kvazi555 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 @luki2 a podlaczyles molexa do karty! :) hmmm moze diabeł tkwi w szczegółach :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) @luki2 a podlaczyles molexa do karty! :) hmmm moze diabeł tkwi w szczegółach :P :D A co to jest molex :wink: ?? Nie no poprosze nowy zestaw pytan. Spisalem komunikaty z bluescreena: Wydaje sie, ze przyczyna problemu jest nastepujacy plik: nv4_disp.dll PAGE_FAULT_IN_NON PAGED.AREA Dalej jakies oznaczenia i belkot typu sprawdz to, sprawdz tamto. Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Wylacz Fast Write, zmien AGP frequency na 67Mhz. Moze zainstaluj inne stery do Mobo, ja mialem resy z powodu slabego zasilacza ale twoje PSU jest ok. Moze wyczyszczenie CMOS pomoze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Wylacz Fast Write, zmien AGP frequency na 67Mhz. Moze zainstaluj inne stery do Mobo, ja mialem resy z powodu slabego zasilacza ale twoje PSU jest ok. Moze wyczyszczenie CMOS pomoze. Probowalem juz z FastWrite on/off, Vram cacheable on/off, laczenie zapisu on/off i caly czas to samo :blink: Zmienie jeszcze czestotliwosc taktowania AGP, ale watpie czy to cos pomoze. Chyba geforcy nie sa kartami, dla ktorych trzeba rekonfigurowac caly bios :blink: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 molex to taki kabel do zasilania np.dyskow twardych, cdromow i tez kart graficznych. i pytanie czy podlaczyles dodatkowe zasilenie do swojej karty?:P (znaczy dodatkowy kabel z zasilacza do karty) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Sprawdź na CL=2,5, odinstaluj sterowniki do grafy, przeleć DC Pro i zainstaluj jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Też miałem poważne problemy po wymianie R9500 na GF6600GT. Potrafiło walić artami nawet w BIOSie, jednak wystarczyło wyczyścić zworką cmos i od około roku nie mam z kartą najmniejszych problemów (poza lipnym oc pamięci ;) Tak jak kolega na górze polecam jeszcze uaktualnić stery do płyty, oraz pobawić się AGP frequency ( u mnie jest pewnie 73MHz dzięki zablokowanemu dzielnikowi, więc z 67Mhz nie masz się czego obawiać :lol: jak nic nie pomoże to sprawdź kartę w innym kompie i odsyłaj na gwarancję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) molex to taki kabel do zasilania np.dyskow twardych, cdromow i tez kart graficznych. i pytanie czy podlaczyles dodatkowe zasilenie do swojej karty?:P (znaczy dodatkowy kabel z zasilacza do karty) :P Juz sam nie wiem czy zartujesz czy tez nie... Sprawdź na CL=2,5, odinstaluj sterowniki do grafy, przeleć DC Pro i zainstaluj jeszcze raz. DC pro to akuart nie wiem co to jest. Stery od grafy reinstalowalem. Też miałem poważne problemy po wymianie R9500 na GF6600GT. Potrafiło walić artami nawet w BIOSie, jednak wystarczyło wyczyścić zworką cmos i od około roku nie mam z kartą najmniejszych problemów (poza lipnym oc pamięci ;) Tak jak kolega na górze polecam jeszcze uaktualnić stery do płyty, oraz pobawić się AGP frequency ( u mnie jest pewnie 73MHz dzięki zablokowanemu dzielnikowi, więc z 67Mhz nie masz się czego obawiać :lol: jak nic nie pomoże to sprawdź kartę w innym kompie i odsyłaj na gwarancję. Stery od plyty mam najnowsze. Biosa jeszcze nie resetowalem Te zolte kropki to przeciez arty i to po dwoch miniutach testu :blink: Karta nie przechodzi artifact scan. Zostawilem na chwile, a po 5 minutach przychodze i bluescreen :blink: Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 DCPro Jest to narzędzie do czyszczenia systemu po starych sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) DCPro Jest to narzędzie do czyszczenia systemu po starych sterownikach. Tylko, z czego ma czyscic?? Robilem formata po wymianie karty. Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Jeżeli masz pewność, że to nie jest wina sterowników, to faktycznie możesz sobie to odpuścić. Ja kiedy mam jakieś problemy najpierw sprawdzam rzeczy najprostsze. Nie wiem jakich sterowników używasz, ale może one nie służą za dobrze twojemu konfigowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Oficjlane 84.21. Probowalem tez rasowanych i to samo. Ba! wrecz myslalem, ze to wina rasowanych i powrocilem do oryginlanych. Podobno jak stwierdza usterke to wymienia mi karte w 48h. Ja ja jeszce potestuje i oczywisice zrobie jeszcze jednego formata. Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Chyba geforcy nie sa kartami, dla ktorych trzeba rekonfigurowac caly bios :blink: ?? Takie teksty to sobie odpuść bo nie wszyscy mają takie problemy z geforcami jak ty :wink: A on nie żartuje bo czasem zapominamy o rzeczach najprostszych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 A co to jest molex :wink: ?? Nie no poprosze nowy zestaw pytan. Spisalem komunikaty z bluescreena: Wydaje sie, ze przyczyna problemu jest nastepujacy plik: nv4_disp.dll PAGE_FAULT_IN_NON PAGED.AREA Dalej jakies oznaczenia i belkot typu sprawdz to, sprawdz tamto. Mam tą samą kartę MSI GF NX6600GT hdtv128 i miałem identyczny problem czyli ten bluescreena co ci wyskoczył :mur: .Poprostu wcześniej miałem starą kartę GF MX 400 64 mb i odinstalowałem od niej stery ,ale po zainstalowaniu nowej stery do nowej grafy wystąpił mi ten błąd.Więc nic nie dało się zrobić i musiałem zrobić sformata Xp-peka.Po niej nie było już żadnych problemów i zainstalowałem najnowszy sterownik (aktualnie mam Forceware 84.21 ) . A tak w ogóle sprawdź (tak jak ci mówili) czy masz podłączone dodatkowe zasilanie do grafy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) No KUTWA mam podlaczone zasialanie :angry: . I komp jest po formacie. System byl juz instalowany na dziforsie. Chociaz co do tego zasilania to pamietam, ze mnie bardzo dziwilo, ze wtyczka molex luzno wchodzila. Nie zeby sie ruszala, ale przy np. wyciaganiu nie ma prawie oporu, ale to chyba taki juz urok tej karty. @jestemnoobem tak wiem, ze czasem zapominamy o rzeczach najprostrzych. Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) a jaka jest temp karty w windowsie i w stresie? spróbowałeś stery omegi? www.omegadrivers.com Ten komnikat co wywala to mi się zdaje, że jest od sterowników :P Edytowane 26 Maja 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) W windzie 46-49, a podczas skanowania w atitray doszlo do 72 stopni i dalej wyszedlem z pokoju. Wrocilem aby sprawdzic, ale przywital mnie bluescreen. to nie jest wina sterow od karty napewno. No bez przesady, ale chyba az tak wybredne te karty nie sa? Tymbardziej na oficjalne sterwniki :blink: Farcry czesto swoj komunikat wywala, ale nie spisalem go. Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) niektórym na tkaie coś pomagało wyłączenie fast write Temp w normie. Masz jakiegoś kumpla z Geforcem żeby u niego sprawdzić czy karta jest sprawna? A spróbuj odłączyć napędy DVD i CD ( każdy bierze chyba po 20W) może nie wyrabia zasilacz w co wątpie ale warto sprawdzić. Edytowane 26 Maja 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) niektórym na tkaie coś pomagało wyłączenie fast write Temp w normie. Masz jakiegoś kumpla z Geforcem żeby u niego sprawdzić czy karta jest sprawna? A spróbuj odłączyć napędy DVD i CD ( każdy bierze chyba po 20W) może nie wyrabia zasilacz w co wątpie ale warto sprawdzić. Wszyscy albo AtI, albo slabe zasilki. Ten zasilacz pociagnie sli wiec bez przesady. Czytaj uwaznie wszystkie posty bo z FastWrite i innymi duperelami jak vram cachebale juz bawilem i nic. Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Wiem, że sie bawiłeś ale tobie akurat nie pomogło :P No to znajdź kogoś mającego NV :P albo poproś kumpla żeby usunął sterowniki driver cleanerem i sprawdził. BTW po zmianie z ATI na NV dużo osób ma problemy :unsure: Zasiłka może dawać rade ale sprawdzić zawsze można żeby być pewnym, że to nie to i zająć się czymś innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Nie rozumiem co Ci szkodzi sprawdzić inne sterowniki do mobo i/lub grafy. W przypadku grafiki to 10 min. roboty, przy mobo trochę dłużej. BTW - oficjalne sterowniki nie zawsze są najlepsze, ja od wczoraj używam XG91.28 v.2 i nie mam problemów. Stery do mobo możesz spróbować jakieś remixy, np. 2.4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 A jak nic już niepomoże to polecam reset CMOSa ( mam nadzieje, że wiesz co i jak) u mnie reset CMOSa "leczył" nie jedną dziwną "chorobe". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Wlasnie zrobilem reset biosu i zmianilem wszystkie stery(oczywiscie drivercleanerem). Zaraz sie zabiore za testy. Pierwsze prognozy nie sa zbyt optymistyczne... Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Wygląda na to, że karta jest walnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Mam nadzieje, ze to co mi powiedzieli przez telefon to nie slowa rzucone na wiatr. Wyglada na nowa no nie?? Zadnych zadrapan ani rysek. Coprawda ja swojego radoena mialem 1,5 roku i tez wygladal jak nowy bo to ju zalezy od osoby, ktora to uzytkuje :-P . Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulczas1985 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 No graficzka widocznie fabrycznie walnieta niestety znajomemu taki gainward padl po 2ch tygodniach dzialania ... nowy egzemplarz dzala do dzisiaj. A jak tak w 3d smarkach tez masz błędy, blue screeny ile wyciaga ci ta karta jesli przejdzie smark ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) No graficzka widocznie fabrycznie walnieta niestety znajomemu taki gainward padl po 2ch tygodniach dzialania ... nowy egzemplarz dzala do dzisiaj. A jak tak w 3d smarkach tez masz błędy, blue screeny ile wyciaga ci ta karta jesli przejdzie smark ? Po podkreceniu na 550/1100 wyciaga ponad 8600 pkt. Smarka przechodzi i sie nie wali bo bluescreeny wywala czasem po 10 minutach czasem po 30 minutach. Edytowane 26 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Po podkreceniu na 550/1100 wyciaga ponad 8600 pkt. Smarka przechodzi i sie nie wali bo bluescreeny wywala czasem po 10 minutach czasem po 30 minutach. Sproboj jeszcze z modyfikowanymi sterownikami. JEsli nie pojdzie to znowu reklamacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Mam czas do poniedzialku bo stwierdzili, ze jak karta padla po tak krotkim czasie to mi wymienia w 48h-musza ja tylko sprawdzic EDIT>>Ojojoj. Smarkulca 03 nie przechodzi na defaultowych ustawieniach :blink: Cos jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Oj, co to sie porobilo :angry: Gainward sie zepsol razem z FX'ami, mialem 5600 od niego- totalna porazka! Nie dosc ze 5600 slaby sam z siebie, to jeszcze dobity pamiecia 400Mhz :? Na szczescie teraz jest Galaxy :D Jet taki (moze poza gwarancja, tylko 2 lata) jak Gainward sprzed lat- podkercony, z lepszymi pamieciami, z poprawionym chlodzeniem(Zalman) Mam teraz w kompie Gf3 Ti z standardowym chlodzeniem- a myslalem ze moj zasilacz i cooler na CPU jest glosny :) ?! Nie wyobrazam sobie po doswiadzeniu z Zalmanem, miec karty z referencynym chlodzeniem. W grach odglos da sie przezyc, ale pod Win MASAKRA!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...