piohal Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Próbuję podkręcać Gecube 9550 Rev. 2.1. Ale już po zwiększeniu zegarów od 20 wyskakuje komunikat ( w 3dmark)że VPU Recoverer zresetował układ. Wyłączyłem Recovera i test się kończy i nie ma zwisów ( u niektórych słyszałem że są). Pytanie: czy VPU Recoverer jest faktycznie potrzebny i czy jego wyłączenie jest bezpieczne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 nie wime jak to jest w przypadku tej grafy ale wylaczania vpu recovery raczej bym nie polecal, byc moze jest czujnik ciepla na vpu ktory wykrywa zbyt wysoka temp i resetuje uklad, ale gdy go wylaczysz to grafa sobie radzi na wyzszej temp, tylko ze w koncu mzoe sobie nie poradzic ale to tylko moje domyslu jutro zapewne zajrzy tu ktos bardziej obeznany ewentualnie mod zamknie temat kierujac Cie do tematow o Twojej grafie :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) domniemam ze posiadasz 9550xt gigacuba... milej lekury o karcie o vpu tez juz bylo wiec temat jest zbedny Edytowane 13 Lutego 2005 przez OrGiUsZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytek__19 Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Próbuję podkręcać Gecube 9550 Rev. 2.1. Ale już po zwiększeniu zegarów od 20 wyskakuje komunikat ( w 3dmark)że VPU Recoverer zresetował układ. Wyłączyłem Recovera i test się kończy i nie ma zwisów ( u niektórych słyszałem że są). Pytanie: czy VPU Recoverer jest faktycznie potrzebny i czy jego wyłączenie jest bezpieczne? 1273731[/snapback] U mnie to samo ale myślę że te karty to jak los na loterii. Niektóre kręcą się dobrze inne nie. A jak możesz to podaj swoje oryginalne timingi i ile dokładnie kosztowała to sobie pogadamy i może coś wymyślimy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...