Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

no i jak podpiac pod zasilanie taki wentylator 3-pinowy? na plycie to juz mam wszystkie zlacza zajete... 

to jest wentyl arctic cooling z thermal control, wiec jesli podepne tylko czerwony i czarny kabelek to chyba bedzie po TC... i czy wogole zadziala wentyl, bo nie wiem jakie jest napiecie do wiatraka na karcie?

okej, na ten problem mam sposob: allegro :D wlasnie znalazlem pare przejsciowek, ktore w zasadzie moglbym samemu zrobic, ale jak ktos sie nameczyl to czemu go nie docenic hyhy

1244105[/snapback]

termal control to nie ma nic do kabelkow, i tak bedzie dzialac. poprostu polaczysz czerwony i czarny i bedzie dobrze.

ten trzeci to info i przedkosci wentyla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś jakiś pomysł jak zrobić SPARKE 6600GP przyjemnym dla ucha?

Dołączona grafika

Jak do tej pory to wymysliłem iż można by wykręcić tą blaszke która jest na radiatoże i wkręcić duży wnetylator 8x8 bezpośrednio na radiator wyłanczjąc ten mały hałaśliwy wentylek, ma ktoś jakieś lepsze pomysły lub propozycje cichych, wydajnych i dużych wentylatorów(80x80)?

1245224[/snapback]

NIKT NIE MA POMYSŁÓW ANI TEJ KARTY? :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TaYU: tym lepiej dla Twojego Galaxy. Ja na Leadteku mam tylko ladne puste miejsce na PCB przeznaczone na uklad VIVO :(

Choc mnie akurat to nie boli - jedyna rzecza podlaczona do karty jest i pewnie bedzie LCD :)

1244233[/snapback]

Żeby nie było, że jakąś propagandę sieję - w instrukcji rodzaj mojego wyjścia (z trzech możliwych) opisany jest następująco: Video Inpuut & Video Output. poniżej obrazek wyglądu wejścia/wyjścia i opis: "You can use the S-Video connector to send and receive signals to and from video devices that use standart AV cables such as Video Cam Recorders or DVD Players. (...).

Nie chodzi mi oto żeby się pochwalić posiadaniem VIVO, ale o to, że jednak seria 6600GT jest w nie wyposażona (bo napisano powyżej, że nie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niedługo możemy sie spodziewać MSI 6600GT bez vivo za 800zł JUHU :):):):):):):)

Chyba się wstrzymam poczekam na MSI. A tak to która z firm jest lepsza?? Ladatec czy MSI?? Ciekawe czy na MSI będą kości 1,6 czy 2.0 ns?? Dzięki za odpowiedz jaka firma jest lepsza. Dzięki

PS Te Galaxy Sparkle Point of view to kiszka totalna już miałem Prolinka Ti4200 to miałem na nim mgłe na obrazie i się zacinał w grach a kolega miał ti 4200 MSI i mu brykała że nie wiem. To jaka firma będzie lepsza MSI czy Ladatec??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI jest na allegro. Za 900 zł można już wyrwać. I ja to właśnie robię :D Dogadałem się ze sprzedawcą i za 5-6 dni będę miał tą kartę. Zwróćcie uwagę na chłodzone radiatorem i co za tym idzie wiatrakiem pamięci. Nie będzie problemu i kombinowania jak tu zamontować dodatkowe radiatory na pamięci. Kupując kartę firmy MSI wszystko to już jest. Oczywiście wersja bez VIVO była by dla mnie lepszą propozycją, ale cóż, niech już będzie. Jeśli ktoś byłby zainteresowany jeszcze tą kartą to nie ma problemu mogę zagadać z Karolem (bo tak ma na imię sprzedawa) i kartę sprowadzi. Aha bo jeśli ktoś się nie zorientował to te karty są importowane z USA.

Link do aukcji: http://allegro.pl/show_item.php?item=40182812

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz reckę tej karty -ta to się dopiero kreci!!!Starczy Ci na zdecydowanie dłuższy czas i też możesz w przyszłości zrobić SLI-

1245273[/snapback]

Zalety tej karty są takie, że ma 256MB pamieci na szynie 256bit. Tamta ma w sumie 128/128 ale jest juz na DDR3 i 1,6 nano ;> http://sklep.benchmark.pl/pelny_14604.html no i wlasnie widze ze potaniała jeszcze :> w sumie tu i tak drogo ale jak tu potaniala to wszedzie tez ;] kosztuje wiecej niz normalne 6600GT ale wydaje mi się, że warta swej ceny :> ? Wie ktos moze gdzie znajde jej testy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup sobie to 1245384[/snapback]

oki ale chyba taniej mnie wyniesie zakupić wentylator a to wywalać nastąpna 100 a pewnie 150 to już nie zabardzo :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemozliwe że MSI wsadzi 1.6 ns to jest niewiarygodne. Czy ta karta na allegro MSI ma pamięci 1,6ns?? Ktoś pytał tego sprzedawce?? On ma za 850zł MSI 6600GT bez VIVO taka mi pasuje tylko żeby miała kości pamici 1,6 ns :)

Edytowane przez model3100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślałem o 600gt msi. Przeszukałem sklepy w niemczech pod kątem informacji na temat pamiątek. Znalazłem w 2 miejscach info że karta posiada kości gddr3 2.8 ns :D . Czy to możliwe że takie kostki pakują?

http://www.hpm-computer.de/assets/s2dmain....d128retail.html

http://www.hiq24.de/product_info.php?products_id=2366

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli 40zl to dla ciebie sporo to sie nie oplaca. Mi moj szef spokojnie ciagnie wszystko jak w podpisie. Nie wydaje mi sie zeby mocniejszy zasilacz znaczaco poprawil mi osiagi. No chyba ze masz pare dyskow itd itd to wtedy sie oplaca wziac mocniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemożliwe że MSI 6600GT ma 2,8 może to 6600 non GT albo sie pomylili chciali napisać 1,8ns :) A tak pozatym to będą karty MSI w POLSKICH sklepach www czy nie bardzo?? Na allegro juz są ale sprowadzane. A czy będą w polsce niesprowadzane tylko normalnie w sklepach jak Ladatec??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślałem o 600gt msi. Przeszukałem sklepy w niemczech pod kątem informacji na temat pamiątek. Znalazłem w 2 miejscach info że karta posiada kości gddr3  2.8 ns  :D . Czy to możliwe że takie kostki pakują?

1246448[/snapback]

To pomyłki (widać nie tylko u nas sie to zdarza :D )

Zwróć uwagę na opis: taktowanie 900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli 40zl to dla ciebie sporo to sie nie oplaca. Mi moj szef spokojnie ciagnie wszystko jak w podpisie. Nie wydaje mi sie zeby mocniejszy zasilacz znaczaco poprawil mi osiagi. No chyba ze masz pare dyskow itd itd to wtedy sie oplaca wziac mocniejszy

1246451[/snapback]

no własnie mam 3 dyski i naped combo procesor athlon xp 2400+, 512mb ramu, no a procesor to bym chciał podkręcic troche wiec sam juz nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... bo mi się taktowanie  z podpisu podoba. A pamiątki masz 2.0 czy 1.6 ?

1247279[/snapback]

Mam 2,0 a ida jeszcze 5 mhz wyzej jak dmuchne w nie 80x80 ale wole puscic nizej i wylaczyc ta turbinke 80x80 i miec cisze.

Najsmieszniejsze jest to ze od przetaktowania rdzenia pojawiaja sie artefakty a po podkreceniu pamieci nic nie ma tylko jak za duzo przetaktuje to sie smarki wieszaja i wychodzi do windows. Mysle ze jakby dac pamieciom wiecej voltow i troche chlodzenia to by lataly duzo wyzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalety tej karty są takie, że ma 256MB pamieci na szynie 256bit. Tamta ma w sumie 128/128 ale jest juz na DDR3 i 1,6 nano ;> 1246023[/snapback]

GF 6600 GT w porównaniu do GF 6800 jest fajny ale tylko w testach. Jeśli masz kasę na tego Winfasta GF 6800 to się nie ma co zastanawiać. Pamiętaj, żę gF 6600 GT dużo więcej traci po włączeniu AA albo Anizo.

Rozumiem, że można chcieć nVidia w porównaniu do ATI, ale, żeby chcieć 6600 GT zamiast 6800 - to już nie rozumiem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie przejechalem dwie trasy po 3 okrazenia w circuit i... nic mi nie przycina :D

chodzi oczywiscie o NFS:U2 :D

1024x768 full AA ale nie mam wlaczonych wszystkich efektow, bo dla mnie one sa niepotrzebne.

moj konfig:

p4 2,4B, 2x512mb ram no-name, jakas plyta P4 titan 533, intela czy tam gigabyta.

no i zadnego OC, wiec ciekawe jak bedzie z OC grafy i procka :D

aha mozecie mi powiedziec w ktorej to trasie wam sie zacinala?

no i jak wlaczyc zapis fpsow we frapsie?

maly duzy edit: moj framerate tez tak skacze, ja nawet gram na poziomie 25 fpsow, tylko ze dla mnie to jest spoko, bo nigdy wiecej spsow nie mialem, wiec nie mam porownania.......

P.S.

Wiadomo, ze 6800, nawet LE, ponoc dobrze modowalne, ale wiadomo, ze to lepsza klasa, oczywiscie nie ujmujac naszym 6600GT na agp :D :D

Edytowane przez kaffee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi