DR.Zepsu Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Panowie i panie szukałem ale nie znalazłem informacji na temat który mnie interesuje, a mianowicie: Chciałbym wypolerowac zasilacz na lustro. Taki jest plan: 1. Najpierw papierem 1000 albo cos w tym stylu 2. pasta polerska I teraz pytanie Czy to nie będzie zachodziło rdzą, wiem że aluminium nie rdzewieje ale czy zasilacze to sa z aluminium czy blacha (Codegene) Nie chce tego malowac zasilacz będzie sobie stał pzry wiezy i zasilał CD-Rom zreszta jego bym tak samo zrobił. Mam watpliwośc tylko co do tej rdzy. Z góry dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Panowie i panie szukałem ale nie znalazłem informacji na temat który mnie interesuje, a mianowicie: Chciałbym wypolerowac zasilacz na lustro. Taki jest plan: 1. Najpierw papierem 1000 albo cos w tym stylu 2. pasta polerska I teraz pytanie Czy to nie będzie zachodziło rdzą, wiem że aluminium nie rdzewieje ale czy zasilacze to sa z aluminium czy blacha (Codegene) Nie chce tego malowac zasilacz będzie sobie stał pzry wiezy i zasilał CD-Rom zreszta jego bym tak samo zrobił. Mam watpliwośc tylko co do tej rdzy. Z góry dzieki. 1273942[/snapback] Blacha zasilacza codegen jest zwykłą blachą :lol: w każdym razie to nie aluminium i będzie rdzewieć imo błupi pomysł szkoda pracy nad takim zasilaczem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) 1. Najpierw papierem 1000 albo cos w tym stylu 2. pasta polerska 1273942[/snapback] ... Po 2 jak chcesz na lustro, to papier 1000 nadaje sie tylko na poczatek; jesli juz, to zaopatrz sie w wodny 2000 - 2500 ;] Edytowane 12 Lutego 2005 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 co do papieru to wiem chodzi tylko o ta rdze, zasilacz będzie juz przez cały czas stał i zasilł cd-rom przy radiu czyli warto byłoby go pomalować??? nie wystarczy taka polerka???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 co do papieru to wiem chodzi tylko o ta rdze, zasilacz będzie juz przez cały czas stał i zasilł cd-rom przy radiu czyli warto byłoby go pomalować??? nie wystarczy taka polerka???? 1273975[/snapback] Jak bedzie wypolerowany tylko to zacznie rdzewieć szkada zachodu dla codegena pomalować można ale szkoda na farbe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 jezu ludzie, co do cd-roma ma kupować tagana ??? Z tego co zrozumialem chcesz zasilać tylko cd-rom ?? Jesli tak to moze po polerce nalozylbyc jakis bezbarwny lakier przeciw rdzy, kieruj sie w ta strone. No chyba ze go pomalujesz jakas farba, która zapobiega rdzewieniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Dzięki. Pomyślałem o farbie Hameraid ostatnio widziałem jakąś promocje na te farby to moze ta byłaby dobra a póżniej można polerke pastą czy lepiej tym woskiem do aut t-cut czy coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 albo obklej go naklejka, która wyglada jakby bylo wypolerowane na lustro.. wszystko sie odbija itd... o ile dobrze pamietam to na forum tos tak mial... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 co do hammeride to slyszalem ze on wcale taki dobry nie jest, i rdza i tak wchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Poczytałem sobie na forum wczoraj i troche było tam jakimi lakierami malowac i w jaki sposób takze jesli chodzi o malowanie to dam sobie rade ( potrafie korzystać szukajki :]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 a na jaki kolor malujesz jesli mozna spytac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 albo obklej go naklejka, która wyglada jakby bylo wypolerowane na lustro.. wszystko sie odbija itd... o ile dobrze pamietam to na forum tos tak mial... 1274241[/snapback] Tak ja tak maiłem swojego Feel'a zrobione. Wpiszcie w szukajce Azael a znajdziecie fotki. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Zastanawiałem się nad: czerwony, czrny(ale kurz na nim widać), srebrny, złoty może ewentualnie niebieski. Grzechu powiedz czy ta okleina się nie rysuje bo źle to nie wygląda musze zobaczyć ile lakier kosztuje i okleina co się bęziebardziej opłacać. Pod lakier jakiś podkład trzeba będzie dać. Zobaczymy jak to bedzie może jutro sie zbiore i do sklepu pojade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 tak ale na to musisz dac bezbarwny bo paluchy bedom zostawac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Widze więc trzy rozwiazania: 1. Robie polerke i kłade na to lakier bezbarwny 2. Nic nie robie tylko okleine kłade 3. Jade ten metal papierem ściernym na to podkład , lekko zmatowić i lakier ze trzy warstwy, a po tym polerka i jeszcze bezbarwnym i znowu polerka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 ja tam bym go tylko pomalował lakierem w sprayu. są w sklepach ładne metaliki. 12zł za puszke. bardzo ladnie to wygląda, ostatnio obudowy od głośników pomalowałem. prawie nic sie nie narobisz a efekt murowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 No niestety - ta okleina którą uzyłem jest dośc podatna na zarysowania, ale sa na pewno lepsze, wytrzymalsze. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 dzisiaj wyieram się do sklepu zobaczyc asortyment Może wreszcie wezme się za robote. Dobra kupiłem podkład i lakier Mopit zapomniałem tylko o bezbarwnym ale na poczatek samym podkładem pomaluje a za dzien lub dwa lakierem Jutro zabieram sie do pracy Czy wystarczy odtłuścić spirytusem ( bols), a może zmywacz do pazurów bo benzyna mi sie skończyła i teraz nie będe jej kupował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Czy wystarczy odtłuścić spirytusem ( bols), a może zmywacz do pazurów bo benzyna mi sie skończyła i teraz nie będe jej kupował 1278345[/snapback] :D Spiryt wystarczy. Tak poza tym: Nie pisze 3 postów pod żąd :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Wybrałem kolor jest to srebrny metalik Jak myslicie pomalować tez śrubki czy zostawic takie chromowane??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Mysle ze lepiej pomalowac - jak bedzie brzydko to wymienisz srubki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DR.Zepsu Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Praca juz skonczona. Lustro to to nie jest bo lakier to półmat, musiałem wybrać taki żeby do reszty pasowało. Plany troche sie zmieniły. Na zasilacz to będe chyba kombinował jakies zgrabne pudełeczko jeszcze nie mam konkretnego pomysłu. teraz obmyślam dokładnie jak będą wyglądały nóżki Cedeka mam taka koncepcje żeby dać podświetlona plexe między dwa krążki drewna zobaczymy co z tego wyjdzie Jutro będzie jeszcze eksperyment z lakierem bezbarwnym. Fotki też będą ale jak ostatnio wstawilem to mi wywaliło je na cały ekran troche nie wiem co zrobiłem nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...