Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Hm... Czyżby te Codegeny były naprawdę takie kiepskie? Przecież ja mam Modecoma 300W i w sumie podobny sprzęt do ciebie razorex i nic mi się nie wiesza ani nie wyłącza. Tyle że podkręcać się boję, bo pewnie te 300W by nie starczyło.

1342459[/snapback]

To licz sie z tym ze karta i plyta glowna ci w niedlugim czsie padnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafa mi syczy!!!!!!!

Gdy gram w jakąś gre lub gdy leci test w 3D Marku, to karta mi poprostu w nienaturalny sposób syczy, bez kręcenie 500/900. Czym jest to spowodowane?

Chciałbym tą grafike sprzedać za ok 680zł i kupic GF6600GT Galaxy czy opłaca sie dopłacać do galaxy, czy lepiej pozostawić Sparkle??

Edytowane przez razorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To licz sie z tym ze karta i plyta glowna ci w niedlugim czsie padnie

1342884[/snapback]

Modecomy to nie codegeny ktore lubia zabijac wszystko dookola. Jak mu padnie to prawdopodnie tylko zasilka. A 300w markowe wytrzyma mu ten sprzet na luzie o ile nie bedzie krecil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modecomy to nie codegeny ktore lubia zabijac wszystko dookola. Jak mu padnie to prawdopodnie tylko zasilka. A 300w markowe wytrzyma mu ten sprzet na luzie o ile nie bedzie krecil

1343046[/snapback]

No ja tylko tak pisze na wszelki wypadek kolega mial 5200 ultimate poszla z dymem wraz z zasilka ale kase mu oddali za grafe i kupil 9550 :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sory za pisownie apropo temperaturki koledze wyskakiwaly krzaki po godzinie grania w doom temperature mial 102 stopnie monitoring rivatuner a w sklepie powiedzieli mu zeby gral z otwarta buda a karta jest dobra na gwarancje jej niewysla niebeda sie osmieszac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhy, jak to dobrze sie czyta czyjes problemy przez 10 stron... Ale bez urazy, zdarza sie :)

A poza tymi wszystkimi usterkami, to dzieje sie cos ciekawego zwiazanego z naszymi kartami, jakies nowe stery czy inna nowosc ktora usprawnilaby nasze super karty ?? :D

Zmienmy charakter tego watku - nie odpowiadajmy na pytania ktore byly, od czego jest wyszukiwarka :P Koniec z balaganem !! hyhyh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem maila service@leadtek.com.tw napisałem go po polsku mam 97 stopni w stresie czy tak ma być a oni mi odpisali

Thank you for your inquiry

The temp value you mentioned is ok. Don’t worry, please.

zna ktoś angielski niech odpisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem maila service@leadtek.com.tw napisałem go po polsku mam 97 stopni w stresie czy tak ma być a oni mi odpisali

Thank you for your inquiry

The temp value you mentioned is ok. Don’t worry, please.

zna ktoś angielski niech odpisze

1344140[/snapback]

Odpowiedzieli Ci że temperaturki masz loozik i że masz się nie martwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie sorka że zadam pytanko ale musze :

ostatnio gram sobie na nominalnych ustawieniach kompa (nic nie podkrecone) a tu nagle wyłączam sobie gre , robię uruchom ponownie ! dalej kiedy chce mi przeskanowac ram jescze przed tym przeskanowaniem zatrzymuje mi sie :) pauza :) [pokazuje timingi i to all :) hehe mam takie odchyly w kompie :)( nie wiem co to :) naciskam twardy reset a tu komp nie bootoje :( ta kontrolka co jest nad kontrolka czerwona od twardego wygasa :( co to moze byc ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie sorka że zadam pytanko ale musze :

ostatnio gram sobie na nominalnych ustawieniach kompa (nic nie podkrecone) a tu nagle wyłączam sobie gre , robię uruchom ponownie ! dalej kiedy chce mi przeskanowac ram jescze przed tym przeskanowaniem zatrzymuje mi sie :) pauza :) [pokazuje timingi i to all :) hehe mam takie odchyly w kompie :)( nie wiem co to :) naciskam twardy reset a tu komp nie bootoje :( ta kontrolka co jest nad kontrolka czerwona od twardego wygasa :( co to moze byc ??

1344179[/snapback]

Następny, który nieszczęśliwie zbłądził :wink: To raczej nie ten dział. Przerzuć pytanko do topicu o AMD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pacjent:

XFX 6600GT 128 MB 2,0 ns - samsung

Objawy:

GPU:500 MHz - slychac wyrażne szumy w prawej zastawce

MEM:1000MHz - da sie zauwazyc zanizona temperature ciała, i dychawiczne rzężenie

Operacja:

GPU + 20%

MEM + 18%

Wynik:

600 MHz -rdzeń, 1180 MHz Pamiątki

I 9012 pkt w 3D Marku 2003!!!

:D

6800 zwykle - ponoc ma kolo 9K

TAK btw: karta do sprzedania:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=123409

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życzę powodzenia jechać tak cały czas na podkręconej mocno karcie. A 6800 może sobie tak działać, ile chce. I nie zapominaj, że też go można kręcić i odblokować.

Zhir - puściłem i skacze jak cholera, po wyłączeniu 3.0 jest płynnie. Puszczałem bez AA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Splinter Cella3 to na jakich ustawieniach gracie(rozdziałka-detale-HDR włączone czy wyłączone)???

Sam za pare dni(mam nadzieję) bede miał tego GF-a 6600GT a seria SC jest dla mnie jedną z ulubionych i baaardzo zależy mi na dobrej wydajności w tej grze przy możliwie jak najwyższych ustawieniach(tak żeby nie spadało poniżej 22-24 klatek)

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życzę powodzenia jechać tak cały czas na podkręconej mocno karcie. A 6800 może sobie tak działać, ile chce. I nie zapominaj, że też go można kręcić i odblokować.

Zhir - puściłem i skacze jak cholera, po wyłączeniu 3.0 jest płynnie. Puszczałem bez AA.

1344731[/snapback]

ja lece cały czas na 580/600 i jakoś nie widze problemów O_O coprwada procek mnie blokuje tak jak i ramy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to charczenie nie pochodzi od karty muzycznej. Jka zdejme obudowe to wyraźnie słychać charczenie przy karcie graficznej. Jka włącze kompa to tylko niekiedy, jka gram dłużej to juz cały czas. Może sie tam coś przepaliło albo co??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie to charczenie nie pochodzi od karty muzycznej. Jka zdejme obudowe to wyraźnie słychać charczenie przy karcie graficznej. Jka włącze kompa to tylko niekiedy, jka gram dłużej to juz cały czas. Może sie tam coś przepaliło albo co??

1345092[/snapback]

sory zrozumialem haczenie ja mysle ze to ten wentyl jak grasz to sie nagrzewa i szaleje daj jakis inny wentyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1345092[/snapback]

Nie powinno się nic stać. Mój Leadtek też cos tam popiskiwał przy obciążeniach w smarkach ale jakoś sie "dotarło" i już nic nie słychać ...a może sie już przyzwyczaiłem..?!?!:))) Przy tak dużych poborach energii jakie te karty pożerają, kondensatorki na niej umieszczone "piszczą" z zachwyty gdy przechodzą przez nie kolejne "dawki" świeżego napięcia.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mówicie że sie dotrze to pozostaje mi czekać. Ten dźwięk to nie jest pisk wydaje się on zbliżony do takiego bardzo ale to bardzo cichutkiego traktorka. Takie charczenie. Dziwne jest to że jeszcze 4 dni temu nic nie charczało. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz znow mam jazdy z karta:nie dosc ze sypie artami to jeszcze komunikat o braku wystarczajacego zasiolania,zegary zwalniaja i wszystkiegry sie ostro tna(nawet PES)to juz jest zenada-brak karty na swieta,gdzie mamy tydzien wolnego.Dolaczam screena.Help mi!:)

Karta wymusza tryb 2D w grach,czyli bardzo wolne zegary i niczym czestotliwosci nie moge zmienic,poza tym arty i w smarkach sie sypie.

Blad-screen tutajKLIKNIJ I POMOZ!

http://img135.exs.cx/my.php?loc=img135&image=karta1kx.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz znow mam jazdy z karta:nie dosc ze sypie artami to jeszcze komunikat o braku wystarczajacego zasiolania,zegary zwalniaja i wszystkiegry sie ostro tna(nawet PES)to juz jest zenada-brak karty na swieta,gdzie mamy tydzien wolnego.Dolaczam screena.Help mi!:)

Karta wymusza tryb 2D w grach,czyli bardzo wolne zegary i niczym czestotliwosci nie moge zmienic,poza tym arty i w smarkach sie sypie.

1345536[/snapback]

moim zdaniem zasiłka i płyta główna podaj jakie masz napięcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten komunikat to wina zasilacza. U mnie na szitowym noname 350 dzieje sie to samo, jak powypinam cdrom i stacje dyskietek wtedy komunikat sie nie pojawia. Zaislacz nie wyrabia a narazie nie mam kasy na lepszy :mur:

A co do poziomu napiec to zadna plyta nie poda Ci prawdziwych wahan, mozna to zmierzyc tylko miernikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I przez to sieje artami gdzie popadnie?

Edit:zapuscilem marka z otwarta obudowa i nic sie nie dzieje na 500/900 mam 7400.To juz jest zenada!Podpialem innego molexa i nie ma tego komunikatu...

Edytowane przez rangiz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi