Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

masz racje, z tym ze nawet jakby mi sie udalo radka sprzedac za 520 to nie jest to 100zl a 270zl :) ale zaczynam odkladac pieniadze z mysla o tym sprzecie. thx za porady Tobie i Umbrelli :) PZDR

1422689[/snapback]

nie ma problemu "_) czegos nie wiesz to wal smialo :) my z umbrella Ci pomozemy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale sie wkurzylem :( Włączam smarka na takich ustawieniach jak w podpisie i na CPU TEST mam zwis :( Leca samoloty i wtedy jak na siebie spadaja nastepuje zwis :( komp sie restartuje po czasie :( PRIME i SUPER PI idzie jak trzeba :( nie wiem co jest :( a tak wogole jak test zakoncze przed CPU test juz to odejmie mi punkty czy nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba a jak zjedziesz z fsb to tez tak masz? Jezeli tak to nie wiem a jesli nie to sprobuj tak: (jesli nie chcesz zjezdzac z fsb): daj napiecie procka 1,625 jesli to nic nie da to sprobuj zjechac z ramami (asynchro niestety).

Jesli to ni nie da to ja stawiam na przegrzany chipset. Sprobuj na niego dmuchnac jakims 80x80 i sprobuj wtedy.

EDIT: widze ze czyms plyte chlodzisz to juz nie wiem.

A na tej plycie mozna zwiekszyc V dla mostka?

Edytowane przez !exec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba a jak zjedziesz z fsb to tez tak masz? Jezeli tak to nie wiem a jesli nie to sprobuj tak: (jesli nie chcesz zjezdzac z fsb): daj napiecie procka 1,625 jesli to nic nie da to sprobuj zjechac z ramami (asynchro niestety).

Jesli to ni nie da to ja stawiam na przegrzany chipset. Sprobuj na niego dmuchnac jakims 80x80 i sprobuj wtedy.

EDIT: widze ze czyms plyte chlodzisz to juz nie wiem.

A na tej plycie mozna zwiekszyc V dla mostka?

1422945[/snapback]

mozna dac V dla mostka :( dalem 1,8v a maxymalnie mozna 1.9v :( nie wiem kurde chce miec te 260STABLE :( ale cos nie idzie :(

mam tak ze na tych samlolotach w CPU test poprostu staje ekran ale po paru sekundach idzie dalej lub zwiech :( i przez to mam mniej CPU test markow :( powinno byc ponad 900 a jest 625 :(

juz OK :) zmieniłem z 260 na 250 i jest ok :) Widocznie moje hyny słabo się kręcą :(

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuba mi tez staje ekran ale jak dam na gpu powyzej 570 a mem 1150 , wnioskuje ze to przez przegrzany ram , moje memki sa chlodzone radiatorkami , takimi malymi wchodza dwa na jednego chipa , nie pisalem w tym temacie dlugo bo mialem problemy z pamieciami i troche z mobo i cpu , ale jest juz oki , no po za tym ze idzie lato i jest coraz cieplej :/ w 3D2001 ostatnio robilem test na 2x256 dual 243MHz 2-2-2-5 cpu 2673MHz i 550/1150 bylo ponad 23600pkt przeszlo pieknie potem 3D2003 i wlasnie freez na cpu test jak sie samoloty zdezaja , wiec cos w tym jest u mnie i u ciebie ...

bede wieczorem e domu to cos skrobne jeszcze i zobacze jak karta ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qlawy

karta z tylu jest goraca ale nie parzy

wiesz to jest odczyt diody termicznej to radiator bedzie chlodniejszy

KUBA TM

paste mam arctic ceramique wentyl orginalny leadteka

ale widze ze te karty sie tak grzeja tylko w tym 3DMark03 20 razy test zapuscilem

w doom3 mam max 85 2 godzinki giercowania

Edytowane przez Umbrella

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuba mi tez staje ekran ale jak dam na gpu powyzej 570 a mem 1150 , wnioskuje ze to przez przegrzany ram , moje memki sa chlodzone radiatorkami , takimi malymi wchodza dwa na jednego chipa , nie pisalem w tym temacie dlugo bo mialem problemy z pamieciami i troche z mobo i cpu , ale jest juz oki , no po za tym ze idzie lato i jest coraz cieplej :/ w 3D2001 ostatnio robilem test na 2x256 dual 243MHz 2-2-2-5 cpu 2673MHz i 550/1150 bylo ponad 23600pkt przeszlo pieknie potem 3D2003 i wlasnie freez na cpu test jak sie samoloty zdezaja , wiec cos w tym jest u mnie i u ciebie ...

bede wieczorem e domu to cos skrobne jeszcze i zobacze jak karta ...

1423074[/snapback]

ja juz rozwiazalem problem :) u mnie ramy nie na grafie nie dawaly rady tylko pamiec operacyjna :) pomylilo ci sie :) Moje HYNIXY d43 byly niestabilne na CPU TEST przy 520MHz a teraz jest ok przy 500MHz :) pozdra :D

ale sie pochrzanilo :) wczesniej mialem grafe na 540/1100 i na 520Mhz dla HYNOW i smark mi sie wieszal :(zmienilem na 500MHz i sie nie wieszalo :( teraz zas mam 260FSB i sie nie wiesza smark bo grafe walnalem na 500/1000 :( ale kurna ekstramalne zaleznosci :P

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a weź nie gadaj boje sie o dyski bo bym podkręcił do 184 eh... a tak żeby przepełnić czare offtopu to nie wiesz jak zrobić drut moda na mnożnik x12? albo x12.5 bo na 13 i przestawka tym pstryczkiem na 166 nie rusza, a jak dam na 165 to wstaje dziwne O_o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to znowu ja,

Sorki że zapytam o 6800LE ale musze. Bo szczerze nie wiem co ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> a dziś musze zdecydować.

CO lepiej ASUSA 6800LE

- z kościami Hynixa 2.2 12/6-odblokowanych prawidołowo

- z kościami Hynixa 2.6 16/5-odblokowanych prawidłowo podkręca się do 375/875 dalej sypie artami. Ale może jak by zmienił chłodzenie ;)

THX za szybką odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to znowu ja,

Sorki że zapytam o 6800LE ale musze. Bo szczerze nie wiem co ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> a dziś musze zdecydować.

CO lepiej ASUSA 6800LE

- z kościami Hynixa 2.2  12/6-odblokowanych prawidołowo

- z kościami Hynixa 2.6  16/5-odblokowanych prawidłowo podkręca się do 375/875 dalej sypie artami. Ale może jak by zmienił chłodzenie ;)

THX za szybką odpowiedz.

1423804[/snapback]

kazda z tych sie bierze ;) lepsze od 6600GT i nie mowcie ze nie :) bierz tą 16 potokową :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mam tą gierke i chetnie bym chciał zobaczyć ile mam fps ale kurde nie pamietam konsoli, u mnie zero problemów jest przy każdym takotwaniu, gorzej jest z CSS tam jak coś źle to zwiecha i kaplica, np jak jest za ciepło na dane mhz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem skad macie tyle pkt :D Ja po podkreceniu GPU:575/MEM:1230 mam ~9000pkt ale i tak walilo artami jak dzikie :mur: Mam GIGABYTE...a moze wgrac bios od Winfast'a? qrcze juz sam nie wiem...

1425769[/snapback]

moze ustaw sterowniki na wysoka jakosc

i sprawdz czy nie masz spadku wydajnosci wraz z kolejnymi mghz na pamieciach. Ja tak mam - kazdy mhz powyzej 585 na pamieciach to spadek wydajnsoci a po ok 610 wogole nie przechodzi marka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dodam ze ja nic w sterach nie przestawiam , zadnych max wydajnosc czy cos cam , ustawiam taktowanie i wio ze smarkiem :]

1425900[/snapback]

mi ten wynik nie imponuje :D dalczego ?? CHLOPIE TIMINGI 2-2-2-5 , proc na 318 HTT pusczony , GRAFA WYKRECONA , DUAL CHANNEL , NFORCE 4 i masz ponad 10k . Ten twoj wynik mizerny jest :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi