BorysVasiliev Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 czy ma ktos zalozonego Pentragrama XC-80CU na 6600GT AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rush.mac Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 (edytowane) jaki obecnie jest dobry GF 6600 GT jakiej firmy winfast czy gigabyte zastanawialem sie nad x800 GT 256 mb tylko problem polega na tym ze musze to kupic w sklepie ktory znajduje sie we wrocku , a tych kart jeszcze nie ma karta ma wystarczyc do swobodnego grania w 1024x768 Edytowane 5 Września 2005 przez Rush.mac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Takie pytanko z innej beczki - czy jest mozliwosc wylaczenia ekranu pojawiajacego sie przy starcie kompa w Leadteku A6600GT? Albo przynajmniej zeby RAMu nie "odliczal"? Moze w BIOSie jakos da sie to zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Bawił sie ktoś ze skutkiem zmianą napięć na rdzeniu i pamieciach poprzez edycje BIOS'u ? ;> 1631905[/snapback] nie da sie, tylko hardmod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Tak własnie zauważyłem, pozmieniałem troche napiecia, wgrałem nowy BIOS i lipa ;] bez zmian... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) Jako ze nie dostalem odpowiedzi po 3 krotnym zapytaniu o pentagrama XC-80CU na Winfast 6600GT AGP , zaryzykowalem. Instalacja w 2 osoby trwala jakies 5-10 minut.Wiele potu bo latal ten pentagram po zywym rdzeniu.Dokrecanie tez nie nalezalo do swobodnych bo dokrecalo sie na zywym pustym GPU.Wszystko jednak udalo sie . Standart chlodzenie: - 48C w iddle - 76C w load Pentagram CU : - 38C w iddle - 58C w load Grafa podkrecona na 570/1100 jak narazie. Oczywiscie radiatorki z kompletu wchodza tylko trzeba je dobrze poustawiac, nic nie trzeba pilowac ucinac ani klasc na pol pamieci pol radiatora. Tak na przyszlosc dla innych uzytkownikow,ktorzy zastanawiaja sie nad zmiana chlodzenia. Pozdrawiam. PS przy konfigu jak w sygnaturze ramy na 2,5-4-4-8 wynik w 3dmarku2005 3300 pkt na podkreconej karcie do 570/1100 to dobry wynik? Sterowniki 66.93. Edytowane 7 Września 2005 przez BorysVasiliev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 (edytowane) masz mozliwosc zrobienia jakis fotek jak te radiatory wchodza bez pilowania ? wynik w normie patrz moja sygna. Edytowane 7 Września 2005 przez KEILTNH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 masz mozliwosc zrobienia jakis fotek jak te radiatory wchodza bez pilowania ? wynik w normie patrz moja sygna. 1637929[/snapback] Postaram sie zrobic zdjecia,aparatem z telefonu ale to jak kumpel przyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 przy podkreconej karcie 570/1100 wynik 3300 w marku 05 to norma? sry ale powinno byc przynajmniej 3800 jak nie wiecej. jesli 3300 bylo zrobione na ustawieniach 500/1000 to owszem - wynik jak najbardziej dobry. zmien sterowniki - polecam NGO 77.76 - wzrost wydajnosci gwarantowany. pamietaj aby przed zapuszczeniem 3dmarka ustawic jakosc grafiki na HIGH PERFORMANCE w sterownikach. moze to zanizylo pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 (edytowane) przy podkreconej karcie 570/1100 wynik 3300 w marku 05 to norma? sry ale powinno byc przynajmniej 3800 jak nie wiecej. jesli 3300 bylo zrobione na ustawieniach 500/1000 to owszem - wynik jak najbardziej dobry. zmien sterowniki - polecam NGO 77.76 - wzrost wydajnosci gwarantowany. pamietaj aby przed zapuszczeniem 3dmarka ustawic jakosc grafiki na HIGH PERFORMANCE w sterownikach. moze to zanizylo pkt. 1638388[/snapback] dalem w system na wydajnosc, stery ktore powiedziales i wynik 3800 bez groszy paru :) Przy 570/1100. 580/1150 - 3900pkt-temp wzorsla po 45min tescie do 68C w stresie. Jak dojde do 4k bede happy na maxa :) Edytowane 8 Września 2005 przez BorysVasiliev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 (edytowane) witam mam Fx 5900XT 3Dmark 03 - max 5600, chcę wymienic kartę grafiki na: GeForce 6600GT Gigabyte GV-N66T128VP 128MB VIVO/DVI BOX (AGP) http://sklep.benchmark.pl/pelny_17341.html albo GeForce 6600GT Leadtek http://www.leadtek.com/3d_graphic/winfast_a6600_gttdh_2.html so o nich sądzicie ,jak się kręcą ,co z temperatutami itp. czytam o nich w necie ale brak jednoznacznej odpowiedzi . Edytowane 11 Września 2005 przez byzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 witam mam Fx 5900XT 3Dmark 03 - max 5600, chcę wymienic kartę grafiki na: GeForce 6600GT Gigabyte GV-N66T128VP 128MB VIVO/DVI BOX (AGP) 1642840[/snapback] Ja bym brał tego Gigabyta. Chociaż bardziej się grzeje w porównaniu do Leadteka to ma on już fabrycznie podkręconą pamięć:D Osobiście mam Sparkle więc porównywalną do Leadteka - jak bym miał możliwość to wymienił bym albo na Gigabyte albo na Galaxy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Bawił sie juz ktos zmiana timingów ? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam ja może troche z innej beczki. Przesiadłem się wczoraj na nVidię jak w podpisie i mam pytanie. Czy istnieje jakieś narzędzie dla kart nVidii coś w stylu ati tray tools gdzie mozna w prosty sposób tworzyć profile dla aplikacji 3d tj. ustawiać żeby uruchamiały sie z róznymi parametrami aa i anizo? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 taka opcja jest chyba w driverach 2 zakladka "Performance &...." i tam sobis ustalasz konfiguracje do wybranej aplikacji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Rzeczywiście wielkie dzięki. Plus dla nVidii za sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Witam ja może troche z innej beczki. Przesiadłem się wczoraj na nVidię jak w podpisie i mam pytanie. Czy istnieje jakieś narzędzie dla kart nVidii coś w stylu ati tray tools gdzie mozna w prosty sposób tworzyć profile dla aplikacji 3d tj. ustawiać żeby uruchamiały sie z róznymi parametrami aa i anizo? Pozdro 1648890[/snapback] ja mialem ten sam problem po padzie radka 9800se@pro mam stosunkowo ciemny monitor i musialem kombinowac z gamma lub jasnoscia. teraz uzywam do tego riva tunera i jestem zadowolony. czesto zmieniam sterowniki i moje mozolnie wklepywane ustawienia moglyby przepasc wraz z ich reinstalka wiec uzywam rive i czuje sie bezpieczniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 Mam takie pytanko czy do karty galaxy 6600gt można podłączyć taką przejściówke jak w linku http://www.allegro.pl/show_item.php?item=63412412 i po instalacji sterów do vivo bedzie możliwość przechwytywania obrazu.Złącze w karcie jest 9 pinowe takie same jak w tej przejściówce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 moim zdaniem jesli tylko masz vivo na karcie (a "galaxianskie" karty chyba wszystkie maja) to mozesz poprobowac. jednak w oryginalnym adapterze galaxy oprocz 4 czinczy jest jeszcze svideo wiec roznie moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 (edytowane) Właśnie ja nie mam napisane w instrukcji że to jest karta z vivo ale wejscie jest takie same jak we wszystkich kartach 6600gt moj model to konkretnie ten http://www.galaxytech.com/news/listst1.asp?s_id=13 z dwoma wyjsciami dvi.Chyba zaryzykuje i kupie tą przejściówke cena niewielka a może się uda.A ten oryginalny adapter co mowisz to jest tak 3 czincze to wyjście komponentowe,ten 4 to kompozytowe i dodatkowo svideo.wiec w nim nie ma wejścia tylko same wyjścia. Edytowane 15 Września 2005 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daru Opublikowano 17 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2005 vivo na karcie (a "galaxianskie" karty chyba wszystkie maja) 1650149[/snapback] fajnie by było, ale producent raczej by tego nie ukrywał tylko się chwalił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) Hej. Umnie w mieście mogę kupić 6600GT Galaxy na AGP za 571zł. Tylko, że tam są dwa wyjścia DVI, ale jest przejściówka na D-SUB, bo mam monitor CRT :] Z obrazem nie będą się dziać dziwne rzeczy?? Czy ktoś grywa w BF2 na tej karcie?? Jakieś problemy?? Edytowane 20 Września 2005 przez Vatzeque Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Żadnych dziwnych rzeczy z obrazem nie bedziesz miał ja miałem tak podłączone i obraz był ok.Obraz jes minimalnie lepszy niż na d-sub.A co do Battlefield 2 to nie grałem dużo ale chodził dość dobrze tylko ramu musisz mieć chociaż 1 giga. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Dobrze mnie zrozumiałeś i czy ja Cię dobrze rozumiem?? Mam LG na D-SUB właśnie (wyjście analog). A w BFa to ja już gram nie od dziś, a i RAMu mam 1GB :] kurczak swojego Galaxy czemu wymieniałeś?? Padł Ci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 wlasnie obejrzalem filmik crytek z farcry gdzie pokazano dzialanie shaderow w wersji 4,0 i nowe mozliwosci silnika gry, i powiem wam ze po ujrzeniu przenikajacych promieni przez liscie i ich naturalnemu ruchowi kiedy przechodzil przez nie zolnierz to powiem wam ze jestem pod wrazeniam,sam filmik jest krotki i bardzo zlej jakosci ale daja niezle wrazenia wszystkim ktorzy czekaja na nowe efekty w grach,to tylko mala przystawka bo wiecej przyjdzie oprucz shadera 4.0 razem z directem 9.L lub w przyszlym roku razem z 10 ,do tego czasu zostalo nam oblizywanie sie i cierpliwe czakanie hehe;);) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu_WAW Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 mam pytanie do posiadaczy kart: 1.:GeForce 6600GT Leadtek A6600GT-TDH 128MB oraz: 2:GeForce 6600GT Gigabyte GV-N66T128VP 128MB Pytanie dotyczy głośności wiatraczka na Leadteku w porównaniu do ciszy Gigabyte'a kontra różnica w mocy obu kart. Czy jest duża różnica w mocy pomiędzy nimitzn. czy lepiej wybrać cisze ale słabszą czy wiatraczek i szybszą kartę? chyba że sięmylę to prosiłbym o wyprowadzenie z błędu. Proszę o wypowiedzi posiadaczy tych kart. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 (edytowane) Dobrze mnie zrozumiałeś i czy ja Cię dobrze rozumiem?? Mam LG na D-SUB właśnie (wyjście analog). A w BFa to ja już gram nie od dziś, a i RAMu mam 1GB :] kurczak swojego Galaxy czemu wymieniałeś?? Padł Ci? 1659418[/snapback] Ja ciebie dobrze zrozumiałem chodzi mi o to że jak podłączysz przez tą przejściówke czyli z dvi-d-sub to obraz jest troszke lepszy niż z samego d-sub i nie miałem żadnych problemów z obrazem.A galaxy to mi sami w serwisie wymienili na gainwarda bo na hurtowniach akurat nie mieli galaxy konkretnie to ten model http://www.multimediavision.pl/produkty_ne...id_produktu=205 Karta nie padła tylko miałem po jakimś miesiącu użytkowania czarno biały obraz przez s-video i to była wina karty 2 razy w serwisie lądowała aż w końcu sie dopatrzyli hehe.Ogólnie polecam ten model.A gainward zobaczymy jak to bedzie ma chociaż vivo. Edytowane 20 Września 2005 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) ForceWare 77.77 Win 2000/XP kontra ForceWare 81.26Win 2000/XP Sterowniki na HQ, V-Sync=OFF Doom3 Odpalany za pomocą Doom3Moda z konfigiem na 6800Ultra (1024x768x32xAA4xAnizo8xUltra): 77.77 = 23,6FPS 81.26 = 24,6FPS Doom3 Odpalany normalnie (1024x768x32xAA4xAnizo8xUltra): 77.77 = 34.2 (500/900) 77.77 = 36.9 (520/1010) Edytowane 3 Października 2005 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Dzięki za wyczerpującą wypowiedź. 1660073[/snapback] Hmm niezle - ale tylko odnosnie dooma3 czy tez innych gier? Bo cos czuje ze bede musial stery zmienic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...