Skocz do zawartości
piohal

Vpu Recoverer

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuję podkręcać Gecube 9550 Rev. 2.1. Ale już po zwiększeniu zegarów od 20 wyskakuje komunikat ( w 3dmark)że VPU Recoverer zresetował układ. Wyłączyłem Recovera i test się kończy i nie ma zwisów ( u niektórych słyszałem że są). Pytanie: czy VPU Recoverer jest faktycznie potrzebny i czy jego wyłączenie jest bezpieczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wime jak to jest w przypadku tej grafy ale wylaczania vpu recovery raczej bym nie polecal, byc moze jest czujnik ciepla na vpu ktory wykrywa zbyt wysoka temp i resetuje uklad, ale gdy go wylaczysz to grafa sobie radzi na wyzszej temp, tylko ze w koncu mzoe sobie nie poradzic

ale to tylko moje domyslu jutro zapewne zajrzy tu ktos bardziej obeznany ewentualnie mod zamknie temat kierujac Cie do tematow o Twojej grafie :D :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbuję podkręcać Gecube 9550 Rev. 2.1. Ale już po zwiększeniu zegarów od 20 wyskakuje komunikat ( w 3dmark)że VPU Recoverer zresetował układ. Wyłączyłem Recovera i test się kończy i nie ma zwisów ( u niektórych słyszałem że są). Pytanie: czy VPU Recoverer jest faktycznie potrzebny i czy jego wyłączenie jest bezpieczne?

1273731[/snapback]

U mnie to samo ale myślę że te karty to jak los na loterii. Niektóre kręcą się dobrze inne nie. A jak możesz to podaj swoje oryginalne timingi i ile dokładnie kosztowała to sobie pogadamy i może coś wymyślimy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...