Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Okazalo sie ze tak jak myslalem to wina sterow , poprostu te nowsze 76.44 powoduja wlasnie u mnie takie cos , natomiast oryginalne stery ze strony nvidii 71.89 pasuja idealnie :) i wszystko chodzi ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okazalo sie ze tak jak myslalem to wina sterow , poprostu te nowsze 76.44 powoduja wlasnie u mnie takie cos , natomiast oryginalne stery ze strony nvidii 71.89 pasuja idealnie :) i wszystko chodzi ok

1401991[/snapback]

ja mam stery 76.44 i jest wszystko ok mialem 71.89 ale w colinie05 jak nacisnolem przelanczanie kamery 1 to reset byl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam stery 76.44 i jest wszystko ok mialem 71.89 ale w colinie05 jak nacisnolem przelanczanie kamery 1 to reset byl

1402260[/snapback]

ja nadal jade na 66.93

umbrella, jak Ci się sprawuje leadtek?

mam taka sama karte wiec pytam :wink:

kręci się jakoś ? u mnie 590/1110

do ilu się grzeje w stresie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nadal jade na 66.93

umbrella, jak Ci się sprawuje leadtek?

mam taka sama karte wiec pytam  :wink:

kręci się jakoś ? u mnie 590/1110

do ilu się grzeje w stresie?

1402325[/snapback]

no w stresie to nawet 90c w mother nature zapentlone ale w grach takich jak doom3 to jakies 75c rdzen idzie super na orginalnym chlodzonku 590 w miare stabilnie ale pamiec tylko 1160 bez chlodzenia z karta niemam narazie problemow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja tam po pijaku rozwalilem procka :( LOOOL

zobacze jak dalej bede mial ciecia na nowym procku to zmieniam grafe albo mobo :(

grafa sie slabo kreci :( 550MHz rdzen i kurde zielone artyle :(

dla pamieci 1100 i zwisy :(

1402420[/snapback]

Kurde kuba jak ty to zrobiles? :D

A poza tym ja wczoraj mialem problemy z przycieciami ale podnioslem lekko napiecie na procku i bylo ok. Kiedy dostaniesz nowy procek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no w stresie to nawet 90c w mother nature zapentlone ale w grach takich jak doom3 to jakies 75c rdzen idzie super na orginalnym chlodzonku 590 w miare stabilnie ale pamiec tylko 1160 bez chlodzenia z karta niemam narazie problemow

1402394[/snapback]

to mi troszke mniej, max odczyt 78C

chlodzenie standard

pamieci bardziej nie wykrecalem, bo jakos nie mam potrzeby

demka obejrzalem, ta kula fajna

w kuli i kolorowej skrzynce mam 85fps

a w kolumnach potrafi spasc ponizej tej wartosci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mi troszke mniej, max odczyt 78C

chlodzenie standard

pamieci bardziej nie wykrecalem, bo jakos nie mam potrzeby

demka obejrzalem, ta kula fajna

w kuli i kolorowej skrzynce mam 85fps

a w kolumnach potrafi spasc ponizej tej wartosci

1403318[/snapback]

a czym odczytujesz temperatury i jaki test robisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde kuba jak ty to zrobiles? :D

A poza tym ja wczoraj mialem problemy z przycieciami ale podnioslem lekko napiecie na procku i bylo ok. Kiedy dostaniesz nowy procek?

1402441[/snapback]

I am crazy overclocker :) za duzy voltage i moje mody i niestety nóżki spalone (754 pins) zniknęły :D

może za miesiąc , może za 2 tygodnie :D nie wiadomo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temperatury z Winfoxa

a czym jescze sensownie można?

hmm hmm test?  :?

1404057[/snapback]

wlacz se rivatuner a potem uruchom mother nature w marku 3DMark03 na jakies 20 testow i potem sprawdz w rivatuner wykres to wtedy zobaczysz jak sie grzeje pierunstwo

link do rivatuner http://downloads.guru3d.com/downloadget.ph...2d49e3dcfc0e6aa

Edytowane przez Umbrella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlacz se rivatuner a potem uruchom mother nature w marku 3DMark03 na jakies 20 testow i potem sprawdz w rivatuner wykres to wtedy zobaczysz jak sie grzeje pierunstwo

1404086[/snapback]

hehe

nie da rady wiecej jak 81C :-P

mam dobry przewiew w budzie :D

aha mowa oczywiscie o lekko podreconej karcie 540/1040

to tak zeby nie bylo nieporozumien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie odblokuije tych 16/6 tylko powiedzmy 12/5 to też będzie lepsza niż 6600GT??

TA karta ma być testowana przez mojego kumpla. Będzie brał jedna jak sie odblokuje to dobrze a jak nie to następna to mysle że 16/6 to napewno będzie. Chyba że z 5 modeli przetestuje i rzaden nie pójdzie na 16/6 to wtedy będzie je testował na 16/5 lub 12/5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie odblokuije tych 16/6 tylko powiedzmy 12/5 to też będzie lepsza niż 6600GT??

TA karta ma być testowana przez mojego kumpla. Będzie brał jedna jak sie odblokuje to dobrze a jak nie to następna to mysle że 16/6 to napewno będzie. Chyba że z 5 modeli przetestuje i rzaden nie pójdzie na 16/6 to wtedy będzie je testował na 16/5 lub 12/5

1404417[/snapback]

asus 6800le wszystkie praktycznie da sie odblokowac ale gorzej ze stabilnoscia potem zjedziesz do 12 potokow i tez bedzie sypac artami w nieORT: ORT: ORT: kturych grach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Coraz bardziej ten 6600GT doprowadza mnie do szału :angry:

Mam zamiar wymienic na Asusa 6800LE (V9999)! A moje pytanie to czy ta karta bez odblokowywania potoków i innych pierdół bedzie lepsza od 6600GT?!

1404587[/snapback]

jak nieodblokujesz to nic niezyskasz a stracisz w wydajnosci ale asus 6800le raczej napewno sie zmoduje na 12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umbrella-------------> a sądzisz że Asus 6800LE nie może iść na 16/6?? Tylko na 12/5?? I tak na 12/5 jest lepszy od 6600GT ;) Ale ja może będę miał wybierany z 5-6 sztuk to może będę miał te 16/6. A jak nie to z 5-6 napewno wybierze sie dobrego 12/5 6800LE ;)

Ale mysle ze i z tych 5-6 wybierze sie cod dobrego na 16/6. Zreszta zobaczymy jak będzie napewno podziele się z wami wrażeniami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umbrella-------------> a sądzisz że Asus 6800LE nie może iść na 16/6?? Tylko na 12/5?? I tak na 12/5 jest lepszy od 6600GT ;) Ale ja może będę miał wybierany z 5-6 sztuk to może będę miał te 16/6. A jak nie to z 5-6 napewno wybierze sie dobrego 12/5 6800LE ;)

Ale mysle ze i z tych 5-6 wybierze sie cod dobrego na 16/6. Zreszta zobaczymy jak będzie napewno podziele się z wami wrażeniami  :D

1404711[/snapback]

mowie tylko ze raczej napewno trafisz na modowalna na 12 a moze na 16 jak zmodujesz na 12 to bedzie szybsza od 6600gt i to znacznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowie tylko ze raczej napewno trafisz na modowalna na 12 a moze na 16 jak zmodujesz na 12 to bedzie szybsza od 6600gt i to znacznie

1404733[/snapback]

no no no - nie podkrecony tylko zmodowany na 12 potokow wcale nie bedzie znacznie szybszy. Bedzie porownywalny(wolniejsze zegary od pelnego6800) - moze odrobine szybszy. Ale jesli zmodujesz na 12p i podkrecisz.... no tak - wtedy bedzie szybszy nawet od mocno wykreconego 6600gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mialem takiego asusa 6800le odblokowalo sie 16p ale w nfsu2 sypalo czasami artami zmienilem na 12p i tez sypalo artami konkretnie w nfsu2 ale jak odkrecilem go to wszystko bylo ok ale w innych gierkach bylo ok na 16p

http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=226&rectr_str_numer=1

Edytowane przez Umbrella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi