S.W.A.T Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 a cO? alu-miedz nie poradzi? : ( ps. masz te 20 zl pozyczyc ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 (edytowane) :o ale masz asusa... ;x i pewnie na innych chłodzonku! 1737457[/snapback] tak na wc :] hehe bo na standardowym mialem 40-68 :] hehe wiec woda sie oplaca :D Edytowane 5 Listopada 2005 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 @SWAT: Radę to da nawet Al no ale lepiej chyba miec nieco niższe tempy prawda? :wink: Pozyczyć? Spoko :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 tak na wc :] hehe bo na standardowym mialem 40-68 :] hehe wiec woda sie oplaca :D 1737762[/snapback] ja dam miałem na stock po 80*C :) a teraz na wc max 36*C;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo` Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 No wiec juz pozbylem sie swojego Radka.... Padlo w koncu na Gigabyte 6600GT Pomeczylem go troche przez nocke a wyniki osiagnalem jak w podpisie. Wiec chyba nie tak zle. Rdzen leci na 570 a pamieci daja rade nawet na 1200 na standardowym chlodzeniu. Jak sie postawi kompa przy otwartym oknie nawet wiecej hehe Temperatura 60-70st. Jakie sterowniki byscie polecili ? Jakie sa w tej chwili najwydajniejsze dla tej karty ? Bo po przesiadce z Ati torche nie bardzo jestem na czasie z Nvidia... Jedyne czego mi brakuje to takiego programu jaki ma Ati czyli Ati Tray Tools no i jeszcze przydalo by sie cos takiego jak VPU Recover z Ati. Ogolnie karta naprawde dobra jesli chodzi o wydajnosc w stosunku do ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 JA takze szukam najwydajniejszych sterow do GF6600GT GALAXY na AGP 128/128!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Posiadam GeForce 6600GT Galaxy 128MB AGPx8 i tam jest napisane, że on ma takie taktowania: taktowanie rdzenia: 500mhz maks. taktowanie rdzenia: 525mhz taktowanie pamięci: 900mhz maks. taktowanie pamięci: 1050mhz A mi pokazuje taktowanie rdzenia : 300mhz a pamięci 1050. SCREEN: Dlaczego rdzenia tak malo? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo` Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 @S.W.A.T W trybie 2D rdzen ustawia sie na 300Mhz , w 3D przestawi Ci sie na 525 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 To jak mam sprawdzic ile mam w 3D? i jak mam podkrecac tą grafike? Kiedys byl taki wpis do rejestru CoolReg czy cos takiego, ale moze lepiej uzywac RivaTuner? Aha i czy na 400W Chiefteca + standartowe chlodzenie (teraz mam 50'C w WIN) moge ją kręcic? Jesli tak to do ilu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 Jest cos takiego jak CoolBits do sterow. Podczas podkrecania bedziesz mial dwie zakladki: 2D i 3D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 ale jak to podkrecac? co 10 mhz ? co 5 ? i sprawdzac 3dmarkiem ? -.- a moze RivaTunereM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 @S.W.A.T To zależy od egzleplarza najpierw sprobuje co 50 potem nawet co 5... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 ale jak to podkrecac? co 10 mhz ? co 5 ? i sprawdzac 3dmarkiem ? -.- a moze RivaTunereM ? ustaw gpu 600 mem 1200 przykladowo i testuj karty nie spalisz wiec sie nie obawiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Umbrella dlaczego karty miałby nie spalić? A ja trochę zmieniając temat chciałbym zapytać czy ktoś już bawił się w podkręcianie tej grafy: GF GigaByte 6600GT Turbo Force (GV-N66T128VP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo` Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Witam Co polecicie do 6600GT ? DNA , NGO , XTreme-G czy zwykle referencyjne sterowniki Nvidi ? I jeszcze 81.85 czy lepsze ktores ze starszych ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Przyłączam sie do kolegi! Jakie najlepsze pod GF6600GT GALAXY!! na agp! @ umbrella: jak bede grafe krecil to nic nie spale ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Przyłączam sie do kolegi! Jakie najlepsze pod GF6600GT GALAXY!! na agp! @ umbrella: jak bede grafe krecil to nic nie spale ? bez podniesienia napiecia nic sie nie stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 A ono samo sie podniesie czy co ? PS/ Jakie najlepsze pod GF6600GT GALAXY!! na agp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo` Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 @S.W.A.T Napiecie samo Ci sie nie podniesie. A na ile karta Ci sie wykreci to juz sam musisz sobie sprawdzic.. Ustaw sobie tak jak ktos juz tutaj pisal na poczatek 600/1200 i sprawdzaj. Albo najpierw sam rdzen sprawdzaj ile sie maksymalnie wykreci a pozniej pamieci. Jesli bedzie sypalo artami to wtedy zmniejszaj taktowania az przestanie. Spalic Ci sie raczej nic nie spali. Najwyzej komp sie zawiesi. Albo jak nie chcesz odrazu takich taktowan to podnos sobie np rdzen co 20Mhz a pamieci na poczatek co 50. Sam musisz sobie posprawdzac bo kazda karta bedzie sie krecila inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 koleka se tak testowal w sklepie by wyselekcjonowac te dobre modele sczegolnie kazda karta a2 szedla bez artow 600/1200 a jak bedziesz robil vmoda to wtedy moze sie cos stac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 sczegolnie kazda karta a2 szedla bez artow 600/1200 sorry za ot ale aż boli :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 moge miec ta grafe za 800zl warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) nie. za 800zl masz modowalnego 6800LE @ 16/6 co do sterownikow, ktos sie pytal: u mnie obecnie sa NGO 77.76, poprzednio mialem XG-77.xx Type3 (nie pamietam dokladnie ktore) a z wersji to napewno nie instaluj nic powyzej 79+ najlepsza seria imho jest 77 (77.77/77.76) Edytowane 6 Listopada 2005 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo` Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Jeszcze jedno pytanie do posiadaczy Gigabyte'ow Sprawdzal ktos co jest pod chlodzeniem ? Jakas przyzwoita pasta czy jakas guma albo inne badziewie ktore zatrzymuje cieplo zamiast przewodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 u mnie w asusie byla jakas guma .. ale zmienilem to tylko jak wyjelem karte z pudelka :P heh nalozylem AS5 i bylo dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) SWAT wez np. Riva Tuner i zmien w power user NVIDIA/overclocking disable clock test daj na 1. Potem normalnie podkrecasz (tryb 3d) powiedzmy rdzen na 570 i sprawdzasz 3dmarkiem 2003 czy nie ma artow. Jak nie ma to 580 i znowu sprawdzasz itd. Jak sa to zjezdzasz az nie bedzie. Ale niestety czasem moze tak byc ze nawet jak w marku nie ma to w niektorych grach moga byc ale to juz sam musisz sprawdzic. Jak juz dojdziesz ile moze leciec rdzen to sprawdzasz pamieci. Dajesz na 1150 i sprawdzasz. Od pamieci mozesz tez miec arty lub jak za mocno je podkrecisz to moze nie byc artow ale mark ci sie zacznie wieszac, zacinac lub wyniki moga mocno spasc. edit: aha w tym zestawie pentagrama sa juz radiatorki Edytowane 8 Listopada 2005 przez !exec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) Mam do Was takie pytanko otóż w tym tygodniu prawdopobnie zakupię tą kartę ( :D ) No ale nie wiem czy dostanę GalaXy... No i kieruję do Was pytanie mając +/- 600zł Co byście zakupili z Proline? CHodzi mi tylko o 6600GT na AGP :) PROLINE KARTY GRAFICZNE Czekam na odp. Edytowane 8 Listopada 2005 przez nuras_en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LyChA Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 uwazam ze ta bedzie najodpowiedniejsza Gigabyte GeForce 6600GT 128MB 128bit AGP ProLine http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4749...7545f3132385f31 zwyciesca chyba wszystkich nagrod na bencharku jakie sa tylko dostepne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Dzięki :) Może ktoś jeszcze się wypowie? Ten GB ma taktowania 500/900 natomiast Galaxy 525/1050 To chyba spora różnica? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decztery Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 lame question spokojnie moge edytowac sobie bios od gigabyte 6600gt pci-e jakims edytorem biosu, dac tam wieksze napiecie na core i wgrac spowrotem? bo wszystcy sie rozpisuja o agp, malo kto pisze o pci-e ktorym programem edytowac bios ? bios sobie ze strony gigabyte sciagne ile jest standartowe vcore? do ilu zwiekszyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...