Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

nom tylko ze mi na agp galaxy 6600 ge na standardowym chlodzeniu i bez radiatorkow smiga na 625/1250

No to mi namieszales w glowie ;)

Pcmax to znaczy ze 6600GT od leadteka ma standardowo 1,3V w 3D? Tak jak maja zwykle GF6600? Myslalem ze 6600GT ma 1,4V. No coz nigdy nie czytalem o mod biosach do 6600GT tylko do 6600 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mi namieszales w glowie ;)

Pcmax to znaczy ze 6600GT od leadteka ma standardowo 1,3V w 3D? Tak jak maja zwykle GF6600? Myslalem ze 6600GT ma 1,4V. No coz nigdy nie czytalem o mod biosach do 6600GT tylko do 6600 ;)

mam galaxy 6600gt ultimate u siebie, niedlugo zabieram sie za skladanie drugiego kompa i zobaczymy...

nauka znowu musi poczekac, ehh strasznei zapracowany jestem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co myslicie o moim nowym rekordziku ??:> 1878587[/snapback]

6600 GE na AGP ma biosa od GT 1.4V standard...

dalej nie wiem jak wylaczyc te glupie testy sterownikow... bo nie moge dalej jechac z koxem :D

z moim galaxy na plycie dali wpis do rejestru, byl w zakladce overclocking. moze on cos pomoze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz rozwiazalem problem :P

wystarczylo w riva tunerze w power user wylaczyc testowanie ustawien...

co myslicie o moim nowym rekordziku ??:> 10495

ehh 5 pkt i by bylo 10,5 k :(

jakie masz pamiatki na grafie

i czym je chlodzisz ? :) najlepiej nazwa produktu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamieci to samsungi 2 ns. aa mam na nich te niebieskie zalmany ... hmm.. mam dziwny problem .. bo czasami w pierwszym tescie mam max 1044klatki aa czasami 866 wiem ze wina lezy po stronie pamiatek na grafie tylko czemu tak to skacze ...

aa tak apropo pobilem swoj rekord w 2005 4278

Edytowane przez pipanol-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co znalazlem http://allegro.pl/show_item.php?item=81351927 prosze oplaca sie juz mowie aby brac sam bym bral koles godny polecenia znam go

czy mi sie tylko zdaje czy to jest ten wiatraczek http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ZAL+FS-V7+FATAL1TY , za 16X zł jak tak to sie oplaca.

Ale chyab to tylko zwidy:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom zwidy zwidy tam jest zwykly aluminiowy (caly alu) zalmanik nie ma co sie ludzic na takie cacko:)

@pipanol nom masz bardzo fajne wyniczki, mam pytanie czy ptzed radiatorkami na pamieciach rowniez miales 1350mhz czy ile? co masz na gpu bo zapomnialem ale chyba wc nom i jescze jedo czy byl vmod?

@sucker tak leadtek ma 1.3V z tego co mi wiadomo cyzli jak sie podniesie napeicie to osiiagamy w sumie dosyc spore mozliwosci oc a pamiatki tez lataka mi tak mniej wiecej na 1250mhz ale gpu cienko jakos ale zmienie chlodzenie i powinno byc ok! a dodam ze leadtek jest cichy i chlodny ja mam 40C po godzince gry w pes5 nie powiem co po nfs bo mi partycja d padla i nie mam gierek innych ale ja wole 3Dmarkusie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy mi sie tylko zdaje czy to jest ten wiatraczek http://www.proline.pl/shop.php?prodid=ZAL+FS-V7+FATAL1TY , za 16X zł jak tak to sie oplaca.

