Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli co ? jednym bios z monitorem temp. zadziałał a innym nie jak rozumie. Może inne stery coś pomogą ( nowsze ); jak używam 71.XX i na drugim systemie 75.90 od XG jak w jednych tak i drugich mam pomiar temp.

@Hagis wygrywałeś CoolBits 2 do rejestru albo czy używałeś jakiegoś innego progsa do odblokowania ukrytych zakładek sterów ?

@Inni użytkownicy, nie wiem jak to jest z flash-em z cd; raz zadziała a raz nie. Z dyskietki jest to pewne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe,dobrze ze przeczytalem w ostatniej chwili przed formatem-nie wierze w cud ale sprawdze.

Edit:Nadal jest to samo-sypie sie az milo...A karty zastepczej nie mam...Po tygodniu braku kompa juz bym zwariowal wiec na razie jej nie oddaje :mur: :mur: :mur: :mur: .Czy jest ktos z Poznania i moze na miesiac pozyczyc jakakolwiek karte graficzna??MOdel nie gra roli-wystarczy taka przy ktorej WInXP sie nie tnie i Firfox dziala,ewentualnie DSJ2.1 :)

Edytowane przez per3z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qra - sa jakies jaja :)

postanowilem jescze raz wczytac tego ROMA - usunalem z dyskietki backup.rom, uruchomilem kompa z plyty startowej z syst.98

wpisalem sys a: c:

puknalem sie w glowe ze wlasnie nadpisalem bootsector dysku c :)

wpisalem sys a: b:

skopiowalo pliki systemowe na dyskietke

uruchomilem kompa z dyskietki dalem manu.bat

3

i poszllooooo

EROOR - !!!gulp!!!

potem ponowilo jak tam w 1.bat bylo zapisane i ekran zgasl !!!gulp!!! i sie kompek zresetowal

wszytko ruszylo...

jeszcze tylko odzyskanie bootsectora windowsa XP

i

tataam

wlasciwosci ekran

gef 6600Gt

temp 52 stC

konkluzja:

tylko z DYSKIETKI i bez pliku backup.rom

bo w 1.bat parametr romu jest *.rom

i jak ktos ma backup.rom jakis - to mu najpierw tego backupa wczyta a nie moda.

dziekuje wszytkim za wsparcie duchowe

jak pisze devilek

Z dyskietki dziala na pewno - a juz kombinacja CD/ fdd nie bardzo - bo w ktorychs tam bat'ach sa odwolania do a:/ - wiec ten wirtualny dysk sie nie spisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wszyscy zadowoleni :)

Machnąłem format - wyniki:

3d01 - 17,5 k

3d03 - 8,5 k

3d05 - 3,6 k

Wszystko na zegarach 540/1100

Rdzeń muszę przesmarować bo wyżej sypie artefaktami :|

A pamiątki nie chcą ruszyć wyżej 1125 - stery się plują :|...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli wszyscy zadowoleni :)

Machnąłem format - wyniki:

3d01 - 17,5 k

3d03 - 8,5 k

3d05 - 3,6 k

Wszystko na zegarach 540/1100

Rdzeń muszę przesmarować bo wyżej sypie artefaktami :|

A pamiątki nie chcą ruszyć wyżej 1125 - stery się plują :|...

1326273[/snapback]

no to powiedzmy ze taktowania słabe .... ja mam rdzeń 595 - dalej albo arty albo dead pierwszej gry w 3d marku, ale poprawie mocowanie radiatora, pamieci 600 (1200) i sie jeszcze nie plują, ale temp jeszcze im nie mierzyłem ale wynik mam słaby - ach ten procek :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde a nie wiecie czemu nawet jak zapodam pamieci na 450(900) a rdzeń na 600 to pierwsza gra zatrzumuje mi sie na chwile i trace klatki na tym :| a w pewnym momencie dochodzi do 800FPS nawet :/

1326491[/snapback]

No przeciez o tym pisalem ci przed chwila. Pamieci maja za malo volt bo mimo ze sie nie grzeja jakos strasznie to juz nie nadazaja z praca z taka predkoscia. Tez mam przestoje w markach a nawet jak nie mam to przy taktowaniu powyzej 580 mam mniej pkt a przy taktowaniu 590 i wyzej czasem pojawiaja sie przestoje lub wogole wysyp do windowsa w markach.

Zmniejsz taktowanie do 575 i podwyzaj o 5 mhz i testuj w marku do ktorego momentu ci rosna wyniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chcialem sie dowiedziec co sadzicie o asusie 6600CT a dokladnie o tej ofercie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44857816 za 799zl w opisie maja ze karta posiadać pamieci 1.6ns. Rozwazam ta oferte lub Winfasta cena ta sama http://www.allegro.pl/show_item.php?item=44294809 ze wzgledu na sentyment po Ti 4200 wolabym ta karte ale ona ma pamiatki 2ns. Co lepszy?? Prosze o pomoc tych ktorzy maja moze takiego asusa, bo musze wydac pieniązki które zaoszczedzilem ale nie wam co lepsze do O/C:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze 1.6ns lepsze do O/c

Z kolei ja mam pytanie:

Na czym załozyc radiator na "plecy" karty, po drugiej stronie GPU? przeciez jesli załoze sam radiator to mi jakies spiecie zrobi i te "cosie":) które tam sa powygina/powgniata :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie ze 1.6ns lepsze do O/c

Z kolei ja mam pytanie:

Na czym załozyc radiator na "plecy" karty, po drugiej stronie GPU? przeciez jesli załoze sam radiator to mi jakies  spiecie zrobi i te "cosie":) które tam sa powygina/powgniata :mur:

1326775[/snapback]

powiem ci ze też sie nad tym zastanawiam, chociaż nie wiem czy to coś wogule by dało O_o

Ja jak machne u siebie na 550 to tez zaczyna sypać artami zarówno w 3dmarku jak i pod grami  :sad: i narazie lece na 540/1100 a moje wyniki jak widac w opisie ... wiec raczej żadna rewelacja

1326794[/snapback]

zmień chłodzonko albo zapodaj jakiś nawiew dodadkowy na karte jakaś 80 na 7V powinna na chwile wsytarczyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dodatkowy nawiew na karte od strony chłodzenia załozylem 80 karta nie jest przegżana a i tak mi artami sypie raz wiecej raz mniej :?

Sam nie wiem czy ten sparkl sie tak słabo kreci czy co

Pozatym pewnie jeszcze by sie przydało troszke procka podkrecic i zapodac jeszcze 512mb i wyniki pewnie by podskoczyły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sparkle 6600GT - 600/1200 std. cooling + nawiew. Wynik w podpisie, założony jest już Abadon więc jak coś więcej będzie to poinformuję o tym.

Ma ktoś namiary na jakiegoś vmoda do tej grafy ?

Edytowane przez DEVILEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sparkle 6600GT - 600/1200 std. cooling + nawiew. Wynik w podpisie, założony jest już Abadon więc jak coś więcej będzie to poinformuję o tym.

Ma ktoś namiary na jakiegoś vmoda do tej grafy ?

1326918[/snapback]

właśnie narazie nic chyba nie wiadomo a mojemu coś barkuje ewidentnie :/

EDIt:

zrobiłem testy i ....

RDZEŃ/PAMIĘCI Wynik

575/600 8031

581/600 8041

586/600 8115

590/600 8126

595/600 8170

wskazania zegarów z suwaka w RT 15.4 na wykresie w tymże programie odrobinę odmienne, ale ich nie spisywałem (różnica 1-2mhz)

Jak bede miał czas to spróbuje jeszcze inaczej pamieci ustawić

EDIT2:

przy 601/600 wynik 8217 ale są arty... coprawda dzisiaj nie wstrzymywało testów ale ... jak myślicie smażenie grafiki przez załóżmy 5 pętli na tych ustawieniach zwiekszy jej możliwość krećenia? głupie ale ....

Edytowane przez Qlawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w obecnej chwili jaką płytę byście polecali?? :> najlepiej ok 800zł

sparkle, winfast, asus, gigabyte?

u których najcześciej spotyksne są problemy??

naarzie nie będzie żadnego oc, bo nie mam do tego warunków (zasilacz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w obecnej chwili jaką płytę byście polecali?? :> najlepiej ok 800zł

sparkle, winfast, asus, gigabyte?

u których najcześciej spotyksne są problemy??

naarzie nie będzie żadnego oc, bo nie mam do tego warunków (zasilacz)

1328075[/snapback]

Hmm ja polecę Ci kartę grafiki bo chyba o to Ci chodzi a nie o płytę :lol: Sparkle 6600GT, ale każdy poleci Ci to co posiada i czuje, że to dobre.

@Qlawy; wyniki nieciekawe: do benchmarków to stery 75.90XG, jak widzisz sam najwięcej daje jak kręcisz rdzeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek śmigalałby ładnie nawet na FSB > 200 ale ... płyta podnosi też taktowanie PCI/AGP a nie chce usmażyć dysku .... zaryzykuje drut moda bo nie moge na płycie zmieniać mnożnika :/

a inne stery też już próbowałem ale od XG jeszcze nie zobacze :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qlawy - sprobuj zrobic to co pisalem pare postow temu - skrec pamieci karty tak jak skreciles rdzen. Mi na leadteku i mojemu bratu na sparkle (oba 6600gt) dzieje sie tak ze po przekreceniu pamieci powyzej wartosci ok 580 mhz wyniki w smarkach spadaja. Tu nie chodzi o rdzen bo na rdzeniu pomimo artow - wyniki zawsze rosna od krecenia go. Ale pamieci dam powyzej 580 to mi wyniki spadaja. Na 575/580 mam okolo 9200 w 03 a na 575/590 mam 8500 w marku 03 wiec roznica jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem interesujące zestawienie kart omawianych w tym topic'u. :)

Lista wszystkich 6600GT AGP z czasami dostępu do pamięci:

http://djstudio.a4.cz/6600gt.htm

Gainward 6600GT AGP Golden Sample GLH - 1,6ns chip - 540/575-1200MHz default

inno3D 6600GT AGP - 1,6ns chip

Galaxy 6600GT AGP - 1,6ns chip

XFX 6600GT AGP - 1,6ns chip lub 2ns (wg allegro wersja AGP ma 2ns)

ASUS 6600GT AGP Limited Edition - 1,6ns chip

BFG 6600GT OC AGP - 1,6ns chip 525/525

MSI 6600GT AGP - 2ns chip

Leadtek 6600GT AGP - 2ns chip

Sparkle 6600GT AGP - 2ns chip

Albatron 6600GT AGP - 2ns chip

eVGA 6600GT AGP - 2ns chip

Gigabyte 6600GT AGP - 2ns chip

Club3D 6600GT AGP - 2ns chip

Prolink 6600GT AGP - 2ns chip (dane z allegro)

Palit 6600GT - 2ns chip (dane z niemieckiego sklepu)

Pixelview 6600GT - 2ns chip (dane z niemieckiego ebay)

ELSA 6600GT AGP - 2ns chip (dane z koreańskiego sklepu)

AOpen 6600GT - 2ns chip (dane z koreańskiego serwisu)

Nieznane modele (no chyba, że podacie mi sprawdzone info, to dopiszę z przyjemnością :) ) : Point Of View 6600GT AGP; Chaintech 6600GT AGP; PNY 6600GT AGP; Edytowane przez piaskoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oke... ja natomiast mam pytanie z innej beczki. Sprawa wygląda tak, że chciałem sobie zagrać w mojego ukochanego Metal Gear Solid 2 na nowej karcie (no... może nie już tak nowej ^_^) i zonk. Kumpel miał ten sam problem na Radku 8500, ale do tego wyszedł stosowny patch. Krótko mówiąc... nie widać głównych obiektów (są ciemne), jakby ktoś zapomniał o teksturach. Jakby ktoś miał taki już problem i go rozwikłał, byłbym wdzięczny za pomoc ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi