dem Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Czy na tą kartę da sie zamontowac Zalmana VF700? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Czy na 1432331[/snapback] http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF7...lelist_eng.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Czy na 1432331[/snapback] 1432421[/snapback] wniosek z tego płynący nasuwa sie sam ... OCZYWIŚCIE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 ciekawe czy te radiatorki na pamiatki w zestawie zalmana po lekkim szlifie by pasily na wersie agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 witam troche sie nie odzywalem ale sprawa wyglada tak, zakupilem dzisiaj karte geforca 6600gt sparkle wszystko jest ok karte podkrecilem na 1100 pamiec i rdzen na 550 , ale sadze ze jeszcze moge cos wycisnac jeszcze jej nie katowalem :) , ale pytanie mam w innej sprawie w sterownikach nvidia nie widze odczytu temperatury poprostu nie mam takiej opcji stery to 7644 , co trzeba zrobic zebym widzial odczyt temperaturki odrazu powiem ze troche stron przelecialem ale nie znalazlem lekarstwa na swoj problem . pomoze ktos ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 witam troche sie nie odzywalem ale sprawa wyglada tak, zakupilem dzisiaj karte geforca 6600gt sparkle wszystko jest ok karte podkrecilem na 1100 pamiec i rdzen na 550 , ale sadze ze jeszcze moge cos wycisnac jeszcze jej nie katowalem :) , ale pytanie mam w innej sprawie w sterownikach nvidia nie widze odczytu temperatury poprostu nie mam takiej opcji stery to 7644 , co trzeba zrobic zebym widzial odczyt temperaturki odrazu powiem ze troche stron przelecialem ale nie znalazlem lekarstwa na swoj problem . pomoze ktos ?? 1435762[/snapback] Przykro mi ale odpowiedź jest taka : SPARKLE nie ma czujnika temperatury :( niestety . Mogę Ci pozazdrościć taktowania karty :D Ja przy 550MHz dla rdzenia mam zielone arty a dla 1100MHz dla pamieci mam zwis w 3dmarku 2003 na CPU TEST :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 aha takie cos dzieki za informacje a tyle kombinowalem ze sterami ech no ale coz , aha wynik w 3 dmarku podkreconej grafy mam 8100 w 2003 i 3490 w 2005 :) a procek to barton 2500@na fsb 192 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Spoxxx.Zgraj na dysk bios z grafy,wyedytuj,odznacz wyswietlanie temperatury i flasciach!,lub podaj e-maila to podeślę ci taki przerobiony bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 po pierwsze wsumie nie wiem czy bym podolal takiemu wyzwaniu jesli chodzi o sprawy ingerowania w bios zgrywania to wsumie boje sie to robic , a swoja droga nie mam w kompie stacji dyskietek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacktotheblind Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 ponawiam pytanie: czy jest jakis sposob aby ominac testowanie core/mem przed zmiana ustrawien? 610/1200 to duzo ale czy mozna jeszcze wiecej?:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 ponawiam pytanie: czy jest jakis sposob aby ominac testowanie core/mem przed zmiana ustrawien? 610/1200 to duzo ale czy mozna jeszcze wiecej?:D 1436473[/snapback] Pewnie że można :P Wiesz u mnie grafa tak się nie kręci :) Masz "FARTA" :P Jak kręci Ci się tak ostro ta grafa to daj karcie nadmuch powietrza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacktotheblind Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 taa mozna ale kurde niema jak :) na 610/1200 leci bez problemu, zero artefaktow. powyzej tej granicy chocby o 1mhz wyskakuje blad ze... karta nie przetestowana i nie mozna zapisac ustawien lub gdy testuje to jest napisane ze za duze zegary i nie zmieni ustawien. co do chlodzenia to GPU ma 30stopni, na pamieciach sa radiatory zeby nie testowanie to moze mozna by ja puscic np. na 640/1250 nawet z artefaktami :) ale widocznie sie nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Twoia karta poprostu wychodzi z parametrów. Nie ma rzadnego programu do jej podkręcania :lol: Widocznie Ci co robili oprogramowanie nieprzewidzieli takiego modelu. Najlepiej to sprzedaj swoja która nie mieści się w parametrach :lol: i kup sobie coś co sie mieści :lol: :lol: :lol: :-P :-P :-P :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 taa mozna ale kurde niema jak :) na 610/1200 leci bez problemu, zero artefaktow. powyzej tej granicy chocby o 1mhz wyskakuje blad ze... karta nie przetestowana i nie mozna zapisac ustawien lub gdy testuje to jest napisane ze za duze zegary i nie zmieni ustawien. co do chlodzenia to GPU ma 30stopni, na pamieciach sa radiatory zeby nie testowanie to moze mozna by ja puscic np. na 640/1250 nawet z artefaktami :) ale widocznie sie nie da 1437046[/snapback] ja się mogę zamienić z Tobą :) moja sie miesci w parametrach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 blacktotheblind rivatuner tam zegar mozesz na max 750 apropo do poziomu 620 to duzo modeli sie kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blacktotheblind Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 blacktotheblind rivatuner tam zegar mozesz na max 750 apropo do poziomu 620 to duzo modeli sie kreci 1437245[/snapback] w rivatunerze tez jest test, ktory trzeba przejsc aby ustawienia mogly sie zapisac :D jedyny plus rivaytunera to to, ze dodal mi +2mhz do mem :) (1202) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 test można wyłaczyć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 test można wyłaczyć :P 1437455[/snapback] panowie mam GRAFE SPARKLE GF6600GT i w RIVA TUNERZE pisze A4 :) czyli revision 04 tak ?? jak tak to czy moge wgrac biosa od O1 revision i krecic tak jak wy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 U mnie pisze w RT A2 a na laminacie Rev. A1 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 a2 czy a4 tego sie nieda zmienic biosem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 witam:) oto kilka konkluzji ktore nasunely mi sie po kilku tygodniowym uzytkowaniu mojej nowej karty :) - jak juz ktos wczesniej zuwazyl prawda jest ze nowe karty z serii 6600 gt maja bardzo duze skoki jesli chodzi o wydajnosc , bo moze skoczyc w grze od maxymalnie duzej np 100 do tragicznie niskiej np 20 klatek kiedy w niektorych grach taka wydajnosc jest nie do przyjecia ze wzgledu na dana specyfikie danej gry np wyscigi i oslawiony nfs under..2 , choc nasze karty potrafia naprawde wiele jesli chodzi o generowanie efektow to jednak brakuje im 256 bitowej magistrali ktora zapewnila by odpowiednia predkosc w przekazywaniu danych i miejsze skoki wydajnosci,Prawde mowiac wolalbym karte ktora generuje ilosc klatek w granicach od min np 30 do max np 60 a nie min 20-15 do max 200 bo co mi po tych chwilowych 200 kiedy za chwile ogladac bede slideshow,no coz nie mozna miec wszystkiego :) i mimo ze mam pewien zal do panow od nvidi o te gierki z potokami to jednak generalnie jestem zadowolony z mojej karty:) i choc tak naprawde stac mnie na owiele wydajniejsza karte z wyszego segmentu to jednak nie widze na razie takiej potrzeby, ale za to szykuje sie do zmiany mobo i proca na system 64 to jednak tylko i wylacznie z checi uzywania nowego systemu i odmlodzenia mojego kompa ,ale poki co moj stary duronek dobrze mi sluzy a nowa karta sprawuje sie niezle:) - moze jeszcze kilka porad dla nowych posiadaczy kart ktorzy maja czesto problemy ze swoimi nabytkami:) -jesli zakupicie nowa karte to po standartowym czyszczeniu starych sterow i instalacji nowej karty wystapia bledy w wyswietlaniu obrazu koniecznie obejrzyjcie karte i jesli macie na tyle umiejetnosci manualnych :) poprostu zobaczie co kryje sie pod radiatorem lub wentylem!! czesto sa tam fabryczne pasty termiczne ktore zamiast pomagac odprowadzac nadmiar ciepla to wrecz chamuja jego przeplyw oraz poprzez nie dokladne nalozenie radiator lub wentyl nie przylegaja cala powierzchnia !!!! te wszytkie efekty powoduja przegrzewanie sie proca lub pamienci zaleznie od konfiguracji , w takim wypadku ostroznie usuncie stara paste i polozcie nowa ktora kupicie w kazdym sklepie z kompami, jesli to przerasta wasze mozliwosci to szybki zwrot na gwarancje:), ja oczywiscie mialaem wlasnie taka sytuacje, kiedy zaraz po zakupie zainstalowalem karte pierwszy test na zwyklych ustawieniach dal mi bardzo ladne zwiechy i kilka nastepnych rowniez:) chwila zastanowienia lookniecia pod wentyl a tam...kilka smarkow z jakiegos syfu!!! dobrze ze sie proc nie spalil bo praktycznie powyzej polowy powierzchni nie bylo styku z chlodzeniem,pozniej juz tylko nowa pasta i fruuu wszystko tak jak ma byc:) i juz ostatnia porada a wlasciwie spostrzezenie:) : ktos wczesniej uzyl takiego sformulowania ze karty sie wygrzewaja :) i wiecie co jest w tym pewna czesc prawdy !!!! poniewaz pasta termiczna musi miec troche czasu na dojscie do swoich wlasciwych parametrow!! to oczywiscie takie najprostsze porownanie jakie mi przychodzi do glowy:) zas sam procek a wlasciwie material z jakiego jest wykonany rowniez przechodzi jak gdyby proces dogrzewania i staje sie mniej wrazliwy na wzrost temperatury ktora oczywiscie wzrasta wraz z jego wydajnoscia ,oczywiscie nie nalezy jakos bardzo zacierac rece bo wszystko ma swoje granice:) , u mnie na poczatku karta ledwo szla na z 500@900 na 550@1000 a teraz po kilku tygodniach grania i obciazania karty skomplikowana grafa ustawienia poszly na 550@1140 :) -zysk kolejne 143 mhz do przodu i oczywiscie przelozenie na wydajnosc:) , no to chyba tyle ps.jesli ktos ma ta sama grafe co ja i mobo z podobnym prockiem i fsb 133 to niech sie odzezwie z 3dmarkami bo jestem ciekawy ile mnie moj procek blokuje i fsb 133 :) . pozdrawiam z paryza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 download http://www.gamershell.com/news/21964.html Patch Far Cry AMD64 / WinXP Pro x64 opis http://www.frazpc.pl/komentarz/13877 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 witam. jesli można sie podczepić pod temat... pytanie mam takie... która z nizej wymienionych warta jest bliższego spojrzenia i wywalenia miesięcznej pensji niejednego Polaka: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15430 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15972 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16061 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16118 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16152 zaznaczam że komputronik to tylko linki, kupował będe gdzie taniej... chodzi mi głównie o sam hardware dzieki za info z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) morion ja bym bral asusa oczka nie beda bolec, tylko nie w tym slepie bo drogo Edytowane 11 Maja 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LexOmega Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 ps.jesli ktos ma ta sama grafe co ja i mobo z podobnym prockiem i fsb 133 to niech sie odzezwie z 3dmarkami bo jestem ciekawy ile mnie moj procek blokuje i fsb 133 :) . pozdrawiam z paryza :) 1438375[/snapback] Witam! Mam identyczną jak Ty kartę grafiki tzn.: NX6600GT-VTD128 (602-8989-010). Jej szczęśliwym posiadaczem jestem od lutego, a więc jak mi się wydaje wystarczająco długo by o niej coś nie coś powiedzieć. Jesteś drugim forowiczem, któremu ta karta tak słabo się kręci, bo niestety wynik GPU 550 i RAM 570 (1140) według mnie należy uznać, za co najmniej mocno niesatysfakcjonujący!! Moja karta: PART NO.G57-CBV0801-K01 rev. a2h kręci się znacznie lepiej tzn. na razie próbowałem jej w 3DMark05 na ustawieniach GPU600 i RAM580 (1160) i przechodziła bez najmniejszego artefaktu z wynikiem ponad 4100 smarków. Oczywiście chłodzenie oryginalne MSI, nie modyfikowane!! RAM ustawiam tak nisko, bo nie wszędzie mi dochodzą do kości pamięci te białe gumki i boje się uszkodzić karty. Co więcej z karty mogę jeszcze więcej wycisnąć, ok. dwóch tygodni temu po raz pierwszy włączyłem D.O.T na poziomie Commander czyli +10%. Zapomniałem o tym i w "Ustawieniach NV" dałem GPU, na 600 co razem +10% dało poziom na GPU660!! Oczywiście karta nie pracowała tak długo, bo zaledwie kilkadziesiąt sekund i od razu to zmieniłem jak się zorientowałem, co jest grane, ale fakt jest taki, że karta poszła i co ważniejsze przetrwała:). Kilka dni temu na rosyjskim forum znalazłem gostka, który taką kartę ustawia na GPU 628, ja też tak spróbowałem i choć karta przeszła testy to w 3DMark05 już w pierwszym teście pojawiły się zielone artefakty, dlatego wyłączyłem cały test. Moim zdaniem jak zmodyfikuje chłodzenie to karta spokojnie pójdzie, co najmniej GPU630 a to już poziom niezły. Natomiast zastanawia mnie fakt skąd bierze się tak duża różnica w potencjale O/C naszych kart, dlatego podałem ci numer partii z pudełka i revizje karty. Napisz, numer partii z pudełka i revizje karty, bo mnie to dość mocno intryguje. PS W sterowniku NV w zakladce "Ustawienia częstotliwości zegara" test "Wykryj optymalne częstotliwości" ustawia mi GPU na 580. Reszta kompa jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Witam serdecznie :) Mam już nieco doświadczenia z hardware :) ale kurde nie mogę pojąć czemu trafiła mi się tak gów$niana grafika do kręcenia :( może producent poobniżał napięcia na niej :( nie wiem nie mam pojęcia :( może zapoda ktoś linka do jakiegoś najnowszego BIOSU do mojej karty i problem zniknie :) nie wiem pomozcie mi :) u mnie VPU wali artami przy 550MHz a przy 1100MHz dla pamieci pauza w CPU TEST w 3d samrku 2003 na pare sekund lub zwis :) na pudełku pisze : M/N: SP-AG43GDH 128MB DDR3 a na LAMINACIE grafy : SPAG43 REV a1 Edytowane 11 Maja 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LexOmega Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 morion W lutym stałem przed podobnym wyborem jak ty tzn. nie bardzo wiedziałem jakiego 6600GT wybrać. Ja chciałem mięć VIVO więc wybrałem MSI NX6600GT i naprawdę nie żałuje bo z kartą nie mam najmniejszych problemów. Karta ma: -bardzo ciche chłodzenie!! (praktycznie niesłyszalne), -chłodzone pamięci, -dobre możliwości O/C, a jak przesmarujesz rdzeń to na oryginalnym chłodzeniu mocno ją podkręcisz. -VIVO Do minusów zaliczę: -wysoka cena, ale jakość kosztuje -z wypowiedzi na forum wynika że nie wszystkie egzemplarze się tak dobrze kręcą Co do GeForce 6600GT Gainward Ultra/1960 XP (AGP) to ma pamięci 2,0ns a nie jak piszą 1,6ns tak przynajmniej wynika z niemieckiej strony Gainwarda a 1,6ns ma na AGP tylko model GeForce 6600GT Gainward Ultra/1960 XP "GS" (AGP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaYU Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Witam... Ja troche z innej beczki. Na dniach zamontowałem phentagrama 100 Cu+, zaś na grafikę zelmana VF700-Cu. Wszystko chodzi na najniższych obrotach, temperaturki cacy, ale martwi mnie jeden szczegół. Mianowicie, phentagram nawiewa na kartę graficzną ciepłe powietrze, co lekko napewno dogrzewa grafikę. Jest ciepła, nawet bardzo (nie parzy). Z tyłu mam 80x80 ustawiony na 5v (zależy mi na ciszy) i prestawienie go na 12v ovocuje 4 (czyli z 36'C do około 32-33'C) stopniami mniej pracy grafiki w idle. Nie zmienia to jedank faktu, że karta zostaje ciepła od górnej strony, a chałas dobija. Moze przesadzam, ale troche mnie to martwi (podobnie z pamieciami - nagrzewają się od tego ciepła). godzine w marku 05 wytrzymuje, ale... sam nie wiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Piszę już 2 raz :( nie mogę pojąć czemu trafiła mi się tak gów$niana grafika do kręcenia może producent poobniżał napięcia na niej nie wiem nie mam pojęcia może zapoda ktoś linka do jakiegoś najnowszego BIOSU do mojej karty i problem zniknie nie wiem pomozcie mi u mnie VPU wali artami przy 550MHz a przy 1100MHz dla pamieci pauza w CPU TEST w 3d samrku 2003 na pare sekund lub zwis na pudełku pisze : M/N: SP-AG43GDH 128MB DDR3 a na LAMINACIE grafy : SPAG43 REV a1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Piszę już 2 raz :( nie mogę pojąć czemu trafiła mi się tak gów$niana grafika do kręcenia może producent poobniżał napięcia na niej nie wiem nie mam pojęcia może zapoda ktoś linka do jakiegoś najnowszego BIOSU do mojej karty i problem zniknie nie wiem pomozcie mi u mnie VPU wali artami przy 550MHz a przy 1100MHz dla pamieci pauza w CPU TEST w 3d samrku 2003 na pare sekund lub zwis na pudełku pisze : M/N: SP-AG43GDH 128MB DDR3 a na LAMINACIE grafy : SPAG43 REV a1 1439346[/snapback] niema do twojej grafy nowego biosu apropo mi tez grafa sie tak kreci moze cos w tej wersji a4 zmienili http://www.mvktech.net/index.php?option=co...er&filecatid=80 Edytowane 11 Maja 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...