Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

No i to by bylo na tyle... wiecej z tej karty i z Durona juz chyba nie wycisne...

2001 - 17013

2003 - 9047

2005 - 4158

Chyba i tak niezle jak na moj konfig i taki procesor....

@pipanol-pl

W 2005 udalo mi sie wycisnac wiecej o 4 hehe :P

A jak bys znalazl sposob na te przycinki przy podkreconej pamieci to daj znac.

Ja wczoraj i dzisiaj bawilem sie sterami ale juz wiecej mi sie nie chce instalowac. Instalowalem kilka z serii 81 , 77 i 76 i cos niebardzo pomaga.

Jak ci się udało tyle wycisnąć w 3d marku 03? u mnie idzie na 8125pkt

jakim programikiem ją taktowałeś? posiadam GF6600GT galaxy <_<

Edytowane przez MW88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomocy

Posiadam GF6600GT galaxy – bawiłem się w riva tuner coś przestawiłem system spytał się czy zresetować komputer i już nie chce się włączyć monitor (pracuje teraz na starej karcie) co mam zrobić?? Jak przywrócić ustawienia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba wiedziec co sie robi

robiles COS - to moze byc wszystko.

@ SWAT.

na poczatek zmien sterowniki - 66.93 sa przy stare :) NGO 77.76 (www.ngohq.com)

wylacz aa/af, synchronizacje pionowa. jakos grafiki na wysoka wydajnosc. 1024x768

i testuj.

Edytowane przez alcapone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trzeba wiedziec co sie robi

robiles COS - to moze byc wszystko.

@ SWAT.

na poczatek zmien sterowniki - 66.93 sa przy stare :) NGO 77.76 (www.ngohq.com)

wylacz aa/af, synchronizacje pionowa. jakos grafiki na wysoka wydajnosc. 1024x768

i testuj.

Tylko że nie moge wcale włączyć kompa! monitor nie reaguje przy starcie, czy jest jakaś zworka do resetu biosu na płyci głównej??? próbowałem zresetować bios płyty głównej i nic moja płyta to asus A7N8X-X

grzebałem w oknie konfiguracji karty graficznej (widoczne są aktywne i nieaktywne jednostki pixel i Vertex Shader – tam gdzie odblokowuje się potoki

Może to jest wina tylko programu, czy riva tuner archiwizuje gdzieś zaistniałe zmiany?? (co to są za dane w Start>Programy>Riva tuner>Patch scripts folder??

Edytowane przez MW88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm dorobilem do mojego 6600gt 128mb 1.6ns (525/1100) (mam 2 zasilacze 350W w dualu) 2 wiatraki od zasilaczy temp cora mam 43 ale jak daje ponad 620 to mam arty wtf temp 43 caly czas wogole sie nie grzeje ale sa arty ... moze jak w biosie zmoduje to niebedzie neich ktos doradzi a pamieci moge max na 1170 bo dalej niechce :D

co do paan z przetaktowaniem to przytrzymaj CTRL przy ladowaniu karty na poczatku wtedy przywroca sie standardowe ustawienia taktowania :P (jak wy to robicie ze macie tak malo 3dmarkow na 6600gt) :DD

Edytowane przez gaav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do suchegojastrzebia :)

patrz i sie podniecaj co daje podkrecanie

http://egielda.com.pl/?str=art&id=371-4

Mam ciekawsze obiekty podniet :lol:

.... i nadal uważam że karta po podkręceniu zyskuje najwięcej tam gdzie i tak jest najmocniejsza.

Wesołych Świąt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam XFX ale nie jestem jakims maniakiem mieszania sterownikami i zmieniania co chwila bo te daja 1 mark wiecej albo tego typu powody obecnie jade na 81.95 i wszystko jest jak najbardziej ok a zmienilem je po dlugim okresie czasu tylko przez to ze wyszedl NFS ; MW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do paan z przetaktowaniem to przytrzymaj CTRL przy ladowaniu karty na poczatku wtedy przywroca sie standardowe ustawienia taktowania :P (jak wy to robicie ze macie tak malo 3dmarkow na 6600gt) :DD

przycisk CTRL nie zadziałał co jeszcze mogę zrobić??? czy formatowanie dysku załatwi problem???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wciaż jeszcze bojuje z moim 6600 od ciulatego TwinTech'a i ostatnio sie zastanawiam czemu arty znikaja jak włącze software shaders? Czy to jest równoznaczne z po prostu kompletnym wyłączeniem akceleracji sprzetowej karty czy jak? Bo jeśli tak to pewnie jednak jest walniete coś w GPU a wciąż mam nadzieje ze uda mi sie znaleść jakiś przegapiony szczegół ktory pozwoli mi ta karte doprowadzic do używalności ale najpierw musz wiedzieć co jej dolega.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos z Was przesiadal sie na ta karte z Radka 9550? Czy znaczny jest przyrost mocy?

Ja sie przesiadlem z R9550. Reszty kompa nie zmienialem a przyrost wydajnosci jest bardziej niz znaczny :)

Na przykladzie 3d markow w 03 mialem max 3800 teraz patrz podpis , a w 05 mialem cos kolo 2000 jak dobrze pamietam teraz ok 4000 , w grach jest to samo. Takze jak masz kase to nie ma co sie zastanawiac. No chyba ze Cie stac na cos lepszego , albo znajdziesz jakas mocniejsza karte za ta cene :)

Aha te wyniki byly na podkreconym 9550 :)

Jak ci się udało tyle wycisnąć w 3d marku 03? u mnie idzie na 8125pkt

jakim programikiem ją taktowałeś? posiadam GF6600GT galaxy <_<

Taktowania karty takie jak w podpisie no i wynik jest jaki jest.

Edytowane przez Remo`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie przesiadlem z R9550. Reszty kompa nie zmienialem a przyrost wydajnosci jest bardziej niz znaczny :)

Na przykladzie 3d markow w 03 mialem max 3800 teraz patrz podpis , a w 05 mialem cos kolo 2000 jak dobrze pamietam teraz ok 4000 , w grach jest to samo. Takze jak masz kase to nie ma co sie zastanawiac. No chyba ze Cie stac na cos lepszego , albo znajdziesz jakas mocniejsza karte za ta cene :)

Aha te wyniki byly na podkreconym 9550 :)

Taktowania karty takie jak w podpisie no i wynik jest jaki jest.

To jak sie pozbede mojego Hisa 9550, to poszukam sobie 6600GT na allegro. Bo chyba wersja zwykla - tzn bez GT nie oplaca sie ladowac kasy - chyba, ze da sie ja podkrecic do poziomu 6600GT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi