CzArNy` Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Wlasnie jak przegladalem te screeny to tez zaciekawil mnie ten pixel. Juz myslalem, ze to u mnie wypalil sie na monitorze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 KaMaS - jakbys nie zauwazyl, to artykul jest pisany w formie bardzo przyszlej - tzn. jakis gosc wyskoczyl z takim pomyslem :) Nie wysnuwalbym z tego zadnych wnioskow. Zreszta jest to juz dyskutowane na Oslej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Umbrella juz wgralem tego biosa spod twojego linka i to byl moj blad - zniknal czujniek temperatury w sterownikach i wysypalo artefaktami, dlatego ponawaiam swoja prosbe o podeslanie mi oryginalnego biosu z karty xfx 6600gt agp 500/1000 2xDVI na rumbuc@o2.pl Karta bardzo dziwnie sie zachowuje - wyniki mi dramatycznie spadly i dziala ociezale w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) No to chyba trafilem na slaba karte:/ MOj biedny Winfast przechodzi wszytskie testy w smarkach na 550GPU i 1100MEM, ale jak na tych ustawieniach odpale LOCK ON to po pewnym czasie przelaczajac sie na zewnetrzna kamere samolot zaczyna znikac gdzie niegdzie cos wstylu kresek roznowabrwnych sie robi (szachownica). Pozatym obraz czesto zamarza,"chyba za duzo chce, temp na rdzeniu max 68 stopni(odczyt RivaTuner). Eh a moglem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ASUS:/ moze bylby lepszy. Sam nie wiem czego to problem moze nie dowoltowania GPU. UPDATE CO ciekawe wszytskie te rzeczy dzieja sie tylko jak latam F-15 na SU-33 tego nie ma ani na A-10. To poprostu jest bez sensu:/ Bede musial to sprawdzic na innych sterownikach. Edytowane 21 Marca 2005 przez ViperGTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 No to chyba trafilem na slaba karte:/ MOj biedny Winfast przechodzi wszytskie testy w smarkach na 550GPU i 1100MEM, ale jak na tych ustawieniach odpale LOCK ON to po pewnym czasie przelaczajac sie na zewnetrzna kamere samolot zaczyna znikac gdzie niegdzie cos wstylu kresek roznowabrwnych sie robi (szachownica). Pozatym obraz czesto zamarza,"chyba za duzo chce, temp na rdzeniu max 68 stopni. Eh a moglem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> ASUS:/ moze bylby lepszy. Sam nie wiem czego to problem moze nie dowoltowania GPU. 1339569[/snapback] Pograj w lock on i potem szybko wylacz gre i wlacz czujnik temperatury - jak bedzie powoooli spadac to znaczy ze trzeba posmarowac nowa pasta rdzen. Tak swoja droga to mocno ci sie grzeje ten rdzen.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Umbrella juz wgralem tego biosa spod twojego linka i to byl moj blad - zniknal czujniek temperatury w sterownikach i wysypalo artefaktami, dlatego ponawaiam swoja prosbe o podeslanie mi oryginalnego biosu z karty xfx 6600gt agp 500/1000 2xDVI na rumbuc@o2.pl Karta bardzo dziwnie sie zachowuje - wyniki mi dramatycznie spadly i dziala ociezale w grach. 1339492[/snapback] http://www.mvktech.net/index.php?option=co...er&filecatid=70 na tej stronie masz 3 wersje do twojej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 wrzucilem 2 biosa, pojawil sie czujnik temperatury, na spadek wydajnosci nie pomogl troche sie grzreje otwarty bok obudowy max temperatura to 75 stopni, idle to 55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Mi rdzen w 3D Marku dochodzi do 80 stopni przy 550MHz... duzo, ale zeby cos poprawic musialbym chyba bude zmienic (zalosna wentylacja), a nie mam na to kasy :( Inna rzecz, ze standardowo w sterowniku prog alarmowy jest ustawiony na 128 stopni :roll: !exec - RivaTuner ma pomiar temperatury z historia; wystarczy go wlaczyc w tle i potem tylko zobaczyc jak sie zmieniala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ja mam aż 90 C !!! Zamknięta buda i ciepło w pokoju.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Mi rdzen w 3D Marku dochodzi do 80 stopni przy 550MHz... duzo, ale zeby cos poprawic musialbym chyba bude zmienic (zalosna wentylacja), a nie mam na to kasy :( Inna rzecz, ze standardowo w sterowniku prog alarmowy jest ustawiony na 128 stopni :roll: !exec - RivaTuner ma pomiar temperatury z historia; wystarczy go wlaczyc w tle i potem tylko zobaczyc jak sie zmieniala. 1339956[/snapback] O to super zaraz sie wezme za pomiary moze mi tez sie grzeje bardziej niz przypuszczalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Jak ja mam sobie zmierzyć temperature jak mam sparkle która nie ma czujnika. czy jest jakiś inny sposób Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Jak ja mam sobie zmierzyć temperature jak mam sparkle która nie ma czujnika. czy jest jakiś inny sposób Wszystkie GF 6600 maja czujki miałem ten sam proble ale jak mówi przysłowie "pytajcie a znajdzecie" ;p ja zapytale i dowiedzałem ze trzeba zmodowac troszeczke bios znaczy zmienic cyfrkę 10 na 00 i czujki sie obudziły;p a oto jest skarbina wiedzy Jak odblokowac czujki w GF Serii 6 jak nie bedzsz czekas wiedzał to PW:) Tylko zrob sobie ZAPASOWĄ KOPIE BIOSU :P bo jak cos nie wyjdze to bedze QQ;p PS: jak jest maxymala temperatura na rdzeni ?? 80*C??!! Czy mógłby ktoś zrobić test w 3D marku 2003 z wyłączonym testem dźwięku i CPU - chciałbym sprawdzić moją karte o ile odbiega od lepszych firm bo ma Sparkle, cpu mam kiepski a testu dźwięku nie moge włączyć. Tak samo w 3D marku 2005 prosiłbym o wyłączenie testu CPU. Czy mógłby ktoś zrobić coś takiego...... Ze co Sparkle???!!! CPU nie mozna zazucić! Jadyna wada jaką ma ta karta jest odpowiednio sładie i głoscie chłodzenie. alle i na to mozna cos poradzić :) Edytowane 21 Marca 2005 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 wrzucilem 2 biosa, pojawil sie czujnik temperatury, na spadek wydajnosci nie pomogl troche sie grzreje otwarty bok obudowy max temperatura to 75 stopni, idle to 55 1339942[/snapback] ja mialem 86 stopni przy tym demku nalu jak przesmarowalem ceramique to teraz mam 72 zapuscilem na calom noc te demko wstaje rano i naszczescie dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Wszystkie GF 6600 maja czujki miałem ten sam proble ale jak mówi przysłowie "pytajcie a znajdzecie" ;p 1340351[/snapback] O zgrozo!! Tak sie nie robi i tak nie brzmi przyslowie! Przez to ze 1000 osob pyta ciagle o to samo robi sie balagan. A to bardzo madre przyslowie brzmi "szukajcie a znajdziecie" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 ja tam oddaję kartę na gwarancję :) nie może tak być że mam błędy w grafie :) oddam grafę i wezmę jakąś inna bo Sparkle mnie juz wkur..... Podobno jak są błędy to są strzelone pamięci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 O zgrozo!! Tak sie nie robi i tak nie brzmi przyslowie! Przez to ze 1000 osob pyta ciagle o to samo robi sie balagan. A to bardzo madre przyslowie brzmi "szukajcie a znajdziecie" szukajcie pytajcie wszystkoi jedno jestem po kilku piwach^^ przeciez dzis dzien wagarawicza i 1 dzen wisny trzxba to pic bylo wiec takie blod to nie blad :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 jak w podpisie 8177pkt 1339202[/snapback] Uważaj na płtkę pcb 6600 mają bardzo cieką i się łatwo wyginają chyba że jakoś podpierasz ten cooler z intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 zaraz mnie krwew zaleje co jest panowie z tym xfx??? karta mi sie przegrzewa czy co??? karta nie krecona, po resecie komputera mam w 3dmark2005 3400 a w AquaMark 