Ale chyab to tylko zwidy:D:D

nie to nie jest ten wiatraczek tamten to zwykly zm-vf700Al najbardzej standatrowa wersja zalmana i kosztuje kolo 80-90pln ;] tak sie zastanawiam czym sie rozni ZM-VF700Cu od fatal1ty prucz podpisu fatala?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z grafa. plyta glowna to GB K8NS pro. sytuacja wyglada tak:

zrobilem reinstalke windy, zainstalwoalem stery do mobo te z cd co byla z mobo, detonatory do od nvidii i [gluteus maximus]. gierki skacza, tzn. co kilka sekund jest takie krotkie przerwanie i dalej znowu leci, niewazne na jakich detalach gram.

3dmark przechodzi bez wiekszego problemu.

odtaktowywalem grafe, robilem inne cudy i nic.

odinstalowalem stery od mobo i dopiero przerwania zniknely, za to po 20-30sekundach grania fpsy spadaja na leb na szyje...

moze ktos mial cos takiego

grafa to galaxy6600gt agp ultimate

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam problem z grafa. plyta glowna to GB K8NS pro. sytuacja wyglada tak:

zrobilem reinstalke windy, zainstalwoalem stery do mobo te z cd co byla z mobo, detonatory do od nvidii i [gluteus maximus]. gierki skacza, tzn. co kilka sekund jest takie krotkie przerwanie i dalej znowu leci, niewazne na jakich detalach gram.

3dmark przechodzi bez wiekszego problemu.

odtaktowywalem grafe, robilem inne cudy i nic.

odinstalowalem stery od mobo i dopiero przerwania zniknely, za to po 20-30sekundach grania fpsy spadaja na leb na szyje...

moze ktos mial cos takiego

grafa to galaxy6600gt agp ultimate

Hehehe, to ten kiepskawy zasilacz - Feel 350W, wcale się nie dziwię. Przecież ten Feel jest ciut lepszy od megaszajsa/codeshita dlatego bo ma to "niby PFC". A to jego 350W to pic na wodę, fotomontaż. Ciekaw jestem ile ma w realu, zaraz chyba się spytam pana google :). Pewnie ta zasiłka nie wyrabia wydolnościowo u ciebie, w ogóle ja bym się bał puścić 6600GT na to coś (sam ją mam, pod mój konfig w sam raz). Ale, że jeszcze ci się nie sfajczył ten wynalazek, to uważam to za duży sukces. Feel fajnie wyje, rozkręciłem go wyczyściłem, wyje nadal (często spotykane u low endowych zasiłek). Proponuję ci chłopie jak masz kasę, zmień tego chabądzia, na coś porządniejszego, może to byc frotron 400 W z allegro :)

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe, to ten kiepskawy zasilacz - Feel 350W, wcale się nie dziwię. Przecież ten Feel jest ciut lepszy od megaszajsa/codeshita dlatego bo ma to "niby PFC". A to jego 350W to pic na wodę, fotomontaż. Ciekaw jestem ile ma w realu, zaraz chyba się spytam pana google :). Pewnie ta zasiłka nie wyrabia wydolnościowo u ciebie, w ogóle ja bym się bał puścić 6600GT na to coś (sam ją mam, pod mój konfig w sam raz). Ale, że jeszcze ci się nie sfajczył ten wynalazek, to uważam to za duży sukces. Feel fajnie wyje, rozkręciłem go wyczyściłem, wyje nadal (często spotykane u low endowych zasiłek). Proponuję ci chłopie jak masz kasę, zmień tego chabądzia, na coś porządniejszego, może to byc frotron 400 W z allegro :)

heh, mozliwe... choc radka 9700pro ciagnal, zmodowanego 9500pro ciagnal...

dziwna sprawa, ze jak stery od mobo wywalilem to bylo ok, ale fpsy spadaly na leb na szyje... aj nie mam innej zasilki (lepszej pdo reka zeby sprawdzic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką wersję GF 6600 byście mi polecili (głowny nacisk na wybór to wydajność i stabilność oraz chłodzenie) i od jakiego producenta najlepiej brać (Gigayte, Gainward......) bo chcę sobie zakupić ale nie wiem za bardzo co się najlepiej opłaca. I jeszcze jedno pytanie: Jak jest z zużyciem prądu przez typowe GF 6600 względem mojej obecnej karty GF4TI 4200?

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jestem po wstepnych testach

zalozylem zalmana i radiatorki(musialem przyciac !doh)

wgralem do biosa 1.5V na rdzeniu i poszedl 680Mhz@3dmark05 tested

niedlugo pokatuje pamiatki ;)

ktos wie jak sie robi vmoda na pamiatkach w 6600GT na AGP? bo nie mam pojecia jak to sie robi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam Galaxy 6600GT Ultimate 525/1100MHz, ma on taki okrągły wentylator z radiatorem miedzianym świecącym na niebiesko i strasznie hałasującym (porównujac do GeCuba9550 eX) i to mi przeszkadza. Czy zakładał ktoś na ta karte pentagrama XC-80?? Bo zastanawiam sie jak on jest załozony to czy zakrywa kosci pamieci też?? A jesli nie to czy mozna załozyć radiatory na kości czy się nie zmieszczą. Bo z radiatorkami na pamieciach bym poszedł wyzej a tak sie grzeją :(

Edytowane przez bikol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką wersję GF 6600 byście mi polecili (głowny nacisk na wybór to wydajność i stabilność oraz chłodzenie) i od jakiego producenta najlepiej brać (Gigayte, Gainward......) bo chcę sobie zakupić ale nie wiem za bardzo co się najlepiej opłaca. I jeszcze jedno pytanie: Jak jest z zużyciem prądu przez typowe GF 6600 względem mojej obecnej karty GF4TI 4200?

Z góry dzięki za pomoc.

Raffels bierz Galaxy 6600GT Ultimate 1.6ns (~600zl) jak masz wystarczajaco kasy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Niedawno kupilem karte Leadtek WinFast A6600GT TDH 128MB AGP i mam z nia pewien problem :( Karta od czasu do czasu zawiesza mi sie w grach (lub po pewnym czasie jak puszcze np. demo loop w 3DMarku 2003).Sterowniki mam zainstalowane najnowsze od nVidii czyli 81.98.Wczoraj zflashowalem BIOS na karcie na najnowszy jaki lezy na FTP Leadteka czyli tezn z 12/28/2005 i dalej to samo bo zostawilem na noc 3DMarka 2003 i rano komp wisial :mur:

Plyta glowna to DFI Lanparty UT nF3 250GB (chipset nForce3 250GB),CPU Sempron64 2800+@2.65GHz,1GB PC3200 GEiL Value RAM,PSU Chieftec 360W.

Probowalem wylaczyc w BIOSie FastWrites ale to nie rozwiazalo problemu.Komp jakby rzadziej sie wieszal ale dalej sie wiesza :( Co jeszcze w BIOSie powinienem zmienic ??? Sprawdzalem ustawienia AGP Aparature Size 128M i 256M i zwiechy byly na obu.Dodam ze zadnych artefaktow nie ma i gry chodza plynnie.Problemy sa na defaultowym taktowaniu 500/900MHz jak i na taktowaniu 500/1000MHz ??? Aha...molex do karty oczywiscie podlaczony.Probowalem tez zwiekszac napiecie AGP z 1.5V na 1.6V ale tez to nic nie dalo :(

Co moze byc przyczyna zwiech ??? Jakie wartosci poustawiac dla tej karty w BIOSie ?(pytam glownie o fastwrites,sideband addressing i agp aparature size)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Niedawno kupilem karte Leadtek WinFast A6600GT TDH 128MB AGP i mam z nia pewien problem :(

.............................................................

Plyta glowna to DFI Lanparty UT nF3 250GB (chipset nForce3 250GB),CPU Sempron64 2800+@2.65GHz,1GB PC3200 GEiL Value RAM,PSU Chieftec 360W.

No to mój drogi masz przeeewalone.......

:wink:

G-forcy z serii 6xxx i plyty na nf3 niezbyt za sobą przepadają, a konkretniej zazwyczaj wystepuje ten problemik.... Miłej leORT: ORT: ORT: ktury...

Ale zeby oszczedzic Ci czasu napisze w skrócie co nalezy zrobić.

Na poczatku wyłacz Fast Writes w biosie,jezeli to nie pomoże to musisz zastosowac specyficzną kolejność instalacji sterownikow od mobo:

-najpierw wszystko usuwasz [chyba oczywiste :lol: ]

-instalacja sterowników od mobo bez instalowania sterownika GART

-instalacja sterow od grafiki

-instalacja sterownika GART

mi pomogło :wink:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mój drogi masz przeeewalone.......

:wink:

G-forcy z serii 6xxx i plyty na nf3 niezbyt za sobą przepadają, a konkretniej zazwyczaj wystepuje ten problemik.... Miłej leORT: ORT: ORT: ktury...

Ale zeby oszczedzic Ci czasu napisze w skrócie co nalezy zrobić.

Na poczatku wyłacz Fast Writes w biosie,jezeli to nie pomoże to musisz zastosowac specyficzną kolejność instalacji sterownikow od mobo:

-najpierw wszystko usuwasz [chyba oczywiste :lol: ]

-instalacja sterowników od mobo bez instalowania sterownika GART

-instalacja sterow od grafiki

-instalacja sterownika GART

mi pomogło :wink:

Dzieki...zabieram sie za instalowanie steronikow w ten sposob...mam nadzieje ze pomoze :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra...narazie zrobilem tak ze wywalilem wszystkie sterowniki od nVidii (nForce3 i grafa) z systemu i przejechalem dysk w poszukiwaniu smieci pozostawionych przez sterowniki i je powywalalem.Potem zainstalowalem sterowniki do nForce3 i sterowniki ze strony Leadtek'a w wersji 77.77 (najnowsze jakie byly na stronie).Wylaczylem fastwrites w BIOSie i narazie komp nie wykazuje tendencji do zawieszania sie a jak sie bedzie jednak dalej wieszal to zainstaluje sterowniki w takiej kolejnosci jak napisal leborg :)

Teraz pytanko z innej beczki.Ta karta ma 128MB i moje pytanie brzmi na ile ustawic w BIOSie AGP aparature size zeby bylo najlepiej ??? Mam 1GB RAM.

Kolejne pytanie dotyczy wyjscia TV na tej karcie.Jest ono w standardzie HDTV i dostale z karta taki kabelek z 4 koncowkami do HDTV.Czy moge podlaczyc do tej karty zwykly TV poprzez to wyjscie przy pomocy zwyklego kabla S-Video co moze jednak nie ???

Czy jest jaks roznica miedzy podkrecaniem kary WinFoxem a podkrecaniem karty w sterownikach przy uzyciu CoolBits ???

Z gory dzieki za podpowiedzi :)

Pozdrawiam!

Edytowane przez Klosiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. kupilem wczoaj galxy 6600gt ultimate zalman edition i mam pytanie w sprawie OC. karte puscilem na 605/1190 ale wiecej sie nie da bo nie przechodzi tego glupiego testu. wylaczylem to w rivatuner wlaczajac DisableInternalClocktest i ustawilem wartosc na 1 jak wyczytalem na forum ale nic to nie pomoglo. dalej ten test musze robic:/ i pytanie do overclockerow jeszcze. bo jak mialem radeona to w ATT bylo fajnie bo podkrecalem zapisywalem ustawienia i moglem sobie potem zaladowac rozne zapisane a tu to sie tego nie da i denerwuje mnie to taksamo jak w ATT mozna bylo ustawic ze grafa podkrecala sie tylko po wejsciu w tryb 3d. tutaj tez sie sama przestawia z trybu 2d na 3d ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi