costi Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Masz wlaczone FastWrites? To wylacz czym predzej i daj znac co sie dzieje - u mnie przy wlaczonym FastWrites mialem arty na ekranie ladowania Windowsow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Czyli co ? jednym bios z monitorem temp. zadziałał a innym nie jak rozumie. Może inne stery coś pomogą ( nowsze ); jak używam 71.XX i na drugim systemie 75.90 od XG jak w jednych tak i drugich mam pomiar temp. @Hagis wygrywałeś CoolBits 2 do rejestru albo czy używałeś jakiegoś innego progsa do odblokowania ukrytych zakładek sterów ? @Inni użytkownicy, nie wiem jak to jest z flash-em z cd; raz zadziała a raz nie. Z dyskietki jest to pewne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Hehe,dobrze ze przeczytalem w ostatniej chwili przed formatem-nie wierze w cud ale sprawdze. Edit:Nadal jest to samo-sypie sie az milo...A karty zastepczej nie mam...Po tygodniu braku kompa juz bym zwariowal wiec na razie jej nie oddaje :mur: :mur: :mur: :mur: .Czy jest ktos z Poznania i moze na miesiac pozyczyc jakakolwiek karte graficzna??MOdel nie gra roli-wystarczy taka przy ktorej WInXP sie nie tnie i Firfox dziala,ewentualnie DSJ2.1 :) Edytowane 13 Marca 2005 przez per3z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 :mur: per3z :mur: tyle czasu na to straciles i chcesz od kogos karte pozyczyc jak wystarczy wejsc na allegro i wydac 5zl + przesylka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hagis Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 qra - sa jakies jaja :) postanowilem jescze raz wczytac tego ROMA - usunalem z dyskietki backup.rom, uruchomilem kompa z plyty startowej z syst.98 wpisalem sys a: c: puknalem sie w glowe ze wlasnie nadpisalem bootsector dysku c :) wpisalem sys a: b: skopiowalo pliki systemowe na dyskietke uruchomilem kompa z dyskietki dalem manu.bat 3 i poszllooooo EROOR - !!!gulp!!! potem ponowilo jak tam w 1.bat bylo zapisane i ekran zgasl !!!gulp!!! i sie kompek zresetowal wszytko ruszylo... jeszcze tylko odzyskanie bootsectora windowsa XP i tataam wlasciwosci ekran gef 6600Gt temp 52 stC konkluzja: tylko z DYSKIETKI i bez pliku backup.rom bo w 1.bat parametr romu jest *.rom i jak ktos ma backup.rom jakis - to mu najpierw tego backupa wczyta a nie moda. dziekuje wszytkim za wsparcie duchowe jak pisze devilek Z dyskietki dziala na pewno - a juz kombinacja CD/ fdd nie bardzo - bo w ktorychs tam bat'ach sa odwolania do a:/ - wiec ten wirtualny dysk sie nie spisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Czyli wszyscy zadowoleni :) Machnąłem format - wyniki: 3d01 - 17,5 k 3d03 - 8,5 k 3d05 - 3,6 k Wszystko na zegarach 540/1100 Rdzeń muszę przesmarować bo wyżej sypie artefaktami :| A pamiątki nie chcą ruszyć wyżej 1125 - stery się plują :|... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Czyli wszyscy zadowoleni :) Machnąłem format - wyniki: 3d01 - 17,5 k 3d03 - 8,5 k 3d05 - 3,6 k Wszystko na zegarach 540/1100 Rdzeń muszę przesmarować bo wyżej sypie artefaktami :| A pamiątki nie chcą ruszyć wyżej 1125 - stery się plują :|... 1326273[/snapback] no to powiedzmy ze taktowania słabe .... ja mam rdzeń 595 - dalej albo arty albo dead pierwszej gry w 3d marku, ale poprawie mocowanie radiatora, pamieci 600 (1200) i sie jeszcze nie plują, ale temp jeszcze im nie mierzyłem ale wynik mam słaby - ach ten procek :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Qlawy wielu ludziom spadaja wyniki od przeprzetaktowanych pamieci(pewnie malo V ) wiec obniz do 575 i sprawdz czy wyniki nie beda lepsze - ja tak wlasnie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 kurde a nie wiecie czemu nawet jak zapodam pamieci na 450(900) a rdzeń na 600 to pierwsza gra zatrzumuje mi sie na chwile i trace klatki na tym :| a w pewnym momencie dochodzi do 800FPS nawet :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 kurde a nie wiecie czemu nawet jak zapodam pamieci na 450(900) a rdzeń na 600 to pierwsza gra zatrzumuje mi sie na chwile i trace klatki na tym :| a w pewnym momencie dochodzi do 800FPS nawet :/ 1326491[/snapback] No przeciez o tym pisalem ci przed chwila. Pamieci maja za malo volt bo mimo ze sie nie grzeja jakos strasznie to juz nie nadazaja z praca z taka predkoscia. Tez mam przestoje w markach a nawet jak nie mam to przy taktowaniu powyzej 580 mam mniej pkt a przy taktowaniu 590 i wyzej czasem pojawiaja sie przestoje lub wogole wysyp do windowsa w markach. Zmniejsz taktowanie do 575 i podwyzaj o 5 mhz i testuj w marku do ktorego momentu ci rosna wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Witam, chcialem sie dowiedziec co sadzicie o asusie 6600CT a dokladnie o tej ofercie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44857816 za 799zl w opisie maja ze karta posiadać pamieci 1.6ns. Rozwazam ta oferte lub Winfasta cena ta sama http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44294809 ze wzgledu na sentyment po Ti 4200 wolabym ta karte ale ona ma pamiatki 2ns. Co lepszy?? Prosze o pomoc tych ktorzy maja moze takiego asusa, bo musze wydac pieniązki które zaoszczedzilem ale nie wam co lepsze do O/C:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piXel_ Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Oczywiscie ze 1.6ns lepsze do O/c Z kolei ja mam pytanie: Na czym załozyc radiator na "plecy" karty, po drugiej stronie GPU? przeciez jesli załoze sam radiator to mi jakies spiecie zrobi i te "cosie":) które tam sa powygina/powgniata :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez1982 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Ja jak machne u siebie na 550 to tez zaczyna sypać artami zarówno w 3dmarku jak i pod grami :sad: i narazie lece na 540/1100 a moje wyniki jak widac w opisie ... wiec raczej żadna rewelacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Oczywiscie ze 1.6ns lepsze do O/c Z kolei ja mam pytanie: Na czym załozyc radiator na "plecy" karty, po drugiej stronie GPU? przeciez jesli załoze sam radiator to mi jakies spiecie zrobi i te "cosie":) które tam sa powygina/powgniata :mur: 1326775[/snapback] powiem ci ze też sie nad tym zastanawiam, chociaż nie wiem czy to coś wogule by dało O_o Ja jak machne u siebie na 550 to tez zaczyna sypać artami zarówno w 3dmarku jak i pod grami :sad: i narazie lece na 540/1100 a moje wyniki jak widac w opisie ... wiec raczej żadna rewelacja 1326794[/snapback] zmień chłodzonko albo zapodaj jakiś nawiew dodadkowy na karte jakaś 80 na 7V powinna na chwile wsytarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez1982 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Mam dodatkowy nawiew na karte od strony chłodzenia załozylem 80 karta nie jest przegżana a i tak mi artami sypie raz wiecej raz mniej :? Sam nie wiem czy ten sparkl sie tak słabo kreci czy co Pozatym pewnie jeszcze by sie przydało troszke procka podkrecic i zapodac jeszcze 512mb i wyniki pewnie by podskoczyły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piXel_ Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Moj sparkle 600/1172 bez artów Wiecej niz 600 na rdzeniu- wykrzacza sie wszystko(np zielone plamy w 3dmarku) pamieci 1172- po1 taki tes mi przechodzi w riva tunerze, po 2 jak dam wyzej to reset po chwili:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Sparkle 6600GT - 600/1200 std. cooling + nawiew. Wynik w podpisie, założony jest już Abadon więc jak coś więcej będzie to poinformuję o tym. Ma ktoś namiary na jakiegoś vmoda do tej grafy ? Edytowane 13 Marca 2005 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Sparkle 6600GT - 600/1200 std. cooling + nawiew. Wynik w podpisie, założony jest już Abadon więc jak coś więcej będzie to poinformuję o tym. Ma ktoś namiary na jakiegoś vmoda do tej grafy ? 1326918[/snapback] właśnie narazie nic chyba nie wiadomo a mojemu coś barkuje ewidentnie :/ EDIt: zrobiłem testy i .... RDZEŃ/PAMIĘCI Wynik 575/600 8031 581/600 8041 586/600 8115 590/600 8126 595/600 8170 wskazania zegarów z suwaka w RT 15.4 na wykresie w tymże programie odrobinę odmienne, ale ich nie spisywałem (różnica 1-2mhz) Jak bede miał czas to spróbuje jeszcze inaczej pamieci ustawić EDIT2: przy 601/600 wynik 8217 ale są arty... coprawda dzisiaj nie wstrzymywało testów ale ... jak myślicie smażenie grafiki przez załóżmy 5 pętli na tych ustawieniach zwiekszy jej możliwość krećenia? głupie ale .... Edytowane 14 Marca 2005 przez Qlawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 w obecnej chwili jaką płytę byście polecali?? :> najlepiej ok 800zł sparkle, winfast, asus, gigabyte? u których najcześciej spotyksne są problemy?? naarzie nie będzie żadnego oc, bo nie mam do tego warunków (zasilacz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 w obecnej chwili jaką płytę byście polecali?? :> najlepiej ok 800zł sparkle, winfast, asus, gigabyte? u których najcześciej spotyksne są problemy?? naarzie nie będzie żadnego oc, bo nie mam do tego warunków (zasilacz) 1328075[/snapback] Hmm ja polecę Ci kartę grafiki bo chyba o to Ci chodzi a nie o płytę :lol: Sparkle 6600GT, ale każdy poleci Ci to co posiada i czuje, że to dobre. @Qlawy; wyniki nieciekawe: do benchmarków to stery 75.90XG, jak widzisz sam najwięcej daje jak kręcisz rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 ja mam 74.81 a benchmarki to traktuje tak po macoszemu mi głuwnie chodzi zeby jaknajlepiej śmigał mi CSS :> a te 75.90 nie bardzo mi z nim chodzą .... modele mają dziwny wyglada naprawde dziwny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Wiem wiem, na 75.90 nie działają gierki za pięknie. Spróbuj może jakieś wcześniejsze od XG i bardziej wykręć procka. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 procek śmigalałby ładnie nawet na FSB > 200 ale ... płyta podnosi też taktowanie PCI/AGP a nie chce usmażyć dysku .... zaryzykuje drut moda bo nie moge na płycie zmieniać mnożnika :/ a inne stery też już próbowałem ale od XG jeszcze nie zobacze :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez1982 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Polecam XG71.84 jak narazie najlepsze jakie testowałem a było ich juz troche :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Qlawy - sprobuj zrobic to co pisalem pare postow temu - skrec pamieci karty tak jak skreciles rdzen. Mi na leadteku i mojemu bratu na sparkle (oba 6600gt) dzieje sie tak ze po przekreceniu pamieci powyzej wartosci ok 580 mhz wyniki w smarkach spadaja. Tu nie chodzi o rdzen bo na rdzeniu pomimo artow - wyniki zawsze rosna od krecenia go. Ale pamieci dam powyzej 580 to mi wyniki spadaja. Na 575/580 mam okolo 9200 w 03 a na 575/590 mam 8500 w marku 03 wiec roznica jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Może karta się przegrzewa i drivery zmniejszają zegary ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Znalazłem interesujące zestawienie kart omawianych w tym topic'u. :) Lista wszystkich 6600GT AGP z czasami dostępu do pamięci: http://djstudio.a4.cz/6600gt.htm Gainward 6600GT AGP Golden Sample GLH - 1,6ns chip - 540/575-1200MHz default inno3D 6600GT AGP - 1,6ns chip Galaxy 6600GT AGP - 1,6ns chip XFX 6600GT AGP - 1,6ns chip lub 2ns (wg allegro wersja AGP ma 2ns) ASUS 6600GT AGP Limited Edition - 1,6ns chip BFG 6600GT OC AGP - 1,6ns chip 525/525 MSI 6600GT AGP - 2ns chip Leadtek 6600GT AGP - 2ns chip Sparkle 6600GT AGP - 2ns chip Albatron 6600GT AGP - 2ns chip eVGA 6600GT AGP - 2ns chip Gigabyte 6600GT AGP - 2ns chip Club3D 6600GT AGP - 2ns chip Prolink 6600GT AGP - 2ns chip (dane z allegro) Palit 6600GT - 2ns chip (dane z niemieckiego sklepu) Pixelview 6600GT - 2ns chip (dane z niemieckiego ebay) ELSA 6600GT AGP - 2ns chip (dane z koreańskiego sklepu) AOpen 6600GT - 2ns chip (dane z koreańskiego serwisu) Nieznane modele (no chyba, że podacie mi sprawdzone info, to dopiszę z przyjemnością :) ) : Point Of View 6600GT AGP; Chaintech 6600GT AGP; PNY 6600GT AGP; Edytowane 15 Marca 2005 przez piaskoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Oke... ja natomiast mam pytanie z innej beczki. Sprawa wygląda tak, że chciałem sobie zagrać w mojego ukochanego Metal Gear Solid 2 na nowej karcie (no... może nie już tak nowej ^_^) i zonk. Kumpel miał ten sam problem na Radku 8500, ale do tego wyszedł stosowny patch. Krótko mówiąc... nie widać głównych obiektów (są ciemne), jakby ktoś zapomniał o teksturach. Jakby ktoś miał taki już problem i go rozwikłał, byłbym wdzięczny za pomoc ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 exec.... jeszcze gorzej ... i to dzisiaj sobie jakieś jajca ze mnie robi bo na rdzeniu 590 już zatrzymuje mi marka w 1 grez ale zaraz leci dalej ale strata jest kolosalna .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Qlawy wiesz co - mi sie wydaje ze to po prostu z powodu za malej ilosci vlot rdzen nie ma sily pracowac z duza czestotliwoscia. Napisz pw do amrasa on wiedzial co zmienic w biosie zeby miec o 0,1 V wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...