47 klatek, ale po dluzszej torturze karta sie zachowuje jak by sie jej nie chcialo i wyniki spadaja o polowe do 1700 a aquamark tnie strasznie, co jest??? sprawdzalem hardware monitorem w rivatunerze i w 3D zegary mam na 500/1000, po 3D spadaja do 300/1000 config jak w podpisie, niech ktos cos poradzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 zaraz mnie krwew zaleje co jest panowie z tym xfx??? karta mi sie przegrzewa czy co??? karta nie krecona, po resecie komputera mam w 3dmark2005 3400 a w AquaMark 47 klatek, ale po dluzszej torturze karta sie zachowuje jak by sie jej nie chcialo i wyniki spadaja o polowe do 1700 a aquamark tnie strasznie, co jest??? sprawdzalem hardware monitorem w rivatunerze i w 3D zegary mam na 500/1000, po 3D spadaja do 300/1000 config jak w podpisie, niech ktos cos poradzi 1341067[/snapback] mnie sie wydaje ze ten tagan ci niewytrzymuje 1.75 na procku jakie temperatury masz w stresie na tym xfx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 na odkreconym procku tez ten problem przeisntalowalem sterowniki od plyty i karty plus posmarowalem karte arctic ceramika - zobaczymy jak bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Uważaj na płtkę pcb 6600 mają bardzo cieką i się łatwo wyginają chyba że jakoś podpierasz ten cooler z intela 1340881[/snapback] hehe luzik .... podparty jest zaślepka od śledzia odpowiednia przykręcona i wygieta... można by rzecz ze AGP nic nie trzyma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 hehe luzik .... podparty jest zaślepka od śledzia odpowiednia przykręcona i wygieta... można by rzecz ze AGP nic nie trzyma :D 1341533[/snapback] kurde chyba se też taki coolerek zapodam apropo jakie temperaturki masz moze jest to lepsze od zalmana VF700 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 pojecia nie mam ^^ jak robiłem flash biosa to karta padłą i juz potem nie próbowałem wale to ... ale raczej nei dużo coprwada przy 580 po dłuższej chwili gry w CSS albo jest ok 10sec zwis albo wali artami ale raczej dlatego ze pamieci sie ciepłe robia... ew ciulowa pasta.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) Ostatnio zaczynają się dziać z moim kompem dziwne rzeczy. Nie mam włączonej gry, pracuje normalnie w systemie i naraz wyłącza mi sie monitor ale dioda dysku dalej sie świeci - komputer pracuje dalej. Czy może być to spowodeowane kartą gaficzną, czy też czymś innym? Karta nie jest kręcona takt. 500/900. stery 71.84 Edytowane 22 Marca 2005 przez razorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 razorex u mnie dzialo sie tak samo - w moim przypadku pomogla zmiana zasilacza - tobie też radze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Jaki masz teraz zasialcz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Hm... Czyżby te Codegeny były naprawdę takie kiepskie? Przecież ja mam Modecoma 300W i w sumie podobny sprzęt do ciebie razorex i nic mi się nie wiesza ani nie wyłącza. Tyle że podkręcać się boję, bo pewnie te 300W by nie starczyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Teraz jade na Chieftecu 360 - ale moja karta i tak jest do bani - prawie nie podkrecalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 i mam winowajce moich problemow - plytka glowna marki epox i szwankujacy port agp ktory dziwnie daje napiecia, wlozylem do komputera 8rda3i i wszystko chula, dzisiaj ide po abita i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 i mam winowajce moich problemow - plytka glowna marki epox i szwankujacy port agp ktory dziwnie daje napiecia, wlozylem do komputera 8rda3i i wszystko chula, dzisiaj ide po abita i zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...