Beerd Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 nuras_en mam tego gigabyta i taktowania ma 300, 500/1000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 525/1050 to mozesz slepo ustawic na gigabycie i napewno pojdzie i nawet wiecej (w slepo nawet 550/1100) - wiec imho nie warto przeplacac za galaxy (chyba ze pamieci 1.6ns) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergio(L) Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Ja natomiast polecam ci to co mam w podpisie.Standartowo ma ustawione takty na 300,525/1100.Do tego ciche i wydajne chlodzenie od Zalmana.Ja mam z Siriusa a tam kosztuje 655zl a na Allegro za 650 widzialem.Mysle ze warto te paredziesiat zl doplacic za te chlodzenie i miec luz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 lame question spokojnie moge edytowac sobie bios od gigabyte 6600gt pci-e jakims edytorem biosu, dac tam wieksze napiecie na core i wgrac spowrotem? bo wszystcy sie rozpisuja o agp, malo kto pisze o pci-e No coz w koncu to temat o 6600GT na AGP ... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Mam GALAXY ale jak sprawdzic NS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 @alcapone Co z tego, że podkręcę skoro ten Galaxy ma takie fabrycznie? Nie zapominajmy, że Galaxy też się kręci... Czekam na dalsze odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 to zadecyduj sobie sam jak tyle wiesz.. przynajmniej jesli bedziesz pozniej zly to tylko na siebie ;) , pozatym widze po sigu ze juz cgyba decyzja zapadla wiec o czy mamy gadac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Pytam się czy to ma aż takie znaczenie... Odnośnie siga to jeszcze nie jest roztrzygnięte. Pytam się czy to ma aż takie znaczenie... Odnośnie siga to jeszcze nie jest roztrzygnięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Mam GALAXY ale jak sprawdzic NS ? Jeżeli chodz Ci o czas dostepu do pamieci to nie ma nic prostrzego patrzysz koa kostek pamieci na karcie i dwie ostatnie cyfry osnaczaja czas dostepu "ns" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 No i stało się zostałem posiadaczem Gigabyte :) Teraz musze jeszcze sprawdzić możliwości OC :) Jakim programem najlepiej? Po przesiadce z Ati mam w nVidii "lekkie" tyły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Jeżeli chodz Ci o czas dostepu do pamieci to nie ma nic prostrzego patrzysz koa kostek pamieci na karcie i dwie ostatnie cyfry osnaczaja czas dostepu "ns"Pokaz mi tutaj: http://people.freenet.de/schuftpinky/galaxy.jpg gdzie to moze byc? :x //////////////////////////////////////////////////// Od dzis gdy gram w fife, robie 3dmarka to po okolo 3minutach z gry WYŁACZA SIE MONITOR, GŁOS ZACINA, A KOMP PRACUJE(zacina ;f )... W 3Dmarku komp mi padł przy 1szym tescie (3dmark 2003, samoloty) nie wiem czego to wina.... Proca ? 50-52'C to w stressie malo jak na presscota... Temperatura grafy w windzie: 50-55'C ////////////// gora grafy jest dosyc goraca \\\\\\\\\\ help../ :( tutaj daje screen gdzie jest tak gorąco, to na zielono! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aqqn Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 Mam pytanie dotyczące GIGABYTE GeForce 6600 GT SLI 256MB PCIE (foto). Jestem jego posiadaczem od wczoraj i martwi mnie temperatura. Pierwszy raz mam na grafie chłodzenie pasywne, a temp. po chwili grania czy po 3d Mark`u sięga 90stopni i nie wiem czy to normalne? Dodam tylko że reszta ma normalną temperaturę: proc – 30stopmi a w budzie ok. 25. Czy to tak ma być? Czy jest coś nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Ja mam podobną kartę tylko, że na AGP i z aktywnym chłodzeniem i na NFS U2 temperatura dochodzi do 104 stopni C. Nic specjalnego się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Pokaz mi tutaj: 1749669[/snapback] Ja mam podobną kartę tylko, że na AGP i z aktywnym chłodzeniem i na NFS U2 temperatura dochodzi do 104 stopni C. Nic specjalnego się nie dzieje. wow to strasznie duzo u mnie nie przekracza 40*C poo godzinie w 3d marku .... moze zmien chlodzenie albo cos ?? albo chociaz paste ?? bo jesli nie zmieniales to masz taka gume .. icon_sad2.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 (edytowane) pipanol, fota nie dzial! :[ ok rozumiem ale gdzie to jest na grafie ? :x musze radiator zdjac ? i luknij tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...110&p=1749079 Edytowane 11 Listopada 2005 przez S.W.A.T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergio(L) Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 pipanol, fota nie dzial! :[ ok rozumiem ale gdzie to jest na grafie ? :x musze radiator zdjac ? i luknij tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...110&p=1749079 Czas dostepu masz podany w oznaczeniu kosci pamieci(z twojego foto to RAM) gdzie ostatnie dwie cyfry oznaczaja wlasnie to np.20->2.0ns 16->1.6ns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Ok,a czy ktos mi pomoze z ta temperatura?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 jesli nie wiesz gdzie to jest to lepiej sie za to nie bierz. daj to koledze co sie lepiej zna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Jaka jest srednia temperatura GF 6600GT GALAXY na AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Jaka jest srednia temperatura GF 6600GT GALAXY na AGP? w spoczynku jakies 45 w stresie 70 na orginalnym chlodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 huhu to dosc wysoko, teraz mam ~55'C (+ 80 na boku) A jak zaloze Pentagram Alumiunium-Miedz + pasta ceramika. A powiedzcie mi teraz dlaczego góra karty i dól jest taki gorący? tutaj daje screen gdzie jest tak gorąco, to na zielono! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sergio(L) Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Jaka jest srednia temperatura GF 6600GT GALAXY na AGP? U mnie w szczelnej obudowie i zabudowie to w idle ok.50st w stresie ok.60...ale to i tak nic...gdy mialem poprzedniego GF 6200@6600 to w stresie potrafil osiagnac temp wrzenia...wody :mur: ale i tak wsio pomykalo ok...takze bez paniki B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 A wy macie standartowe chlodzenie? Mam zamiar kupic Pentagrama na grafe AL-CU albo samo Cu i jakie bedą na tym osiągi temperatur? Chodzi mi o srednie dla GF6600GT Galaxy Aha i dlaczego kondensatory + góra karty mi się grzeje ? :( POMOCY!! CZY TO ZWROCIC NA GWARANCJE DO SERWISU CZY KUPIC PENTAGRAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 co wy na to ?? 2k3 Mark: 9959 2k5 Mark: 4154 hmm.. tylko dziwi mnie jedno... bo podczas poodkrecania pamieci na wiecej niz 1283 nie ma artow ale liczba pkt jest mniejsza .. :( doszedlem do 1310 i bez artow i mam mniej pkt. niz na 1283 ?? co jest grane ?? jestem pewien ze pamieci moga na wiele wiecej :( pamieci to 2 ns wieje na nie wiatraczek od p4 i to wszystko gpu to A4 chlodzone woda.. moze macie pomysl co jest nie tak ?? i jakim programem moge regolowac co 1hz ?? bo pozniej jush jest tak skokowo np ze 1272 przeskakuje mi odrazu na 1283 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 PANOWIE! MOJ GF6600GT CHYBA UMIERA! W czasie gier sie zacina... potem wyskakuja takie bledy: sterowniki reinstalowalem ze 100 razy! Nie wiem czy to wina chłodzenia, jak pisalem góra + kondensatory na karcie są GORACE! CZy to juz wadliwa kartA! ale przez Rok działało stabilnie!! POMOCY!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEILTNH Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 @ Pipanol wyniki piekne , Gratuluje a co do pamieci to jest tak ze po pewnym progu Mhz nie daja juz wiekszej a wrecz przeciwnie zmniejszaja wydajnosc tak juz jest na kartach ze stajni Nvidia mialem kiedys GF 5700 i bylo dokladnie to samo , wedlug mnie pamieci juz dalej nie polecisz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 @Pipanol Wyniki Impressive - Respect :) Pamięci na pewno mogą wiecej ale potrzebują do tego więcej V. Za pomocą Nowego RivaTunera możesz zmieniać co 1hz @SWAT Weź się już uspokuj... Co do temp masz wysoką a ile da Ci Pentagram? "Czekaj wezmę moją szklaną kulę"... Jakim programem sprawdzasz temp? Może źle szczytuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 No i mam dylemat, juz na 100% miał ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> WINFASTA 6600GT a tu na allegro.pl patrze za 600zł są GALAXY z pamieciami 1,6 do kupienia. CO byście wzięli tego Winfasta http://icomp.pl/produkty.php?action=pokaz_...graficzne&id=99 czy GALAXY http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71033663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.W.A.T Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 temp. sprawdzam w STERACH NVIDII, to jest wazne bo nie wiem czy to wina grafiki czy temeratury, ze ona sie tnie. KONDENSATORY SĄ GORĄCE itp!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 @Pipanol Wyniki Impressive - Respect :) Pamięci na pewno mogą wiecej ale potrzebują do tego więcej V. Za pomocą Nowego RivaTunera możesz zmieniać co 1hz jesli chodzi o RivaTuner 2.0 RC 15.7 to w tym niestety tez nie moge :( sa momet yze mi przeskakuje ;( aa na pamieci niestety nie znalazlem zadnego moda jeszcze :( moze znacie jakies na AGP ?? wynik bedzie jeszcze napewno wiekszy bo licze dzies na ok 11k hehe wiec to jeszcze nei koniec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...