Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

drodzy uzytkownicy 6600GT - jak wam dziala gra FEAR? tj np czy da sie pograc na 1024x768@high? bo niestety moj 5900XT wysiada przy tej grze :( 800x600@medium i srednia wartosc fps wynosi 20 :(

1024x768@grafa HIGH sredni fps 39-41 w benchmarku, w zależności od sterowników, gra się świetnie, tylko ramu mam mało i potrafi raz na jakiś czas "czknąć", ale po zoptymalzowaniu windy zdaża się to już sporadycznie

Co do kawału prawie się dałem nabrać, ale taki news raczej by nie pochodził z wp :P zresztą po hipotetycznym odblokowaniu 8-potoków raczej zrobił by się dobrze podkręcony GF6800Ultra :D

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chcialbym zapytac, poniewaz przeszukalem juz sporo i nie mam sily wiecej, jakiej firmy najlepiej kupic GF6600GT ?? chodzi o to ktora bedzie najwydajniejsza, bo jak kupowalem mojego Ti4200 to wiadomo bylo, ze albo Leadtek, Gainward ewentualnie prolink, a jak teraz zobaczylem oferte w sklepie to zglupialem...

Edytowane przez morph231

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest pencil mod na gpu .. szkoda tylko ze na pamieci nic nie ma ;( buu ... ;( aaaa teraz pracuje nad modem na gpu ale z potencjometrem :) :D hehe

A widzisz... tak tez myslalem ze cos grafitu posmarowales hehe.

Robiles wedlug tego co bylo opisane na przykladzie Inno3D 6600GT ? Na wszystkich kartach wyglada to tak samo ?

Mierzyles napiecie przed i w czasie malowania czy tak na "oko" ? :)

Tak sobie przed chwila przegladnalem ta Twoja galerie z chlodzeniem kompa i widze niezly hardcore :) Niezle , niezle...

Edytowane przez Remo`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chcialbym zapytac, poniewaz przeszukalem juz sporo i nie mam sily wiecej, jakiej firmy najlepiej kupic GF6600GT ?? chodzi o to ktora bedzie najwydajniejsza, bo jak kupowalem mojego Ti4200 to wiadomo bylo, ze albo Leadtek, Gainward ewentualnie prolink, a jak teraz zobaczylem oferte w sklepie to zglupialem...

galaxy, leadteka i pasywny gigabyte. Polecam tego pierwszego z pamiątkami 1.6ns - dobra jakość/cena wśród wszystkich gf6600gt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz... tak tez myslalem ze cos grafitu posmarowales hehe.

Robiles wedlug tego co bylo opisane na przykladzie Inno3D 6600GT ? Na wszystkich kartach wyglada to tak samo ?

Mierzyles napiecie przed i w czasie malowania czy tak na "oko" ? :)

Tak sobie przed chwila przegladnalem ta Twoja galerie z chlodzeniem kompa i widze niezly hardcore :) Niezle , niezle...

hehe tak wedlog tego :) ale nie na oko wszytsko mierzylem miernikiem .. i wszystko notuje przy ilu omah jakie mam napiecie :) np przy 385 mam 1,7v ale udalo mi sie uzyskac rownierz i 1,8v ale nic nie dalo ... z tego co pamietam :) ale pracuje nad potencjometrem :) hehe to znaczy wszytsko mam wyliczone tylko elementow brak :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem tego forum,sory ze sie wtroncam ale stałem sie posiadaczem Winfast A6600GT TDH i zaskoczyły mnie jego niskie osiagi w grach (Doom3,GTA SA,HL2). W 3DM01 mam zaledwie 11983,3DM03-6896,3DM05-2843. Stery z ORT: ORT: ORT: kturych kozystam to forcewave 77.77prubowałem innych lecz nie pomogło wszystkie testy robione na świezo zainstalowanym windowsie xp sp2, stary do płyty dobrze wgrane i najnowsze. Jaka może byc przyczyna tak niskich osiagow?Karta nie krecona.HELP ME PLEACE!!!!!!!

-----------------

Amd Athlon Xp 2800+(barton)||Pentagram freezone QC80-Cu||Asus A7V880(VIA KT880)||ModeCom400w feel||DDRAM 256Mg 333MhZ elixsir :oops: ||Samsung 80Gb cache(8MG)||WinFast A6600Gt TDH||

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy oprócz gigabyta ktos jeszcze robi 6600gt na pasywnym chlodzeniu ?

(bo ma byc cicho) B)

Jesli chodzi o AGP to chyba procz Gigabyte nie kupisz nic na pasywnych chlodzeniu , pod PCI-E z tego co pamietam to jest chyba jeszcze tylko Asus 6600GT Silencer ale kosztuje prawie 900zl wiec raczej srednio sie oplaca kupic cos takiego :)

Takze lepiej kupic sobie karte jaka chcesz i do tego dokupic jakiegos Zalmana albo Pentagrama podobno sa ciche na niskich obrotach , albo po porstu zmniejszyc obroty wiatraka w seryjnym chlodzeniu i po klopocie. Ja mam ustawione na 50% i prawie w ogole go nie slychac. W trybie 3D automatycznie obroty ustawiaja sie na 100% i nie ma problemu z chlodzeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem tego forum,sory ze sie wtroncam ale stałem sie posiadaczem Winfast A6600GT TDH i zaskoczyły mnie jego niskie osiagi w grach (Doom3,GTA SA,HL2). W 3DM01 mam zaledwie 11983,3DM03-6896,3DM05-2843. Stery z ORT: ORT: ORT: kturych kozystam to forcewave 77.77prubowałem innych lecz nie pomogło wszystkie testy robione na świezo zainstalowanym windowsie xp sp2, stary do płyty dobrze wgrane i najnowsze. Jaka może byc przyczyna tak niskich osiagow?Karta nie krecona.HELP ME PLEACE!!!!!!!

-----------------

Amd Athlon Xp 2800+(barton)||Pentagram freezone QC80-Cu||Asus A7V880(VIA KT880)||ModeCom400w feel||DDRAM 256Mg 333MhZ elixsir :oops: ||Samsung 80Gb cache(8MG)||WinFast A6600Gt TDH||

Hmmm... w BIOSie nic nie namieszałeś? Masz ustawioną prawidłową szynę pod bartona? Nie kombinowałeś z jakimś fastwrites, lub innym świństwem? w czasie testów masz powyłączane antyviry, skype itp.?

Smarkiem 01 się nie przejmuj, dokup ramu do 1GB i będzie dobrze.

Zresztą z tymi wynikami nie jest aż tak bardzo tragicznie, bywały tu gorsze przypadki, na moim sprzęcie proc podkręcony właśnie do 2800+ (wg. kalkulatora benchmarka) grafa też leadtek, na defult, stery (77.77 od leadteka) też ustawienia domyślne, wyniki: 2k1-12500, 2k3-7100, 2k5-3050 więc jest bardzo niewielka różnica i liczę że spokojnie mnie pobijesz ;)

PS. Ten konfig wklej sobie do podpisu, trochę głupio go tak za każdym razem pisać :P

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... w BIOSie nic nie namieszałeś? Masz ustawioną prawidłową szynę pod bartona? Nie kombinowałeś z jakimś fastwrites, lub innym świństwem? w czasie testów masz powyłączane antyviry, skype itp.?

Smarkiem 01 się nie przejmuj, dokup ramu do 1GB i będzie dobrze.

Zresztą z tymi wynikami nie jest aż tak bardzo tragicznie, bywały tu gorsze przypadki, na moim sprzęcie proc podkręcony właśnie do 2800+ (wg. kalkulatora benchmarka) grafa też leadtek, na defult, stery (77.77 od leadteka) też ustawienia domyślne, wyniki: 2k1-12500, 2k3-7100, 2k5-3050 więc jest bardzo niewielka różnica i liczę że spokojnie mnie pobijesz ;)

PS. Ten konfig wklej sobie do podpisu, trochę głupio go tak za każdym razem pisać :P

W biosie bawiłem sie tymi wszystkimi fastwrites itp ale nic nie pomogło,brtek to na 166(standart) jedzie a w czasie testu wszystkie powyłanczane anty itp. no nic pozostaje tyllko czekanie na ram i zobaczymy co bedzie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@endriu01 żebym cię w błąd nie wprowadził, ten 1GB ram to poprawi a włąściwie umożliwi ci granie w najnowsze tytuły gier, w smarkach jakiegoś wielkiego efektu może nie być!!! ale w nie się nie gra NIE? :P

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pipanol

Tez sie przymierzam do VGPU moda :) tylko sprzetu odpowiedniego brak w mieszkaniu :( Myslisz ze ten miernik bedzie ok ?

