Dev-o Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 w prolinie radki sa za 779 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rossi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Czy ktos moze ma Gigabyte 6600GT AGP ?? Jak sie karta sprawuje ?? Jak sie kreci :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Poszukasz w innych sklepach i znajdziesz gf6600gt tez taniej . Na tweaku w dziale sprzedaj jakis gosc sie reklamuje co sprzedaje leadteaka 6600GT za 799 zl . Nowki sztuki .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeQ DanceR Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Mam pytanie w zwiazku z karta graficzna WinFast A6600GT. Problem dotyczy FIFY 2005. Wszystko jest okej, dopoki nie przejde do meczu. Gra zmienia rozdzialke i wtedy klapa. Na ekranie pojawiaja sie takie poprzeczne paski koloru czerwonego i zalamuja grafike. Pozniej gdy wroce do menu, to ten blad pozostaje. Natomiast po wyjsciu do Windowsa (XP) teoretycznie wszystko jest OK. Pozory... :mellow: Po odpaleniu innej gierki, problem pozostaje, a znika dopiero po przeladowaniu systemu. Dzieje mi sie tak tylko po odpalniu FIFY, wiec mysle, ze problem tkwi albo w samej grze, albo goscie od sterow spartolili robote. B) Mam jeszcze inne pytanie dotyczace tej karty. Wszystkie znaki na niebie mowia, iz taktowanie rdzenia wynosi 500 MHz, natomiast taktowanie pamięci to 900 MHz. A z tego co zaobserwowalem u mnie rdzen wynosi 299 ;) Moje obiekcje wzbudzilo to oto okienko: Nie znam sie zbyt dobrze na kartach graficznych, wiec pewnie wszystko jest w porzadku, a jedynie ja wydziwiam. :mur: Sprawdzilem w programie zalaczonym do karty (WinFox), ktory zawiera mini-programik sluzacy do zmiany parametrow karty graficznej. Swoja droga. Jakim programem najlepiej krecic karte, jesli jest sie totalnym amatorem, a nie chce sie jej spalic, widzac postepy i o ile bardziej bedzie sie ona grzala po zmianie taktowania (ale lopatologicznie napisalem <_< ). Oto co zobaczylem po uruchomieniu wyzej wymienionego programiku: Z gory dzieki wszystkim za pomoc i wszelkie sugestie. Pozdro 4 All PS. A teraz mozecie zwyzywac mnie juz od lamerow i innych loli :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Cos widze ze slabo sie znasz na tej karcie ..... Ta karta ma 2 taktowania 2D i 3D Dla 2D jest 300 mhz Dla 3D jest 500 mhz A wiec twoim problemem moga byc zwalone sterowniki . Wgraj nowe 70.xx czy tam 71.xx . Co gorsze tez moze twoim problem sa artefakty bo w 3d takotawanie masz 500 mhz z 200 mhz i grafa sie krzaczy . Jak stery nie dzialaja dawaj ja na gwarancje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Co gorsze tez moze twoim problem sa artefakty bo w 3d takotawanie masz 500 mhz z 200 mhz i grafa sie krzaczy Tego to nie zrozumialem... :huh: Taktowania ma standardowe... SeQ DanceR: jaka miales grafe wzcesniej? Usunales stare stery porzadnie (ew. stawiales system od nowa)? Jesli tak, to zainstaluj DirectX z plyty od karty - u mnie to rozwiazalo czesc problemow. A krecic mozna spokojnie Winfoxem - spalic karty przez OC sie nie da w zasadzie (nie licze vmodow :) ), trzeba to robic stopniowo i sprawdzac czy sie artefakty nie pojawiaja albo gry sie nie wieszaja. Edytowane 23 Stycznia 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeQ DanceR Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 A wiec twoim problemem moga byc zwalone sterowniki . Wgraj nowe 70.xx czy tam 71.xx . Co gorsze tez moze twoim problem sa artefakty bo w 3d takotawanie masz 500 mhz z 200 mhz i grafa sie krzaczy . Jak stery nie dzialaja dawaj ja na gwarancje . 1231788[/snapback] Eee... Nie za bardzo zrozumiałem o co Ci chodziło... Jesli mozesz napisac troche jasniej, bede wdzieczny ;) Bo z tego, co napisałeś, to wynika, ze w 2D mam o 1 MHz mniej niz powinienem szybkosc taktowania rdzenia. Mnie denerwuje tylko to, ze w zakladce z informacjami pisze, ze mam 299/900 (o ilez to lepiej jakby tam bylo 500 ;) ). @Costi, odinstalowalem stery od mojej starej karty (GF MX 440) przez Dodaj/Usuń i z partycji C:/ caly katalog nVidia (tam byly rozpakowane stery). A pozniej dopiero zamontowalem karte i zainstalowalem nowe drivery (te, ktore byly dostarczone wraz z karta). A jeszcze, czy Wy tez macie 299 czy 300 w 2D? :P OC - overclocking ? :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Kupilem sobie karte Winfast A6600 GT i zaczalem testowac na niej swoje gierki... Odpalilem fife 2k5 na high detalach (1024/768) i zobaczylem na ekranie jakies dziwne paski... :P Bledy karty, czy ki pieron?:P W innych grach tego nie ma... Ani w Doom'ie 3, ani w Vice City... Nawet w PES'ie 4... A tutaj cos takiego. Czym to moze byc spowodowane? Z gory thx za odpowiedź. PS. Nie przeinstalowywalem jeszcze tej Fify, wiec moze w tym tkwi problem. 1230083[/snapback] Mam dokladnie to samo na 6600GT, przeinstalowalem fife i nic to nie dalo... Tez poszukuje przyczyny... 1230096[/snapback] Prawdopodobnie sterowniki, spróbujcie zainstalować VXG67.65. 1230103[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Mam pytanie w zwiazku z karta graficzna WinFast A6600GT. Problem dotyczy FIFY 2005. Wszystko jest okej, dopoki nie przejde do meczu. Gra zmienia rozdzialke i wtedy klapa. Na ekranie pojawiaja sie takie poprzeczne paski koloru czerwonego i zalamuja grafike. Pozniej gdy wroce do menu, to ten blad pozostaje. Natomiast po wyjsciu do Windowsa (XP) teoretycznie wszystko jest OK. Pozory... :mellow: Po odpaleniu innej gierki, problem pozostaje, a znika dopiero po przeladowaniu systemu. Dzieje mi sie tak tylko po odpalniu FIFY, wiec mysle, ze problem tkwi albo w samej grze, albo goscie od sterow spartolili robote. B) Jeśli chodzi o FIFA 2005 w zakładce od sterów wyłącz synchronizacje pionową i prawidłowe ujęcie tekstur i wszystko będzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 a ja taki problem mam przy odworzeniu animacji we flashu tzbn takie menu we falshu i tam filmik norlmalny oi co pare sekund pojawiaja sie czerwone paski! hmm aplikacja ta to: filmiki z TERMINALU + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeQ DanceR Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) Jeśli chodzi o FIFA 2005 w zakładce od sterów wyłącz synchronizacje pionową i prawidłowe ujęcie tekstur i wszystko będzie OK. Okej. Synchronizacje pionowa moge wylaczyc (mialem domyslnie ustawione: pod kontrola aplikacji), ale czegos takiego jak "prawidlowe ujeciec tekstur" nie widze. Jest jedynie "prawidlowe ujecie faktury". Jednak nie wiem, czy to o to chodzi... @pcmax, to w podpisie Twoim odnosnie grafiki "501/900@581/1197" odnosi sie odpowiednio do grafiki w 2D i 3D? Chyba jednak az tak nie da sie krecic? :P :mur: A swoja droga. Podnosic taktowania i w 2D i w 3D ? Czy tylko juz tej drugiej opcji ? Pytam z czystej ciekawosci... Bo np. taktowanie pamieci jest i w jednym i drugim 900 (podnosi sie w obydwu)? I czy wie ktos co w koncu z moja karta nie tak? Bo Kolekcjoner zasial w mojej glowie ziarnko niepewnosci... I nie wiem teraz czy wszystko jest w poarzadku, czy moze jednak nie... :unsure: Edytowane 23 Stycznia 2005 przez SeQ DanceR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 mam pytanie, w sklepie Tweak pojawiła się wersja zwykłego 6600 na AGP Point of View ma ktoś tą karte? albo co o niej sądzicie, widzieliście już tą karte u innych producentów na AGP w POLSCE w ofercie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 SeQ DanceR: to teraz postaram sie wolniej: :) Karta dziala w dwoch trybach 2D (windows) oraz 3D (granie) - w 2D ma nizsze zegary, zeby sie nie grzala bez sensu (super wydajnosc nie jest potrzebna w Wordzie ;) ). Tym, ze masz napisane 1MHz mniej w 2D sie wogole nie przejmuj. Uprzedzajac ew. pytania: karta sie sama automatycznie przelacza w tryb 3D gdy zachodzi taka potrzeba. Podkreca sie tylko tryb 3D - bo podkrecanie 2D nic nie daje, a zwieksza tylko wydzielanie ciepla. Owszem, da sie ja tak krecic jak ma pcmax w podpisie - choc jego wynik jest naprawde super (u mnie tyle nie idzie, ale ja mam straszny gorac w obudowie). 