LPKorn3324 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 Ja w 3d marku 2003 mam 5600pkt na sprzecie z podpisu. To jest dopiero niski wynik:( Sam już nie wiem co mam zrobić żeby poprawić wyniki:( Może coś doradzicie. świeża winda, stry itp? może coś w biosie masz źle ustawione jak np agp 2x ;) a i u mnie sprawdziłem GPU po 30 min katowania smarkiem03 z AA osiąga max 64 stopnie; w 05/06 62 max czyli dobra temp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 (edytowane) świeża winda, stry itp? może coś w biosie masz źle ustawione jak np agp 2x ;) a i u mnie sprawdziłem GPU po 30 min katowania smarkiem03 z AA osiąga max 64 stopnie; w 05/06 62 max czyli dobra temp :) Lepiej wlacz NFSMW albo FarCry i zostaw na 30 minut tak zeby na jakiejs planszy po prostu sobie stac :) Z doswiadczenia wiem ze te gry mocniej grzeja GPU niz smarki ;) :P No a temperatura ladna :) Edytowane 15 Marca 2006 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2006 świeża winda, stry itp? może coś w biosie masz źle ustawione jak np agp 2x ;)Systemik swiezynka, w biosie wszystko jak nalezy, sterów to już kilka wersji próbowałem i dalej takie wyniki. A sytuacja ta się zaczeła jak zmieniłem platforme z athlona 2200 i via kt400 na to co mam w podpisie. Dziś wgrałem najnowszego biosa do płyty i dalej to samo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0v4l Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 stary ja na swoim sprzeie mam 7500 wiec cos musi byc ne tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 mam 6600gt tyle że bez wentyli http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23782 jaka może być maksymalna temperatura (bezpieczna ) :Próg opóżnienia procesora 145c : pisze , możliwe to :unsure: :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 mam 6600gt tyle że bez wentyli http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=23782 jaka może być maksymalna temperatura (bezpieczna ) :Próg opóżnienia procesora 145c : pisze , możliwe to :unsure: :huh: g*** prawda, przy 80*C karta działa niestabilnie, nie osiagniesz 145*C w konwencjonalny poniewac powyzej +-80*C łapiesz freez'a. Ale podobno po rozgrzaniu gpu do setki nic sie jej nie stanie. POmysl o innych komponentach na karcie, gdy bys siagnał tak temp, to radiator by wszystko podsmarzył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 g*** prawda, przy 80*C karta działa niestabilnie, nie osiagniesz 145*C w konwencjonalny poniewac powyzej +-80*C łapiesz freez'a. Ale podobno po rozgrzaniu gpu do setki nic sie jej nie stanie. POmysl o innych komponentach na karcie, gdy bys siagnał tak temp, to radiator by wszystko podsmarzył. Bo ja wiem...moj Leadtek A6600GT TDH 128MB dzialal normalnie w FarCry przy temp. moiedzy 90'C a 100'C. W ramach testu po prostu wylaczylem wentylator na radiatorze od GPU i mialem wlasnie takie temperatury podczas grania :P W sumie gralem tak ze 30-45 minut i nie bylo zadnyc freezow itp. Nie wiem...moze po 2-3h grania by cos zaczelo sie pitolic ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Ja swą teorie wysunąłem z relacji innnych :-P W idle na moim 6600 temp to 60*C w stresie 70-80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Bo ja wiem...moj Leadtek A6600GT TDH 128MB dzialal normalnie w FarCry przy temp. moiedzy 90'C a 100'C. W ramach testu po prostu wylaczylem wentylator na radiatorze od GPU i mialem wlasnie takie temperatury podczas grania :P W sumie gralem tak ze 30-45 minut i nie bylo zadnyc freezow itp. Nie wiem...moze po 2-3h grania by cos zaczelo sie pitolic ;) :P potwierdzam ja mialem powyzej setki rivatuner i NFSMW oczywiscie to byl orginalny cooler leadteka max zakurzony :D a teraz max 65 I ZALMAN VF700 5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anderan Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Witam!! Mam GALAXY GF6600 GT na pamiatkach 1,6 i na fabrycznym coolerku mialem w idle 51*C zaraz po starcie windy, a w stresie 65*C. Teraz mam ZALMAN VF700 CU i ZALMAN VHS-1 po starcie mam 39*C po okolo 1,5 godzinki WH40k jakies 45 stopni. Duza roznica.Zalman chodzi na 5V.Karta taktowana Gpu 400MHz a pamice 1200MHz i nie mam problemow. Byly na fabrycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anderan Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 Witam!! Mam GALAXY GF6600 GT na pamiatkach 1,6 i na fabrycznym coolerku mialem w idle 51*C zaraz po starcie windy, a w stresie 65*C. Teraz mam ZALMAN VF700 CU i ZALMAN VHS-1 po starcie mam 39*C po okolo 1,5 godzinki WH40k jakies 45 stopni. Duza roznica.Zalman chodzi na 5V.Karta taktowana Gpu 400MHz a pamice 1200MHz i nie mam problemow. Byly na fabrycznym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 16 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2006 w idle temperatura 56-58 stopni w stresie po godzinie nfs mw 65-68 stopni (500/900 ) w pokoju temperatura 25 stopni. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0v4l Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Ja mam wedlug sterownika 51 stopni na jalowym , a w stresie 61 - 63 , jak zkrecam wiatrak do 70 % na gf to temp na jalowym 61, musze zdjac to chlodeznie galaxy okragle i przesmarowac rzden pozadna pasta, Za to zmienilem mojego 1700 xp palomino na AMD Athlon XP Thoroughbred B0 i poszedl z kopyta na 200 mhz x 10 i mam teraz athlona xp 2400 - 2ghz na magistrali 200 mhz i pamieci w koncu na 400 ida synchronicznie, teraz gf rdzen 550 pamiec 110 i w 3dsmarku 8250 pkt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 witam jaki procek i płyta do tej karty żeby sie nie dławiła :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik_druid Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 (edytowane) Ja mam wedlug sterownika 51 stopni na jalowym , a w stresie 61 - 63 , jak zkrecam wiatrak do 70 % na gf to temp na jalowym 61, musze zdjac to chlodeznie galaxy okragle i przesmarowac rzden pozadna pasta, Za to zmienilem mojego 1700 xp palomino na AMD Athlon XP Thoroughbred B0 i poszedl z kopyta na 200 mhz x 10 i mam teraz athlona xp 2400 - 2ghz na magistrali 200 mhz i pamieci w koncu na 400 ida synchronicznie, teraz gf rdzen 550 pamiec 110 i w 3dsmarku 8250 pkt :D Ile dales za swojego procka ? http://www.allegro.pl/item91383757_amd_ath...y_warszawa.html Czy takie cos wejdzie do dziury po athlonie Xp zabardzo sie nie znam na tych slotach A i czymstam co po nich wyszlo Edytowane 17 Marca 2006 przez mik_druid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mik_druid Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Bosh kase wyslalem 4 tygodnie temu do Proline a nie maja ani galaxy ultimate ani zalman edition idzie sie zabic no normalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0v4l Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 nix za niego nie dalem podmienilem znajomemu jak mi kmpa zostawil do naprawy on nigdy by go nie podkrecil bo on kompa uzywa do muzyki i filmow czasemw bilard zagra, wiec po co mial sie proc takiej serii marnowac , on ma tak jak mial 1700xp a ja mma 1700xp o olbzymich mozliwosciach oc, hhehee i co na asrocku tez da sie osiagac predkosci, mnoznik mma do 24 chyba zworami a fsb moge do 300 podniesc. za to napieie jakie moge dac to 1.7 v max :/, dzis sprobuje jeszcze go podciagnac choc w poruwnaniu z tym co bylo na palomino czyli 1,6ghz na 133 to jest miod:D, za to riva tuner z tym witarakiem z gf sciemnia, w windzie kreci na 70% w 3d na 100 i potem jak wroce do windy to juz mi na 70 % nie zmieni :/, kto wie teraz podkrece gf i moze do 9000 dociagne ? ;] hehehe ale chyba nie da rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 nix za niego nie dalem podmienilem znajomemu jak mi kmpa zostawil do naprawy on nigdy by go nie podkrecil bo on kompa uzywa do muzyki i filmow czasemw bilard zagra, wiec po co mial sie proc takiej serii marnowac , on ma tak jak mial 1700xp a ja mma 1700xp o olbzymich mozliwosciach oc, hhehee i co na asrocku tez da sie osiagac predkosci, mnoznik mma do 24 chyba zworami a fsb moge do 300 podniesc. za to napieie jakie moge dac to 1.7 v max :/, dzis sprobuje jeszcze go podciagnac choc w poruwnaniu z tym co bylo na palomino czyli 1,6ghz na 133 to jest miod:D, za to riva tuner z tym witarakiem z gf sciemnia, w windzie kreci na 70% w 3d na 100 i potem jak wroce do windy to juz mi na 70 % nie zmieni :/, kto wie teraz podkrece gf i moze do 9000 dociagne ? ;] hehehe ale chyba nie da rady Z RivaTuner to wszystko dziala i to nie jest sciema...jak wyjdziesz z trybu 3D to poczekaj jakies 5-10 minut to wentyl zwolni do tych 70% :P Przynajmniej u mnie to dziala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Panowie ,za regulację wiatraków jest odpowiedzialny sterownik a nie Riva Tuner.Twórca tego programiku umożliwił nam tylko jego kontrolę .Zamiast używać programów typu expert tool,itp. dodawanych do kart graficznych,które często są brzydkie (winfox-blee)albo zabugowane(np.asus smart doctor)mozemy używac jedego ,wielofunkcyjnego programu. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Nie boisz się na tym feelu ? Ja bym się bał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 miałem nadzieje, że jutro od rana wezme sie na oc karty a tu kicha, dopadła mnie jakaś ptasia grypa i póki co leże cały dzień i gapie sie w telewizor. Jak tylko wróce od dyspozycji zarzuce wyniki oc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 Bo ja wiem...moj Leadtek A6600GT TDH 128MB dzialal normalnie w FarCry przy temp. moiedzy 90'C a 100'C. W ramach testu po prostu wylaczylem wentylator na radiatorze od GPU i mialem wlasnie takie temperatury podczas grania :P W sumie gralem tak ze 30-45 minut i nie bylo zadnyc freezow itp. Nie wiem...moze po 2-3h grania by cos zaczelo sie pitolic ;) :P Jak wy ludzie macie nerwy do takich "testów" :blink: Ja po wyszystkich moich problemach z płytą / zasilaczem / kartą nie wiem czy zdobędę się na podkręcenie procka do chociaż 2.2 jak wróci płyta z gwary, a niektórzy sobie robią doświadczenia, czy karta za kilkaset zł się usmarzy przy 100C czy nie :o Nie no podziwiam, trzeba mieć mocne nerwy do takich zabaw hardcorowych :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0v4l Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 spylon z tym txt o feelu bylo do mnie zią ? hehehe no boje nieco ale ten feel nie jest az takli szczuply jak szereg innych "zasilaczy" oczywsicie zostanie zmieniony za miesiac na jakiegos fortronika , ale puki co napiecia tzryma w 3d suszaraka z tylu nie wieje tylko chlodne powietzre , jak zmienie zasilke to dalsza czesc oc , zamierzam na 2,2 ghz poleciec i gf'a pogonic jeszcze , swoja droga tak na asrocki nazekaja a ten moj idzie pieknie proc sie podkrecil wszytko jest full stable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 O chyba jesteś korn akurat ja mam pytanie czy 2.0 pamięci kręcą sie tak dobrze jak 1.6ns? I czy już sie bawiłeś suwakiem z MHz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 jak wcześniej pisałem wczoraj źle sie czułem i kompa za bardzo nie dotykałem. Dziś pomau zacząłem OC i póki co zatrzymałem się na 525@550 i 1050@1100. Robie to raczej powoli bo jak kupowałem radka to robiłem oc w dokładnie takich jak te warunkach (też po chorobie i weekend) i skończyło się to dla mnie szczęśliwie tzn padł tylko codegen 300W :D. Stąd moja ostrożność ;). Trochę pogram w f.e.a.r żeby rozgrzać kartę i potem znó trochę podkręce. A i póki co: 3DM03: 7677 (7450 ~standard) 3DM05: 3194 (3147 standard) generalnie postawiłem sobie cel 8k w 03 ale po tej pierwszej próbie będzie ciężęko :/. W 05 coś słabo wynik podskoczył- spodziewałem się z 3250; w FC póki co różnice ok 5%. Myślę, że na GPU dociągne do 575/580 wyżej pewnie nie pójdzie, a memki to dla mnie czarna magia- podejrzewam, że 1150 powinno być ale to raczej takie zgadywanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 (edytowane) eh ja mam taki zryty problem, ze w everescie taktowania rdzenia co 10-20sek spadają i wracają do deufaltowych ustawien tzn z 500 do 299mhz i znowu, nawet po oc tez spada do 299:/ i za bardzo nie wiem w czym problem, miał ktos podobny problem? Edytowane 18 Marca 2006 przez Caehl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 hmm 7k http://www.proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+6600GT+12+U+A Tu w komentarzach piszą że mająpo 8.5k bez oc. No ale tamten koleś ma Athlona 64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 hmm bez oc 8.5k coś sporo jak dla mnie ale jak najbardziej możliwe ja mam po prostu przedwojenną płytę główną i proc sie na niej dusi bo spokojnie pociągnąłby na 1900/2000MHz. Do tego mam AGP4x a to jednak też te kilka %. W każdym razie pograłem sobie z 50 min w f.e.a.r na tych 550/1100 i gra się miodnie :D muszę tylko dorzucić jeszcze jedną kostke ramu i będzie si. Tymczasem daje kompa starszej wieczorem jeszcze troszkę pobawie sie w oc albo jutro od rana. A i jeszcze sprawa riva tuner- jak (i czy wogóle można?) ustawić coś takiego że w windzie, programach itp taktowania są standardowe czyli 525/1050, a dopiero w grach/3d mam oc? Wystarczy w tych zakładkach standard 2d, low power 3d, performance 3d ustawić porządane wartości, zapisać i zrobić by ładował te ustawienia za każdym razem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 eh ja mam taki zryty problem, ze w everescie taktowania rdzenia co 10-20sek spadają i wracają do deufaltowych ustawien tzn z 500 do 299mhz i znowu, nawet po oc tez spada do 299:/ i za bardzo nie wiem w czym problem, miał ktos podobny problem? To nie jest problem...to jest normalny tryb pracy karty...po prostu jak sie przelacza w tryb 2D to GPU jest taktowany 300MHz a w trybie 3D jest taktowany 500MHz i tyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 To nie jest problem...to jest normalny tryb pracy karty...po prostu jak sie przelacza w tryb 2D to GPU jest taktowany 300MHz a w trybie 3D jest taktowany 500MHz i tyle :P ale ja tempak jestem :lol: pamietałem o tym ale se nie skojarzyłem ze u mnie tez tak moze byc :mur: do interwencji na forum skłonił mnie fakt ze w grach ostatnio mi dziwnie fps skakał i to ze podskakuje czestotoliwosc spowrotem, eh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...