Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

cos duza roznica pomiedzy piopel (chodiz o taktowanie) a wynik niemalze identyczny

a ja mam jakis problem z wydajnoscia chyba tych sterwnikow XTreme-G 82.65.v2

no i proca walnbalem na 338,5x8=2708,4Mhz pamiatki: 2x256mb na dzielniku 133mhz cl2.5 3 3 7 2T

grafa lajtowo: 561/1160 uzyskalem wynik 19692pkt w 2001se

test:

nr1: 263,5

nr2: 99,6

nr3: 371,1

nr4: 195,6

nr5: 286,8

no i ostatni NATURA: 102,2

a na starym wyniku znacznie lepsyzm prawie na tych amych ustawieniach 578//1220 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8531974 oo jaka roznica! a na 570/1170 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8602173

hmm nie jest to troskze dziwne?

a W 3DMARKU 2005 WYNIK ROWNIEZ CIENKI bo zaledwie 3728pkt

GT1: 15,0

GT2: 11,1

GT3: 19,9

a moj najlpesyzy wynik towniez stary: 4034pkt http://service.futuremark.com/compare?3dm05=906939

a ktos mial roblem z kreceniem na tych sterownikach sprawa jest prosta riva si enie kreci tylko programme w sterownikach niestety riva nie ustawia zadnych czestotiwosci pozostawia standardowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe zegary byly tylko troszke podkrecone czyli 600/ 1300 aa wlasnie mam nowy rekord :D 1513 :D hehe swietnie co nie:D

pipaonl-pl jestem lepszy o dwa punkty 1514 hehehe http://service.futuremark.com/compare?3dm06=15817

Zaraz to wywalam w cholere bo szkoda miejsca na dysku :]

Edytowane przez Remo`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe widzę że mój skromny wyniczek 1803, zresztą poprawiony do 1849 w smarku06, którym się pochwaliłem w topiku o tymże smarku wywołał mały popłoch :D

śpieszę z wyjaśnieniami:

Dołączona grafika

orb

Niestety mam 15"LCD, ale za to powalcze o 1900 a może więcej, narazie jestem w środku sesji i nie mam zabardzo czasu.

stery 92.12 z profilem 3dMark06 karta z zegarami 566/1017 (przy maksymalnych full stabilnych 570/1033 mam gorszy wynik :blink: )

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

M4TEUSZ

a czemu nie robisz na defaul tylko na 1024x768

ponieważ mój monitor 15"LCD nie wyświetla 1280x1024 i nic na to nie poradzę, próbowałem puścić smarka z podpiętym tylko TV, ale i tak więcej niż 1024x768 nie chciało ustawić, więc napewno tego oszustwem nie można nazwać tymbardziej że na orbie jest sporo wyników uzyskanych w tej rozdziałce.

Udało mi się jeszcze trochę podbić wynik, ale nie będę się chwalić bo jeszcze ktoś w depresje popadnie :P

macie jakis przepisik aby zapodac testa na 1024x768

EDIT1:

u mnie sam smark tak ustawił w deafulcie gwoli ścisłości

a tak apropo ustawienie AGP Apreture Size na 256 lub więcej znacznie podnosi wyniczek :D

Porównanko wydajności w różnych rozdzielczościach

EDIT2: tak się przypatrzyłem orbowi i widzę że w futurmark zapomnieli o mojej qltowej płycie głównej, nie wyświetla ani nazwy, ani poprawnego FSB ani nawet prędkości AGP :evil:

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki chlopaki ja mialem 1854 :D hehe goni ktos ?? oczywiscie na standardsowych ustawieniach .. tylko nie wiemco sie dzieje bo nie moge opubublikowac wyniki :( i to z zadnego marka ;( bo mark zaczyna nie odpowiadac ... co moze byc ?? zobaczcie czy u was tez tak jest ?? :(

edit

ehh.. to musial byc jakis blad ale ze az przy dwoch startach ... ale dobar teraz mam rowniotkie 1600 :D hehe h i jak tam buije ktos ??:>

