Andrzejq Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 Ja mam galaxy 6600gt ultimate , i nic złego nie mogę o nie powiedzieć . Chłodzenie boxowe jest spoko , z czystej miedzi w idle przy zamknietej obudowie mam 55c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 4 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2006 to mało?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 u mnie aktulanie idle GPU Diode 56 °C (133 °F) fan skrecony w rt na 70% (2d), w pokoju jak w saunie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 (edytowane) Zmieni "pastę" która tam jest i od razu temperatura spadnie. Zresztą te 55"C to nie jest jakiś problem. Galaxy się kręcą najlepiej chyba. Edytowane 5 Lipca 2006 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 maja wieksze taktowanie :) to galaxy sa dobre, ale jakos malo popularne i duzo osob pluje na wykonanie karty i takie tam :blink: Ja tam do wykonania mojej nie mam zastrzezen, toz moj stary, badziewny Gainward nie byl lepiej wykonany :) . Kawal dobrej roboty, ale chlodzenie mam Zalmana :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Leadtek A6600GT z fabrycznym qlerkiem, pastą arctic ceramique i przeszlifowanym radiatorkiem, oraz spowolnionym wiatraku w 2d do 66% oc takie jak w podpisie, 28*C w pokoju: Idle: 45*C :) Stres: 70*C :| Szkoda tylko że pamięci potrafią się z lekka zagotować i musiałem jeszcze bardziej zjechać z taktami, teraz te infineony to kompletna żenada (980MHz) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 hmm Sparkler z fabrycznym qlerkiem nie ruszanym (czyt. na gumie do zucia) Idle: 72*C Sters: boje sie sprawdzic wiatrak nie spowalniany :P jutro jade po zalmana albo pentaka zobaczy sie : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Leadtek A6600GT z fabrycznym qlerkiem, pastą arctic ceramique i przeszlifowanym radiatorkiem, oraz spowolnionym wiatraku w 2d do 66% oc takie jak w podpisie, 28*C w pokoju: Idle: 45*C :) Stres: 70*C :| Szkoda tylko że pamięci potrafią się z lekka zagotować i musiałem jeszcze bardziej zjechać z taktami, teraz te infineony to kompletna żenada (980MHz) :( Wysokie masz te temperatury. Ja na swoim 66GT (kiedy jeszcze miałem) też Leadteka miałem na 565/1150 w idle - 33-35 stopni a w stresie 68. Po przesmarowaniu rdzenia AS5 temperaturki spadły jeszcze o 3-4 stopnie. Infineony to rzeczywiście klapa, jedyne co możesz zrobić to pobawienie się timingami. Ja miałem na samsungach i normalnie chodziło na 900@1150 ale rekord uruchomienia 3dmarka wynosił 1210 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Ja opierajac sie na tym co mam i opiniach innych uzytkownikow polecam Ci ZALMAN VF700-AlCu Chlodzi tak samo jak wersja Cu, a tanszy :-PMam takie pytanie do właściecieli tego Zalmana bo przymierzam się do jego zakupu. Czy umieściliście radiatorki na pamięci? Bo słyszałem, że są problemy i nie chcą się zmieścić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 (edytowane) mikadarek zamontowal na pamiecich radiatorki TU , ja nie odczuwam u siebie takiej potrzeby. @Kvaz!- mam nadzieje ze postapisz slusznie i wezniesz Zalmana :) Edytowane 10 Lipca 2006 przez Xan02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Wysokie masz te temperatury. Ja na swoim 66GT (kiedy jeszcze miałem) też Leadteka miałem na 565/1150 w idle - 33-35 stopni a w stresie 68.Jeszcze miesiąc temu, jak było 10 stopni chłodniej w pokoju, to też takie miałem, teraz aż się boję sprawdzać temperaturki, wszystko poszło 10lub nawet więcej stopni w górę, ale poza wspomnianymi kiepawymi infineonami nie musiałem obniżać żadnych innych taktowań :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 @Kvaz!- mam nadzieje ze postapisz slusznie i wezniesz Zalmana :) hehe zamiast zalmana to przesiadłem sie na x800GTO z doplata 25pln :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 (edytowane) maja wieksze taktowanie :) to galaxy sa dobre, ale jakos malo popularne i duzo osob pluje na wykonanie karty i takie tam :blink: Miałem jeszcze 2 miesiące temu Galaxy Ultimate 6600GT na AGP z pamięciami samsunga 1,6 ns i karta na boxowym (miedzianym) coolerze i bez radiatorów na pamięciach bez artów szła na 600/1250 B-) Kiedyś miałem okazje na godzine mieć od kolegi Zalmana VF-700Cu. Zdąrzyłem z niej wycisnąć 620mhz na rdzeniu :wink: (szkoda że musiałem go oddać :lol: ) A poszła na allegro za 400 zł :mur: (2 miesiące przed sprzedażą dałem za nią 600zł :lol: ) Edytowane 14 Lipca 2006 przez adrianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 jakby ktoś chciał to mam do sprzedania Gigabyte 6600GT 128 MB na agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrianie Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) jakby ktoś chciał to mam do sprzedania Gigabyte 6600GT 128 MB na agp o tym to raczej w dziale "sprzedam" <_< p.s Ile chcesz za niego :D ?? Bo kolega chce zmienić sobie karte graficzną i może sie zainteresuje :lol: Edytowane 15 Lipca 2006 przez adrianie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 ja mam Gigabyte - i mam 66 C w idlu - dzwonilem do gigabyte i oni na to ze jakakolwiek modyfikacja chlodzenia == utrata gwary :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 (edytowane) Mój Leadtek ma 48*C w IDLE, a w pokoju mam prawie 30*C :> Kręcony tak jak w opisie :D Edytowane 15 Lipca 2006 przez Proofit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 ja mam Gigabyte - i mam 66 C w idlu - dzwonilem do gigabyte i oni na to ze jakakolwiek modyfikacja chlodzenia == utrata gwary :/ Ja też mam taką samą grafikę. W idle ma 63 stopnie. W upał po godzinnym graniu 97 stopni. Jak napisałem o tym do Gigabyte, to dostałem odpowiedz , że to normalne. Narazie grafika chodzi bez problemowo...................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 a jakie macie chłodzenie pasywne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 A więc kilka dni temu po przeczytaniu kilku recenzji i opini (Twojej Xan02 też :wink: ) stałem się posiadaczem Zalmana VF700-Cu. Powiem tak: chyba nigdy jeszcze nie byłem zadowolony z jakiegokolwiek zakupu jak z kupna tego chłodzenia. Wybór Zalmana to strzał w 10 B-) Do zmiany chłodzenia zmusiły mnie ostatnie upały, ale już wcześniej zauważyłem że temperatury mojej grafy zdecydowanie przekraczały normę. Po ostatnim dłuższym maratonie bałem się włączać jakąkolwiek grę (rekord to ponad 90C). Teraz przecieram oczy ze zdumienia bo po dłuższym graniu temp wynosi 60C. Tak więc ten Zalman + Arctic Silver 5 obiżyły temperaturę o ponad 30C w stresie B-) Zostałem miło zaskoczony bo aż takiego wyniku się nie spodziewałem (a dodam, że mam podłączony pod 5V - na 12V nawet nie ma sensu, bo po co) A do tego cisza i jeszcze raz cisza ( teraz wiem co było najgłośniejszym ogniwem :wink: ) Nic tylko polecić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 hehe zamiast zalmana to przesiadłem sie na x800GTO z doplata 25pln :P @Cortezon- gratuluje wyboru :) @Kvaz!- jakbys tu jeszcze kiedys zagladnal, napisz czy rozniaca w wydajnosci, po przesiadce z 6600Gt na X800gto jest duza. I czy widac dzies roznice miedzy PS 3.0 a 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Cortezon - jeszcze wchodzi kwestia oplacalnosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Cortezon - jeszcze wchodzi kwestia oplacalnosci.Możesz sprecyzować? Ja uważam, że to jak najbardziej dobrze wydane pieniądze. Myśle, że temp przekraczające 90C na standardowych ustawieniach to zdecydowanie za dużo. W moim przypadku kupując Zalmana temp w stresie nie przekraczają 60C (a chłodzenie pracuje tylko w trybie Silent) więc teraz można spokojnie pobawić się w o OC a dodatkowo zyskałem błogą ciszę B-) (standardowy wentylator był najgłośniejszym elementem w moim kompie). Do czasu zmiany chłodzenia bałem się ostatnio odpalać jakąkolwiek grę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 @Kvaz!- jakbys tu jeszcze kiedys zagladnal, napisz czy rozniaca w wydajnosci, po przesiadce z 6600Gt na X800gto jest duza. I czy widac dzies roznice miedzy PS 3.0 a 2.0. roznica w wydajnosci jest ogromna a dodam ze jak narazie mam tylko 12pp na dnaich przejdze zalman to zabawie sie w odblokowanei dodatkowchy 4 i troszeczke ja podkrece to zabaw,wydajnosc jest duzo wieksza przynajmnij dlamnie chodz nie miałem duzego pola manerwu bo gralełem tylko e FarCyr'a i AoE3 nie mam innych wmiare wymagajacych gier :< a co do ps2 to niemam jakis wiekszych obiekcji roznaca wizualna jest ale to nie sprawia mi jakiegos wiekszego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Możesz sprecyzować? Ja uważam, że to jak najbardziej dobrze wydane pieniądze. Myśle, że temp przekraczające 90C na standardowych ustawieniach to zdecydowanie za dużo. W moim przypadku kupując Zalmana temp w stresie nie przekraczają 60C (a chłodzenie pracuje tylko w trybie Silent) więc teraz można spokojnie pobawić się w o OC a dodatkowo zyskałem błogą ciszę B-) (standardowy wentylator był najgłośniejszym elementem w moim kompie). Do czasu zmiany chłodzenia bałem się ostatnio odpalać jakąkolwiek grę... Czy te dodatkowe OC (ile ono dokladnie wynosi ? 5-10Mhz) rekompensuje Ci wydane 100PLN (ile dokladnie dales z przesylka ?) Za ta kase masz o polke wyzsza karte ktora bije bez OC Twojego 6600GT nawet z tym zalmanem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 IMHO wszystkie te zalmany/pentagramy są dobre tylko dlatego, że da się je zamontować na większości dostepnych graf, tak więc po zmianie koszty maleją. Jednak 100PLN to za dużo, jak za ten luksus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cortezon Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Czy te dodatkowe OC (ile ono dokladnie wynosi ? 5-10Mhz) rekompensuje Ci wydane 100PLN (ile dokladnie dales z przesylka ?) Za ta kase masz o polke wyzsza karte ktora bije bez OC Twojego 6600GT nawet z tym zalmanem. Po pierwsze moja karta kręci się bardzo dobrze i zapewniam Cię, że więcej niż te 5-10Mhz :wink: Ale nie o tym mamy mówić. Za przesyłkę nic nie płaciłem - Zalmana kupiłem w komputroniku w Silesii City Center A bez nowego chłodzenia moja karta nie nadawałaby się do użytku, odpalenie jakiejkolwiek gry na dłużej równało się z ogromnym ryzykiem (ponad 90C to raczej nie jest standard). Tak więc sam widzisz, iż mój GF wymagał kupna nowego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 zawsze mozna wychaczyc uzywanego zalmana Cu :) ja za mojego na allegro dalem 65zl+9zl przesylka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 zawsze mozna wychaczyc uzywanego zalmana Cu :) ja za mojego na allegro dalem 65zl+9zl przesylka 350zł za tego 6600gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Ludziska, opłaca się zmieniać obecnego GF 6600 taktowanego na 600/1200 MHz na coś powiedzmy jak GF 7600 GS DDR2 na AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...