550/550 pojdzie spokojnie, dalej juz musisz eksperymentowac - kazdy egzemplarz sie kreci troche inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Jeśli chodzi o FIFA 2005 w zakładce od sterów wyłącz synchronizacje pionową i prawidłowe ujęcie tekstur i wszystko będzie OK. Okej. Synchronizacje pionowa moge wylaczyc (mialem domyslnie ustawione: pod kontrola aplikacji), ale czegos takiego jak "prawidlowe ujeciec tekstur" nie widze. Jest jedynie "prawidlowe ujecie faktury". Jednak nie wiem, czy to o to chodzi... Tak chodzi też o to prawidłowe ujęcie faORT: ORT: ORT: ktury. Wyłącz to i będzie gra chodziła OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeQ DanceR Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Dzieki wszystkim za pomoc ;) Rozumiem, ze karta jest w porzadku bo Fifka tez ladnie poszla, po przemieszaniu w ustawieniach sterow. @costi, ale o co chodzi 550/550 ? Jak mam taktowanie GPU na 500 to przestawiam na 550, a pamieci zmniejszam z 900 tez na 550 ? :P Za glupi jestem na to... Bo widze, ze ty w podpisie wlasnie tak masz podane, ze Ci sie na tyle udalo ta karte zakrecic. Ale jesli moge Cie jeszcze pomeczyc, to wyjasnij mi czemu akurat 550/550 a nie np. 550 (taktowanie rdzenia)/1100 (taktowanie pamieci) ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 (edytowane) 550 czyli prawdziwej nie wiem teraz ktorej chyba efektywnej 1100! ja podkrecam tylko 3D ale chiałem dodać ze nie są to maxymalne taktowania mojej karty gdyz nie probowalem wiecej. Ja krece tylko do 3dmarkow a jak gram np w Far Cry na max z max mozliwych czyli AA8 to pamiatki tylko podkrecam do 1000 (500) i nic sie nie tnie! wlasnie co daje wylaczenie tej faktutry> przyspiesza plynnosc obrazu a tracimy na jakosci? a tu mała dygresja: jak oni dochodza do takich taktowań http://service.futuremark.com/compare?2k1=8304441 przeciez to jest rozboj w biały dzień jeszce widziałem ale w orbie od 2k3 ze juz v-mod dobili! to sa overclockerzy! ale postram sie im dotrzymać kroku choc mam inna platforme (słabsza) ale zawsze odczuwaja konkurencje Edytowane 23 Stycznia 2005 przez pcmax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Ja mam pytanie która firma 6600GT wybrać?? 1. Ladatec(WinFast) 2. Asus 3. GYGABYTE 4. Gaindward 5. MSI Którego z tych 5 producentów możecie polecic z czystym sumieniem?? Kumpel chce kupić grafe 6600GT tylko nie wie jakiego producenta ja mu mówie Że WinFasta a on mówi że GYGABYTE albo MSI?? A tak z ciekawości to jaka byście polecili bądź kupili sobie(przypuśćmy że każdy kto to czytam ma kase na 6600GT) Która Firma?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Gaindward- patrz na jego cene Asusa- nie widziałem leadteka mam i jetst bardzo dobra karta Gigabyte- ostatnio produkuja dobre karty do OC MSI- ładne chłodzdenie i chyba skuteczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Chodzi mi o to ze masz grafe s<span style="color:red;">[ciach!]