narcyz Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Czy ktos z Was moze polecic stery do GF 4200- Ti? Chodzi mi o wydajnosc w grach opartych na silniku source, przede wszystkim CS:S. Nie chce aby to byly stery do bicia rekordow w 3dM, tylko takie ktore dawalby mi jak najwiekszy konfort gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Czy ktos z Was moze polecic stery do GF 4200- Ti? Chodzi mi o wydajnosc w grach opartych na silniku source, przede wszystkim CS:S. Nie chce aby to byly stery do bicia rekordow w 3dM, tylko takie ktore dawalby mi jak najwiekszy konfort gry. 1311434[/snapback] najnowsze z www.nvidia.com 6x.xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Tak dla nie złej polewki http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=2659 Pasuje wam sumka :lol: :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Yyyy... co to ma byc?! Chyba jakas pomylka zaszla... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 he he no to tylko kupowac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 he he no to tylko kupowac ;] 1315993[/snapback] czemu ten twoj gef tylko na 525MHz ma mem ? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 ehh... no wlasnie :/ to jest jego .... :/ to sa jakies emc pamieci 4ns he h ale spoko wyniki w markach mam nawet niezle wiedz nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Witam! Mam pytanko czy geforce3 ti200 ruszy na płycie Asrock K7S41GX. W instrukcji do płyki napisano, że obsługuje karty agp x8 1,5V. No i nie wiem czy ta karta zadziała na agp 1,5V. Wszystkich, którzy mają jakieś pojęcie proszę o odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajnikk Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Mam taki problem. Mam karte graficzna Geforce ti 4200 wentylator na nim revolteca. Problem tkwi w tym ze, po paru minutach grania pokazuja mi sie paski kolorowe. Czy to może byc od napięcia ? czy trzeba kupić radiatorki miedziane. Karta chodziła 2 lata na podkreceniu a paski pokazuja sie na defult. Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Najlepiej zrób screen-a i pokaż te paski bo możliwe ze nie ma to nic wspólnego z za wysokimi częstotliwościami pamięci.... Może to byc np wyschnięty kondesator, popsuty kontroler pamięci itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gofishing924 Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 (edytowane) Witam Szukałem na forum i na innych stronach i nigdzei nie znalazłem odpowiedzi. Przesiadłem się z geforce 2 MX 400 na na Winfasta geforce 3 TI 500. Pierwszy problem polega na zawieszaniu się w dxdiag przy testowaniu direct 3d. Na sterownikach w wersji 40.72 i 43.45 wszytsko jest ok, ale juz na nowszych 56.72 komputer się zawiesza przy testowaniu directa 7. Widze tylko pierwszy screen szescianika z logiem DirectX i na tym screenie sie juz zawiesza i tylko twardy reset pomaga. Na starej karcie geforce 2 MX bylo ok. Co dziwne 3dmark2001 przechodzi cały ale jak wlacze AAx4 to w tescie ze latajacym smokiem tez mam zwiechy. Problem drugi to zwiechy w 3dmarku 2003 i painkillerze. W 3dmarku komp sei zawiesza raz na tescie z samolotem, raz na tym kosmicznym albo nawet na tym 3 tescie jak uda mu sei 2 pierwzsze przejsc. I znowu widze ostatni scrren i tzeba resetowac kompa. W painkillerze pogram sobie 1-2minut i tez to samo. Przy praacy w samym windowsie jest wszystko ok. Teraz troche parametrów: Windows 2000 Service pack 4, DirectX 9.0c, stery do plyty via4in 4.43, plyta gl. matsonic chipset VIA KT 133, 512 MB RAMu, Duron 850, zasilacz 300W z niższej półki. Karta graf. jest na pewno sprawna bo u kumpli 3dmark przechodzi bez zaciachow. Myslalem ze to wina zasilacza ale pozyczylem od kumpla co u niego 3dMark przeszedl i tez mialem zwiechy. Instalacja systemu nic nie dzała. Juz nie weim co mam robic. Konfliktów z przerwaniami tez nie mam w systemie. Procesor tez sei nie przegrzewa bo jak wchodzielem do biosu po zaciachachach to temperatura wynosila max 45 stopni. Przeprowadziłem tez taki test. Wlozylem grafa do kompa kumpla z win2000 SP4, chipsetem nforce i duronem 1.4 kreconym na 1.7 i stery do grafy 56.72 i u niego test directa 3D w dxdiag i 3dmark2003 bez klopotow, a u mnie na tych samych sterach problemy jakie pisalem na poczatku. Podejrzewam ze to jakis konflikt z plyta glowna ale nie jestem pewien. Edytowane 10 Marca 2005 przez gofishing924 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Witam Szukałem na forum i na innych stronach i nigdzei nie znalazłem odpowiedzi. Przesiadłem się z geforce 2 MX 400 na na Winfasta geforce 3 TI 500. Pierwszy problem polega na zawieszaniu się w dxdiag przy testowaniu direct 3d. Na sterownikach w wersji 40.72 i 43.45 wszytsko jest ok, ale juz na nowszych 56.72 komputer się zawiesza przy testowaniu directa 7. Widze tylko pierwszy screen szescianika z logiem DirectX i na tym screenie sie juz zawiesza i tylko twardy reset pomaga. Na starej karcie geforce 2 MX bylo ok. Co dziwne 3dmark2001 przechodzi cały ale jak wlacze AAx4 to w tescie ze latajacym smokiem tez mam zwiechy. Problem drugi to zwiechy w 3dmarku 2003 i painkillerze. W 3dmarku komp sei zawiesza raz na tescie z samolotem, raz na tym kosmicznym albo nawet na tym 3 tescie jak uda mu sei 2 pierwzsze przejsc. I znowu widze ostatni scrren i tzeba resetowac kompa. W painkillerze pogram sobie 1-2minut i tez to samo. Przy praacy w samym windowsie jest wszystko ok. Teraz troche parametrów: Windows 2000 Service pack 4, DirectX 9.0c, stery do plyty via4in 4.43, plyta gl. matsonic chipset VIA KT 133, 512 MB RAMu, Duron 850, zasilacz 300W z niższej półki. Karta graf. jest na pewno sprawna bo u kumpli 3dmark przechodzi bez zaciachow. Myslalem ze to wina zasilacza ale pozyczylem od kumpla co u niego 3dMark przeszedl i tez mialem zwiechy. Instalacja systemu nic nie dzała. Juz nie weim co mam robic. Konfliktów z przerwaniami tez nie mam w systemie. Procesor tez sei nie przegrzewa bo jak wchodzielem do biosu po zaciachachach to temperatura wynosila max 45 stopni. Przeprowadziłem tez taki test. Wlozylem grafa do kompa kumpla z win2000 SP4, chipsetem nforce i duronem 1.4 kreconym na 1.7 i stery do grafy 56.72 i u niego test directa 3D w dxdiag i 3dmark2003 bez klopotow, a u mnie na tych samych sterach problemy jakie pisalem na poczatku. Podejrzewam ze to jakis konflikt z plyta glowna ale nie jestem pewien. 1321452[/snapback] najprawdopodbniej jst to konflikt z plyta glowna, poprostu jest ona za stara, do tego na SDR-amach, sprzedaj plyte i ram i kup cos na DDR np KT 400, na allegro kupisz za grosze, ram wymienisz i bedzie ok, wsumie mysle ze dolozysz do tego max 100zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saigon Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Witam. Kupilem sobie ostatnio ABIT Siluro GeForce 4Ti 4600 i wydaje mi sie ze karta ta nie zachowuje sie normalnie. Otoz przy normalnej pracy bardzo sie grzeje, a przy obciazeniu wrecz parzy. Ma zalozone pasywne chlodzenie ZALMAN'a. Tutaj jest link z fotkami tej karty i jej chlodzenia. Dodatkowo przy duzym obciazeniu (testowalem ja narazie we Fly Symulator, czy jak sie to pisze) wydaje z siebie dziwne syczace dzwieki, cos jak przy smazeniu frytek. Wydaje mi sie ze to kondensatory, ale moze sie myle. Syczenie to pojawia sie tylko wtedy gdy obraz/textury sa wymagajace i karta wyciska z siebie ostatnie poty. Po tym tescie,gdy chcialem ja z kompa wyciagnac, zeby blizej sie jej przyjrzec - nie dalo sie, bo tak radiatorki sie strasznie nagrzaly. Nie ukrywam, ze kupilem ta karte zeby ja podkrecic i to znacznie oraz dodatkowo przerobic ja na quadro poniewaz zajmuje sie CAD'em. Teraz nie wiem co mam o niej myslec, zostawic czy sprzedac? Czy to jest normalne zachowanie tej karty, czy moze jest ona jakas felerna? Zastanawiam sie czy tego pasywnego chlodzenia WC nie zastapic bo mam takie chlodzonko juz pod maska. Jesli macie jakies spostrzezenia i uwagi odnosnie tych GF to prosze o rade. Z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 wiatraczek jakis masz coby mógł owiewac tą kanapke? bo jak nie to sie nie dziw ze karta gorąca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 hmm ten zalman powiien dac rade alechyba tak nie jest, podreciles grafe i jak mocno? moim zdaneim to zaluz prostopadle do gray wentyl zeby wial pod radiator, moze tez troche przesadziles z o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 hmm ten zalman powiien dac rade alechyba tak nie jest, podreciles grafe i jak mocno? moim zdaneim to zaluz prostopadle do gray wentyl zeby wial pod radiator, moze tez troche przesadziles z o/c 1329106[/snapback] keee?:> miałes kiedy 4ti? toc to grzałka niesłychana....;] u mnie na stockowym chłodzeniu to były przycięcia spowodowane przez przegrzewanie sie karty...[mialem ciasno wtedy w budzie] bez smigiełka jakiegos ani rusz...:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saigon Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Wlasnie o to chodzi, ze ona wogole nie byla jeszcze podkrecana, testowalem ja na default'owych ustawieniach i zastanawiam sie czy mozna ja wogole podkrecic, zeby sie nie spalila i zeby te kondensatorki nie wysiadly, jesli to one tak skwiercza. Skoro doradzacie mi dodatkowy wentylator, to chyba WC sobie rozbuduje. Jak jest cisza w kompie to niech sobie dalej bedzie :) A wracajac do tych odglosow skwierczenia wydobywajacych sie z karty - czy to normalne? Chcialbym, zeby tak bylo :) Przeciez ABIT to dobra firma i chyba dziadostwa do swoich produktow nie lutuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Po raz kolejny- szyczą/piszczą cewki/dławiki- to takie czarne coś z napisem np 4R7, 2R5, itd. Czasami występują w formie "kostek", czasami jako walce z nawiniętym drutem. W środku mają rdzeń ferrytowy który drży wytwarzając częstotliwości słyszalne dla ucha jako pisk/syczenie. To skutek przegrzania- zazwyczaj występuje na kartach z pasywnym chłodzeniem (podkreślam- zazwyczaj). Stara zasada głosi: "Praw fizyki nie da się oszukać- żeby chłodzić trzeba dmuchać" :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 cze Po uruchomieniu windowsa po jakimś czasie wyskakuja czarne kropki i paski , a po zamknieciu jakiegoś programu pozostają ich fragmenty co to może być???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 uszkodzona pamiec karty, zmniejsz takotwania moze pomoc, daj lepsze chlodzeie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Jeśli rady lukasrz'a nie pomogą, to obstawiam zasilacz. Ten megaszit u mnie powodował artefakty na Ti4200 i Palomino 2000+... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 moj megabajt 300W spalil mi dwa :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 ok założe radiatorki na pamiątki jeśli to nie pomoże to spróbuje inny zasilacz, a jesteście pewni co do tych pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 ok założe radiatorki na pamiątki jeśli to nie pomoże to spróbuje inny zasilacz, a jesteście pewni co do tych pamięci? 1337440[/snapback] niom, sprawdz jeszce taktowania karty i je nam podaj ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zabol Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 No mam pytanko.Aktualnie mam gf 2 mx 200 64 bit i mam okazje kupic za 110 zl taka gf 3 tit 200 64ddr (chodzi o karte firmy sparkel).Co wy na to???Ta grafa sluzyla by mi do polowy maja bo potem i tak jakiegos radka kupie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) Mam tego geforce 4 Ti 4200 128mb no i po włączeniu kompa w windowsie pojawiają sie przebarwienia i kropki :? , co to może byc? karta ma niesprawny wentylator ale chyba powinna wytrzymać. a kresek już nie ma po obnizeniu zegarów pamięci :) Prosze o pomoc Edytowane 20 Marca 2005 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Mam tego geforce 4 Ti 4200 128mb no i po włączeniu kompa w windowsie pojawiają sie przebarwienia i kropki :? , co to może byc? karta ma niesprawny wentylator ale chyba powinna wytrzymać. a kresek już nie ma po obnizeniu zegarów pamięci :) Prosze o pomoc 1339374[/snapback] uwalone memorki, karte masz od nowosci ?sprawdz kondensatory, chlodzenie mem P.S do wyzej :) kupuj tego gef3 wypasik karta ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 karta ma niesprawny wentylator 1339374[/snapback] Chyba sobie sam odpowiedziałeś, w pierwszej kolejności ochodź ją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skyy3 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Witam all ... :-P Jestem nowym wiec podwójna SIEMKA dla wszystkich... Mam pytanie :sad: : Uzywam Grafy Gainward-a GF3 Ti450 PP 64MB ,wrzuciłem stery ForceWare 66.93 i RIVATUNER 2.0 Release Candidate 15.2. Czy mozna ,a jesli tak to jak duzo podkrecic te karte. :unsure: Uzywam WinXP Athlon 2000XP+ 512MB DDR Prosze o rade i z góry Dziękuje :razz: PS .Pozdrowienia dla wszystkich Forumowiczów.... :wink: B) Edytowane 21 Marca 2005 przez skyy3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1wlodek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) krecic oczywiscie ze kreci !!!! B) B) ^_^ a krecimy tak długo asz zobaczymy jakie s zmiany obrazu tzw. atefakty :-P no i polecam lekture: 1 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115771 2 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...l=podkr%EAcanie Edytowane 21 Marca 2005 przez w1wlodek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...