cozaq Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2005 Jestem ciekawy czy ten Gigabajcik dorównuje wersjom od Sparkle i Galaxy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 NO już raczej się zdecydowałem jak kumpel załatwi Galaxy to wezme Galaxy a jak nie to Gigabyte'a. THX za pomoc. A na marginesie mam takie pytanie bo na zdjęciach galaxy widać że ta karta ma wyjscia 2xLCD. Czy zdjęcia kłamią czy do karty dodają jakąś przejściówke na monitorki CRT?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 NO już raczej się zdecydowałem jak kumpel załatwi Galaxy to wezme Galaxy a jak nie to Gigabyte'a. THX za pomoc. A na marginesie mam takie pytanie bo na zdjęciach galaxy widać że ta karta ma wyjscia 2xLCD. Czy zdjęcia kłamią czy do karty dodają jakąś przejściówke na monitorki CRT?? 1394169[/snapback] sa dwa rodzaje galaxy jedne maja dwa dvi ale czesciej maja crt i dvi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilus Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 A ja mam pytanie dotyczące wyboru coolera dla mojego Gigabyte GeForce 6600 GT (AGP). Jak wiadomo ze względu na to, że karta 6600GT na AGP posiada HSI nie pasuje na nią żadem z produkowanych obecnie na rynku coolerów (mostek HSI powoduje nieco inne rozmieszczenie elementów na PCB niż standardowy 6600GT na PCIe). Można się jedynie pokusić o któregoś Zalmana VF700... ale wtedy wystaje on 30mm poza obrys karty i tym samym... nie mieści mi się w obudowie :mur: (dowód: http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF7...600GT_eng.html) Poza tym samo HSI też musi mieć radiator... który wtedy pozostaje z oryginalnego coolera Gigabyte'a i tak do końca nie wiem czy wogóle da się tego Zalmana zamontować... Czy ktoś ma jakiś pomysł jak chłodzić tego potwora... bo te 61*C w IDLE mnie załamuje (strach pomyśleć co się dzieje w FarCry albo LockOn). Poza tym po wymianie R9600PRO na 6600GT chipset jest o 7*C cieplejszy! Skandal! :mad: Co sądzicie o tym: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=716 - jest napisane, że pasuje do 5900 ale Zalman twierdzi (tutaj: http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.a...x=149&code=013), że otworki do montażu są identyczne jak w 6600series (swąją drogą to bardzo dziwne... przecież 6600 powinien być podobny raczej do 6800 a nie 5900... :unsure: ). Pozdrowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) sa dwa rodzaje galaxy jedne maja dwa dvi ale czesciej maja crt i dvi 1394215[/snapback] Czyli jak kupie Galaxy z wyjściaem 2xLCD to w zestawie nie otrzymuje zradnej przejściówki na monitorek CRT??? Na swoją rękę będę musiał to załatwić?? :| :mellow: Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez wincento101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Czyli jak kupie 2xLCD to w zestawie nie otrzymuje zradnej przejściówki? Na swoją rękę będę musiał to załatwić?? :| :mellow: 1394381[/snapback] Taka przejściówka kosztuje z 5 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Ale wiesz myślałem że dadzą taką przejściówke w komplecie. A tu ... Zresztą nie wiem jak jest. Użytkownicy 6600GT Galaxy wypowiedzcie się ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) No nie wiem jak jest z Galaxy, ale w moim Leadteku z DVI i D-SUB dostalem jeszcze przejsciowke DVI->D-SUB. To juz chyba pewien standard... EDIT: Pilus - VF700 da sie spokojnie wlozyc na 6600GT, radiator na HSI zostaje standardowy. Co do tych otworkow ala 5900 - zauwaz, ze jest mowa tylko o rozstawie otworow, nie o calym ukladzie PCB ;) Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Ale wiesz myślałem że dadzą taką przejściówke w komplecie. A tu ... Zresztą nie wiem jak jest. Użytkownicy 6600GT Galaxy wypowiedzcie się ... 1394400[/snapback] w kazdej galaxy masz przejscowke u nas w sklepie jest ta z dwoma dvi i ma przejsciowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 hmm ja osobiscie jestem nie zadowolony z wydajności mojego pixelview dlatego w ciagu najbliższych 2 tygodni chce go wymienic, i teraz pytanko panowie co do max 1200zł na agp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 w kazdej galaxy masz przejscowke u nas w sklepie jest ta z dwoma dvi i ma przejsciowke 1394790[/snapback] W jakim "u nas w sklepie" może jakimś linkiem się rzucisz?? Jak pracujesz na sklepie to pewnie wiesz co lepsze Galaxy czy Gigabyte wezme twoja opinie pod uwage:) THX za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 A ja mam pytanie dotyczące wyboru coolera dla mojego Gigabyte GeForce 6600 GT (AGP). Jak wiadomo ze względu na to, że karta 6600GT na AGP posiada HSI nie pasuje na nią żadem z produkowanych obecnie na rynku coolerów (mostek HSI powoduje nieco inne rozmieszczenie elementów na PCB niż standardowy 6600GT na PCIe). Można się jedynie pokusić o któregoś Zalmana VF700... ale wtedy wystaje on 30mm poza obrys karty i tym samym... nie mieści mi się w obudowie :mur: (dowód: 1394362[/snapback] http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF700_6600GT_eng.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilus Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 1394879[/snapback] No i co? :-P Przecież w moim poście (który nota bene cytujesz) jest zawarty ten sam link... :wink: Czytać dokładniej proszę! :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 W jakim "u nas w sklepie" może jakimś linkiem się rzucisz?? Jak pracujesz na sklepie to pewnie wiesz co lepsze Galaxy czy Gigabyte wezme twoja opinie pod uwage:) THX za pomoc. 1394862[/snapback] wiesz skrecam kompy ja bralbym galaxy ale gigabyte tez jest dobra ale jeszcze lepsza jest asus 6800le oczywiscie modowalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Miałby prośbe do użytkowników 6600GT AGP, mianowcie podajcie swoje max. stabilne taktowania kart. Podajcie też marke karty i czy to są wyniki na stock'owym chłodzeniu. Z góry wielkie THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 hmm ja osobiscie jestem nie zadowolony z wydajności mojego pixelview dlatego w ciagu najbliższych 2 tygodni chce go wymienic, i teraz pytanko panowie co do max 1200zł na agp? 1394828[/snapback] ja bym dozbierał 220zł i brał tego X800 XL kosztuje 1420pln a hyba nikomu nie trzeba go przedstawiać .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Mam cos dla tych ktorzy maja watpliwosci czy 6600gt to 4x2 czy 8x1 :) TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Mam cos dla tych ktorzy maja watpliwosci czy 6600gt to 4x2 czy 8x1 :) 1395530[/snapback] Już ściagam filmiki, zobaczymy co pokażą :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LexOmega Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Miałby prośbe do użytkowników 6600GT AGP, mianowcie podajcie swoje max. stabilne taktowania kart. Podajcie też marke karty i czy to są wyniki na stock'owym chłodzeniu. Z góry wielkie THX. 1395199[/snapback] Karta którą użytkuję to: MSI NX6600GT jej stabilne ustawienia, czyli takie przy których wogóle nie pojawiją się artefakty a karta pracuje poprawnie w każdych warunkach to: GPU 595 i RAM 580 (1160) To są moje stałe ustawienia i są pewne, chociaż nie są maksymalne dla tej karty. Opcja "Wykryj optymalne częstotliwości" ze sterownika NVIDI ustawia GPU na poziomie 580, a jak powszechnie wiadomo częstotliwości wykrywane przez tą funkcję są dużo niższe od wartości maksymalnych. Maksymalna ustawiona przeze mnie wartość GPU to 660. Od razu zaznaczam że wartość ta została przeze mnie otrzymana dość przypadkowo, gdyż świadomie ustawiłem GPU na 600 ale zapomniałem że miałem włączoną funkcje D.O.T Commander(6) która to dodatkowo podniosła GPU do 660. Oczywiście od razu przywróciłem fabryczne ustawienia :). Na karcie cały czas jest zamontowane fabryczne chłodzenie GPU i RAMu. W 3DMark05 -4100 pkt. -sterownik ustawiony na jakość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Oglądnalem juz flm1 i to naprawde ciekawe ze problemy są tylko tam gdzie są shadery. A tam gdzie shaderow nie ma jest dobrze......hmmmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Mam cos dla tych ktorzy maja watpliwosci czy 6600gt to 4x2 czy 8x1 :) 1395530[/snapback] na tej stronie poprostu sie tlumacza z glupot co wczesniej napisali nietylko rivatuner pokazuje 8 potokow w everescie tez jest 8 potokow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) LOL Rivatuner tez mowi ze jest 8x1 ale czy cos z tego wynika? AIDA tez pokazaywala że FX ma 8 potokow a jak sie okazalo potem? LOL I czy aby czytales caly artykuł? Pozwole sobie co nieco zacytowac z artykulu pana redaktora focusa Zapewne wielu z Was dziwi również fakt, dlaczego w programie Riva Tuner przy GF 6600 pisze „8x1”. Oglądnijcie sobie to nagranie: Dlaczego obsługa GF’a 6200 AGP została wyłączona w wersji 15.3? Tym bardziej, że dzisiaj wiemy, że byłą to kwestia jednego wpisu w pliku konfiguracyjnym. Jesteśmy pełni podziwu dla autora tego super programu, ale to, co można wyczytać w nim nie należy traktować jako wyrocznię. Kolejna kwestia – Riva nigdzie nie podaje, że określenie „8x1” tyczy się konfiguracji potoków względem jednostek TMU. Przypatrzcie się, co pisze w NVStrap – „Pixel Unit” nie „Pixel Pipeline” czy coś innego wskazującego, że mowa jest o potokach. Dlatego też nie należy ślepo wierzyć w to, co programy tego typu wypisują. Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Opson6667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 LOL Rivatuner tez mowi ze jest 8x1 ale czy cos z tego wynika? AIDA tez pokazaywala że FX ma 8 potokow a jak sie okazalo potem? LOL poczytaj sobie http://pclab.pl/art13696-1.html i powiedz kto ma racje lolu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) LOL Rivatuner tez mowi ze jest 8x1 ale czy cos z tego wynika? AIDA tez pokazaywala że FX ma 8 potokow a jak sie okazalo potem? LOL poczytaj sobie 1395635[/snapback] A co ciekawego tam widzisz? Bo ja tylko fragment teorii z digit life niedokladnie przetlumaczony i pare ladnych szkrinów ktore absolutnmie NIC nie mowia. A Focus pokazal praktyke i od tej pory wierze - kazdy NV43 ma w praktyce tylko 4 potoki - a tylko jak gra ma bardzo duzo shaderow 6600 moze byc szybsze od 6200. W FSAA roznica miedzy 4x1 a rzekomymi 8x1 jest smieszna - i to jest dla mnie dowod. LOL PClab LOL Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Opson6667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 noto sie ciekawie robi to wkoncu 6600 ma te 8 potokow czy nie bo juz sam zbaranialem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Who cares, wazne ze dobrze wszystko dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) noto sie ciekawie robi to wkoncu 6600 ma te 8 potokow czy nie bo juz sam zbaranialem 1395663[/snapback] Przeczytaj proszę cały artykulik :) On Ci wszystko wyjaśni. Nawet nie musisz oglądać filmików - komentarze wystarczą :) Po prostu GF 6600 ma 8 jednostek Pixel Shader co daje mu wysoką wydajność w grach z dużą ilością tzw. "shaderów" czyli. np. Doom. Ale już tam gdzie ich brakuje, bądź włączysz AA bądź Anizo wydajność tych kart jest bardzo kiepska. Zatem o 8 potokach nie ma mowy. Owszem trudno jest mi udowodnić, że jest 4x2 i wygląda na to, że się myliłem. Ale 8x1 z pewnoscią nie jest. Popatrz 16,2 fps vs. 16,9 fps w Doomie przy AAx4 - to ma być wydajność 8 potoków? Pozdrawiam Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez focus_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 (edytowane) a przepustowosc pamieci niema nic do wygladzania raczej tak ale niebede sie klucil poczekamy zobaczymy Edytowane 17 Kwietnia 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 a przepustowosc pamieci niema nic do wygladzania raczej tak 1395683[/snapback] owszem ma znaczenie, ale z pewnością tak mała różnica w wydajności nie jest spowodowana niską przepustowością pamięci. Zróbmy inaczej - podkręcam pamięci do 350 MHz i zobaczmy czy odnotowaliśmy znaczący wzrost wydajności. Poczekaj momencik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 17 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2005 owszem ma znaczenie, ale z pewnością tak mała różnica w wydajności nie jest spowodowana niską przepustowością pamięci. wiesz kolega kupil taka sapphire 9800pro z 128bitowa szyna fill rate ma gorsze niz na 6600 juz niemowie o wygladzaniu poprostu katastrofa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...