.:GurU:. Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Jakie taktownie proponujecie dla 6600GT Sparkla? Jak ktoś ma (miał 8O ) i bawił się tą kartą to niech da znać co optymalnie można wykrzesać. Udało się komuś "skopcić" :roll: w ten sposób karte a konkretnie to co na to servis jak karta jest na gwarancji odrazu zczają i jeszcze koszty servisowania każą pokryć czy jeszcze jest kilka % że... (wymienią?) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Podstawki powinny wejsc - jest troche luzu. Taka prosba: czy ma ktos mozliwosc zmierzyc grubosc podstawy tych radiatorkow i grubosc zeberek? Zrobie sobie model :twisted: W ostatecznosci mozna uzyc tych mniejszych z zestawu... Guru: nie za bardzo lapie o co Ci chodzi... Jesli karta nie jest w widoczny sposob (tzn nie widac spalonego miejsca na pierwszy rzut oka) spalona a ma gwarancje, to na serwis i niech sie martwia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Tam jest bardzo ciasno... Musialbym miec te radiatorki w reku zeby ocenic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Na dniach bede wyjmowal karte zeby zmienic paste to zmierze ile jest luzu... Sprobuje sie zapytac w sklepie czy bede mogl oddac jak nie beda pasowaly; srednio mi sie chce ryzykowac 40zl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 ja sie wezme chyba za cooler do p3. bo juz wiecej bez modów nie wyciagne swoją dróga sa jakies mozliwosci zmieny napiecia na tej karcie? głownie chodzi mi o rdzeń bo jest tylko 570 bez artów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Jakie proponujecie taktowanie rdzenia, pamieci przy standartowym chłodzeniu?(6600GT SPARKLE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Jeśli miał by się tak sugerować zdjęciami to w najgorszym wypadku te mniejsze dało by sie zamontować bez większego problemu. No, ale to tak na zdjęciach wygląda. P.S. amras, guru, jesteście zadowoloni ze swojej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Jak dla mnie tak katra jest oki tylko zasiłke trzeba dobrą bo będą artefakty gdy jest zasłay zasilacz przynajmniej u mnie ak było :roll: jeszcze tylko jestem ciekaw jak z potkręcaniem tej karty bez dodatkowego chłodzenia może by sie ktoś podzielił widomościami o kręceniu!? jak kręcił? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 A co myslicie o tym : http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=38646743 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Kolekcjoner: ciekawe i w dodatku niedrogie. Jutro zmierze ile jest miejsca, moze wejda; ew. zawsze mozna spilowac od gory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 A co myslicie o tym :http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=38646743lipa nic nie dadza:/ radiatory to musza byc duze a nie jakiś syf:P a tak marginalnie o 19 biore sie za 4k w marku 05 bo kumple przytarga do mie bartona 2500+ i dobry coolerek:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Wspomin coś ktoś o taktowaniu (przy standardowym chłodzeniu,rdzień,pamięć), chyba nie jedziecie na standartowym!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Ja mam taktowania 530/530 (patrz podpis); szlo u mnie na 530/550 bez problemu, ale od czasu artefaktow przy starcie windy nie che szalec za bardzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Nic sie nie grzeje jak łupiesz w gierki po 7-8godzin? żednych artefaktów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Nie gram po 7-8 godzin ;) Niektorzy maja dzienne studia :) A poza tym - nie zauwazylem jeszcze zadnych artow nigdzie, nawet po paru godzinach (3-4). Potestuj, karty nie zepsujesz - podnos z krokiem 5MHz i patrz czy nic sie nie dzieje (ja po kazdej zmianie puszczalem 3Dmarka03 i szukalem artow). Jak wyskocza arty, schodzisz o 5MHz :) amras: mowisz, ze te radiatorki z Allegro sa za male, a sa wieksze od podanych przeze mnie Zalmanow (18x18x9mm vs 13x13x13mm), ktorych jakos sie nie czepiales ;) Poza tym chyba lepiej miec jakies niz wogole... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Hmmm 7-8 godzin lupalo sie giery ale to bylo piec lat temu.... Dzis pogralem ze dwie godziny w hl2 na 560/525 i nic nie bylo sprobuje jeszcze na 570/560... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 A nie wiecie czy będą produkowane lub już są jakieś alternatywne chłodzenia do 6600gt na agp :?:A nie wiecie czy będą produkowane lub już są jakieś alternatywne chłodzenia do 6600gt na agp :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 No i ciach!nia... Karta sie rozjebała... Kolory poszły... Jutro idzi na serwis... Sory za przekleństwa, ale chyba wiecie jaki jestem wciach!iony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Nie dziwie sie, mozna sie zdenerwowac... Kreciles ja jakos (jesli tak, to o ile?) czy tak po prostu poszla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Kręciłem troche, ale artefaktów nie było żadnych... I nic się nie grzało... Teraz będe siedział na GeForce 4MX jakies 2 tygodnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Wspomin coś ktoś o taktowaniu (przy standardowym chłodzeniu,rdzień,pamięć), chyba nie jedziecie na standartowym!? 1202403[/snapback] ja na standardzie 570/1170 Nie gram po 7-8 godzin ;) Niektorzy maja dzienne studia :) A poza tym - nie zauwazylem jeszcze zadnych artow nigdzie, nawet po paru godzinach (3-4). Potestuj, karty nie zepsujesz - podnos z krokiem 5MHz i patrz czy nic sie nie dzieje (ja po kazdej zmianie puszczalem 3Dmarka03 i szukalem artow). Jak wyskocza arty, schodzisz o 5MHz :) amras: mowisz, ze te radiatorki z Allegro sa za male, a sa wieksze od podanych przeze mnie Zalmanow (18x18x9mm vs 13x13x13mm), ktorych jakos sie nie czepiales ;) Poza tym chyba lepiej miec jakies niz wogole... 1202465[/snapback] tak czy inaczej małe. na fx 5700 miałem pociete raditorki od tranzystorów mocy kazdy wazył z 50g:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Patrzcie na to http://www.in4.pl/komentarze.htm?kbt=N&news_id=6039 PS. czy wróci stary wygląd mojego ukochanego forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Ciekawe, ciekawe... Tez bym wolal stare forum... nie lubie Invision Power Board. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mangelo Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 To nic tylko czekac... Ale jezeli ceny beda takie jak ktos tam sugeruje to nie bedzie tak kolorowo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Ciekawe, ciekawe... Tez bym wolal stare forum... nie lubie Invision Power Board. 1203873[/snapback] ale przynajmiej nie muli tak jak kiedyś:/ To nic tylko czekac... Ale jezeli ceny beda takie jak ktos tam sugeruje to nie bedzie tak kolorowo :/ 1203883[/snapback] watpie zeby takie ceny czyli 6600 kosztowało tylko 170zł taniej niż gt jednak róznica jest spora w predkosci.... a 6200 napewno nie tyle co tam mówia przesadzili... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 No i ciach!nia... Karta sie rozjebała... Kolory poszły... Jutro idzi na serwis... Sory za przekleństwa, ale chyba wiecie jaki jestem wciach!iony... ehh.. ja sie bac zaczynam, moj leadtek sie dziwnie zachowuje... kropki w 3dmarku05 na 100/250 :blink: odkrecilem proca, ram, grafe.... ciagle w 1 tescie snieg na podlodze i skrzynkach(dziwne ze jak krece na 590/580 to mam tyle samo sniegu... jak wyzej to juz zamiast pociskow widze zielone kwadraty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Dopiero co wsadziłem swojego leadteka do kompa, włączam undergrounda 2 gram 5 sekund a tu nagle wyskakują krzaki i zwiecha. Zrestartowałem włączyłem teraz undergrounda 1 i to samo. W 3dmarku też krzaki i się wiesza. Próbowałem odkręcać proca nawet do 1100Mhz na FSB 100 i też nie pomaga czyli wykluczam zasilacz. W biosie mam wyłączone wszyskie Fast Wires itp. Co mam robić? POMOCY Czy mam oddać ją na serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Dziwne rzeczy sie dzieja. siuks, podaj jaka masz zasilke, pamietaj ze 6600GT korzysta intensywnie z linii +12V, atutaj odkrecanie proca nic nie da. I jaka karte miales wczesniej? Jezeli ATI, to zdecydowanie polecam postawienie systemu od nowa. Jezei Nvidia, to usun sterowniki Driver Cleanerem, zainstaluj nowe i DirectX9.0c z plytki od grafy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zasiłka to MODECOM 350GTF więc powinno ciągnąć a wcześniej miałem gf4mx440. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 Costi, a u Ciebie wszystko jest wporządku? Wydaje mi się, że najlepszym wyborem będzie postawienie systemu na nowo, niezależnie od tego jaką grafikę miało sie poprzednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...