Skocz do zawartości
Gość bazyl

GeForce 3 Ti, GeForce 4 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam pytanie.

Posiadam Ge-force 3 Ti Gainward Ti-450 ( titaniu 200 bez DVI ). Noszę się z zamiarem kupna LCD 20,1 widescreen.

Czy na tej karcie da rade ustawić rozdzałkę 1650x1050, ewentualnie 1536x960 lub 1440x900.

A czy bawił się ktoś w ustawianie rozdzielczości tym sposobem ??

Dołączona grafika

Kartę i tak zmienię, ale w późniejszym czasie i chciałbym żeby początkowo ona ciągneła tego LCD.

W gry żadne nie gram, używam tylko 2D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie mojej ukochanej kartuni GEFORCE 4200 TI ultra 650 od jakiegoś czasu zauważyłem ze nie kreci sie wiatraczek na karcie...... oczywiście jak najszybciej wymieniłem stary wiatrak na nowy....po założeniu nowego zaczeły się problem przedwszystkim w grach....(HALF LIFE EPISODE ONE....niektore tekstury na scianach sa kwadratowe....dwa kolory czerowno - czarny itd...) w NBA 06 też można zauważyć beznadizjene kwadraty ??? mam zajnstalwoane najn..stery 91.31 probowalem starszych ale to nic nie daje.... Po odpaleniu PREYA wszytsko jest w porządku nie widze zadnych kwadratów itd... w windzie jak i podczas ogladania filmow jest ok, odpaliłem nawet starego 3d marka 2001 gdzie też jest ok...... :blink: Moje najgorsze przypuszczenie to to, że mogły paść jakieś niewiem "przewody"...mogła przegrzać sie karta spalić, jakieś...kurdd..no niewiem panowie prosze o pomoc.... z góry dziekuje !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiec tak :] mialem to samo jak mi przestal sie krecic wiatrak na moim gf4ti4200, patrze a tam kondensator padniety, dotknalem go i sruuu odpadl radosnie. No nic, mysle sobie, karta na smietnik. Zmienilem wentyl, odapalam, arty w grach. Sciagnalem radiator, przesmarowalem i jak reka odjal, nawet bez kondziolka podzialalo. Sprobuj przesmarowac :) nie wiem jak, ale mi to pomoglo ;). Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Niestety nie udało mi się uruchomić karty :( (przypomnienie - stronę wcześniej o niej pisałem).

Jednak jak narazie wyciągam siódme poty z innego gf4ti4200 :)

Mam na nim okropne pamięci, które max idą 430MHz :( I co śmieszniejsze rdzeń (A2) idzie mi 340MHz bez zająknięcia :) Czy wogóle jest możliwość przeszczepienia pamięci (128MB) ? Ewentualnie rdzenia jeżeli tak dobrze się kręci. Mam okazję sprzedać po dobrej cenie tego geforce (120zł) i zastanawiam się czy nie brać 4400 ewentualnie 4600. Na jakich pamiątkach jeżeli już mam brać?

Pozdrawiam

Trolu609

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko do znających się na GF3Ti200, obecnie mam GF6800 pasywne chłodzenie gigabyte ale kupiłem za 20zł do drugiego kompa grafike AGP GF3Ti200 ktora jest tez pasywna, dokladnie taka jak tu:

http://www.allegro.pl/item118403495_super_..._gwarancja.html

problem w tym ze ta grafika jest STRASZNIE gorąca znacznie cieplejsza od GF6800, jaka jest temp dopuszczalna GF3Ti200? jak patrzę na allegro to 99% tych grafik ma wentylator, boje sie ze to jakas karta wymontowana z komputera o specyficznym chłodzeniu i ze w normalnym PC sie przegrzeje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... gf3 w passyvku, dziwne... grafa naprawde lubi sie grzac nawet z wentylkiem (u mnie z passywnym radiatorkiem od jakiegos box'a amd nie dawała rady), wiec nie zaszkodzi zaimprowizować jakiś nawiewik z jakiegos 8x8. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie mojej ukochanej kartuni GEFORCE 4200 TI ultra 650 od jakiegoś czasu zauważyłem ze nie kreci sie wiatraczek na karcie...... oczywiście jak najszybciej wymieniłem stary wiatrak na nowy....po założeniu nowego zaczeły się problem przedwszystkim w grach....(HALF LIFE EPISODE ONE....niektore tekstury na scianach sa kwadratowe....dwa kolory czerowno - czarny itd...) w NBA 06 też można zauważyć beznadizjene kwadraty ??? mam zajnstalwoane najn..stery 91.31 probowalem starszych ale to nic nie daje.... Po odpaleniu PREYA wszytsko jest w porządku nie widze zadnych kwadratów itd... w windzie jak i podczas ogladania filmow jest ok, odpaliłem nawet starego 3d marka 2001 gdzie też jest ok...... :blink: Moje najgorsze przypuszczenie to to, że mogły paść jakieś niewiem "przewody"...mogła przegrzać sie karta spalić, jakieś...kurdd..no niewiem panowie prosze o pomoc.... z góry dziekuje !!!

Może pytanie zadane jakiś czas temu , ale akurat jeżeli chodzi o tego episode ONE to przy jednym releasie pewna grupa nie wrzuciła niektórych tekstur i na kartach z DX8.1 tak to wyglada , więc to nie wina karty :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aplikacja Winfast Flash, komenda wfflash NM (musi być NM z dużej litery) + nazwa biosu

ma całość wyglądać np. tak -> A:/wfflash NM leadtek.rom

ok

ale skad mam wziac taki bios?

wiem ze na necie jakies kraza ale skad mam wiedziec czy sa tam wykrecone zegary?

ja chce z tej 400SE 275/550 zrobic pelna 4800 na 300 / 650

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pewien problem z Ti200 GS od gainwarda..[na detonatorach 41.03 siedzi]...gdy chce wlaczyc 3dmarka2001 to wychodzi jakis idiotyczny blad ze 3dmark wymaga conajmniej dx8.1 zeby ruszyc...ja mam 9.0c...pzmienialem stery na najnowsze (to juz wogole klapa) przeinstalowywalem 3dmarka..i to samo caly czas...karta trybi bo normalnie mozna grac...wiec ocb ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i jest git...dzięki :)))

Co prawda mam tylko 5201pkt w 3dMarku2001 ale to juz wina proca chyba (p3 866) .. jak na razie jest 230/525 i więcej nie próbuje bo i tak nic to nie daje ...na standardowych taktach mam ~5000pkt

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Daamain, ti4200 chodzi tez na agpx2 bez problemu. sprawdzone na abit be6.

@RepsOn malo masz tych punktow, ale to chyba rzeczywiscie wina proca, choc chyba masz fsb 133. dla porownania celek 1240 fsb 124 +256ram i ti4200 robil 7000-7500 tys w smarku 2001. ograniczeniem byl proc oczywiscie. sprobuj detonatory 42.30 lub 43.45. moze bedzie wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko czy można do gt 4TI 4200 wgrać bios od np 4600 ?

A tak ogólnie co powiecie o o/c mojej karty ? Jest w miare ? Rdzeń teraz lata na 340MHz na napięciu 2,3V a pamięci póki co 596Mhz przy 3,9V. Duże te napięcia dałem i troche sie boje ale nieważne frajda z o/c duża :) Jutro jak dobrze pójdzie to założę duże radiatorki na pamięci i wtedy dam więcej V i będę dalej walczył o Mhz

Mam jeszcze pytanie czy przerobienie gf na quadro dzięki riva tuner daje cos ?

Edytowane przez orzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie jak to jest z kartą Creativa Ti4200 64MB, że podnosząc wartość zegara na rdzeniu powyżej jakiegoś punktu w 3D 2k1 spadają punkty?

Przykładowo na sterownikach 56.xx:

Rdzeń: 250 Ram: 513 Pkt-8199

300:560 - 8591

320:560 - 7634

300:560 - 8476

320:600 - 8054

320:640 - 7260

280:640 - 7509

Pros to Athlon XP 1600+ na Palomino

Po podkręceniu go na 1800+ [na k7s5a] przy taktach 300:620 jest 10309pkt

Dziwią mnie jednak wcześniejsze wyniki, o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, jako iz kolega @Grzechu_1990 mnie odeslal z TYM tematem tutaj, wiec napisze tego posta jeszcze raz:

posiadam karete PixelView (Prolink) Gf4Ti 4200-8x doposazona w zalmana VF700-AlCu, paste arctic silver 5 oraz radiatorki na pamieci cooler master crc-u01. Grafika chodzi standardowo- 250/513

Jak czesc z Was czytala w temacie o zasilaczach, ostatnio padl mi altis 300W na wskutek zwarcia w karcie dzwiekowej. Nadpalil sie zasilacz, jeden slot pci poszedl w cholere. Potem zasilacz dokonczyl zywota.

Wracajac do tematu, podejrzewam ze to zwarcie odbilo sie czkawka karcie grafiki. Niekiedy podczas normalnej pracy (pulpit) obraz znika, monitor pokazuje No Signal Input, muzyka z foobara dalej leci, nie da rady wlaczyc/wylaczyc numlocka (zablokowal sie), guzik reset nic nie daje. Trzeba uzyc guzika zasilania. Wtedy wszystko wraca do normy. Co podejrzewacie?

linki grafiki sa tu:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=17566&st=42#

Pozdrawiam,

uosiu

Edytowane przez uosiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Jaki masz teraz zasilacz, może wtedy grafika dostała trochę za dużo V i pada teraz, spróbuj innej grafiki albo tą potestuj na innym kompie [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i o zdrowie pytam ;)

Mam małą prośbę o pomoc.

Posiadam aktualnie Radka 9600 Pro, który gryzie mi się z płytą prawdopodobnie - już mnie to wkurza, bo próbowałem wielu sposobów na rozwiązanie problemu bezskutecznie. Zdecydowałem się sprzedać.

No i teraz wracam do zaufanej i sprawdzonej firmy, czyli do Nvidii (do radków się zraziłem i nie wiem, czy mi to przejdzie).

No to pytanko: jakiej firmy kupić Ti 4200? Gainward? Winfast? A może jeszcze coś innego? Może ktoś coś doradzi z oferty Allegro? Cena do 130 zł.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i o zdrowie pytam ;)

Mam małą prośbę o pomoc.

Posiadam aktualnie Radka 9600 Pro, który gryzie mi się z płytą prawdopodobnie - już mnie to wkurza, bo próbowałem wielu sposobów na rozwiązanie problemu bezskutecznie. Zdecydowałem się sprzedać.

No i teraz wracam do zaufanej i sprawdzonej firmy, czyli do Nvidii (do radków się zraziłem i nie wiem, czy mi to przejdzie).

No to pytanko: jakiej firmy kupić Ti 4200? Gainward? Winfast? A może jeszcze coś innego? Może ktoś coś doradzi z oferty Allegro? Cena do 130 zł.

Pozdrawiam

http://www.allegro.pl/item184406874_asus_6..._box_turbo.html trochę wiecej kosztuje ale za to DX9.0c :) anie 8.0....

Pytanie tylko jakie masz AGP czy 4x czy 8x bo to jest zasadnicze pytanie....

Swoją drogą nieźle się posikałem ze śmiechu jak zobaczyłem tekst w stylu Z TĄ KARTĄ ZAGRASZ JUZ W NAJNOWSZE GRY

a potem baner Gothica 3....

Edytowane przez TomaszPaweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi