Str1ker Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 znaczy mam zamiar zrobic upgrade biosu plyty glownej,bo na Gigabyte GA7N400L nie ma opcji do np zmiany napiecia,a wlasnie na ile utawic agp frequency w biose,zawsze mialem na normal.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 Hm...ja tez sie troche musialem namotac zeby zmusic mojego Leadteka A6600GT TDH do wspolpracy z nForce3 :P Po roznych kombinacjach ze sterownikami przeczytalem gdzie ze np. na nForce3 trzeba zmienic taktowanie AGP z 66MHz na 67MHz.Myslalem ze ktos sobie jaja robi ale zmienilem i sie okazalo ze problemy z wieszaniem sie gier w 3D ustapily (przynajniej mam taka nadzieje bo 3DMarki lataja po 6-7h...nawet FarCry ktory wogole non stop sie wieszal chodzil przez cala noc i looz).Aha...oczywicie Fast Write wylaczone w BIOSie :) Widze ze Ty piszesz o nF2 ale moze w Twoim przypadku tez to pomoze ;) AGP ustawiłem na 67MHz , FastWrite disable i nie pomogło. Zauważyłem że to się dzieje gdy niebo jest bardzo jasne od słońca. Może to trzeba w ustawieniach sterownika coś dopasować . Tylko co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 (edytowane) AGP ustawiłem na 67MHz , FastWrite disable i nie pomogło. Zauważyłem że to się dzieje gdy niebo jest bardzo jasne od słońca. Może to trzeba w ustawieniach sterownika coś dopasować . Tylko co? Szczerze to nie wiem.Nie mialem nigdy plyty na chpsecie nF2. Proponuje Ci potestowac karte np. na ustawieniach 450MHz rdzen i 900(1000 bo Galaxy ma chyba pamiatki 1.6ns)MHz i sprawdzic czy przy obnizonych zegarach tez sie bedzie wieszalo.Jezeli nie bedzie to znow obnizyc zegary o 50MHz i sprawdzic.Jak na nizszych zegarach bedzie OK to karta do serwisu a jak dalej beda zwiech to proponuje Ci wlozyc karte do innego kompa (isc z nia do jakiegos kumpla) i potestowac.Jak na innej konfiguracji bedzie sie wieszac to karte tez do serwisu a jak nie to znaczy ze jednak cos u Ciebie jest nie tak.Sproboj tez zwiekszyc napiecie dla AGP jak mozesz.Tak przynajmniej ja robilem zeby sprawdzic czy karte oddac na gwarancji.Tyle ze ja jej do kumpla nie nosilem bo ustawienie AGP na 67MHz mi pomoglo.Tyle mi przychodzi do glowy. PS:Jaki masz zasilacz ??? Cos mocnego czy jakis slabszy ??? Pewnie juz to sprawdzales ale pytam profilaktycznie ;) Moj konfig ciagnie Cheiftec 360W HPC-360-202 :) Edytowane 21 Stycznia 2006 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 majac troche czasu pokatowalem tego swojego 6600gt... i nei jest rewelacyjnie powiem wam:/ ale po kolei: w 3dmarku03 mam okolo 8300pktow na stockowych zegarach, czyli standard. ale kto gra w marki? SanAndres: 1024x768 - w tym trybie wlaczylem gre, ustawilem najwyzszy poziom wygladzania w grze, i inne detale na maksa. na starcie mam 30fpsow, ale po paru minutach gry gierka zamula sie, szczegolnie jak pojawi sie wiecej pojazdow. lipa, zmiana sterow nie pomaga... MostWanted: tutaj 512mb ramu chyba daje znac, bo gierka co jakis czas lubi na ulamek sekundy przystopowac, polaczone jest to z doczytaniem z dysku. jednak rewelacji w grafice nie ma, przy detalach na maksa i rozdzialce j.w. mam okolo 20-30 fpsow, zdarza sie tez mniej. czyli w tym trybie grac sie nie da. przy nizszych detalach (tak po srodku), z wygladzaniem na polowe ustawionym w grze, bez cieni, mam okolo 40 klatek, jednak skoki o 20 klatek (tak, tak, i takie zdarzaja sie) po prostu oslabiaja. a skoki w klatkach nie sa przy doczytywaniu, po prostu raz jest 24 raz 40 klatek... moim skromnym zdaniem roznice sa zbyt duze... FarCry: gierka w wersji 1.0, bez patchy. detalem wszystkie na maksa, rozdzialka j.w. Klatek ciagle 35 lub wiecej, miod malina:) CrossRacingChampionship - moze nei jest to popularna gra, jednak mi sie podoba. wczesniej na gecubie mialem >=25 klatek, rozdzialka 800x600, detale tak posrodku. Teraz na 6600gt grac sie NIE da, nawet przy detalach analogicznych jak te, ustawione przy 9550, klatki oscyluja w granicach 17tu... nie wiem, czy to jakis brak kompatybilnosci?? BattleField2: tutaj rowniez malo ramu daje sie we znaki, przy 1GB nei ma tak czestego doczytywania, a gierka przy ustawieniach detali na maksa i rozdzialce 1024x768 smiga naprawde ladnie, mam srednio 35 klatek. Podsumowujac... nei jest to zaden test, tylko takei moje wrazenia. Jestem troche rozczarowany karta, szczegolnie przez ten brak stabilnosci w wyswietlanych klatkach. na radku9550 jak pokazywal 25 klatek to rozncie zdarzaly sie, ale rzedy 2fpsow, a nie 20! Czy to wina zbyt waskiej szyny pamieci, czy cos innego ma na to wplyw, nie wiem... a jakie twikowcy maja wrazenia z grania na swoich 6600gt? moze to moja jakas felerna czy co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 majac troche czasu pokatowalem tego swojego 6600gt... i nei jest rewelacyjnie powiem wam:/ ale po kolei: w 3dmarku03 mam okolo 8300pktow na stockowych zegarach, czyli standard. ale kto gra w marki? SanAndres: 1024x768 - w tym trybie wlaczylem gre, ustawilem najwyzszy poziom wygladzania w grze, i inne detale na maksa. na starcie mam 30fpsow, ale po paru minutach gry gierka zamula sie, szczegolnie jak pojawi sie wiecej pojazdow. lipa, zmiana sterow nie pomaga... MostWanted: tutaj 512mb ramu chyba daje znac, bo gierka co jakis czas lubi na ulamek sekundy przystopowac, polaczone jest to z doczytaniem z dysku. jednak rewelacji w grafice nie ma, przy detalach na maksa i rozdzialce j.w. mam okolo 20-30 fpsow, zdarza sie tez mniej. czyli w tym trybie grac sie nie da. przy nizszych detalach (tak po srodku), z wygladzaniem na polowe ustawionym w grze, bez cieni, mam okolo 40 klatek, jednak skoki o 20 klatek (tak, tak, i takie zdarzaja sie) po prostu oslabiaja. a skoki w klatkach nie sa przy doczytywaniu, po prostu raz jest 24 raz 40 klatek... moim skromnym zdaniem roznice sa zbyt duze... FarCry: gierka w wersji 1.0, bez patchy. detalem wszystkie na maksa, rozdzialka j.w. Klatek ciagle 35 lub wiecej, miod malina:) CrossRacingChampionship - moze nei jest to popularna gra, jednak mi sie podoba. wczesniej na gecubie mialem >=25 klatek, rozdzialka 800x600, detale tak posrodku. Teraz na 6600gt grac sie NIE da, nawet przy detalach analogicznych jak te, ustawione przy 9550, klatki oscyluja w granicach 17tu... nie wiem, czy to jakis brak kompatybilnosci?? BattleField2: tutaj rowniez malo ramu daje sie we znaki, przy 1GB nei ma tak czestego doczytywania, a gierka przy ustawieniach detali na maksa i rozdzialce 1024x768 smiga naprawde ladnie, mam srednio 35 klatek. Podsumowujac... nei jest to zaden test, tylko takei moje wrazenia. Jestem troche rozczarowany karta, szczegolnie przez ten brak stabilnosci w wyswietlanych klatkach. na radku9550 jak pokazywal 25 klatek to rozncie zdarzaly sie, ale rzedy 2fpsow, a nie 20! Czy to wina zbyt waskiej szyny pamieci, czy cos innego ma na to wplyw, nie wiem... a jakie twikowcy maja wrazenia z grania na swoich 6600gt? moze to moja jakas felerna czy co :) Hm... Far Cry 1.33 1024x768 wszystko na full + HDR smiga az milo :) (w timedemo average fps 70-80fps) Most Wanted 1024x768 suwak od ustawien na maxa wszystko ladnie lata :P (tyle ze nie jest to full bo jak sie wejdzie w zaawansowane to odbicia itp nie sa na maxa) Doom3 i Quake4 1024x768 High Detail 60-70fps (oczywiscie cienie wlaczone) :) LOTR: Battle For The Middle Earth detale na max 1024x768 biega bez zajakniecia :) Onimusha 3 800x600 High Detail ladnie chodzi :) Czasem przytnie jak jest lokacja z duza liczba efektow i sie do niej wchodzi potem juz OK :P Chankast (Emulator DC) Soul Calibur i Dead Or Alive 2 1024x768 AA 4x ANIZO 4x wszystko ladnie :P Jedyne zwolnienia zdarzaja sie gdy CPU przestaje wyrabiac :) Przycinek raczej nie notuje...moze jestem mniej wyczulony...moze czasem w Most Wanted :P Sprzet to: DFI LP UT nF3 250GB Sempron64 2800+@2.6GHz 1GB RAM 2.5-3-3-8-1T@216MHz Leadtek A6600GT TDH 128MB 500MHz/1000MHz (core/mem) Stery najnowsze on nV 81.98 (ustawienie JAKOSC) :) itd... ;) Ja tam jestem zadowolony z karty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Most Wanted 1024x768 suwak od ustawien na maxa wszystko ladnie lata :P (tyle ze nie jest to full bo jak sie wejdzie w zaawansowane to odbicia itp nie sa na maxa) Przycinek raczej nie notuje...moze jestem mniej wyczulony...moze czasem w Most Wanted :P Ja tam jestem zadowolony z karty :) a w MostWanted ile masz kaltek, bo ladnie lata to malo obrazowe :P a ja nie specjalnie i najprawdopodobniej wyladuje na allegro, a ja poczekam troche az GTO stanieja, spodziewalem sie wiekszego kopa przesiadajac sie z GeCube'a, a najbardziej denerwuja skoki fpsow... tego na ati nie bylo, a przegladajac fora to czesto ludzie przesiadujacy sie z ati na nVidie narzekaja na to... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) nowy biosik do kart leadtek A6600GT TDH http://www.leadtek.com.tw/eng/support/down...20A6600GT%20TDH Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) nowy biosik do kart leadtek A6600GT TDH http://www.leadtek.com.tw/eng/support/down...20A6600GT%20TDH szkoda ze sparkler nie wydaje nowych biosów ;( Edytowane 22 Stycznia 2006 przez Kvaz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 nowy biosik do kart leadtek A6600GT TDH http://www.leadtek.com.tw/eng/support/down...20A6600GT%20TDH Wyprubowałem ten BIOS Dobra wiadomość jest taka że poprawiła się znacznie wydajność karty w każdym razie u mnie. Natomiast zła że spadło mi dramatycznie oc pamięci z 1033 do 980, nie umiem tego wytłumaczyć bo nbitor zczytuje te same timingi ale jednak powyżej tej wartości smarki wiszą :unsure: W sumie jestem na lekkim plusie, może zawalczę o 2000pkt w 2k6 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaro120 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Powtarzam post tutaj bo jako topic został niestety zamknięty :( Mam problem z kartą point of view 6600GT. Moge robić wszystko... Grać... smarkować.. i jest w porządku. Ale gdy tylko podniose troche zegar GPU 500@525 to po 5 minutach w grac pojawiają się zielone trójkąty i inne dziwne elementy... gdy zrobię 500@550 po kilku sekund w 3d jest jeszcze gorzej. Pamięć są w porządku chodzą 900@1120 (Tyle ile moge w sterownikach) i nie ma problemu. Załączam zdjęcie niżej. Będe bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam EDIT: Zapomniałem dodać że jade na 81.98_forceware_winxp2k_international_whql.exe Mam na karte 36 miesięcy gwary ale w deafultowych 500/900 nic sie nie dzieje... więc mogą tego nie uznać Dodam jeszcze że takowanie pamięci mało wpływa na te trójkąty Zasiłka Fortron 350W - więc to chyba nie to (Reszta sprzętu bez przepychu - P4 2,66) Edytowane 23 Stycznia 2006 przez yaro120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Powtarzam post tutaj bo jako topic został niestety zamknięty :( Mam problem z kartą point of view 6600GT. Moge robić wszystko... Grać... smarkować.. i jest w porządku. Ale gdy tylko podniose troche zegar GPU 500@525 to po 5 minutach w grac pojawiają się zielone trójkąty i inne dziwne elementy... gdy zrobię 500@550 po kilku sekund w 3d jest jeszcze gorzej. Pamięć są w porządku chodzą 900@1120 (Tyle ile moge w sterownikach) i nie ma problemu. Załączam zdjęcie niżej. Będe bardzo wdzięczny za pomoc Pozdrawiam EDIT: Zapomniałem dodać że jade na 81.98_forceware_winxp2k_international_whql.exe Mam na karte 36 miesięcy gwary ale w deafultowych 500/900 nic sie nie dzieje... więc mogą tego nie uznać Dodam jeszcze że takowanie pamięci mało wpływa na te trójkąty Zasiłka Fortron 350W - więc to chyba nie to (Reszta sprzętu bez przepychu - P4 2,66) Zmien chlodzenie na GPU :) Jesli karta chodzi dobrze na defaultowych ustawieniach to nie masz co liczyc za Ci w serwisie wymienia na inna.Zreszta dziwi mnie Twoje podejscie.Karta ma dzialac tak jak ja ustawil producent czyli na defaultowych ustawieniach i juz..Jesli chodzi o podkrecanie to tutaj juz wszystko robisz na swoja odpowiedzialnosc a jak spieprzysz karte przy OC i sie do tego przyznasz to Ci nawet na gwarancji nie wymienia bo producent nie daje gwarancji na OC...chyba ze sam fabrycznie podkreca karte :P Powtorze sie...zmien chlodzenie na GPU bo moze sie przegrzewac przy OC i stad te zielone arty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) mam pytanie troszke nie do tego działu ale prosze nie krzyczeć która karta na AGP bedzie lepsza oczywiście obydwóm bede robił OC i stać mnie na obydwie 6600GE czy 6600GT i która firma według was do tej pory kreci sie najlepiej do 560-580zł ps wystarczy jedna krótka wypowiedz Edytowane 23 Stycznia 2006 przez KAMILcom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Panowie, szybkie pytanko, stoje przed dylematem wyboru, widze ,ze tutaj wiekszosc jesdzie na leadtekach i asusach, malo miedzy wami galaxy, napiszcie co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>: ASUS EXTREME 6600 GT DDR3 http://allegro.pl/show_item.php?item=81642790 LEADTEK WINFAST 6600GT 128MB DDR3 http://allegro.pl/show_item.php?item=81015176 GALAXY 6600GE@GT 128MB 1,6ns http://allegro.pl/show_item.php?item=81616291 za galaxy przemiawiaja szybkie pamieci, jak kostki monuje asus i leadtek? nie bede bawil sie raczej w zmiany biosow, na pewno zmienie chlodznie na zalmana albo pentagram, ktora na dzien dzisiejszy majac kolo 600zł byscie wybrali? bo ati niestety nic nie proponuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Leadtek 2ns i patrzac na taktowanie pamieci tego asusa to tez 2ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Panowie, szybkie pytanko, stoje przed dylematem wyboru, widze ,ze tutaj wiekszosc jesdzie na leadtekach i asusach, malo miedzy wami galaxy, napiszcie co ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>: ASUS EXTREME 6600 GT DDR3 http://allegro.pl/show_item.php?item=81642790 LEADTEK WINFAST 6600GT 128MB DDR3 http://allegro.pl/show_item.php?item=81015176 GALAXY 6600GE@GT 128MB 1,6ns http://allegro.pl/show_item.php?item=81616291 za galaxy przemiawiaja szybkie pamieci, jak kostki monuje asus i leadtek? nie bede bawil sie raczej w zmiany biosow, na pewno zmienie chlodznie na zalmana albo pentagram, ktora na dzien dzisiejszy majac kolo 600zł byscie wybrali? bo ati niestety nic nie proponuje... jak masz zamiar zmnieniac chłodzienie to karty sie praktycznie niczym nie róznia prucz tego galaxa. Ja bym z tych co wymieniłes bral Asusa bo on ma napewno kostki samsunga a Leadtek może miec infineon'y i sobie nie podkrecisz zamocno :) Ale tak własciwie czemu SPARKLE'ra nie mozesz wziasć? ma fajny biosik duze mozliwosc oc a jak zmienaisz chłodzienie to nawet nie staniowi problemu orginalny glosny cooler :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ja mam to co widac w poscie ale interesujace propozycje ma asus znam ludzi ktorzy je maja i kreca sie niesamowicie asus teraz jest liderem producentow kart graficznych mooim zdaniem a galaxy hmm tez sie dobrze kreci tylko nom wlasnie nie zawsze jest pewne ze te 1.6ns bedzie lepsze od 2,0 takie czasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ja mam to co widac w poscie ale interesujace propozycje ma asus znam ludzi ktorzy je maja i kreca sie niesamowicie asus teraz jest liderem producentow kart graficznych mooim zdaniem a galaxy hmm tez sie dobrze kreci tylko nom wlasnie nie zawsze jest pewne ze te 1.6ns bedzie lepsze od 2,0 takie czasy hehe np. mnie ;] ja jednak proponuje tego asusa ;] z wlasnego doswiadczenia wiem ze ta karta to poprostu bomba ... nie tam jakies galaxy i inne takie.. tez sie dlugo zastanawialem jaka i postanowilem dac szanse Asusowi i sie nie zawiodlem .. ta karta potrafi naprawde duzo :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 mam pytanie co do tego biosu próbował ktoś go jescze ? czy wszystkim spadło oc ? jak z wydajnością ? i mam pytanko ponieważ są 2 wersje biosu dla wersji VIVO i bez VIVO ... ja mam chyba wersje VIVO ponieważ mam napisane z tyłu na blaszcze obok TVout ? VIVO i sprzedawca z allegro powiedział że Leadtek wyprdukował serie takich kart lecz nie jest powiedziane czy ta seria rzeczywiśćie ma te VIVO ? bo mi niestety nie działa proszę o odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam mam pytanie posiadam Gainwarta 6600GT GS została podkrecona do 600MHz i 1100MHz i jestem zdziwiony w 3dmatku 03 8700pkt w 05-3800pkt to jeszcze zniose ale zainstalowałem 06 a tu pokaz slajdow i 800pkt. Od razu mowie ze system jest swierzy testowałem na sterach 77,77 i najnowszych?? Co moze byc nie tak mam 2,5GHz Bartona i 1Gb pamieci wiec powinno byc znacznie wiecej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Gainwarta 6600GT GS została podkrecona do 600MHz i 1100MHz zainstalowałem 06 a tu pokaz slajdow i 800pkt. Faktycznie coś tu śmierdzi. Ja na 530/1030 mam na swoim w 2006 - 1450 A jaki masz wynik CPU? U mnie jest 660. Edytowane 23 Stycznia 2006 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) bunioslaw1 musisz miec taki chip na karcie Cin66666 ustaw w biosie AGP Aperature size na 256 Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) wynik CPU to 829 wielkie dzieki teraz mam 1602 troche mało ale juz lepiej co jeszcze mozna znienic aby porawic wyniki. zrobiłem w 3dmarku 03 i jest nadal 8700pkt wiec troche mało jak na ustawienia tej karty?? Pozdrawiam Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Cin66666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Umbrella ok dzięki więc nie wiem dlaczego mam napis na blaszcze VIVO hehe być może LEadtek taki miał kaprys i zrobił taką serie kart z tym napisem ,a nowy bios do 6600 GT od LEadteka próbował już ktoś wgrywać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ja wgralem ale przy zegarach 600/1200 wywalalo mnie z 3dmark06 a na starym biosie mi smiga, moze timingi zmienili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 ja wgralem ale przy zegarach 600/1200 wywalalo mnie z 3dmark06 a na starym biosie mi smiga, moze timingi zmienili Sprawdź niższe taktowania, u mnie wyniczki w smarkach wzrosły znacznie mimo 5% niższego taktowania pamięci, co do timingów już pisałem że nbitor nie pokazuje różnic, choć wszystko na to wskazuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 no tak przy 600/1100 wszystko smiga nbitor czy zapodasz do niego biosik z galaxy,asusa,czy z leadteka zawsze sa te same timingi narazie sie nie bawie timingami bo niemam karty ratunkowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadillo Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Czesc. mam zapytanie jaki program uzywacie do flashowania biosu? niedawno zmienilem z ati na leadteka 6600gt i w sumie nie wiem jakiego programu uzywa sie do kart nvidii. Moze ktos ma link do strony gdzie flashowanie jest opisane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 (edytowane) Czesc. mam zapytanie jaki program uzywacie do flashowania biosu? niedawno zmienilem z ati na leadteka 6600gt i w sumie nie wiem jakiego programu uzywa sie do kart nvidii. Moze ktos ma link do strony gdzie flashowanie jest opisane? pod winda mozesz uzyc winfoxa a z pod dosa nvflash z komenda –4 –5 –6 czyli np. nvflash –4 –5 –6 bios.rom Edytowane 23 Stycznia 2006 przez Umbrella Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cin66666 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 Witam moze ktos mi powie dlaczego na moim gainwardzie jak w opisie mam tylko 8700pkt w 3dmark03 nowy system i to samo, konfiguracje chyba mam dobra wiec niewiem co moze byc nie tak pewnie cos z ustawieniami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunioslaw1 Opublikowano 23 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2006 a czy pamięci GDDR3 są w systemie wykrywane jako GDDR3 czy DDR 3 ? bo ja mam niby karte z pamięciami GDDR 3 a w Riva Tuner pisze że DDR 3 :( ... waham się nad tym czy wgrać tego bioska czy nie ... nie robilem tego wcześniej i trochu sie boje czy na karcie z pamięciami INFINEON próbował ktoś wgrywać tego biosa ? bo kurcze O/c nie jest najlepsze 550/1030 a jakoś fajnie by było przyśpieszyć troszke tą karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...