Klosiak Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 @Klosiak U Ciebie wynik podbija GT1 Co do moda, spróbuj zwykłego pencilmoda na GPU - po tym zabiegu wzrastają też możliwości o/c pamięci. Na pczątek zjechałbym z 420 ohm na 380. Klosiak- człowieku ale ty masz proca @ ~2.6GHz więc co to za rozmowa :D Dla przykładu GT1 masz 250 fps ja mam ... 135! Widać różnicę prawda:D Chlopaki...macie racje z tym GT1...nie zwrocilem na to uwagi :P Moze kiedys zrobie tego vmoda :) Tak czy siak uwazam ze do grania w 1024x768 bez bajerow typu AA i AF GF6600GT jest wystarczajaca karta i jestem z niej bardzo zadowolony :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Widzę w sigu że masz 512MB ram, co na dzisiejsze czasy jest co najwyżej niezbędnym MINIMUM by wogóle cokolwiek odpalić, dokup jeszcze z 512-1GB ram i większość problemów zniknie :) Oczywiście nadal trzeba będzie rezygnować z pojedyńczych efektów typu miękkie cienie w FEAR ale będzie o niebo lepiej. Niestety GF6600GT do najmocniejszych kart nie należy, ale w porównaniu do ceny i tak jest dobrze. PS. Nie opowiadaj że na GF2Ti 3lata temu nie musiałeś ciąć detali, swojego GF2TI kupiłem w 2001r. i akurat na w drugiej połowie 2003 musiałem go wywalić na żecz R9500@pro bo już zaczeły pojawiać się gry których wogóle nie dało się odpalić np. pop, któryś tam silent hill... a już prawie każda nowa gra źle chodziła :\ Podaj mi jakas gierke w ktora bym nie popykal w 1024 na fulla (o AA i Anizo ani slowa) do 2003 roku na Gf 2Ti 64MB, z wyjatkiem UT2003. Najbardziej na mysl nasuwa mi sie Battlefield ktory byl wtedy naprawde wymagajacy. Gralem w niego na pelnych detalach. Moze byly jakies gry o wyzszych wymaganiach, widac nie gralem wnie. Graficznie tez duzo nie tracilem do nowszych kart, pod wzgledem efektow(nowoscia byl wtedy bodajze wlasnie R300) bo uzycie shaderow w tamtych czasach bylo znikome(Battelfield oparty byl w calosci na Dx7 :-P ) w ut2003 juz cos bylo je widac i 3DMARK01 w 3 testach. :) Pewnie bylo wiecej przykladow, ale zadne inne nie przychodza mi teraz na mysl. Chyba ostatnia gra w ktora gralem na niej by NFS:HP2- no on juz chodzil na granicy plynnosci. 2Ti sprzedalem w grudniu 2003r za 180zl. Wtedy zakupilem Gainward 5600 i zaczely sie dla mnie mroczne wieki... Oby Nvidia drugi raz takirgo bledu jak FX nie popelnila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Klosiak - popieram cie w 100% :) a i dziś ostatnia przymiarka (ati zachęciłeś mnie do tego :D) 580/1160 - 8051 +600 pkt względem standardu :) Powtórze moje pytanie a propo riva tuner- jak ustawić by ustawienia w low 2d były np300/1050 a w 3d 580/1160? Bo jak zmienie coś w low 2d to automatycznie mam zmiane w 3d :/ Edytowane 19 Marca 2006 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Zmienia się tylko tryb 3D i nie ma możliwości ustwienia innego zegara dla pamięci w poszczególnych trybach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Klosiak - popieram cie w 100% :) a i dziś ostatnia przymiarka (ati zachęciłeś mnie do tego :D) 580/1160 - 8051 +600 pkt względem standardu :) Powtórze moje pytanie a propo riva tuner- jak ustawić by ustawienia w low 2d były np300/1050 a w 3d 580/1160? Bo jak zmienie coś w low 2d to automatycznie mam zmiane w 3d :/ Moje podkręcanie narazie zakończyło się na 600/1210.. Powyżej wali artami. Temp. w normie max. 65 *C. Muszę zaciągnać 3DMarka 03 i potestować Edytowane 19 Marca 2006 przez ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Ojojoj...ale Wam fajnie sie te karty kreca :P Ja na swojej od 570MHz mam arty a na pamieciach powyzej 1075MHz mam spadek wydajnosci a przy 1100MHz zwisy w 3D :) Maks stabilne i wydajne to 565/1075MHz. (na GPU to tak 568-569 to max zeby byc dokladnym a przy 570MHz juz sie zaczynaja krzaczki :) )Temperature w stress mam kolo 70'C :) Chlodzenie standardowe od producenta :) Przesmarowalem tylko GPU pasta AS5 zamiast jakiegos badziewnego silikonu ;) :P Jaki przyrost MHz na GPU i Mem teoretycznie moglbym uzyskac robiac vmoda ??? Czy to po prostu zalezy od danego egzemplarza karty ??? Niech sie pochwala Ci ktorzy robili vmoda i niech napisza ile MHz im on dal :) Z gory dzieki :P :D Edytowane 19 Marca 2006 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Galaxy , standart chłodzenie. Temp. do 65 *C max. Mam ją od piątku. Narazie początki kręcenia :-) heh, bidnie troche... ja na 9800PRO robie 3300 pktow, a ten radek wiadomo w markach sporo slabszy od 66gt :) walcz dalej!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 hmm ja moim P4 2.4G z HT nie musze wyłączać sciągania torrentami, gg i winampa żeby mieć ponad 400 punktów CPU :lol: Co do GFa 2 to w 2003 roku chodziła ci płynnie na max detalach Mafia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Mocne CPU daje sporo punktow w 3DMARK03. Ja przy taktowaniu 525/1100 mam 8k, a kumpel na P4 630 i 6600GT 500/1000 ma 8500ptk, drgna o paredziesiat megahercow rdzen i mem(pamieci nawet 1.1Ghz nie mialy) i juz mu 9k skoczylo. Ja dobijalem 575/1200Mhz i mialem 8,5k :-| U mnie 200Mhz na procku daje 100ptk w 03, a w 05 prakrycznie nic. Pytanko: O ile punktow wynik w 03 poprawiy by na tej karcie pamieci w dualu? Jakiis wyczuwalny wzrost? JestemNoobem No wlasnie w Mafie nie gralem. Za to GTA Vice City chodzilo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) heh, bidnie troche... ja na 9800PRO robie 3300 pktow, a ten radek wiadomo w markach sporo slabszy od 66gt :) walcz dalej!! Proc robi swoje... Ale walczę :lol2: System ma z pół roku i wcześniej miałem na nim radka. BTW. Ile macie FPS w CS:Source wsio High 1024x768 ? (szczególnie mapa de_dust2 mnie interesuje) Edytowane 20 Marca 2006 przez ati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 (edytowane) Widzę w sigu że masz 512MB ram, co na dzisiejsze czasy jest co najwyżej niezbędnym MINIMUM by wogóle cokolwiek odpalić, dokup jeszcze z 512-1GB ram i większość problemów zniknie :) Oczywiście nadal trzeba będzie rezygnować z pojedyńczych efektów typu miękkie cienie w FEAR ale będzie o niebo lepiej. Nie do końca.... Mam 7900GT oraz 1024Mb Ram i..... po ustawieniu wszystkiego na Maksa w opcjach gry (Komputer i Grafika)mam: Minimum 31 Przeciętnie 61 Maksymalnie 158 i co z tego... skoro w praktyce przy wszystkich ustawieniach włączonych gra jest całkowicie nie grywalna z powodu tego, że ..... ZAJMUJE 1500MB w RAM i potwornie swapuje..... Pozostaje tylko włożyć 2x 1024 :) Swoją drogą miałem 6600GT od marca 2005 i byłem z niej bardzo zadowolony. W końcu to jest wydajność 5900 Ultra i wszystko z tamtego okresu ładnie chodziło :) P.S. Najlepszy był i tak voodoo3 3000 - 1600x1200 Unreal śmigał aż miło :)a karta miała 16MB !!! Edytowane 20 Marca 2006 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Do FEAR najlepsze są najnowsze oficjalne stery 84.21,dają niezłego kopa szczegolnie po włączeniu FSAA,ale i bez FSAA jest niezły przyrost wydajności.Pisał o tym nawet The Inquirer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 Proc robi swoje... Ale walczę :lol2: System ma z pół roku i wcześniej miałem na nim radka. BTW. Ile macie FPS w CS:Source wsio High 1024x768 ? (szczególnie mapa de_dust2 mnie interesuje) ładnie :D a jakie ty masz właściwie taktowania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 a jakie ty masz właściwie taktowania ? jest na obrazku 600/1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 20 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2006 ok bo wcześniej też miałeśtakie bodajze a wynik o 200pkt niższy :) 590/1175 prawdę mówiąc nie myślałem, że uda mi sie do takich wartości dojść szczególnei z pamiątkami :) W smarkach wszystko ok z obrazem, grałem w splinter cella:ChT z 15 min i też wszystko pieknie. A i te wartości to jeszcze nie jest max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Chcialbym poruszyc troche wkurzajaca kwestje Mniej wiecej co drugie klikniecie prawym przyciskiem na jakikolwiek klip video, objawia sie u mnie mignieciem monitora lub sygnalem dzwiekowym. Dzieje sie tak tylko na klipach video, na innych plikach tego nie zaopserwowalem. W poscie o 6600/6600GT wyczytalem ze jest to chyba sprawa biosu. Zwrtacam sie z prozba czy mozecie sprawdzic, czy cos takiego tez sie u was dzieje. U mnie okolo co 2 klikniecie prawym przyciskiem na plik video. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 u mnie nic sie nie dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wookieldz Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Witam Co myslicie o karcie Asus 6600 GT ( link - http://pl.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=...362&modelmenu=1 ) Czy 400 zl za taka karte ( uzywana 5 miesiecy ) to dobra cena ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 (edytowane) Chcialbym poruszyc troche wkurzajaca kwestje Mniej wiecej co drugie klikniecie prawym przyciskiem na jakikolwiek klip video, objawia sie u mnie mignieciem monitora lub sygnalem dzwiekowym. Dzieje sie tak tylko na klipach video, na innych plikach tego nie zaopserwowalem. W poscie o 6600/6600GT wyczytalem ze jest to chyba sprawa biosu. Zwrtacam sie z prozba czy mozecie sprawdzic, czy cos takiego tez sie u was dzieje. U mnie okolo co 2 klikniecie prawym przyciskiem na plik video. Dziwna sprawa, co prawda ja mam Leadtek'a, ale u mnie wszystko OK. Nie odnotowałem objawów, o których piszesz. Pozdrówka Edytowane 21 Marca 2006 przez andrzej_ka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Witam Co myslicie o karcie Asus 6600 GT ( link - http://pl.asus.com/products4.aspx?l1=2&l2=...362&modelmenu=1 ) Czy 400 zl za taka karte ( uzywana 5 miesiecy ) to dobra cena ? pzdr na pci-x czy agp? gdzie taka mozesz kupic :] ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 600/1185 - i to nie koniec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 600/1185 - i to nie koniec :D Widze ze ladna sztuka jesli chodzi o OC Ci sie trafila :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 ..........BIOS Ja pozostalem przy oryginalnym BIOSie 1.3v agp Wczesniej mialem wgrany ten Bios 1.4v, ale NIE oblsuguje on wyjscia DVI na monitor, a kazde klikniecie prawym na pilkach wideo, lub tez ustawiniach grafiki, konczy sie wkurzajacym mrugnieciem monitora. Nadal nie wiem czy w ogole ta karta moze chodzic na napieciach powyzej 1.3v (tak wnioskuje z niektorcyh postow) choc moim zdaniem tak bo rdzen kreci sie szybciej na tym biosie 1.4v. Jezeli nie macie monitora z wejsciem DVI to miganie mozna wyeliminowac poprzez podlaczenie karty do dvi poprzez "przelaczke" analog-dvi ktora byla w zestawie. Nie spotakalem zadnego innego biosu niz oryginalny na ktorym by wyjscie cyfrowe dzialalo! Tak wiec wrocielem do oryginalnego.......... [ Model karty inny, ale objawy podobne. Ja nie mam wyjscia D-Sub i standardowo korzystam z przejsciowki DVI na D-Sub. Na wczesniejszym windzie dokladnie bylo tak samo, teraz tez mam XP z SP2. Podlacze monitor do drugiego gniazda. Moze pomoze. To jedyny problem jaki mam z karta :) W sumie nic strasznego, da sie wytrzymac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wookieldz Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 na pci-x czy agp? gdzie taka mozesz kupic :] ?? na pci-x , od znajomego , a wiec dobry wybor ? :) PS Na ile max mozna OC przy standardowym chlodzeniu ? Jaka jest szansa ze sie ja spali itp sprawy ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 na pci-x , od znajomego , a wiec dobry wybor ? :) PS Na ile max mozna OC przy standardowym chlodzeniu ? Jaka jest szansa ze sie ja spali itp sprawy ? pzdr nikt ci nie powie na ile mozesz swoją karte podkrecic, puki nie sprawdzisz-nie dowiesz sie. A co do spalenia to jest bardzo mała szansa zeby sie grafa shajczyła tym bardziej przez softwarowe oc. btw na forum mówiło sie o tym juz wiele razy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wookieldz Opublikowano 21 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2006 Nie no jasne rozumiem ze to zalezy od egzemplarza :) , czyli samym softwarem mozna krecic bez obaw ? Wolalem sie upewnic zanim cokolwiek zaczne robic , od niedawna mam nowego kompa i jak krecilem procka to mi serce walilo :D , ale w sumie wszystko ok ;]. Tak tylko cos dodam , fajnie ze wszystko jest ujete w jednym temacie , w zasadzie nie ma potrzeby zakladania nowego , jak jakis uzytkownik zakupie karte i chcialby sie czegos dowiedziec ale 173 :D to masakra , zeby to przekopac i wydobyc potrzebne info to trzeba nad tym troszeczke posiedziec ;] , nie zebym sie lenil :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 dzis zdjalem radiator z karty i wyczyscilem wentyl z kurzu - problem w tym ze przedtem mialem na karcie 60C idle teraz jest 10C wiecej.... przejmowac sie tym ? czy uznac ze jest to normalna temperatura (gigabyte z wiatraczkiem) bo generalnie chodzi o to ze ten glut ktory jest polozony na radiatorze z biegiem czasu sie lekko zanieczyszcza... natomiast nie chcialbym stracic gwarancji na karte dlatego nie chce klasc pasty na nia... chyba ze mozna i gwarancja nic do tego nie ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 (edytowane) Mam Gigabyte GF 6600GT i w stres temperatura dochodzi do 90stopni. Czy jak wysmaruję GPU pastą to stracę gwarancję ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? Wczoraj zamontowałem dwa wiatraki pod grafiką GlacialTech GT-F1, które ją chłodzą, ale dużo to nie pomogło w idle -5stopni w stres -10 stopni. Zauważyłem tylko, że po dotknięciu grafiki nie jest już ona, aż tak gorąca. Edytowane 22 Marca 2006 przez danywatt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarK Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 Witam Mam problem z kartą Galaxy Geforce 6600GE AGP, taktowanie 425/1000 (praktycznie GF6600 GT). Po wymianie z Radeona 9550 oraz formacie i instalaji Windows XP karta dziala koszmarnie wolno, wynik w 3Dmark 2001 ~ 7000pkt. Karta stabilna, zero zawieszen. Mój konfig: AMD AthlonXP 1700+ @ 2400+ 3x 256MB Epox 8RDA3+ PRO Hyper HPU 350W reszta mało ważna ... Ma ktoś jakąkolwiej sugestie co z tym począć ? Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0v4l Opublikowano 22 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2006 rzeczywiscie wynik koszmarnie slaby, hmm moze sterowniki zmien , zainstaluj stery do plyty , podlacz wtyke 12 v ;], co do grzania grafy panowie to u mnie mostek hsi robi szczyt doslownie paży ale nic sie nie dzieje grafa stabilnie pomyka, dzis kumpel zucil mi rekawice jako ze w 3dsmarku 2003 dostal sromotnie jego konfig to: athlon 2600+ 333 , x700 pro 450/1000 1gb kingstona w 2003 mial 7600 w 2005 ma 3600 pkt ciekawe czy go zadrapie ;], moj wynik w 2003 to 8340 pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...