator mógłbym kupić do tego (jeżeli to rzeczywiście kond.) Pozdrawiam Trolu609 EDIT: Znalazłem fotę na forum karty i zaznaczyłem gdzie znajduje się ten kondensator. Edytowane 23 Maja 2006 przez Trolu609 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Dla mnie to walek kupileś ją za 30zl karte moge sprrzedac za 50zł poniewaz mi niezalezy bo i tak mi sie nieprzyda a ponizej 50zł niesprzedam!!no i dodal opis że karta jest w 100% sprawna a u ciebie nie dziala no to masz lipę. Byłem dzis z karta u informatyka w sprawie sprawdzenia karty i okazało sie ze karta jest sprawna !!! w 100% tylko powiedział jeszcze informatyk ze moze niebyc kompatybilna z niektórymi monitorami!! ponieaz jest produkcji angielskiej!!NIe znam sie zbytnio na monitorach ale nie ma takiego czegoś jak monitor angielski czy polski, niech mnie ktoś poprawi jeśliu się mylę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 W prawdzie rzeczy kupiłem ją za 50zł. Napisałem że biorę ją w takim razie za 50zł i kończymy aukcję. Zdecydowałem się na to ze względu na dodatkowy opis że karta została sprawdzona i jest w 100% sprawna. Pozatym widzę gość ma teraz konto zawieszone. Mam do niego adres jakby co. Zauważyłem już że nie ma jednego z rezystorów oraz wspomnianego kondensatora. Spróbuję naprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Brak pojedyńczych elementów smd (kondzioł, rezek) IMO powodował by artefakty/przekłamania w wyświetlanym obrazie a nie uniemożliwiał start karty. Walnięty jest jakiś "poważniejszy" element- może nawet GPU. - Karte mam od brata przywiózł ja z Angli... - mam złącze Pci... Typowe przy sprzedaży uwalonych kart graficznych. - Moja praca nie pozwala mi na bieganie w to i z powrotem gdzyz nie mam czasu nawet w weekend... To nawet śmieszne. - Byłem dzis z karta u informatyka w sprawie sprawdzenia karty... A co ma informatyk do elektroniki??? - powiedział jeszcze informatyk ze moze niebyc kompatybilna z niektórymi monitorami!! ponieaz jest produkcji angielskiej!! Bzdura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trolu609 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Narazie doszedłem do wniosku że nie ma żadnego napięcia puszczonego na pamięci ze względu na brak rezystora przy złączu AGP oraz kondesatora wywalonego przy pamięci. Jednak ten kond pełni funkcję jedynie filtrująca (tak przypuszczam). Mam nadzieję że dlatego zupełnie nie postuje. Jak kupię odpowiednie części to zdam relację jak wyszła naprawa. Narazie pozostaje mi jedynie próbowanie jej naprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Narazie doszedłem do wniosku że nie ma żadnego napięcia puszczonego na pamięci ze względu na brak rezystora przy złączu AGP oraz kondesatora wywalonego przy pamięci. Jednak ten kond pełni funkcję jedynie filtrująca (tak przypuszczam). Mam nadzieję że dlatego zupełnie nie postuje. Jak kupię odpowiednie części to zdam relację jak wyszła naprawa. Narazie pozostaje mi jedynie próbowanie jej naprawy.Za filtrowanie "napięcia głównego" odpowiedzialne są te duże kondensatory- nie te maleństwa smd. Ten brakujący rezek przy AGP też nie będzie odpowiedzialny za całe napięcie dostarczone karcie. Mimo wszystko życzę Ci abym się mylił i abyś ożywił kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Nie spac :) B) B) - czlowiekowi to sie juz nudzi 17928 Markow 3DMark 2001SE 2076 Markow 3DMark 2003 All Ac No V mods :) Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Jakie masz takty Sector bo 88fps w nature to jest sporo na tą karte u mnie uscyluje w granicach 60-65 ale 88 to jest omfg dużo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 @Sector Jakie takty na grafie, moglbys cos dokladniej opisac... Nasz squadowy wyniczek :) Słaby ten mój wynik bo coś było nie tak z systemem, powinno być z 19000 na takich taktam jak tam mielismy (gpu351/mem675), jednak nie starczyło czasu podczas benching session, niestety już nie poprawie bo pchnalem grafe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (edytowane) @Sector Jakie takty na grafie, moglbys cos dokladniej opisac... Nasz squadowy wyniczek :) Słaby ten mój wynik bo coś było nie tak z systemem, powinno być z 19000 na takich taktam jak tam mielismy (gpu351/mem675), jednak nie starczyło czasu podczas benching session, niestety już nie poprawie bo pchnalem grafe. 306/661 :) Karta Stock Cooling... bo to karcioszka ktora mialem 2 dni :) wiec zadnych modyfikacji nie robilem :? Wynik cienki.. bo cos mi sie wydaje ze do 20K z Vmodami moglbym dojsc... no i stery 41.09... a najszybsze kazdy wie sa 40.72 :) Edytowane 11 Czerwca 2006 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 To teraz ja, jeszcze postaram się wykręcić troszke wyżej :) http://img53.imageshack.us/img53/1248/gf4ti3tb.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 To teraz ja, jeszcze postaram się wykręcić troszke wyżej :) http://img53.imageshack.us/img53/1248/gf4ti3tb.jpg Rdzen "A2"... z nim roznie bywalo... Ale i tak 300mhz na rdzeniu juz masz wiec Gratizz... Scigaj scigaj... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...