Edytowane przez pipanol-pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Moja karta to Leadtek A6600GT TDH 128MB HDTV :P

Czy moge spokojnie modyfikowac BIOSy do tej karty programem Nibitor w wersji 3.2 ??? Dokladnie chodzi mi o zmiane napiecia z 1.4V na 1.5V :) Chcialbym zmodyfikowc najnowszy BIOS do karty pod kotem napiecia a potem go wgrac.Jakie sa zwiazane z tym niebezpieczenstwa???(poza wiekszym grzaniem sie karty,nieudanym flashowaniu np. przez odciecie zasialnia podczas flashowania)Chodzi mi o to czy jak program zmodyfikuje BIOS to czy wgra sie on bez problemow do karty i czy po tej operacji karta normalnie wstanie/bedzie dzialac ???

Dzieki za pomoc! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh.. to musial byc jakis blad ale ze az przy dwoch startach ... ale dobar teraz mam rowniotkie 1600 :D hehe h i jak tam buije ktos ??:>

nom coś się chyba chszani w tym smarku, widziałem na orbie sporo wyników w okolicach 3000pkt !!! w 1280x1024, choć nawet w 800x600 to by było dużo :? Mogli by też dać filtr na rozdzielczość, ciężko mi mój wyniczek porównywać :D

Witam!

Moja karta to Leadtek A6600GT TDH 128MB HDTV :P

Czy moge spokojnie modyfikowac BIOSy do tej karty programem Nibitor w wersji 3.2 ??? Dokladnie chodzi mi o zmiane napiecia z 1.4V na 1.5V :)...

Możesz ale to nic nie da, napięcie na rdzeniu można zmienić jedynie poprzez pomalowanie jednego rezystorka ołówkiem, szczeguły na poprzedniej stronie topicu Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamontowalem nowa karte graficzna po usunieciu starych sterownikow i zainstalowaniu nowych w testach mialem :570/1200 MHz 3DMARK03 8251; 3DMAEK05 3500

od wczoraj na tych samych sterownikach na tamtym systemie a od dzis na nowym mam tylko w 3dmak03=7400;3dmark05=2400, gdzies wcielo mi okolo 1000 punktow i niemoge dojsc wczym jest problem, karta zachowuje sie dobrze zadnych zwiech temperatura okolo 45 stopni

AA i AF nie sa właczone

sterowniki 81.98-XP

Zibi

GeForce 6600GT Galaxy 128MB AGPx8 2xDVI + HDTV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Temat poruszałem na forum ogólnym kart graficznych bo nie bardzo mi pasował do działu gdzie , jak widze, jest o podkręcaniu i wynikach , ale moderator uznał że TU jest właściwy dział... Jeżeli możecie TU zaglądnąć i się wypowiedzieć będę zobowiązany :) Dodam jeszcze że wszystko jest normalnie na mapach standartowych i w single player. Problem występuje TYLKO na serwerach gdzie mapy są inne niż wydane przez producenta gry , więc moim zdaniem nic tu nie ma do rzeczy zasilacz , bios ,sterowniki czy nowa instalacja windy. Razem z kartą zainstalowałem sterowniki 81,98 i tylko to sie zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matirr jzu w sumie odpowiedzial na opytanie

