Umbrella Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Qlawy takie stabilne taktowanie co ja widzialem na sparkle 585/595 to jak to co masz w podpisie chodzi ci stabilnie to masz jedna z najszybszych ale sa tez ludzie co przy 525 maja arty i nawet nowy zalman nic niedaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no to nareszcie jestem ponad średnią ^^ thx za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gliwice Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 zapraszam do mojego tematu http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=130576 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 do UMBRELLI :) Mam wersje A4 i wcale sie nie ciesze :( mam pecha :( teraz mi lux pracuje na 540/1100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) no to nic, zostane chyba przy tym co mam, skoro mialbym wydac jakies 150zl (+ w tym lepsze chlodzenie) a przyrost bylby praktycznie malo zauwazalny (no kusi mnie jedynie to HDR) przy ustawieniach z AA x4 i Anizo x8. moze niedlugo stanieja 6800 to wtedy cos sie pomysli. :) Edytowane 1 Maja 2005 przez R.i.P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 KUBA TM ja tez mam A4 550 i arty widac, ale ja mojej niekrece w gierki gralem problemow z zadna niemialem kolega kupil gainwarda i na 525 sypie artami, wiec niemamy tak zle :mur: R.i.P. masz racje niema co wymieniac chociaz te HDR kusi, ale HDR+AA+AF=6800 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khalam_Mekhar Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 w windzie mam tak 38-45 stopni a jak zapodam rivatuner zeby mi monitorował temp to po paru h grania czasami wskakuje 72-74 stopnie a tak jest 66-68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 no to nic, zostane chyba przy tym co mam, skoro mialbym wydac jakies 150zl (+ w tym lepsze chlodzenie) a przyrost bylby praktycznie malo zauwazalny (no kusi mnie jedynie to HDR) przy ustawieniach z AA x4 i Anizo x8. moze niedlugo stanieja 6800 to wtedy cos sie pomysli. :) 1420874[/snapback] sprzedaj swoja karte , dołóż 100 zł i masz to TUTAJ cudo co się przerobi na bank na 12 potokow (na 16 tez da rade) i bedziesz mial lepsza grafe niz 6600GT krecona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 w windzie mam tak 38-45 stopni a jak zapodam rivatuner zeby mi monitorował temp to po paru h grania czasami wskakuje 72-74 stopnie a tak jest 66-68 1420986[/snapback] to masz zimniutko ja mam czasem 90 do leadteka pisalem to odpisali mi ze ta temp jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 jakie stery proponujecie do mojej grafy ?? nie proponujcie tylko sterow XG bo na nich w NFS ug 2 mam 1 klatke /s :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 76.44 swat4 5klateczek wiecej w porownaniu z 71.89 http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1028 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 dzieki umbrella ale juz takie mialem :) zainstaluje je jescze raz :) mam teraz stery 66.93 i jak wychodze z GRY RAINBOW SIX to mi RESTARTUJE sie KOMP :( co to moze byc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plastik Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 A czy mam to reklamowac? Czy jest sens sie tym zajmowac? Bo jezeli pojde z reklamacja a dadza mi inna ktora tez bedzie skrzeczec to nie ma sensu sie tym zajmowac, jezeli jest to przypadlascia tego modelu. a poza ty wcale sie nie dziwie jezeli byloby to normalne bo przy mocy okolo 100 W przy napieciu 12 V prądy na karcie graficznej sa niesamowite. a przeciez rdzen zasilany jest jeszcze mniejszym napieciem ok 1.5V. wiedz to co musza znosic te maciutenkie kondensatorki jest niesamowite. musze przyznac ze producenci kart troche oszczedzaja na stabilizowaniu napiecia. do karty z zasilacza dochodzi napiecie 12 potem trzeba to napiecie zmniejszyc (stabilizatorami) do ok 1.5 (rdzen) i 3 (pamiec) i potem zmniejszyc tetnienia kondesatorami. :mrgreen: ktore skrzecza w 3d bo GPU pobiera 100W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 KUBA TM na 71.89 w colinie05 jak nacisnolem przelanczanie kamery 1 to reset byl a na tych 76.44 jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 reklamacja nie ma sensu masz bardzo małe szanse na trafenie cichego egzemplaza. i do jakegos markietu budowlanego np. Castoram OBI i kup sobie silikon i zalej kondensatorki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Wczoraj z kupmle poruwnywalismy masze ORB'y ale mniejsza o to. W moim przypadku zauwazylismiu cos dziwnego ze zdzen 3dmarku03 pracuje jako 299 a pamieci jakos 1044 Core Clock 299 MHz Memory Clock 1044 MHz Cos chyba jest nie tak. By mi mogl to ktos wyjasnic link do orba ORB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Wczoraj z kupmle poruwnywalismy masze ORB'y ale mniejsza o to. W moim przypadku zauwazylismiu cos dziwnego ze zdzen 3dmarku03 pracuje jako 299 a pamieci jakos 1044 Core Clock 299 MHz Memory Clock 1044 MHz Cos chyba jest nie tak. By mi mogl to ktos wyjasnic link do orba 1421310[/snapback] GF6600GT w trybie 2d zmienia taktowania na 299 dla rdzenia a dla 3d tyle ile tam ustawiles :) 3d smarka i tak Ci przeszło na tylu ile ustawiles :) poprostu smark zczytal ustawienia 2d :) pozdra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Witam.Otoz mam problem z GT-kiem po raz drugi.Za pierwszym razem na NFSU2 i 3d markach byly zaniki tekstur i zielone kwadraty.Ponowne fizyczne i programowe (czy jakby to nazwac :) ) przeinstalowanie karty przynioslo rezultat i na czystym systemie bylo ok.Jednak po jakims miesiacu objawy sa te same min.na Brothers in Arms czy NFSU2.To juz przestaje byc smieszne,ta karta to jakas loteria.Na gwarancje nie mam zamiaru oddawac bo to 30 dni roboczych i do tego czasu w najlepszym razie mialbym 4megowke na PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Witam.Otoz mam problem z GT-kiem po raz drugi.Za pierwszym razem na NFSU2 i 3d markach byly zaniki tekstur i zielone kwadraty.Ponowne fizyczne i programowe (czy jakby to nazwac :) ) przeinstalowanie karty przynioslo rezultat i na czystym systemie bylo ok.Jednak po jakims miesiacu objawy sa te same min.na Brothers in Arms czy NFSU2.To juz przestaje byc smieszne,ta karta to jakas loteria.Na gwarancje nie mam zamiaru oddawac bo to 30 dni roboczych i do tego czasu w najlepszym razie mialbym 4megowke na PCI. 1421426[/snapback] trudno sie mowi . Nie chcesz nie czekaj :) to po kigo masz to gware ?? stary ja na procka miesiac czekalem :) na grafe 3 tygodnie :) jakos dalem rade :D Edytowane 1 Maja 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 dziwne, na def taktowaniach? wyglada na to że sie przegrzewa moze coś nie tak z pastą albo wenty ci sie zapycha, ja nie mam takich problemów coprawda mam zmienione chłodzenie ale wcześniej nie miałem takich jaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangiz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Karta jak wiecie def.ma 500/900 ja dalem 500/1000,jednak kazda musi na tych chodzic bezproblemowo.Dziwi mnie jedynie fakt,ze po sporym czasie sie to powtarza,myslalem ze bede miec spokoj.Ponad miesiac na 4mb karcie jest nie na moje nerwy,przy otwartym kompie dzieje sie to samo,jutro sprawdze na innym sys.Czy takie objawy moze dawac zasilka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 istnieje taka możliwośc, podkręcona karta potrzebuje wiecej prądu, a jak masz słabą zasiłkę to moze przy takim obciażeniu nie wytrzymywać i owocuje to zwisem/restartem pożycz od kogoś zasiłke, ew odłacz niepotrzebne rzeczy i sprawdź wtedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Karta jak wiecie def.ma 500/900 ja dalem 500/1000,jednak kazda musi na tych chodzic bezproblemowo.Dziwi mnie jedynie fakt,ze po sporym czasie sie to powtarza,myslalem ze bede miec spokoj.Ponad miesiac na 4mb karcie jest nie na moje nerwy,przy otwartym kompie dzieje sie to samo,jutro sprawdze na innym sys.Czy takie objawy moze dawac zasilka? 1421647[/snapback] na twoim miejscu (no tez zalezy jak stoisz z budzetem) jak dobrze to moim zdaniem bezwołocznie zmien zasilke :) porpawi ci sie napewno stable systemu , nie bedzie zwisow moim zdaniem i komp odzyje :P i tak powinienes do takiego sprzetu jakim dysponujesz miec przynajmiej 360W chiefteca :P polecam 420W chiefteca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) rangiz zasilka wymieniaj jak najszybciej bo plytke razem z karta stracisz jeszcze jedno nie inwestuj w 360W chiefteca to narazie starczy ale z przyszloscia gorzej http://www.nvision.pl/comment.php?comment.news.4839 Edytowane 2 Maja 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirez Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 GF 6600GT miał mieć mały pobór mocy, a w testach pobiera więcej niż 6800, prawie tyle co 6800GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 wniosek: aby utrzymać tego bydlaka jak sie zestresuje trzeba duużo mocy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 sprzedaj swoja karte , dołóż 100 zł i masz to 1420993[/snapback] masz racje, z tym ze nawet jakby mi sie udalo radka sprzedac za 520 to nie jest to 100zl a 270zl :) ale zaczynam odkladac pieniadze z mysla o tym sprzecie. thx za porady Tobie i Umbrelli :) PZDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 dzisiaj zanotowalem rekordy temperatur na moim leadteku ale o dziwo dziala stabilnie jak skala ftp://83.238.80.163/HardwareMonitoring.hml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 takie 8x stopni umbrella to normalne przy takiej karcie :) ona spokojnie przy 95 bedzie chodzic :) takie jest moje zdanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) KUBA TM sprawdz se dokladnie ten wykres tam mialem 98 ciekawe kiedy ja szlak trafi :D Edytowane 2 Maja 2005 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...