Conti Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Tak jak kiedyś już pisałem, nVidia zbyt optymalizuje sterowniki pod benchmarki zapominając o płynności w grach. I to jest chyba największa wada 6600GT, bo karta ma potencjał, ale czasami coś ją dusi. Oczywiście to jest tylko moje prywatne zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirez Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 samsung 434, j55323qf-gc20 Jak myślicie, to "GC20" oznacza czas dostępu? Tak, GC20 to pamięci 2.0ns Na początku oznaczenia powinno byc "K4" - K4J55323QF-GC20 wystarczy wpisać numer pamięci na stronie samsunga dokładne info oznaczeń tutaj Może pamięci 1.6ns są tylko w asusie N6600GT TOP - Limited Edition? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Szybkie pytanko dorwałem na chwilę jednego 6600GT i poszedł mi na 575/1135 Czy to dobry wynik :?: Później zadam szerszą relację :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 chyba jutro zamowie tego xfx... cena 880zl... sam nie wiem czy to duo czy malo... chlodzenie wydaje sie w miare ok, w pudelku 3 gry(commandos 3, x2 i jakis nascar); nie wiem tylko jak glosnosc; domyslnie taktowany jest 500/1000; przespie sie z tym i rano podejme decyzje; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir_black Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Będę miał 6800LE za 850zł nówka funkiel nie śmigany na gwarancji, wszystko jak się patrzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 a skad masz 6800le za taka kase ?? dobra cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Wlasnie:na jakich taktowaniach GT-ki Sparkla chodza w miare bezpiecznie bez artow?Posiada ktos taka karte i sie podzieli wynikami na standad.chlodzeniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leprechaun Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Szybkie pytanko dorwałem na chwilę jednego 6600GT i poszedł mi na 575/1135 Czy to dobry wynik :?: Później zadam szerszą relację :D Na standardowym chłodzeniu- normalny, dobry wynik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Będę miał 6800LE za 850zł nówka funkiel nie śmigany na gwarancji, wszystko jak się patrzy. 1280764[/snapback] moze podasz jakies szczegoly? troszke mnie to zainteresowalo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 (edytowane) Witam pewnie to juz bylo ale co tam :) Wlasnie zalozylem zalmana vf700 alcu na winfasta 6600gt agp, montaz bez problemowy, trzeba uwazac na kondensatorki smd bo szpilki uchwytu moga sie z nimi zwierac (dodalem podkladke), jeden wielki minus nie da sie zalozyc radiatorkow na pamieci za malo miejsca, na te skrajne moze wejdzie ale na wewnetrzne nie ma szans (cos musze zmlodzic pewnie je przeszlifuje) na 5V: temp w 2d o 5'C nizej bylo 41 jest 36 w 3d po 3x 3dmark03 - 45'C wedlug mnie niezle wyniki, jak bardziej potestuje dam znac aaa zapomnialem jak np sparkle jest glosny na 5, winfast na 3 to zalman na 5V daje 1 czyli calkowicie bezglosny polecam Edytowane 16 Lutego 2005 przez Piotrux Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 posiada ktos 6600GT PixeView ?? jak sie kreci ?? jakie stery najleprze ?? no i wogule wrazenia o niej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AmFe Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 (edytowane) Witam! Panowie,wy tu ciagle tylko Sparkle,Winfast czy MSI... :) A co sadzicie o tej 6600GT? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30505 (spojrzcze na taktowania pamieci) :) Jutro ja zamawiam,jak i reszte sprzetu(nareszcie :D ) Chcialem tylko wlasnie spytac czy ktos taka ma,bo tu ciagle mowa o firmach jakie wymienilem a o tym asusie nic... Myslicie ze wybralem ok? Pamieci ma 1,6ns to jest ok mi sie wydaje? Za porady z gory dziekuje. Edytowane 16 Lutego 2005 przez AmFe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fejsoff Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 No tak!!!! tego właśnie ASUSa bym chętnie nabył... tyle że u nas nie widziałem ;-( jak ktoś takiego wyczai to prosze o info! Mozna sobie tak od Czechów kupować? a jak cło? jak przesyłka? no i jak twoja dla nich wiarygodność? no chyba ze masz kogoś na miejscu, to pięknie... A co do XFXa Pine to patrzcie na to! http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia...gt_agp_roundup/ wygrał i z ASUSem (wersja podstawowa) i z WinFastem! dobry wynik! tyle ze Noise Level 5, czyli pewnie jak pociąg albo przynajmniej kosiarka do trawy ;-) No ale podobno Gainwardy dla niektórych też są głośne, kwestia ucha i tyle! Więc nie zwlekaj stary tylko kupuj tego XFXa! Poczekam na twoją ocenę, bo i tak kaskę dopiero odkładam :-| (jak mi tak dalej pójdzie to odkładanie to 6600GT tylko w muzeum kupie, he he... <_< ) Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Witam ! Czy ktoś z was ma kartę graficzną: GeForce 6600GT Gigabyte GV-N66T128D 128MB TV/DVI BOX (AGP) ? Jesli tak to proszę o podzielenie się wynikami i obserwacjami. Noszę się z zamiarem zmiany karty graficznej z GeF4 4200 na GeF6600GT. Co sądzicie o takiej wymianie? Powyższą kartę można już nabyć za 800 zł. Czy jest to dobra cena za ten model? Czy za tą cenę możecie polecić coś lepszego? Pozdrowienia! P.S. Jakie są NAPRAWDĘ taktowania tej karty 500/900 czy 500/1000? Dla purystów: 500/450 czy 500/500? Przejrzałem cały wątek 6600Gt i nie znalazłem odpowiedzi... po Internecie też posurfowałem i opinie są bardzo różne ..... na temat różnych kart. Zależy mi by cena była max 800zł jeśli ma być wyższa np o 50 zł to musi być naprawdę silny argument. Ostatecznie zastanawiam się czy nie poczekać 3 miesięcy i kupić 6800 GT, tyle że karta choć 2x wydajniejsza jest 2x droższa… No i w drodze są nowe grafy... Edytowane 17 Lutego 2005 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .ObcY. Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Temat był już klepny wiele razy ale może się coś zmieniło wyszło coś lepszego więc pytam jeszcze raz które driverki są najlepsze do 3dmarków (3DMark03 mnie interesuje) jak jest coś nowego naczym by mój SPARKLE lepiej odszedł to napiszcie, sfego czasu zrobiono driverki pod 3d marki cyby w testach wyszła większa wydajność co miało zaowocować lepszą opinią i sprzedażą tych właśnie kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Jeśli chodzi o SPARKLE, to najlepsze są 71.80. Wiem, bo testowałem chyba z 6 różnych wersji. I te są najwydajniejsz w grach ( widać to w Far Cry), i co dziwne są też bardzo wydajne w 3D Mark05. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .ObcY. Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Zależy mi sdość poważnie z wyniku w 3dMark03 z racji ze cyba się pozbęde karty, i potrzeba aby mi wymiatała w 3d03 więc jak są jakieś lepsze co działają sopko w 03 to prosze pisać. (a co myslicie o DNA-Force_1.1.7180????) Edytowane 17 Lutego 2005 przez .ObcY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Zależy mi sdość poważnie z wyniku w 3dMark03 z racji ze cyba się pozbęde karty, i potrzeba aby mi wymiatała w 3d03 więc jak są jakieś lepsze co działają sopko w 03 to prosze pisać. 1281585[/snapback] Umiesz czytać? 71.80 są najwydajniejsze jesli chodzi o gry i Marki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .ObcY. Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Umiesz czytać? 71.80 są najwydajniejsze jesli chodzi o gry i Marki. 1281589[/snapback] pipolu a co myslisz o DNA są jeszcze lepsze o ile się nie myle, :blink: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Więc nie zwlekaj stary tylko kupuj tego XFXa! Poczekam na twoją ocenę, bo i tak kaskę dopiero odkładam :-| (jak mi tak dalej pójdzie to odkładanie to 6600GT tylko w muzeum kupie, he he... <_< ) Pozdro! 1280962[/snapback] po takim glebszym zastanowieniu to chyba sproboje wymienic caly sprzet na antka 64 albo jakies p4 6xx; musze tylko sprzedac swoj stary sprzet REKLAMA: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=116567 Edytowane 17 Lutego 2005 przez birdman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesiet Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Witam. Nabyłem karte graficzna Galaxy 6600 Gt na AGP 8x Mam problem taki że nie moge zainstalowac sterowników pod win 98 z którego często korzystam... Jesli chodzi o gry itp to korzystam z win xp i tu nie mam zadnych problemów.. Jak chce zainstalowac swoja grafe pod win 98 to wywala mi komunikat ze nie wykrył modułu nvidia czy cos takiego... i nie moze zainstalowac sterów do grafiki. Nie wiem dlaczego... Mam tez zainstalowany nieoficjalny dodatek do win 98 ( bo ten tylko obsłuzy mi 1024 ramu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 :D Dorwałem jednego 6600GT AGP na dosłownie <_< 4h ale udało mi się w tym czasie naskrobać małego arta. Dziś wieczorem puszczę go mailem do Liska i na dniach powinien się pojawić na Tweak.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteksquall Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 A zassales sterowniki dla win 98??:P Jesli tak to najlepiej wywalic Wina 98 i jechac tylko na XP:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 A zassales sterowniki dla win 98??:P Jesli tak to najlepiej wywalic Wina 98 i jechac tylko na XP:D 1281766[/snapback] nie ma to jak gufno warta rada ..... próbowałeś przez dodac przez menadżer urządzeń? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) stery pod w98 http://wwww.nvision.pl/download.php?view.478 chociaz pod tekstem stoi ze dla w2000/Xp i co o tym myslec :? ale sprobowac warto Edytowane 17 Lutego 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 aktualnie najszybsze 71 81 beta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) Tu są przeróżne stery: http://downloads.guru3d.com/download.php?id=10 Do 98/ME jest ich bardzo mało. Ja używam 66.42, ale nie sprawdzałem na nich gier, bo gram tylko na XP. Od dwóch dni na XP testuję 71.81 i na razie są w porządku. Mają WHQL, chociaż nie są to jeszcze oficjalne sterowniki. Sorry per3z, zamieszałem z edycją B) Edytowane 17 Lutego 2005 przez Zebius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Aha to sorki,nie doczytalem.Najlepeij...zmienic system :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Ja również mam zamiar niedlugo(w ciagu miesiąca)zakupić GF6600GT na AGP oczywiście..W sumie to już jestem na 90% zdecydowany że będzie to Leadtek i z tego też powodu przestudiowałem cały temat o GF6600GT jak i o GF6600... mam w związku z tym 3 pytanka: 1.Czytając wątek o zwykłym GF6600 natknąłem się na opinie że GF6600 z Leadteka słabo się podkręca ze wzgledu że zamiast pasty termoprzewodzącej firma dała tam jakąś gumke czy coś takiego która skutecznie uniemożliwia wysoki overclocking..Do tego radiator jest na tej karcie dośc chłodny(nawet po podkręceniu tej karty) co wygląda na to jakby substancja tam zastosowana nie przewodziła zbyt dobrze ciepła... Chodzi mi poprostu o to czy w wersji GF6600GT Leadteka jest podobny problem???Czy tez jest dana tam jakas gumka??Tzn.czy temperatura GPu wynosi np 60 stopni a radiator jest chlodny...Poprostu nie chciałbym grzebac przy karcie jak okaże się że trzeba będzie wymienić paste... 2.Czy karta uciągnie większośc gier(tzn.żeby nie było częstych spadków poniżej 22-23 FPS)w rozdziałce 1280x1024 BEZ ANTYALIASINGU i np. AF na x2 lub x4????Głównie chodzi mi o HL2, Doom3 Far Cry Riddicka czy Thiefa3... 3.Widzę że u większości z Was karty te latają na 550/500 bez problemu...Czy przy takim taktowaniu karta wytrzyma np.5-6 godzinne granie bez przerwy???Oczywiście jeśli ktoś tak próbował... Prosiłbym żeby wypowiedzieli się użytkownicy Leadteków.... Z góry DZIEKI za opd. POzdro!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Z tego co wiem to zadnej gumki na GT nie ma jest tylko pasta - przyjrzalem sie swojemu leadtekowi i zeczywiscie musi byc pasta bo chociaz nie odkrecalem chlodzenia to nie widac zeby na gpu bylo cokolwiek grubego. Po drugie 1280x1024 - half life bez problemu, doom3 bez problemu, thief3 nie gralem ale na pewno bo to nie jest nowy engine, riddick pewnie tak ale nie wiem bo nie moge ustawic wyzszej rozdzialki niz 800x600 nie wiem czemu. A far cry sie instaluje bedzie edit Co do podkrecania to nie wiem jak po 6 godzinach grania bo ja nie wytrzymuje grajac wiecej niz dwie godziny ale na moich taktowaniach z podpisu po 2 godzinach grania nie bylo zadnych najmniejszych nawet artow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...