Xan02 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 Heh, jak to się stało że nikt nie zwrócił uwagi na tą bzdurę? Niby jakim cudem Nibitor ma pokazać napięcie na rdzeniu? :lol2: Jeśli karta się przegrzewa, to poza sprawdzeniem/wymianą chłodzenia (co jest oczywiste) trzeba zmierzyć napięcie na rdzeniu - jeśli jest coś nie tak z przetwornicą, to może być ono znacznie zawyżone. Póki co żaden program nie może pokazać napięcia rdzenia na żadnej karcie graficznej. Kolego @tomazzi chodzilo mi o ta zakladke w Nibitor'ze, ktora pokazuje ustawione w biosie poziomy napiec GPU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Kolego Xan02: W tej zakładce widać reprezentację coreVID - proponuję doczytać jaka jest rónica między VID a napięciem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Witam :) Od siebie dodam ,że nr. VID reprezentuje przyporządkowane mu napięcie, a nie napięcie jako takie. Innymi słowy napięcie docelowe,a nie rzeczywiste,bo te można sprawdzić tylko miernikiem-o czym już zresztą było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Kolego @tomazzi chodzilo mi o ta zakladke w Nibitor'ze, ktora pokazuje ustawione w biosie poziomy napiec GPU :) No wlasnie chodzilo mi o te napiecia, bo zawyzone w tym miejscu, przelozyly(najprawdopodobniej :wink:, zalezy od wersji karty) ) by sie na zwiekszenie tegoz napiecia i na rdzeniu. Ale zakonczym juz ten temat. Zatrwazajace sa dla mnie temperatury na tych gigabyte'ach: 65' idle 90-95' stress chlodzone sa wieczkiem od konserwy czy co :blink: ??? Na dluzsza mete to zabujstwo dla karty. Na koniec dodam tylko ze na Zalman'ie AL w stersie mam temperature ~60'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 No wlasnie chodzilo mi o te napiecia, bo zawyzone w tym miejscu, przelozyly(najprawdopodobniej :wink:, zalezy od wersji karty) ) by sie na zwiekszenie tegoz napiecia i na rdzeniu.CoreVid moesz ustawić nawet na 12V - nic to nie zmieni, będzie i tak 1.4V (wyjątkiem jest ASUS N6600GT - 1.5V ;) To napięcie nie może wywołać takiego wzrostu temp. Rzeczywiste napięcie praktycznie zawsze jest inne niż wynikałoby to z VID, a w przypadku gdy jest zawyżone będzie powodować nadmierne nagrzewanie rdzenia. A co do chłodzenia i temperatur - dobrze byłoby sprwdzić je jakimś miernikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Lepiej kupic gf6600 gt od leadteka czy asusa? glownie chodzi mi o oc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Jeżeli uda ci się trafić kartę Leadteka z pamiątkami samsunga to jest ją warto brać ze względu na wysokie oc, jeżeli natrafisz na wersje z pamiątkami infeona to chyba będzie różnicy czy weźmiesz Asusa czy Leadteka. Obie powinny się podkręcać na podobnym poziomie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Z tym ze niektore Asusa (nie pamietam czy chodzi o PCIE czy AGP) posiadaja napiecie na rdzen 1.5v co daje bardzo ladne O/C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Ja miałem Leadteka na samsungach i nie narzekałem - ok. 1250 Mhz chodziły bezproblemowo ;) Problem małego napięcia też można na leadteku wyeliminować, modujesz bios nibitorem ale dajesz nie 1.5V (bo to nie zadziała) tylko 1.49V ;) Sprawdzałem i rdzeń zamiast maks. 565 Mhz chodził ok na 625, więcej nie próbowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Szybkie pytanko. Znalazłem na allegro leadteka limited edition jakiegoś :o warto się w niego pakować?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 Jeżeli za umiarkowaną cenę to tak, wiem że różni się na bank kolorem laminatu (czarny zamiast zielonego), o innych zmianach nic nie wiem ale podejrzewam że może mieć VIVO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 31 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2006 No i pamieci Samsunga bankowo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 No jeżeli ma pamięci na samsungach to bardzo warto brać tę kartę, nie ma żadnych przeciwwskazań ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 Ja mam takiego Leadteka i na AC rdzeń idzie słabiutko (Pentagram Xc 80 Cu) Pamiątki samsunga za to są super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Ja mam takiego Leadteka i na AC rdzeń idzie słabiutko (Pentagram Xc 80 Cu) Chyba prosi się o wyższe napięcie... u mnie 570 Mhz i więcej już musiał mieć "dokładkę". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dewastator Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 Po zdjęciu std. chłodzenia z karty i zamontowaniu na niej Penntagrama XC-70 Cu+ pamiątki pozostały „gołe”, gdyż nie da się zamatować radiatorów z zestawu. Na fabrycznych taktach chodzą ok. ale co będzie po oc ?. Tak więc pytam czy szukać jakiegoś sposobu by schłodzić te pamiątki czy też sam nawiew z pentaka wystarczy do oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchacz1 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 eno bez jaj panowie. Mam GF 6600GT (Prolink) i temperaturka na standardowym chłodzeniu oraz przetaktowynym wynosi max 50 stopni więc coś chyba nie tak z tymi waszym gigabajtami:). Gdy nie jest przetaktowana w stresie 45 stopni (bez stresu 39). A gdy jest przetaktowana z (mem 900@1011 procek 500@591) 44-50 stopni. Ogólnie nawet nie bardzo odczuwalne jest ciepło radiatorka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 23 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2006 Witam przesiadłem sie na PixelView GF6600GT AGP 128MB z Radeona 9700Pro i szukam jakis najlepszych sterów do tej karty przeglądnałem troche forum i nie moge nic konkretnego znalesc mozna prosic o jakas pomoc.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...