łuk-a-sz Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Witam !!! Chciałbym przedstawić moje pierwsze WC. Składałem je na szybko więc to takie "p" (prowizorka :) ). Ale WC. W przyszłości zamierzam wymienić obudowę na jakiegoś BIGa i przerobić pompkę na niezatapialną. W skład WC wchodzi: --> CFD URIEL rev. 2.0 --> KADET (jeszcze brak owiewu) --> Atman AT305 --> Cell-Fast 12.5 x 2 --> destylka + 2 wkłady z zakreślaczy UV :D :D --> pojemnik na żywność 3L Nie wiedziałem że kumpel wpadnie z kamerą i nie posprzątałem w ...... kompie :) Bok Pojemniczek Kadecik Kadecik 1 Bok 1 Pojemniczek + wężyki Bok 2 Low Light Uriel Całe WC NOWE FOTKI Nowa 1 Nowa 2 Nowa 3 Nowa 4 Opinie które mogłby mnie zniechęcić do dalszej pracy nad WC proszę pozostawić dla siebie :D :D :D Edytowane 19 Marca 2005 przez łuk-a-sz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) gdziesz juz to widziałem :P ale ja na "p" to mi sie podoba :) witraczek jest pod nagrzewniczką czy nie ma w ogóle ? Edytowane 12 Lutego 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 gdziesz juz to widziałem :P ale ja na "p" to mi sie podoba :) 1273713[/snapback] hehe, na allego bo sprzedaje węże ?? :D :D :D a poza tym to nie było gdzie :) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 hehe, na allego bo sprzedaje węże ?? :D :D :D a poza tym to nie było gdzie :) Pozdro 1273715[/snapback] właśnie allegro ;] ps. Fajny trójnik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 właśnie allegro ;] ps. Fajny trójnik :P 1273723[/snapback] Nie było tańszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qb Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Ładne WC , jak na poczatek wszystko ok. Mam taki sam wzor (wyciecie) w budzie :] i dlatego 9/10 :P:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 czy ja dobze widze ?? papier toaletowy przewlekany przez otwory przy pci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 czy ja dobze widze ?? papier toaletowy przewlekany przez otwory przy pci? 1273769[/snapback] :D :D :D Prawie :D :D :D Ręcznik papierowy :) Wydaje mi się że mniej się kurzy przez to :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ładnie, podoba mi sie tylko :) węże za dlugie, jakos tak pojemnik strasznie daleko stoi, na chlodnice daj wentyl i bedzie spoczko jak narazie 8/10 Pytanie z innej beczki. jak Ci chodzi ten Atman?? bo mam zamiar takowego zamowic i chcialem sie cos o nim dowiedziec :) jak z glosnoscią i wydajnością. Pzdr Abram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Nie było tańszego :) 1273727[/snapback] Hmmm, wlasnie ten trojnik mnie zainteresowal, takiego prostego plastykowego w sprzedazy nie widzialem, ale dzis bylem w Leroy Merlin w Arkadii i widzialem podone na dziale ogrodowym, tylko nie sprawdzilem na jakie sa weze, jakie masz na tym Twoim?, na bym potrzebiwal taki na 12 B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) ładnie, podoba mi sie tylko :) węże za dlugie, jakos tak pojemnik strasznie daleko stoi, na chlodnice daj wentyl i bedzie spoczko jak narazie 8/10 Pytanie z innej beczki. jak Ci chodzi ten Atman?? bo mam zamiar takowego zamowic i chcialem sie cos o nim dowiedziec :) jak z glosnoscią i wydajnością. Pzdr Abram 1273886[/snapback] Wybrałem Atmana 305 tylko dlatego że opinie o buczeniu 306 mnie odstraszyły. Sam atman w moim pojemniku jest niesłyszalny, jedynie co słychać to wibracje które się przenoszą na węże i idą dalej. Ale to tylko kwestja umocowania. Sam zamierzam przerobić ją na niezatapialną, Już jeden krućec mam na stałe poxiliną przyklejony. Jeśli chodzi o wydajność to nie miałem styczności z innymi pompkami może MJ1000 troszku. I sprawa wygląda tak: --> napewno 1200 l/h jest przesadzone ale o ile to trudno mi powiedzieć. Ja bym oscylował w granicach 700-900. --> Jeśli chodzi o decybele to za taką kasę to jest rewelacja (36zł) POLECAM !!! Hmmm, wlasnie ten trojnik mnie zainteresowal, takiego prostego plastykowego w sprzedazy nie widzialem, ale dzis bylem w Leroy Merlin w Arkadii i widzialem podone na dziale ogrodowym, tylko nie sprawdzilem na jakie sa weze, jakie masz na tym Twoim?, na bym potrzebiwal taki na 12 B) 1273893[/snapback] Węże mam 12.5 ale mój trójnik jest napewno nie mniej niż na 15. Ale raczej na 15. Bez pomocy ognia bym nie nałożył węża na trójnik. A to było nie lada wyczynem. :D :D :D . Edytowane 12 Lutego 2005 przez łuk-a-sz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Tak mało komentarzy....... wszystkie negatywne........ dlatego nie komentujecie :) Ja czekam na podpowiedzi, pomysły i porady bardziej doświadczonych użytkowników WC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 No nie wiem czym tu sie podniecac i za co 9/10 ;P Z calym szacunkiem ale po prostu zlozenie WC z kilku elementow gdzies kupionych ni jak nie robi na mnie wrazenia. po pierwsze: dlaczego WSZYSTKO POZA BUDA??? I nagrzewnica i pompka. Mam taka sama obudowe i wszystko wlazlo do srodka... wystarczy pokombinowac. po drugie: chlodnica bez wiatraka? Kadet bez shrouda? lezy bezposrednio na kompie? Zero przerwy na cyrkulacje powietrza? po trzecie: heh no skoro sprzedajesz to masz pewnie bardzo eduzo tych wezy... ale to nie jest powod zeby w ukladzie ich tyle bylo ;> A tak wogole to gratuluje pierwszego WC ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 No nie wiem czym tu sie podniecac i za co 9/10 ;P Z calym szacunkiem ale po prostu zlozenie WC z kilku elementow gdzies kupionych ni jak nie robi na mnie wrazenia. po pierwsze: dlaczego WSZYSTKO POZA BUDA??? I nagrzewnica i pompka. Mam taka sama obudowe i wszystko wlazlo do srodka... wystarczy pokombinowac. po drugie: chlodnica bez wiatraka? Kadet bez shrouda? lezy bezposrednio na kompie? Zero przerwy na cyrkulacje powietrza? po trzecie: heh no skoro sprzedajesz to masz pewnie bardzo eduzo tych wezy... ale to nie jest powod zeby w ukladzie ich tyle bylo ;> A tak wogole to gratuluje pierwszego WC ;> 1275192[/snapback] To są dobre słowa. :D :D Nie pakowałem tego do budy bo: 1. Na dniach dostanę Biga, więc po co kombinować na te pare dni. 2. Chciałbym zobaczyć jak to w środku rozwiązałeś. Bo u mnie tego się nie dało tak łatwo rozwiązać. Fakt kadet bez wiatraka. Shround z plexi w trakcie pracy :) A z wężami to troszku przesada to wiem. Ale ich nie skracałem bo nie wiem jakie do nowej obudowy kawałki wykorzystam. Dzięki za komentarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 szkoda tylko ze te weze sie tak zaginaja zapewne w niedalekiej przyszlosci zagna na amen ;) na trojniku opaski juz nie sa potrzebne oringi zalatwiaja sprawe :D wiem bo Kurt sprzedaje takie same :D btw moj brat ma jedno spotrzezenie jak tak patrzyl jak przegladam Wasze wc dlaczego wiekszosc ludzi ma tutaj abity ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 szkoda tylko ze te weze sie tak zaginaja zapewne w niedalekiej przyszlosci zagna na amen ;) na trojniku opaski juz nie sa potrzebne oringi zalatwiaja sprawe :D wiem bo Kurt sprzedaje takie same :D btw moj brat ma jedno spotrzezenie jak tak patrzyl jak przegladam Wasze wc dlaczego wiekszosc ludzi ma tutaj abity ;) 1275243[/snapback] 1. Węże się zaginają ?? <_< Hmmmmm...... powiedzmy że nie wiem gdzie. Jeśli chodzi o trójnik to tylko takie złudzenie powstałe po naciągnięciu węża o dużo mniejszej średnicy niź średnica trójnika i kąt zrobienia zdięcia dają taki efekt. 2.Abit to DiT = DOBRE i TANIE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 abit to moze i w miare dobre ale napewno nie tanie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 ps. Fajny trójnik :P 1273723[/snapback] dajcie spokuj ten trojnik jest tak siusiakowaty ze to szok .. apropo to waz ci sie prze nim zagina .. ja mniej wiecej jakos to zrobilem .. :) he he i sie juz tak nie gna .. :) pozdro .. w tem weekend cos duzo userow zmontowalo wc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Mam taki trojnik z ogrodniczego, dosc waski w srodku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...