</span>lona . Rdzen przy 500mhz nie wyrabia i masz artefakty w 3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 ja jestem fanatykiem leadteka.. gainwarda lubie ale nie za ta cene bo za ta kase mozna mieć 6800 na dobrych memkach i odblokowac potoki:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 jest jeszcze XFX Pine http://sklep.benchmark.pl/pelny_15346.html :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 A JA MAM DO WAS PYTANIE !! Gdzie moge kupic NAJTANSZA GF6600GT AGPx8 ?? Moze byc jakas bezfirmowa chodź chyba sie jeszcze nie pojawiły...nie komentujcie ze to fe ble tylko powiedzcie gdzie mozna kupic takowe :) Bo ceny 850zl dla mnie są za duze :( A chyba jednak kupie teraz GT na AGP a potem dorzuce hajsik i zmienie platforme na 64bit :) Widzialem na allegro całą serie z 24m gwarą za 750zl ale sie skonczyly zanim prawie sie zaczely :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 A JA MAM DO WAS PYTANIE !! Gdzie moge kupic NAJTANSZA GF6600GT AGPx8 ?? Moze byc jakas bezfirmowa chodź chyba sie jeszcze nie pojawiły...nie komentujcie ze to fe ble tylko powiedzcie gdzie mozna kupic takowe :) Bo ceny 850zl dla mnie są za duze :( A chyba jednak kupie teraz GT na AGP a potem dorzuce hajsik i zmienie platforme na 64bit :) Widzialem na allegro całą serie z 24m gwarą za 750zl ale sie skonczyly zanim prawie sie zaczely :P 1232646[/snapback] jak poszukasz po sklepach netowych to znajdziesz ja polecam pcprojekt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirez Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 GF6600GT: PoV GeForce 6600 GT AGP - 855zł lub nieco taniej: Point of View GeForce 6600GT AGP - 635zł Ma ktoś może porównanie kart 6600GT AGP: PoV, Leadtek, Sparkle - jak się kręcą, czy wszystkie mają pamięci 2.0ns? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) GF6600GT: 1232698[/snapback] I w tym momencie tych kart nie ma (PoV) a cena wyśmienita :((( Wogole w tym sklepie brak teraz jakichkolwiek tanszych 6600GT...:((( A wie ktoś moze wogole jak jest z kupowaniem w tym sklepie? Chyba bede zmuszony kupić na allegro albo gdzieś :((( buuu... Edytowane 24 Stycznia 2005 przez Axl2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 A gdzie można kupić tanio 6600GT na AGP?? Wiem żę nie jesteście wróżki ale chociaż podajcie gdzie wy sobie kupiliście?? Dzięki właśnie kumpel kupił WinFast i mu ładnie chodzi i ja sobie zamierzam kupić :) Tylko gdzie?? Tanio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Ja kupilem w www.computer.istore.pl - obecnie Leadtek za 857zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev-o Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 www.pcprojekt.pl - tam jest za 780zł sprakla bodajze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Kolekcjoner ale ja nie mam podkrecone kart teraz nic i tak samo! a wgrach wsyztko ok cyka! zadnych artow. Ja rowniez mam computer.istore.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohonyDi Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Pobawiłem się trochę swoim Leadtekiem 6600GT i mój wynik podkręcania to 570/1210 stabilnie i bez artefaktów. Te pojawiają się nieznacznie po 1 godzinnym katowaniu karty dla rdzenia >580 lub pamięci >1230 Jestem very happy bo wyniki w grach podskoczyły zauważalnie :) Chciałbym ponowić swoje pytanie bo na razie nikt nawet nie próbował na nie odpowiedzieć :sad: W sterach nvidii jest opcja optymalnego ustawiania częstotliwości (auto overclocking) czy coś takiego. Po skorzystaniu z tej opcji system ustawia mi optymalne wartości okolo 580/1090. Co do rdzenia to OK, ale pamięci chodzą dużo wyżej bez żadnych kłopotów. Stąd pytanie czy mam się przejmować tymi sugerowanymi ustawieniami i zjechać do ustawień 570/1090 czy zostać przy swoich stabilnych 570/1210. Dla zainteresowanych: 3DMark 2003: 8540 3D Mark 2005: 3620 I jeszcze jedno bo słyszałem, że są problemy z NFS2. Gram w 1290x960 +8AF i w ustawieniach gry wyłączony zwiększony kontrast i gra śmiga bardzo ładnie - żadnych przycinek nie stwierdziłem. Żadko spada poniżej 30FPS min 24 avg 38 max 51 Pozdrawiam i mam nadzieje, że ktoś mi odpowie na moje pytanie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...