klik

No i jak sie sprawa ma co do Vmem moda ? w watku o 6200 robili przeciez takie mody ? nie da sie tego zaadoptowac do 6600 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W biosie bawiłem sie tymi wszystkimi fastwrites itp ale nic nie pomogło,brtek to na 166(standart) jedzie a w czasie testu wszystkie powyłanczane anty itp. no nic pozostaje tyllko czekanie na ram i zobaczymy co bedzie :D

ram wcale nic nie da ,bo sam niedawno robilem testy z 256 i 512 a testy wykazaly ze praktycznie nie ma wielkiej roznicy ,dlatego problem nie jest po stronie brakujacej pamienci tylko z zupelnie innego powodu,jakiego jeszcze nie wiem ,ale wyniki ktore wczesniej podales sa stanowczo za niskie i ponizej poziomu w jakim karta powinna pracowac,dlatego jeszcze dla swietego spokoju podkrec karte i zrob nowe testy, zrob oc takze pamienci i proca, w biosie plyty ustaw wczesniej raz 128 mb dla karty a raz 256 ,wylacz fastwrite w biosie oraz z poziomu sterownika jak mozna , no powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie do końca się z tobą zgodzę minimalne wymagania smarka 05 to

* x86 compatible processor with MMX support, 2000MHz

* 512MB system memory

* 400MB of hard disk space (required)

...

smark 03 ma też 512MB recomended

A kolega endriu ma tylko "256Mg" trochę mało, gdyby miał chociaż 100g to by mógł toast wznieść ;)

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, właśnie zabrałem się za kręcenie mojego Gigabyte`a 6600GT chlodzonego Zalmanem vf700 Cu i artefakty pojawiają się już przy pamięci 1200MHz (bez względu na taktowanie rdzenia), czy to już szczyt mojej karty ??

PS: nie mam radiatorkow na pamieciach gdyz sie nie zmiescily....

PS2: nie pamietam dokladnie ale na orginalnym chlodzeniu troche lepiej sie krecila (mimo iz miala 64 stopnie idle a teraz 42)

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem kupiłem sobie gf 6600gt gigabyta na pci-e i ściągłem ze strony gigabyte nowy bios ale nie wiem jak go wgrać prosze o pomoc.

zainstaluj Gigabyte VGA Utility z plytki albo sciagnij z neta.. tam jest program do flashowania biosu.

PS: Czy ktos tu jeszcze zaglada?? Bo mam problem 2 posty wczesniej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pipanol

Tez sie przymierzam do VGPU moda :) tylko sprzetu odpowiedniego brak w mieszkaniu :( Myslisz ze ten miernik bedzie ok ?

klik

No i jak sie sprawa ma co do Vmem moda ? w watku o 6200 robili przeciez takie mody ? nie da sie tego zaadoptowac do 6600 ?

he no pewnie ze styknie do mierzenia napiecia .. :) he ja jush mam wszytsko wyliczone .. :) teraz musze tylko kupic potencjometr i rezystorek .. :) jak skoncze to dam rysunki albo zdjecia :P chyba ze teraz chcecie jakies rysunki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zakupilem wlasnie grafike Gigabyte 6600GT i mam z nia pewien problem. Otoz po podlaczeniu karty zabralem sie za formata i instalacje systemu.. Pod koniec instalacji windy ekran ustawil sie na 4bitowa glebie kolorow i 640x480 a w menadzeze urzadzen wystapil konflikt urzadzen w grafice.. po instalacji sterownikow do grafiki to samo.. zauwazylem ze problem znika jak wyjmuje z kompa tuner tv Winfast tv2000xp.. problemu rowniez nie ma gdy wsadzam inna karte graficzna... zmiana slotu PCI tunera nic nie daje

jak mozna pozbyc sie tego konfliktu ??????

PS: to wszystko dzieje sie na kompie brata (P4 2,8, abit is7, 1gb ram), a na moim (z opisu - tuner i grafa te same) problem nie istnieje

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he no pewnie ze styknie do mierzenia napiecia .. :) he ja jush mam wszytsko wyliczone .. :) teraz musze tylko kupic potencjometr i rezystorek .. :) jak skoncze to dam rysunki albo zdjecia :P chyba ze teraz chcecie jakies rysunki :)

To jak juz skonczysz to ja chetnie popatrze i byc moze skorzystam :)

Witam, właśnie zabrałem się za kręcenie mojego Gigabyte`a 6600GT chlodzonego Zalmanem vf700 Cu i artefakty pojawiają się już przy pamięci 1200MHz (bez względu na taktowanie rdzenia), czy to już szczyt mojej karty ??

PS: nie mam radiatorkow na pamieciach gdyz sie nie zmiescily....

