Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

mi ten wynik nie imponuje :D dalczego ?? CHLOPIE TIMINGI 2-2-2-5 , proc na 318 HTT pusczony , GRAFA WYKRECONA , DUAL CHANNEL , NFORCE 4 i masz ponad 10k . Ten twoj wynik mizerny jest :P

1425921[/snapback]

Jak na bartona to dobry wynik. Tylko do bicia rekordow to stery na wydajnosc i jazda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!exec a kto tu ma bartona ??

kuba to dawaj mi tu 10 kilo cfaniaku :)

u mnie sys ma ponad 4 miechy , stery pierwsze leprze z cd od grafy i tylko coolbits wsadzone , zadnych optymalizacij nie robilem , a do tych 10kilo duzo nie brakuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

!exec a kto tu ma bartona ??

kuba to dawaj mi tu 10 kilo cfaniaku :)

u mnie sys ma ponad 4 miechy , stery pierwsze leprze z cd od grafy i tylko coolbits wsadzone , zadnych optymalizacij nie robilem , a do tych 10kilo duzo nie brakuje :)

1425998[/snapback]

troszeczke szacunku prosze :) po drugie nie bede sie scigal bo mam mniej wydajna platforme (754) i masz wykrecony proc , timingi krotkie , DUAL CHANNEL i grafe puszczona na szybkie zegary jak CHOL*** . CHcesz pogadac to chodz na GG :) prosze 6214772

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuba ales ty spiety , przecierz nie mam zamiaru cie tu obrazac :) no ale oki zwracam honory :) dodam ze na mojej dfi testy robilem na dolnym slocie , teraz grafa jest w gornym i 1280 nie moge ustawic na mem , 1270 wskakuje :( kuba beda mial czas to sie do ciebie z checia odezwe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuba ales ty spiety , przecierz nie mam zamiaru cie tu obrazac :) no ale oki zwracam honory :) dodam ze na mojej dfi testy robilem na dolnym slocie , teraz grafa jest w gornym i 1280 nie moge ustawic na mem , 1270 wskakuje :( kuba beda mial czas to sie do ciebie z checia odezwe :)

1426076[/snapback]

fajny pulpit :) daj mi linka do tej kompozycji :) fajny pasek :) wsystko szare mocno :) podaj linka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.Jestem zmuszony do zakupu grafiki i raczej napewno wybor padnie na 6600gt agp i raczej wybiore galaxy,tylko martwi mnie z tymi pamieciami jak to jest czy sa 2.0 czy 1.6?Na stronce producenta Tu

niema nic napisane o pamieciach.Czy ktos wie jak do konca z tym jest?Byc moze ktos z was wie gdzie idzie taka dostac i najlepiej tanio :)zreszta bez roznicy z cena 20 zeta w ta czy tamta :)byle by byla 1.6 ns.Dzieki za szybka odpowiedz.Pozdrowka dla wszystkich gtkow:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Galaxy i ma pamiątki 1,6 ns.Fabryczne zegary - 525 -1050.

Po drugie zainstalowałem te nowe stery 76.45 od Guru i w 3D2003 + 300.

W gierkach (Doom,Half Life,Max Peyn) tez niema problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie kur.... wkurzylem :( dlaczego ?? tak jak w podpisie i dzisiaj po calym dniu pracy zaczely mi aplikacje zwalniac (DIABLO 2 momentami jakby mial 20 klatek :()

UT 99 PAUZA (zwiech) i klikam restart a komp nie zalacza monitora i tak CD-rom caly czas odwala kaszane :( to musze pyknac zasilka i odpala :( n

ie wiem co sie dzieje :( pomocy :)

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może "odkręć" proca (chyba masz podkręcony?), może odkręć wszystko i sprawdź? Może się części zmęczyły ;) Może masz syfa w windzie ? Odkręć części, przeinstaluj windowsa, hmm nie wiem co jeszcze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde co jest grane na moim Galaxy 6600GT proc idzie na 590 bez artefaktów ale pamięci mogę ustawić tylko na 1150  <_<

1426983[/snapback]

TYLKO ?? TO SIĘ CIESZ :) ja przy 1100 dla pamieci mam zwichy w smarku na CPU tescie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może "odkręć" proca (chyba masz podkręcony?), może odkręć wszystko i sprawdź? Może się części zmęczyły ;) Może masz syfa w windzie ? Odkręć części, przeinstaluj windowsa, hmm nie wiem co jeszcze ;)

1427393[/snapback]

syfa w windzie nie mam :) cos czuje ze DFI pojdzie do serwisu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D :D :D "Pojawiłe się możliwość odlokowania kart GeForce 6600 GT do 16 potoków.

"Standardowe" ustawienia dla kart GeForce przewidują 8 potoków ale można to zmienić. . Więcej --------> TU" :D :D :D

To wypowiedz z innego forum... :D :mur: :D :mur: :D BK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę o zmianie karty obecna to 5900xt.Czy warto zmieniać na 6600gt?Czy może pomyślec o 6800?Zależy mi na rozdzielczości 1280*1024 i płynnej grze na minimum średnich detalach w nowych grach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę o zmianie karty obecna to 5900xt.Czy warto zmieniać na 6600gt?Czy może pomyślec o 6800?Zależy mi na rozdzielczości 1280*1024 i płynnej grze na minimum średnich detalach w nowych grach

1428887[/snapback]

no mysle ze bez problemu 6600gt sobie poradzi z Twoimi wymaganiami ktore napisales wyzej , zalezy jeszcze jakiego kompa masz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemano,

czy jest jakis sposob aby ominac testowanie przed zmiana ustrawien core/mem ? imo moj leadtek i tak chodzi zajebiscie dobrze ale chce wiedziec co sie z niego da wycisnac na maxa :)

karta chodzila pare tygodni na defaultowym chlodzeniu leadteka, krecona byla do 550/1100. na procu 2ghz w 3dmarku2003 bylo cos ~7800, 3dmark2005 ~3500 (niepamietam zabarzdzo).

gdy z serwisu wrocil moj abit nf7 zalozylem chlodzenie wodne (proc,nb,grafa). proc puszczony na 2.2ghz, grafa jak poprzednio 550/1100 i 2k3 ~8100, 2k5 ~3700. zarzucam automatyczne wyszukanie optymalnych zegarow i karta pokazuje ze moge zarzucic 597/1110, ustawiam 600/1200 i robie test, wszystko ladnie przechodzi. robie testy i w 2k3 mam ~8700, 2k5 ~3900. tego dnia nic wiecej z karty nie wycisnalem bo za kazdym razem chce testowac wieksze ustawienia i wywala blad ze za wysokie zegary ustwiam. dzis znow sprobowalem podkrecic nieco karte i jedynym zegarem jaki sie dal podkrecic byl core z 600 na 610. 10mhz i 2k3 ~9050, 2k5 ~4060

to tyle narazie :) dalej nie idzie przez te testy

pare zrzutow ekranu jest pod tym adresem

btw look@temp cpu & gpu :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co? wyszlo tak ze niby ci plyta karte spalila czy osohozi?

1430804[/snapback]

hmm, tak mi się zdaje,

spalić (dosłownie) nie spaliła, bo na karcie dało się do biosu wejść

co nie zmienia faktu, że coś w niej padło

w każdym razie związek przyczynowo-skutkowy jest :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, tak mi się zdaje,

spalić (dosłownie) nie spaliła, bo na karcie dało się do biosu wejść

co nie zmienia faktu, że coś w niej padło

w każdym razie związek przyczynowo-skutkowy jest  :wink:

1430831[/snapback]

No to pech bo mobo nie zareklamujesz skoro przy nim nagrzebales nie?

Ale i tak dobrze ze karte mozesz na gware bo karta drozsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi