vkobra Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Witam mam kompa na którym mam zainstalować windowsa xp. Odrazu mówie że nie mam wglądu do środka bo komp jest zaplombowany, ale płyta główna napewno jest na nforce2. No i moj problem jest taki. Nie moge zainstalować windy. Poczytałem to forum i zrobilem dyskietke na której sa sterowniki do sata. Odpalam kompa z płytki ze zintegrowanym sp2, wciskam F6 i wybieram silicon image. No i idzie dalej dysk znajduje podzielony na 4 partycje tak jak byl wczesniej (wczesniej tez byl xp tylko babka chce zainstalowac od poczatku z sp2) daje instalacje na C, formatuje go no i tu kiszka, ma kopiowac pliki i nie chce skopiowac z dyskietki nie wiem czemu, dodam że próbowałem z 2 dyskietek bo myslalem ze moze uszkodzona jest czy co. Jak pomine dyskietke to pokopiuje z plytki ale potem juz nie wstaje. Może ktoś coś wie?? Pomocy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 hmm niewiem ;) Spróbuj w biosie zobaczyć co z dyskietką sie dzieje... hmm, szkoda że ma bląbe... :/ Albo wiem! :D Otwórz kąpa i wyjmij dysk :D podłacz do siebie i zformatuj... Nie no żartuje... a muisz go formatować ? jak ma 4 partycje to zaintaluj na pustej a potem z windowsa zformatuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vkobra Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) Kompa juz otwarłem, płyta to Asus A7N8X Deluxe. Ściągnąłem Sata z asusa i dalej to samo. Wpadlem na taki pomysł. Postawić winde na dysku ata i potem ghostem przeniesc na Sata, da sie tak i winda wstanie z sata?? Lub pominac te 2 pliki po pierwszym resecie odpalic ze swojego dysku i dograc te pliki tylko gdzie?? Do siebie nie moge go podpiać bo ja nie mam Sata, ale moge wziąć swój i odpalic tamtego kompa z niego. Niestety musze cos zrobić bo jak zacząłem instalować winde to mi wymazał C i teraz nic nie ma. Edytowane 13 Lutego 2005 przez vkobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 a niemozesz go poprosut zformatowac u siebie na kompie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vkobra Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Nie bo ja nie mam sata i gdzie go podepne :) Ale juz sobie poradziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...