PS2: nie pamietam dokladnie ale na orginalnym chlodzeniu troche lepiej sie krecila (mimo iz miala 64 stopnie idle a teraz 42)

pozdro

Jesli chodzi o pamieci to wydaje mi sie ze i tak ladnie sie kreca skoro nie masz na nich zadnego chlodzenia. A 1200 to wcale nie tak malo :)

Hmm... widze ze ladnie temperature mozna zbic tym Zalmanem , tylko jestes pewien ze na zwyklym chlodzeniu udalo Ci sie bardziej podkrecic rdzen niz na zalmanie ?

Z tego co widze to rdzen leci Ci na 600 i wydaje mi sie ze bez podniesienia napiecia to moze byc wszystko co da sie z tego wycisnac. Chociaz moge sie mylic... :)

Edytowane przez Remo`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o pamieci to wydaje mi sie ze i tak ladnie sie kreca skoro nie masz na nich zadnego chlodzenia. A 1200 to wcale nie tak malo :)

Hmm... widze ze ladnie temperature mozna zbic tym Zalmanem , tylko jestes pewien ze na zwyklym chlodzeniu udalo Ci sie bardziej podkrecic rdzen niz na zalmanie ?

Z tego co widze to rdzen leci Ci na 600 i wydaje mi sie ze bez podniesienia napiecia to moze byc wszystko co da sie z tego wycisnac. Chociaz moge sie mylic... :)

No niby tak ale jak patrze na ludzi co ponad 1300 wyciskaja (niektorzy na standardowym chlodzeniu) to mnie troche dziwi, ale co zrobic :) bez zalmana rdzen na 550 chodzil, ale pamieci przy 1200 nie mialy artow.

v-tuner (od gigabyte`a) do podkrecania ma max rdzen na 600 wiec musze zmienic program bo czuje ze jeszcze pojdzie troche wiecej.. sterowniki mi nie pozwalaja na wiecej :) wywala ze test failed... riva tuner tez jakis kulawy (pewnie dlatego ze nie jest kompatybilny ze sterami najnowszymi). zaraz power stripem poprobuje

EDIT: mam pytanko, czy to normalne ze roznica w 3dmarku 2k3 na 6600gt pomiedzy bartonem 3200+ a p4 2,8ghz jest ponad 1000 pkt. (7200 vs 8300 - na korzysc p4)??? dodam ze to ta sama karta graficzna, nie krecona, testowana na 2 kompach, kazdy na swiezej windzie ze sterami najnowszymi

Edytowane przez partyboy666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby tak ale jak patrze na ludzi co ponad 1300 wyciskaja (niektorzy na standardowym chlodzeniu) to mnie troche dziwi, ale co zrobic :) bez zalmana rdzen na 550 chodzil, ale pamieci przy 1200 nie mialy artow.

v-tuner (od gigabyte`a) do podkrecania ma max rdzen na 600 wiec musze zmienic program bo czuje ze jeszcze pojdzie troche wiecej.. sterowniki mi nie pozwalaja na wiecej :) wywala ze test failed... riva tuner tez jakis kulawy (pewnie dlatego ze nie jest kompatybilny ze sterami najnowszymi). zaraz power stripem poprobuje

EDIT: mam pytanko, czy to normalne ze roznica w 3dmarku 2k3 na 6600gt pomiedzy bartonem 3200+ a p4 2,8ghz jest ponad 1000 pkt. (7200 vs 8300 - na korzysc p4)??? dodam ze to ta sama karta graficzna, nie krecona, testowana na 2 kompach, kazdy na swiezej windzie ze sterami najnowszymi

1300 moze i wyciagaja ale pewnie na pamieciach 1,6 a nie 2,0 :) Chociaz zdarza sie i takie egzemplaze co nawet z 2,0 sobie poradza. Ale to wszystko kwestia napiecia na karcie.

Jesli chcesz zobaczyc czy rdzen poleci Ci wiecej to riva tuner zakladka power user \overclocking\global DisableClockTest wpisz wartsoc 1 i mozesz wtedy krecic dowoli bez ograniczen i testowania. Nawet vtunerem.

A co do tej roznicy pomiedzy Bartonem a P4 to najwidoczniej to normalne bo ostatnio ktos tez pisal o takim niskim wyniku na 6600GT wlasnie z Bartonem. Co prawda dziwi mnie to troche bo nawet na swoim Duronie przerobionym na Athlona na niekreconej karcie mam ok 7800. Wiec jakies dziwne te Bartony :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi