Gość Grzechu_1990 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 http://www.allegro.pl/item184406874_asus_6..._box_turbo.html trochę wiecej kosztuje ale za to DX9.0c :) anie 8.0.... Pytanie tylko jakie masz AGP czy 4x czy 8x bo to jest zasadnicze pytanie.... Swoją drogą nieźle się posikałem ze śmiechu jak zobaczyłem tekst w stylu Z TĄ KARTĄ ZAGRASZ JUZ W NAJNOWSZE GRY a potem baner Gothica 3.... Co ma agp x4 do x8?? Ta karta z linka to shit, lepiej dopłacić trochę do 6600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 (edytowane) Co ma agp x4 do x8?? Ta karta z linka to shit, lepiej dopłacić trochę do 6600. Ano to że nie wszystkie płyty AGP 4x działają bezproblemowo z AGP8x... Jasne, że lepiej dopłacić, ja np dopłaciłem i mam 8800GTS ale chyba nie o to chodzi chłopakowi jak pisze max do 130zł. W takim układzie to nie shit ale byt :) Edytowane 12 Kwietnia 2007 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mathiu Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 No właśnie czytałem, że 6200 to raczej szmira. Zresztą, jakbym miał kupować kartę za 160, to jednak wolałbym dołożyć do 6600. Nawet się mocno zastanawiałem, czy nie sięgnąć zaskórniaków i nie kupić 6600, ale ja w sumie na kompie nie gram (9600 Pro kupiłem tylko dla pixel shaderów, bo Hereos 5 nie chciał chodzić). Do grania mam konsolę, a kompa używam do netu, filmów, a jak gram to raczej w starsze tytuły... Tak więc czy to będzie DX 8.1, czy 9.0 raczej nie ma różnicy. W takim razie wracam do pytania: jakiej firmy kupić Ti 4200? Co do konfiguracji kompa, to mam Athlona 2000+ XP@1666 Mhz i mobo Asrock k7s8x http://www.asrock.com/product/K7S8X.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Obojęnie jakiej firmy, ale najlepsze będą Leadtek i Gainward, chociaż droższe. Generalnie te karty różnią się jedynie rodzajem zastosowanego chłodzenia, ilością pamięci (64MB lub 128MB) no i jedne mają DVI, inne nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Obojęnie jakiej firmy, ale najlepsze będą Leadtek i Gainward, chociaż droższe. Generalnie te karty różnią się jedynie rodzajem zastosowanego chłodzenia, ilością pamięci (64MB lub 128MB) no i jedne mają DVI, inne nie. http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/prz...l/strona-7.html w takim razie jeśli można dołozyć no to 6200 odpada. Tutaj masz coś dla siebie. P.S. Ja miałem kiedyś 4200 MSI i byłem bardzo zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Polecam MSI lub Creative- to w zasadzie te same katy bo dla Creative'a produkował MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Obojęnie jakiej firmy, ale najlepsze będą Leadtek i Gainward...Leadtek tak, gainward nie, słabiuśkie memki gainy mają, ledwo do 600MHz dobijają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Ja miałem MSI - bardzo dobrze się kręciła - żadna po niej tak dobrze nie szła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Znaczy ile na niej robiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Witam, może trochę stara karta ale mam z nią problem, chcialem wymienić bios i nie mogę. Nie mogłem znaleźć biosu do 4200 to znalazłem bios do gf 4400, próbowałem go wgrać ale wywala mi errory związane z tym że nie ten bios do tej karty, pomyślałem że zmodyfikuje bios i zmienie mu nazwę i identyfikator na 4200, tak też zrobiłem i wywala mi errory których nie do końca rozumiem. http://www.ud-ztop.neostrada.pl/Image(09).jpg http://www.ud-ztop.neostrada.pl/Image(10).jpg http://www.ud-ztop.neostrada.pl/Image(11).jpg http://www.ud-ztop.neostrada.pl/Image(12).jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 a po co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 A po co? Mam problem z kartą, szczerze wydaje mi się że pamięci szwankują ale wole zmienić bios dla świętego spokoju że próbowałem, wiem że to nie jest najnowsza karta a nie mam kasy aby kupić już kompa z pcie i chce odratować gfa bo inaczej będzie przesiadka na gf4mx;/. Przy włączeniu kompa z tym gf wyskakują mi artefakty, w dosie i w biosie jest to jako tako czytelne ale windows juz staje i nie chce się nawet dalej ładować. Postaram się wrzucić zdięcie z artefaktami jeszcze dziś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Spróbuj zaniżyć taktowanie, może pomoże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Masz na myśli aby obniżyć taktowanie w nowym biosie? Już tak robiłem, dałem gpu/ram 250/500Mhz i taki właśnie widzę monit, a może wiecie gdzie mógł bym znaleść bios do 4200? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2007 Obniż taktowanie w twoim GF programowo, nie musisz zmieniać biosu. Ściągnij sobie coolbits - odblokowują opcje oc w sterownikach i tam odkręć kartę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 ALe ja do windowsa nie mogę wejść:D nie są to artefakty takie jak przy przekroczeniu o 5mhz na ramach, tylko one występują trwale, nawet w biosie, tuż po tym jak kom jest jeszcze zimny, wydaje mi się chodź nie chce aby tak było, że pamięci już są zwalone, kiedyś ten gf chodził non stop z 250/230 na 300/305 wydaje mi się że nieźle. ostatnią nadzieją jest już bios... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wodnik. Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 IMO grafa do wyrzucenia. Jak wali artami na def taktach to cos juz jest nie tak, nie sadzisz ?;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 też mi się wydaję, że do nieodratowania jeśli nie zmieniałeś wcześniej biosu w niej, a już w dosie sypie błędami. :-? a może chcesz ode mnie kupić gf4 ti4200 128mb? agp, chłodzenie arctic cooling... ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 (edytowane) Całekiem to możliwe ża karta ducha wyzionie lada moment ale nie mam kasy na zmianę kompa, bo tak między bogiem a prawdą conajmniej nie opłaca się inwestować w agp w tej chwili, a chciał bym sobie jeszcze pograć choćbyw warcrafta3... teraz jadę na gf4mx 64mb troszkę zjechałem z detali i jest jak Cię mogę ale jakoś polubiłem tą kartą;) a chłodzenie mam wodne i w dodatku własnej roboty:D a za kartę dziękuję. Tylko jak komuś by wpadł biosik do ręki to proszę.. chyba że przedmówca był by tak miły i mi go zgrał z własnej karty. :)))) Edytowane 5 Czerwca 2007 przez pietro54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Tylko jak komuś by wpadł biosik do ręki to proszę.. chyba że przedmówca był by tak miły i mi go zgrał z własnej karty. :)))) http://rapidshare.com/files/35449993/4200.ROM.html Mam nadzieję, że to Ci pomoże. W przeciwnym wypadku 40 minut roboty poszło na marne... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Serdecznie dziękuję, też mam taką nadzieję że pomoże:) o wynikach napisze pod wieczór bo teraz niesy muszę wyjść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro54 Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Niestety ale [gluteus maximus] :P nie udało się, bios okazało się ma inny identyfikator, zmiełem go w edytorze i nawet się udało zupdatować biosa ale obraz nie jest wyświetlany w ogole, komp rusza i nawet działa poprawnie bo przy wejsciu do windy jest taki charakterystyczny dzwięk, no ale obrazu nie ma... po za tym, Ty masz kartę na agp8 a ja na 4, szkoda że nie ma jeszcze jednej dobrej duszy z bisikiem:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2007 Witam. Mam GF3 Ti200 już od prawie 5 lat, chodziła bez problemu do teraz kiedy wywaliła mi elka 470µF przy gnieździe D-SUB i fet na odwrocie karty(20N03L). Oddałem tą kartę do serwisu. Zapłaciłem 80zł. Po naprawie otrzymałem 31 dni gwarancji. Po 3/2 miesiąca karta znów padła tak samo jak wszystkim innym którym padła ta sama karta. Zauważyłem że fet jest nadpalony (20N03L) a pod nim ścieżki, farba nie istnieją oraz sam laminat jest trochę przysmażony. Dlatego nieistniejące ścieżki puściłem przewodami. Karta działa ale fet się grzeje (założyłem radiator z wentylem). Wiem że problem z grzaniem się tego elementu mieli wszyscy co tą kartę naprawiali. Poza tym jest jeszcze jeden problem. Nie wiedzieć czymu przy próbie wgrania sterów do tej karty wyskakuje błąd: Co mam z tym zrobić? Proszę o pomoc. Z góry dzięki. Szkoda mi oddawać taką kartę na części. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...