czeka Cie reinstal systemu chyab ze pomoze driver cleaner no i najnowsze stery do nForce'a, sprawdz jakie mas ztaktowanie agp bo moze krecisz proca to szyna agp tez w gore LECI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur..na padła mi dzisiaj karta graficzna :blink: Podkręcona była tak jak w podpisie, mam nadzieje, że nie doczepią się o to jak oddam na gwarancje... Grałem sobie normalnie wczoraj w CSa (nową mapkę osbługującą HDR wczoraj wypuścili) i wszystko było OK, bez żadnych zawiech, artów ani nic... Dzisiaj włączam kompa, słyszę piknięcie, dysk czyta a obrazu nie ma :blink: Wyjąłem ją, przeczyściłem, docisnąłem wszystko i dalej nie działa... W ogóle się obraz nie pokazuje... Ma ktoś jakieś pomysły? Teraz piszę ze starego GF2 MX 400 i spędze z nim pewnie znowu prawie miesiąc, zanim karta nie wróci z serwisu :/ Może to faktycznie przez tego 3Dmarka 06 :wink: Ktoś pisał, że podczas testu mu się komp zawiesił i nie wstaje od tamtego czasu, tyle, że w tamtym przypadku to procesor chyba padł... A ja wczoraj chyba 2 razy puszczałem tego marka... Nie no to raczej mało prawdopodobne, ale może ktoś mi powiedzieć, dlaczego kartę tak nagle mógł szlag trafić? Fizycznych oznak brak :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w rozdzialce 1024x768 mam 1976 3DMarks

słabo coś, mam pamięci ponad 120MHz niżej taktowane (p.... infineony) i mój najnowszy wyniczek to 1896 dodając do tego moje zabytkowe mobo i żałosne FSB różnica powinna być znacznie większa :?

hehe widziałem na orbie już wyniki w 640x480, to dopiero przegięcie :lol:

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Zakupiłem jakis czas temu GF Leadteka Winfasta 6600GT AGP

i mam z nim maly problem a mianowicie,wyskakujące od czasu do czasu artefakty lub tez brak tekstor.Odpalilem sobie odrazu po wlozeniu karty i zaisntalowaniu sterownikow Dooma 3 i chodzil on w najmnieszych detalach w 12 FPS,oddalem go do serwisu bo byl jeszcze na gwarancji i wymienili mi na nowego.Znwou to samo Doom3,Quake 4 chodzi starsznie juz samo intra mnie dobija,pojawiaja sie biale paski.Doom i Quake chodzą strasznie,a moj wynik w 3dMarku 03 to 6200pkt

Moj Sprzęt to:

Procesor:AMD Athlon XP1600+ Palomino

Płyta:Gigabyte GA7N400L

Pamięć:Twinmos 512mb DDR400

Zasilacz: Chieftec 460 PFC

Dzwiękowa :SB Audigy 4

Cooler:Thermaltake Polo

Dysk:Segate 40gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma ktoś jakieś pomysły co do mojego problemu, czy mój post z poprzedniej strony jest niewidzialny? Dodam, że to może być jednak mobo, bo teraz się jakieś jaja dzieją, komp mi się nagle wyłącza jak próbuję na tej starej karcie włączyć grę, a raz nawet w windowsach

nie wiem czy mam oddać mobo na gwarancję, bo może to ona mi zepsuiła kartę, albo karta jest dobra (sprawdzę jeszcze dzisiaj), a tylko mobo walnięta

wcześniej też mi się komp wyłączał, ale tylko po podkręceniu procka...

Edit: dobra docosnąłem wszystkie kable jeszcze raz i komputer się już nie wyłącza, ale karta dalej nie działa tamta, co się mogło stać?

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie. Reinstalka systemu , nowe sterowniki płyty i grafiki nie pomogły. Przetaktowanie procesora na tej płycie nie ma wpływu na szynę AGP , jakby co ... I co teraz sugerujecie?

Hm...ja tez sie troche musialem namotac zeby zmusic mojego Leadteka A6600GT TDH do wspolpracy z nForce3 :P

Po roznych kombinacjach ze sterownikami przeczytalem gdzie ze np. na nForce3 trzeba zmienic taktowanie AGP z 66MHz na 67MHz.Myslalem ze ktos sobie jaja robi ale zmienilem i sie okazalo ze problemy z wieszaniem sie gier w 3D ustapily (przynajniej mam taka nadzieje bo 3DMarki lataja po 6-7h...nawet FarCry ktory wogole non stop sie wieszal chodzil przez cala noc i looz).Aha...oczywicie Fast Write wylaczone w BIOSie :)

Widze ze Ty piszesz o nF2 ale moze w Twoim przypadku tez to pomoze ;)

Edytowane przez Klosiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi