Qlawy Opublikowano 30 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2005 no fakt, ale ty masz wybitnego niefarta :P najlepiej jak bedziesz mógł załóżmy przetestować karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Mam możliwość sprzedać swojego Radka po dobrej cenie myśle że dołożyłbym z 250-300zeta i kupił jakiegoś dobrze podkręcalnego GF 6600GT AGP , może ktoś doradzi jakis w miarę tani model który spoko pójdzie na Core 540MHz i Mem 550MHz (1100) Wiem że tak spoko sie kręcą Gainwardy ale te grafy są w cenie ponad 850zł a to juz troche za drogo :/ 1472515[/snapback] Jeśli ten Twój szafirek jest OK to myślę, że na 6600GT nie ma sensu zmieniać. I jeszcze dopłacać 300zł. Różnice w wydajności są niewielkie (no oczywiście to zależy w jakich grach, a 3DMarki to można OKDP). Ja wymieniłem tylko dlatego, że radek mi padł (miałem SE@Pro). Sens takiej wymiany widzę tylko wtedy, jeśli Twoim głównym systemem jest linux - sterowniki NVidii są o niebo lepsze niż ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Panowie takie pytanko na szybko. Jak dotchniecie pamięci na swojej grafie taktowanie standard czyli 500/900 to gorace macie?? U mnie na Colorful są jakies dziwnie gorące. Niewiem czemu, ale są gorące. Jak dotchne. Może możecie mi pomóc?? A i wywaliło mnie dziś i w niedziele jak grałem z NFSU2. Możecie mi pomóc?? Wina grafiki Zasilacza Czy upału, który panuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Panowie takie pytanko na szybko. Jak dotchniecie pamięci na swojej grafie taktowanie standard czyli 500/900 to gorace macie?? U mnie na Colorful są jakies dziwnie gorące. Niewiem czemu, ale są gorące. Jak dotchne. Może możecie mi pomóc?? A i wywaliło mnie dziś i w niedziele jak grałem z NFSU2. Możecie mi pomóc?? Wina grafiki Zasilacza Czy upału, który panuje?? 1473706[/snapback] hehe wina taktowan ;) normalne ze tak taktowany uklad sie bedzie grzal ;) nie martw sie o nic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 No i zaczełem zabawe z OC :D Pamięci bez rzadnych radiatorkó ida na 1100MHz dalej się boję bez radiatorków może dam 1150. Narazie testuje GPU. Panowie powiedzcie mi czy w 3demarku03 Sound test jak lata samolot na lewym skrzydle ma 5-6 czarnych kropeczek to artefakty czy bład w grafice?? Bo grafa przechodzi bez zacięć ale sa te małe kropeczki. THX za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 No i zaczełem zabawe z OC :D Pamięci bez rzadnych radiatorkó ida na 1100MHz dalej się boję bez radiatorków może dam 1150. Narazie testuje GPU. Panowie powiedzcie mi czy w 3demarku03 Sound test jak lata samolot na lewym skrzydle ma 5-6 czarnych kropeczek to artefakty czy bład w grafice?? Bo grafa przechodzi bez zacięć ale sa te małe kropeczki. THX za odpowiedz. 1473791[/snapback] POWIEM tak : 3d mark 2003 ma zjeb**** sposob nakladania tekstur ;) sie nadaje na smar do czołgu :) nie to nie jest artefakt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Trzeci test. sterowniki Nvidia 71.89 11x200 karta 550/1160 ( OC ) 3dmark01 : 15927 3dmark03 : 8403 3dmark05 : 3733 na 560 na rdzeniu widze artefakty w markach :( pamieci wieczorem sprubuje wyzej . Te obecne wyniki sa bez artefaktow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 dzisiaj troche podgoniłem mojego gf od leadteka :) :) 550/1170 3d03:8925 orb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 Witam, moja 6600GT coś szwankuje w NFSU2 przycina i ja to widze. Byłem u kumpla i grałem na 6600GT Gigabyte a64bit i mobo asusa. U mnie się tnie widze to u niego wsio płynnie. Czy to może być winą dużej temperaturki procka?? Czy to raczej grafa?? Dodam że jak wezme na medium też przycina. Poprostu w niektórych momentach jakby gra się odgrywała. Pomórzcie. Dajcie nazwe sterów na jakich graliście w NFSU2 i wsio było ok. Walne od nowa windowsa, może to coś pomorze. Ale moim zdaniem wygląda to na przegrzewanie procesora, albo grafki. POMÓRZCIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 no wiesz ale nie ma prównania aXP 2600+ a a64 pewnie 3000+ (i w ciemno strzelam ze wykręcony) nie sama karta graficzna odpowaida za płynność gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=...20#entry1475064 zeby nie bylo ze proznuje :wink: pozdrowionka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 TO co jest z ta moją kartą jakiś dziadowy egzemplarz czy producent do 4 liter. A może jakies stery do grafy i mobo?? Możecie pomóc to pomórzcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 na towim sprzeci zaden nfs nie pa maraw sie ciacx mozze masz kijowe driery ajaka grafe miales wczesnie i czy po znaminie robiles formata ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) DO mobo mam VIA_HyperionPro_V5.00A.0 wczesniej jakieś starsze ale na tej windzie. A do grakiki miałem na tej windzie 71.89 a teraz mam 72.12 FarCey też się przycina :cry: Niewiem czego to wina bo w 3demarkach nic nieprzycina i wsio idzie dobrze. Tylko w grach przycina. Może uda mi się sprawdzić na kolegi zestawi z 64 bitowcem na pokładzie. Panowie Fast Write wyłączyłem troche daje, ale prawie to samo. Ale znalazłem Ciekawą opcje obok Fast Write a mianowicie AGP 3.0 Calibration cycle mam ustawione na Enable czyli włączone. Jakbym to wyłączył to dało by to coś?? :blink: Edytowane 1 Czerwca 2005 przez wincento101 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 DO mobo mam VIA_HyperionPro_V5.00A.0 wczesniej jakieś starsze ale na tej windzie. A do grakiki miałem na tej windzie 71.89 a teraz mam 72.12 FarCey też się przycina :cry: Niewiem czego to wina bo w 3demarkach nic nieprzycina i wsio idzie dobrze. Tylko w grach przycina. Może uda mi się sprawdzić na kolegi zestawi z 64 bitowcem na pokładzie. 1475350[/snapback] omg panowie ale macie problemy :) To nie wina sprzetu :) wejdz chlopie do BIOS-u i znajdz przyczyne a bycmoze znajdziesz :) USTAW AGP APARATURE SIZE na 512MB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Wejde wejde. Już się ucieszyłem jak podpowiedziałem mi co trzeba zrobić. Teraz ściągam nowe stery. Jak niepomorze to co podałeś to nowe stery wyprubuje jak to niepomorze lece do kolegi który ma mniej więcej taki sam sprzęt mobo takie same iodentyko 1GB ram procek 2400, ale to dużej różnicy niema. Wsadzimy moją zobaczymy jak u niego tnie. TO znaczy ze grafa padnięta odsyłam daje mi nową albo kase. Jak da kase to kupuje Galaxy 1.6ns albo np. xfx albo Gigabyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 nie mam nastroju kopac tego tematu , moze mi ktos napisac jak sie wylacza testowanie ustawien w sterownikach do NV ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Nic to niedało i niemoge ustawić 512 MB mam nawięcej 256. Ale i to nic niedało. Ale mam dla was jedna może ważna wiadomość. W teście 3demarku05 jak jest test CPU ten potwór wyłania się w wody to komp się zrestartował. Moim zdaniem to że przycina się NFSU2 to jest wina zadużej temp na procku. Jesli możecie to napiszcie co moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaffee Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Witam wszystkich po przerwie :) Czytam ten topic bez przerwy i sie ciesze ze u mnie wszystko w porzadku z moim leadtekiem :D Karta sie powoli dociera - dawniej 550 i arty teraz 570 i luzik w nfsu2 i mohpa :D Pasta OCZ Ultra 5+ i nawiew 120mm w srodku budy + 90mm wyciagajacy z tylu oba na 5V w windzie, do gier 12V :) Phantom Jesli masz fundusze ~1k to kup modowalnego 6800 :) Wincento Bez urazy, ale pospieszyles sie z wyborem tej karty i teraz masz... nie pamietam moich dokladnych wynikow ale byly lepsze chociaz mam gorszy sprzet, nawet bez podkrecania (p4 2.4, ram 266 1gb no name, mobo gigabyte ie533 czyli shit)... Albo nie, sory, sprawdzales zasilacz? bo jak dla mnie to 360W jest troche malo na tyle sprzetu... Aha i prawie zapomnialem, do VerB'a: Bawiles sie nibitorem z tego co czytalem, a udalo ci sie zmienic timingi pamieci? Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 nie mam nastroju kopac tego tematu , moze mi ktos napisac jak sie wylacza testowanie ustawien w sterownikach do NV ?? 1475426[/snapback] w rvia tunerze: POWER USER --> Overclocking\Global --> DisableClockTest 1 i jaaazda VerB życze powodzenia, szkoda ze ja nie mam wody, wrzuć do zbiornika lodu bedzie jeszcze lepszy wynik B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Czekajcie niech się wreszcie za porządne kręcenie mojego Szparkla wezmę...bez artefaktów najstabilniej gpu 550 biega (co bym nie włączył śmiga bez błędów) 568 - max, później zwiecha totalna - pasuje przesmarować czymś lepszym rdzeń. Pamiątki poszły mi w wyziębionym do jakichś 7 stopni pokoju na 1302 MHz (bez chłodzenia jakiegokolwiek) - oczywiście krzaki występują... Trochę nie jestem ostatnio w temacie więc zapytam - zakładając Zalmana VF700 na 6600GT da się założyć w końcu te radiatorki na memki ??... Pasowałoby wymęczyć wreszcie tą kartę :) PS. Bez radiatorów pamiątki śmigają 1172 (bez jakichkolwiek artefaktów)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 (edytowane) Nic to niedało i niemoge ustawić 512 MB mam nawięcej 256. Ale i to nic niedało. Ale mam dla was jedna może ważna wiadomość. W teście 3demarku05 jak jest test CPU ten potwór wyłania się w wody to komp się zrestartował. Moim zdaniem to że przycina się NFSU2 to jest wina zadużej temp na procku. Jesli możecie to napiszcie co moze byc. 1475490[/snapback] Masz problem :| Poradz sobie sam :) jest duzo mozliwosci :) chcesz pogadac to napisz do mnie moje gg : 6214772 Edytowane 1 Czerwca 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 chcecie kupić 6600 gt w niezłej cenie włażcie tu !!!!! mam nadzieje że gościu nie robi wałków bo sam kupiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 chcecie kupić 6600 gt w niezłej cenie 1476262[/snapback] wałek jak 150 !! <lol2> Jelenie sa w cenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 TO jest 6600 nie 6600GT. Niemożliwe żeby za 470zł było 6600GT :lol: 6600 trzeba dobrze poszukać aby dostac za ta cene. Albo to jest 6600 albo gościo robi w konia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 wałek jak 150 !! <lol2> Jelenie sa w cenie :P 1476306[/snapback] poczekamy , zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magx2k Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Wałek na 100% nawet widać że gościu nie che się za bardzo rozpisywać i odpowiadać na pytania . To że to wałek to normalka , jest ich troche na tego typu aukcjach problem w tym że są osoby na TWEAKU które w to wierzą :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 trudno rozpoznać wałek bo gość nie ma negatywów a nie rozpisuje sie bo może się niezna zabardzo i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincento101 Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Ale zrozum że za 470zł niekupisz 6600GT GOŚCIU to tak jakbyś zobaczył Mercedesa ML'a za 1000zł czyli za cene malucha. Zrozum to no wałek jak 350 :lol: 27 komentarzy można zrobić na handlu nakleikami tanimi cześciami od kolegów do 100zł A później przewalić kogos na 100zł i od nowa polska ludowa :lol: Nieździw się jak po wpłacie na konto niedostaniesz żadnej paczki Oraz jak przy wysyłce za pobraniem dostaniesz cegłe :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 nie musisz mi tłumaczyć po ile są karty 6600gt i inne bo znam cenny nawet hurtowe chyba go oleje bo gościu wogóle nie odpowiada na pytania rzuciłem się na to bo mnie cena skusiła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...