Gość Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 tu;] co do 5600 to karta jest za mocna na 2x2;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvie1 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 nie wiece moze kiedy MSI wypusci wkoncu te swoje 6600 GT na rynek polski? pisałem do nich kiedys maila ale nie odpisali... a nie macie moze jakichs testów włsanie tej karty MSI ? myslicie ze bedzie lepsza od Leadtek'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Mam takie szybkie pytanko - co warta jest firma Pine, karta to konkretnie Pine GF XFX6600GT 128MB, DDR3 (128bit) ?? Jest to jakiś noname czy już coś przyzwoitszego ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ludzie na Zachodzie jecza na glosne chlodzenie (ale to podobno ogolna bolaczka referencyjnego rozwiazania), poza tym ktos to zamowil i dostal z innym chlodzeniem (patrz moj post na stronie 37.) - choc to raczej jednostkowy przypadek. XFX ma ta zalete (wade?), ze ma dwa zlacza DVI - niestety podbija to automatycznie cene, a i tak sie z tego raczej nie skorzysta ;) Taktowanie pamieci 500MHz to kolejny marketingowy bajer - fizycznie sa to te same kostki co na innych kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Oki, inna na razie nie jest na miejscu dostępna. Chodzi mi raczej o jakość wykonania, jakość obrazu, bo np. do PowerColor to się ostro kiedyś zraziłem a nie chcę polecać kiepskiej karty. A co do złącza DVI - mam nadzieję, że jest tam jakaś przejściówka i nie ma pogorszenia obrazu, czy jednak obraz jest gorszy ?? A jak wygląda regulacja obrotów wentyle - nie jest tak, że w 2D kręci się wolniej ?? I przez to jest cichszy... A ten Zalman na grafikę to mi się spodobał, szczególnie wersja CuAl bo lżesza. Chłodzenie karty grafiki VGA-cooler VF700-AlCu - Wkrótce !Styczeń! Najnowszy produkt Zalman'a oparty na znanej już konstrukcji modeli CNPS 7000 ! VF700 pasuje na wszystkie modele kart VGA z wyjątkiem: Matrox VGA i nVidia PCX VGA. Dodatkowo wyposażony jest w radiatory na pamięci RAM oraz multikonektor (regulator napięcia co to jest nVidia PCX VGA - czy PCI-E?? I jak to się ma do AGP z mostkiem ??? I na koniec - może zamiast 6600GT polecić 6800LE asusa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek-SZU Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 joł joł !!! czy jest 6600GT z 256bit szyną?? i odpowiedzcie wkońcu bo putam o to już trzeci raz i nie znalazłem odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Nie ma, szyna pamięci jest 128 bitowa, vpu jest 256 bitowe. Wyjątek (albo i nie) - Gigabyte na karcie z dwoma chipami 6600GT pisze o szynie pamięci 256 bit i o 256 MB pamięci. Ale wydaje mi się, że powinien raczej pisać 2x128bit i 2x 128 MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Witam jak mówiłem tak zrobiłem, hehe :) zapytałem specjalistów z servisu i niestety CoolerMaster VGA CoolViva nie pasuje do 6600GT :( ma ktos jeszcze jakieś propozycje poza zalmanem? ja chyba zrobie te blaszki na ram (pomiędzy ram a radiator i "podłącze" je do radiatora chipsetu, bo tak to jeszcze mi ten radiator znajdujacy się pod pamiękami, pamiątki grzeje, jest na dole więc ciepło akurat mi na nie wędruje, totalny pasztet :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Mam takie szybkie pytanko - co warta jest firma Pine, karta to konkretnie Pine GF XFX6600GT 128MB, DDR3 (128bit) ?? Jest to jakiś noname czy już coś przyzwoitszego ?? 1211018[/snapback] brac leadteka!! x1 powinno miec ta sama wydajność w multi co 2x2:/ a 5600 obawiam sie dalej ze było 2x2, z czego wyciagasz wnioski ze było 4x1? 1210686[/snapback] a 6600 gt jest zaszybka na 4x2:P hmm ale spierac sie nie bede zreszta co za róznica ile 5600 ma potokow toc to i tak muzeum:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek-SZU Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 a jak myślicie czy 6600GTz tą 128mb i 128bit wystarczy do grania przez najbliższe lata? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Myslilmy ze tak :) Przez rok to co najmniej... Pamietaj, ze to ze Radki potrzebuja szyny 256bit do pamieci do szybkiego dzialania, nie znaczy ze GF tez - to samo odnosnie ilosci potokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xior Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 a jak myślicie czy 6600GTz tą 128mb i 128bit wystarczy do grania przez najbliższe lata? pozdro 1211889[/snapback] napewno wystarczy a po roku i tak trzeba będzie sie przesiąś na pci-expres albo co tam jeszcze innego wymyslą :lol: a co do tego hałasu to ja mysle że zależy to od indywidualnego modelu mój jest cichutki jak śpiące niemowle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 napewno wystarczy a po roku i tak trzeba będzie sie przesiąś na pci-expres albo co tam jeszcze innego wymyslą :lol: a co do tego hałasu to ja mysle że zależy to od indywidualnego modelu mój jest cichutki jak śpiące niemowle :wink: 1211920[/snapback] referencyjne jest glosne ale jak zwykle leadtek sie postarał i zrobił cichutkie:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 SPARKLE do najgłośniejszych też nie należy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk33 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Leadtek do cichych tez nie mozna zaliczyc. Po wmontowaniu wszedzie arctic cooling(utrata gwary w zasilce :( mialem cisze jak nic, a teraz slychac jazgoczacy wentyl karty :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Leadtek do cichych tez nie mozna zaliczyc. Po wmontowaniu wszedzie arctic cooling(utrata gwary w zasilce :( mialem cisze jak nic, a teraz slychac jazgoczacy wentyl karty :( 1212125[/snapback] mojej nie słychac:/ nawet jak zatrzymam wentyl na procku to tylko bardzo lekki szumi to głownie zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 A to ciekawe, bo Sparkle jedzie na referencyjnym... Zalezy co jest dla kogo cisza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-whiteLION- Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 A to ciekawe, bo Sparkle jedzie na referencyjnym... Zalezy co jest dla kogo cisza. 1212254[/snapback] Sparkle cichy na pewno nie jest..... <_< wcześniej na starej grafice miałem założony duży wiatrak 80x80 od zasilacza i różnica w głośności jest spora. Referencyjny wiatrak chyba jest po prostu zbyt mały żeby być cichym a i pewnie nie został na takiego zaprojektowany. Dla mnie to w zasadzie bez znaczenia bo raz, że mam blaszaka w innym pokoju B) a dwa że i tak pewnie to chłodzenie wymienię na coś lepszego... Najgorzej że te pamięci nie są wogóle chłodzone i grzeją się strasznie. W leadteku przynajmniej powietrze po nich leci a tutaj praktycznie nic :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_K-1 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Witam wszystkich! Ciekawe kiedy u nas ... 6600gt lub 6800 ewentualnie 6800gt i za ile ... Nic tylko zbierać fundusze ... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 a 6600 gt jest zaszybka na 4x2:P Witam Jest naprawdę bardzo mało sytuacji w których widać słabość architektury 4x2 w stosunku do 8x1. Wszędzie tam, gdzie wyświetlana jest duża ilość pojedynczej tekstury wówczas widać wyraźnie słabość GF'a GF 6200 jak i 6600 jak i 6600 GT są na dokładnie tym samym jądrze - więc odblokowany 6200 zachowuje się dokładnie tak samo jak GF 6600 GT. Generalnie sprawa z tymi potokami wygląda tak - gdyby GF 6600 Gt miał 8x1 to wystarczyłoby żeby miał taktowania 450 / 450 zeby dorównać do 500 / 500 4x2. Choć to jest takie porównanie z dżym poślizgiem. Po prostu 4x2 jest delikatnie wolniejsze niz 8x1. Ktoś pytął o spliter cella i MOPA - tutaj - http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=113 - o tym pisałem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 A to ciekawe, bo Sparkle jedzie na referencyjnym... Zalezy co jest dla kogo cisza. 1212254[/snapback] Sparkle cichy na pewno nie jest..... <_< wcześniej na starej grafice miałem założony duży wiatrak 80x80 od zasilacza i różnica w głośności jest spora. Referencyjny wiatrak chyba jest po prostu zbyt mały żeby być cichym a i pewnie nie został na takiego zaprojektowany. Dla mnie to w zasadzie bez znaczenia bo raz, że mam blaszaka w innym pokoju B) a dwa że i tak pewnie to chłodzenie wymienię na coś lepszego... Najgorzej że te pamięci nie są wogóle chłodzone i grzeją się strasznie. W leadteku przynajmniej powietrze po nich leci a tutaj praktycznie nic :? 1212503[/snapback] No nie wiem może dlatego że wentyl jest nowy i jeszcze nie piszczy ;) ale z zamkniętej obudowy z odległości 20 cm nie słychać prawie nic (przy prawie wyłączonym wentlu na PCU! (-regulatorem obrotów!!)) a tak jak jest włączony wentyl na CPU to karty nie słychać, zasiłki też nie tylko wentyl CPU, jak dlamie to oki choć oczywiście mogli zrobić wydajniejsze i dodać raditory na pamięci ;). Ale chyba poprawi się coś wydajność chłodzenia jak założe jeszcze z dołu nawiew wentlem 105x105 mm i pewnie blaszke z radiatora odkręce, i cały czas mnie kusi żeby dociąć kawałki miedzi na pamiątki, kombinował kuż ktoś z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 a jakie byście polecili drivery do bicia rekordu 3dmark 2005 mój radek zostaje wymienipony na leadatek 6600gt na gwarce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 a jakie byście polecili drivery do bicia rekordu 3dmark 2005 mój radek zostaje wymienipony na leadatek 6600gt na gwarce 1213114[/snapback] 71.24 do 3dmarkow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 A bawil sie ktos Omegami na 6600GT i moze sie podzielic wrazeniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 No więc stało się.... Za pewną dopłatą zmieniłem 9600xt na leadteka 6600GT, jeszcze musi tylko do mnie dojść :) . Obecnie jadę na jakimś trio na pci i wiecie, pojawił się konflikt sprzętowy :> . Odświeżanie 60 Hz to jest ostra jazda na CRT :> . No i mam pytanka do użytkowników leadteka: Jakie drivery - ale nie do smarków, tylko do grania oraz oglądania divx i dvd (zarówno na monitorze jak i na tv) ?? No i jakie są ostatnie stery whql pod winxp?? Na radku jechałem na sterach omega - pewnie też coś będe z nimi kombinował NVidia chwaliła się, że grafa wspiera sprzętowo odtwarzanie filmów, tylko trzeba ściągnąć odpowiednie oprogramowanie, ponoć dodatkowo płatne - ja z tym wygląda sprawa?? Przy o/c radka sprawa była prosta - na stale się ustawiało częstotliwości pamięci i rdzenia i tyle, zawsze były takie same (2D/3D). Czy tutaj się ustawia oddzielnie dla 2D i 3D zarówno rdzeń jak i pamięć, czy tylko rdzeń , a pamięć zawsze (2D i 3D) jest taka sama?? Zakładka zminy częstotliwości jest w sterach, czy trzeba jakiś programik doinstalować ?? Costi, ile stopni dała zmiana gluta pod radiatorem ?? No i jak wygląda sprawa częstotliwości - to 350/350 to była plotka / nieznajomość tematu, czy faktycznie jakaś lewa seria ?? Czy da radę mieć inny obraz na tv niż na monitorze kompa ?? Np na tv film a na monitorze pulpit ?? Na razie tyle, oczy mnie bolą i wyglądam jak królik - te 60 Hz po prostu zabijają. P.S. Znalazłem coś takiego : "8-potokowa, superskalarna architektura z 4 jednostkami vertex," to, że 4x2 to wiadomo, ale ile w końcu jest tych vertexów - 3 czy 4 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-whiteLION- Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 dziwne chłodzenie referencyjne... (?) :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Chłodzenie chyba takie samo jak u gainwarda. Ale jak dla mnie coś podejżana ta karta. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 a jakie byście polecili drivery do bicia rekordu 3dmark 2005 mój radek zostaje wymienipony na leadatek 6600gt na gwarce 1213114[/snapback] tylko 71.24 jak przebijesz mie to krzycz:D No więc stało się.... Za pewną dopłatą zmieniłem 9600xt na leadteka 6600GT, jeszcze musi tylko do mnie dojść :) . Obecnie jadę na jakimś trio na pci i wiecie, pojawił się konflikt sprzętowy :> . Odświeżanie 60 Hz to jest ostra jazda na CRT :> . No i mam pytanka do użytkowników leadteka: Jakie drivery - ale nie do smarków, tylko do grania oraz oglądania divx i dvd (zarówno na monitorze jak i na tv) ?? No i jakie są ostatnie stery whql pod winxp?? Na radku jechałem na sterach omega - pewnie też coś będe z nimi kombinował NVidia chwaliła się, że grafa wspiera sprzętowo odtwarzanie filmów, tylko trzeba ściągnąć odpowiednie oprogramowanie, ponoć dodatkowo płatne - ja z tym wygląda sprawa?? Przy o/c radka sprawa była prosta - na stale się ustawiało częstotliwości pamięci i rdzenia i tyle, zawsze były takie same (2D/3D). Czy tutaj się ustawia oddzielnie dla 2D i 3D zarówno rdzeń jak i pamięć, czy tylko rdzeń , a pamięć zawsze (2D i 3D) jest taka sama?? Zakładka zminy częstotliwości jest w sterach, czy trzeba jakiś programik doinstalować ?? Costi, ile stopni dała zmiana gluta pod radiatorem ?? No i jak wygląda sprawa częstotliwości - to 350/350 to była plotka / nieznajomość tematu, czy faktycznie jakaś lewa seria ?? Czy da radę mieć inny obraz na tv niż na monitorze kompa ?? Np na tv film a na monitorze pulpit ?? Na razie tyle, oczy mnie bolą i wyglądam jak królik - te 60 Hz po prostu zabijają. P.S. Znalazłem coś takiego : "8-potokowa, superskalarna architektura z 4 jednostkami vertex," to, że 4x2 to wiadomo, ale ile w końcu jest tych vertexów - 3 czy 4 ?? 1213283[/snapback] 3 vs sa kreci sie za pomoca zakladki w sterach i masz tam oddzielnie 3d i 2d z tym ze krecisz tylko 3d z monitorem i tv niemam pojecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Do Leadteka jest taki programik, Winfox sie nazywa, nim mozna krecic, mierzyc temperatury itd. Kreci sie oddzielnie 2D i 3D zarowno GPU i pamieci (choc czasami moze sie zdarzyc ze przy pamieci 2D sie pokaze taktowanie z 3D). amras - mozna krecic tez 2D, tylko po co :P Zmiana pasty mi dala calkiem sporo - kiedys tuz po wyjsciu z Marka mialem ok. 50 stopni, teraz 42-43 (na GPU). Taktowania 350/350 to byly jakies brednie niedoinformowanego hurtownika ;) Jesli chodzi o wspomaganie odtwarzania filmow to trzeba miec jakies specjalne biblioteki - gdzies podobno sa w necie, ale nie mam pojecia gdzie. A 20$ placil nie bede... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paliniak Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Witam!Czy miał już ktoś styczność z 6600gt firmy Galaxy? Podobno ma pamięci 1,6 no i wygląda na to że są chłodzone. Jak w/g Was wyglądałoby porównanie do Leadteka? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...