Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Sprawdziłem rivą i cała naga prawda (tylko bez skojarzeń ;)) wyszła na jaw - temp max 71 w czasie gry w FEAR (oczywiście o/c na 560). Chyba w normie no nie? Może jak dałem 1.49V to komp sie zawiesił bo była za wysoka? Sprubuję chyba jeszcze raz ale tym razme sprawdę temperaturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 a moze zasilacz nie wyrabia a nie temperatura? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Waskim gardlem dla mnie jest 512MB RAM, i moj Athlon Co do karty, dla mnie ta karta ma dwie bolaczki, 128MB RAM i 128bit szyna :-| . X700 ma 6 vertexow, a ich wyzszos nad 6600, widac tylko w testach na VS w 3DMARK :wink: 4 ROP'y tez nie stanowia dla mnie zadnej ulomnosci tej karty--> nowe gry korzystaja coraz bardziej z PS, a z tekstur coraz mniej. 8 PS 6600GT, wraz z wysokim taktowaniem daja rade :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 a moze zasilacz nie wyrabia a nie temperatura? Zasilacz spokonie wyrabia, chodizł pod 6800 i było OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 mozecie mi powiedziec jak wlasnie zrobic to zeby ta temp sie pokazywala z tego riva tunera w rogu ekranu w 3d ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) Sprawdziłem rivą i cała naga prawda (tylko bez skojarzeń ;)) wyszła na jaw - temp max 71 w czasie gry w FEAR (oczywiście o/c na 560). Chyba w normie no nie? Może jak dałem 1.49V to komp sie zawiesił bo była za wysoka? Sprubuję chyba jeszcze raz ale tym razme sprawdę temperaturę. Hm...mysle ze w normie :P Moj Leadtek GF6600GT na chlodzeniu od producenta przy GPU@550MHz i Mem@1025MHz przy graniu w FarCry i NFSMW ma ~75'C :P mozecie mi powiedziec jak wlasnie zrobic to zeby ta temp sie pokazywala z tego riva tunera w rogu ekranu w 3d ?? Help do RivaTuner i szukamy :) Dam podpowiedz...trzeba odpalic RivaTuner Statistic Server i skonfigurowac Hardware Monitoring a dokadnie opcje odnosnie temperatury pracy GPU ;) :P Edytowane 27 Lutego 2006 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 powiedz cos wiecej bo narazie nic nie wiem w dalszym ciagu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Tylko taki problem jeden bo nie wiem jaki ja mam zasilacz ;/ Jak sie dowiedzieć jaki to ja mam ? Bo papiery nie wiem gdzie są ;/ Edytowane 28 Lutego 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Tylko taki problem jeden bo nie wiem jaki ja mam zasilacz ;/ Jak sie dowiedzieć jaki to ja mam ? Bo papiery nie wiem gdzie są ;/ Faktycznie swój nick dobrałeś odpowiedni :D Otwórz obudowę kompa i na zasilaczu powinieneś mieć tabliczkę znamionową z nazwą i parametrami zasilacza. Na wspomnianej tabliczce jest podana "moc" zasilacza w jednostce Watt (W). Jeżeli nie ma nazwy to zasilacz jest typowy "no name" i lepiej się go pozbyć. Takie nazwy jak Codegen, Tracer czy inne wynalazki również nie są zbyt dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) Faktycznie swój nick dobrałeś odpowiedni :D Otwórz obudowę kompa i na zasilaczu powinieneś mieć tabliczkę znamionową z nazwą i parametrami zasilacza. Na wspomnianej tabliczce jest podana "moc" zasilacza w jednostce Watt (W). Jeżeli nie ma nazwy to zasilacz jest typowy "no name" i lepiej się go pozbyć. Takie nazwy jak Codegen, Tracer czy inne wynalazki również nie są zbyt dobre. Obudowe to ja mam non stop otwartą :razz: a tabliczki właśnie nie ma ;/ Podajże to jest zasilacz darmowy do obudowy :/ No i znalzłem na internecie taką obudowe ( mam obudowe modecoma wiec zasilacz pewnie też) i jest napisane że ma zasilacz 300W :/ BTW w ESC niema już 6600GT ultimate z zalmanem :/ Zna ktoś jakiś inny sklep gdzie można za 560 zł dostać z pamięciami 1.6? Edytowane 28 Lutego 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Obudowe to ja mam non stop otwartą :razz: a tabliczki właśnie nie ma ;/ Podajże to jest zasilacz darmowy do obudowy :/ No i znalzłem na internecie taką obudowe ( mam obudowe modecoma wiec zasilacz pewnie też) i jest napisane że ma zasilacz 300W :/ BTW w ESC niema już 6600GT ultimate z zalmanem :/ Zna ktoś jakiś inny sklep gdzie można za 560 zł dostać z pamięciami 1.6? Hmmm... Modecom 300W jest jednym z zasilaczy z najniższej półki. 300W to on ma tylko w nazwie - prawdopodobnie nie ma więcej jak 240W (jeżeli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi). Warto go wymienić. Poczytaj w dziale o zasilaczach, jest tam wiele interesujących wypowiedzi. Znajdziesz tam opisy zasilaczy, zarówno niedrogich a dobrych, jak również tych z górnej półki. Pozdrawiam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ki3x3k Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) odpowie mi ktos jak zrobic z ta temp w riva tunerze ?????????? Edytowane 28 Lutego 2006 przez ki3x3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) odpowie mi ktos jak zrobic z ta temp w riva tunerze ??????????Na drugi raz zadaj sobie troche trudu i poszukaj-bo zaczyna byc irytujący fakt ,że wszystko należy podawać "na talerzu" tylko dlatego że komuś się nie chce . ->Klik Edytowane 28 Lutego 2006 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Tak sobie myślę - czy możliwe jest że jak mam na 1.4V i 560Mhz i temp. 71 stopni to na 1.49V i 610Mhz byłaby tak duża żeby kompa zawiesić? Jeżeli tak (bo nie chce mi sie jeszcze raz biosu wgrywac i tak nie mam już na hdd) to może kupie sobie pentagrama (tego pół-na-pół powiedzmy) może bedzie lepiej sie kręcić (tak do 700 MHZ :lol2: (no wał oczywiście). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Tak sobie myślę - czy możliwe jest że jak mam na 1.4V i 560Mhz i temp. 71 stopni to na 1.49V i 610Mhz byłaby tak duża żeby kompa zawiesić? Jeżeli tak (bo nie chce mi sie jeszcze raz biosu wgrywac i tak nie mam już na hdd) to może kupie sobie pentagrama (tego pół-na-pół powiedzmy) może bedzie lepiej sie kręcić (tak do 700 MHZ :lol2: (no wał oczywiście). Hm...nie wydaje mi sie zeby dalo sie ustawic napiecie na GPU na poziomie modyfikacji BIOSu w tym Leadteku ;) Napiecie > 1.4V mozna uzyskac tylko przy pomocy hardmoda wiec chyba cos krecisz albo ja glupoty opowiadam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 a co sie stanie jak dalbym gfa 6600gt na moj zasilcz prawie 300 w ? tak pozatym na Esc.pl jest znow zalman ale nie ultimate i ma pamieci 2ns ;/ Bylbym bardzo wdzieczny jakby ktos wiedzial gdzie mozna dorwac wesje ultimate zalman z pamieciami 1.6ns za mniej niz 570 zl btw na googlach szukalem :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Hm...nie wydaje mi sie zeby dalo sie ustawic napiecie na GPU na poziomie modyfikacji BIOSu w tym Leadteku ;) Napiecie > 1.4V mozna uzyskac tylko przy pomocy hardmoda wiec chyba cos krecisz albo ja glupoty opowiadam ;) No sory ale o ile dobrze pamiętam to standardowo 66GT mają 1.4V właśnie. 1.5V ponoc trzeba na hardmoda już ale 1.49 i odziwo arfów nie było (tylko że się komp po 20-25min zawiesił ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) No sory ale o ile dobrze pamiętam to standardowo 66GT mają 1.4V właśnie. 1.5V ponoc trzeba na hardmoda już ale 1.49 i odziwo arfów nie było (tylko że się komp po 20-25min zawiesił ;) ) No tak...a mierzyles jakims miernikiem ze masz 1.49V na GPU bo na slowo to ciezko uwierzyc ;) Bo jesli faktycznie udalo Ci sie tak zmienic napiecie na GPU to ja z checia bym podniosl na swoim tak do 1.45V :P Edytowane 28 Lutego 2006 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogród Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) a co sie stanie jak dalbym gfa 6600gt na moj zasilcz prawie 300 w ? tak pozatym na Esc.pl jest znow zalman ale nie ultimate i ma pamieci 2ns ;/ Bylbym bardzo wdzieczny jakby ktos wiedzial gdzie mozna dorwac wesje ultimate zalman z pamieciami 1.6ns za mniej niz 570 zl btw na googlach szukalem :razz: 300W do gf 6600gt to musi być minimum.Prosze oto fragment mojej instrukcji obsługi(mam gf 6600gt) Geforce 6200-minimum 250W Geforce 6600/6600gt-minimum 300W Geforce 6800/6800gt-minimum 300W Geforce 6800 ultra-minimum 350W Geforce 7800-minimum 400W(na obciązenie na lini 12V zaleca się 26A) 2xGeforce 7800 w trybie SLI-minimum 500W(na obciązenie na lini 12V zaleca się 34A) Sorry przy dwóch ostatnich kartach obciążenia wyrażone w amperach "A" nie są minimum tylko są zalecane.Mały błąd:)już poprawiłem Edytowane 28 Lutego 2006 przez Ogród Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No tak...a mierzyles jakims miernikiem ze masz 1.49V na GPU bo na slowo to ciezko uwierzyc ;) Bo jesli faktycznie udalo Ci sie tak zmienic napiecie na GPU to ja z checia bym podniosl na swoim tak do 1.45V :P No dowodem jest np. to że jak normalnie to na 590 arfetaktów sporo pzaraz po włączeniu FEAR to na 610 i 1.49V NIE BYŁO NIC (przez te 20-25min ;) bo potem komp zawiesił sie). Może uda się dać zamiast 1.5V 1.51 V :D Ale ja głupi jestem.... Nie no ale te 1.49V raczej na pewno było (podkreśleam raczej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No dowodem jest np. to że jak normalnie to na 590 arfetaktów sporo pzaraz po włączeniu FEAR to na 610 i 1.49V NIE BYŁO NIC (przez te 20-25min ;) bo potem komp zawiesił sie). Może uda się dać zamiast 1.5V 1.51 V :D Ale ja głupi jestem.... Nie no ale te 1.49V raczej na pewno było (podkreśleam raczej). Hm...to jeszcze mi powiedz jakim programem modowales BIOS ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@ndrew Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Witam. Mam Gainward GF6600 GT Ultra 1960 vivo Golden Sample chłodzony Zalmanem. Chciałbym go maksymalnie wycisnąć. Prosiłbym o jakieś sugestie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Hm...to jeszcze mi powiedz jakim programem modowales BIOS ??? nVidia BIOS Modifier w wersji 3.2 Link do downloadu z guru3D: modyfikator Jeżeli to naprawdę działa (u mnie zadziałało) to jest to dobry sposób dla nielubiących/nieumiejących (w tym ja) bawić się w hardmody. Dzisiaj chyba wgram jeszcze raz i sprawdę czy ten zwiech to rzeczywiście wina temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) nVidia BIOS Modifier w wersji 3.2 Link do downloadu z guru3D: modyfikator Jeżeli to naprawdę działa (u mnie zadziałało) to jest to dobry sposób dla nielubiących/nieumiejących (w tym ja) bawić się w hardmody. Dzisiaj chyba wgram jeszcze raz i sprawdę czy ten zwiech to rzeczywiście wina temp. Hm...dalej nie moge potwierdzic Twoich rewelacji zwiazanych z tym napiecie na GPU ;) Sam sobie wczoraj zmodyfikowalem BIOS tyle ze na 1.45V i absolutnie nic mi to nie dalo...jak byly arty tak sa a i temperaturka taka sama wiec napiecie sie raczej nie zmienilo :P Uwierze Ci jak sprawdzisz miernikiem ze faktycznie napiecie Ci sie cos zmienilo bo test ktoy podales nie wykazuje nic :) Moze po prostu jak testowales miales chlodzniej w obudowie i dlatego nie bylo artow podczas gry...albo przekreciles tak mocno karte ze Ci wydajnosc ciutke siedla i nie bylo artow :P Pozostaje przy swoim ze nie da sie zmienic napiecia na GPU >1.4 przy pomocy softmoda BIOSu ;) Update: Wgralem BIOS zmodowany na 1.5V i tez nic mi to nie dalo jesli chodzi o podkrcalnosc karty wiec wnioskuje ze na moja karte nie dziala taka metoda zmiany napiecia ;) Pozostaje mi tylko hardmod ;) Edytowane 1 Marca 2006 przez Klosiak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Uwierze Ci jak sprawdzisz miernikiem ze faktycznie napiecie Ci sie cos zmienilo bo test ktoy podales nie wykazuje nic :) Moze po prostu jak testowales miales chlodzniej w obudowie i dlatego nie bylo artow podczas gry...albo przekreciles tak mocno karte ze Ci wydajnosc ciutke siedla i nie bylo artow :P Jak znajdę gdzieś miernik ojca a ty mi powiesz jak to się robi to może zmierzę - bo sam się na tym WOGÓLE nie znam. EDIT: Czasu na test dzisiaj nie było :/ może będzie jutro.. A jak nie to dopiero w piątek :/ Edytowane 1 Marca 2006 przez Łukasz Tkacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Jak znajdę gdzieś miernik ojca a ty mi powiesz jak to się robi to może zmierzę - bo sam się na tym WOGÓLE nie znam. Hehe...ja tez mam niewielkie pojecie na ten temat :) W tym poscie sa zdjecia odnosnie Vmoda na Leadtekach takich jak my mamy ;) :P W sumie to nie musisz sie fatygowac bo tak jak pisalem mi modowanie BIOSu nic nie dalo i juz sam sie o tym przekonalem.Zrobilem eksperyment zachecony Twoimi postami ale niestety u mnie wynik byl do banki ;) Potwierdzil on tylko opinie kilku uzytkownikow na tym forum odnosnie zmian napiecia w BIOSie karty ;) Nie klopocz sie tym a jak juz kiedys sprawdzisz to mozesz napisac czy faktycznie napiecie sie zminilo czy nie :) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) A ja szukam za wersją ultimate z zalmanem czyli z pamiątkami 1.6ns w okolocach 570 zł ale coś znaleść nie moge ;/ Za to z pamiątkami 2.0ns z zalmanem mozna dostać już za 550 zł Takie pytanie jak kręcą sie te pamięci 2.0 ? Brać je czy lepiej dołożyć 15 zł i mieć 1.6ns ? A co myślicie o 6600GE z pamięciami 1.6ns z zalmanem? ( jak coś to poluje na takiego w sklepach internetowych jak ktoś gdzieś takiego tanio znalazł to miło by było gdyby się podzielił :)) Edytowane 1 Marca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_ka Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Hehe...ja tez mam niewielkie pojecie na ten temat :) W tym poscie sa zdjecia odnosnie Vmoda na Leadtekach takich jak my mamy ;) :P W sumie to nie musisz sie fatygowac bo tak jak pisalem mi modowanie BIOSu nic nie dalo i juz sam sie o tym przekonalem.Zrobilem eksperyment zachecony Twoimi postami ale niestety u mnie wynik byl do banki ;) Potwierdzil on tylko opinie kilku uzytkownikow na tym forum odnosnie zmian napiecia w BIOSie karty ;) Nie klopocz sie tym a jak juz kiedys sprawdzisz to mozesz napisac czy faktycznie napiecie sie zminilo czy nie :) Pozdrawiam! @Klosiak ma rację, ja też zmieniłem napięcie od strony biosu, sprawdziłem miernikiem i nie odnotowałem podwyższenia napięcia na GPU. Jedyne co pozostaje to "ołówek - mod" :D lub wlutowanie potencjometru. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkShadowPL Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Wiatm tak szukam i czytam ten post (ostatnie 20-30 stron) i wiele osób odblokouje sobie czujnik temp. Ja mam ASUSA 6600GT i w sterownikach i rivie pokazuje tempe, w windzie obroty witraka za pomocą rivy 50% i temp 50C a w stresie przy zegarach 550/1100MHz max 72C przy 20C temp. otoczenia. I tu moje pytanie czy ten czujnik jest wiarygodny czy odblokować trzeba jakąś diodę dla dokladniejszych odczytów. I tu zwracam się do was z prośba jak to zrobić jeśli jest taka możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caehl Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 mam nastepujący problem: mam asusa 6600 gt, gdy załaduje mi sie winda wyskakuje komunikat ze grafa za mało prądu dostaje i zmniejszono jej wydajnosc(w everescie taktowania i liczba potoków spadła), ale jak zrestartuje winde wszystko ok. Zmierzyłem w stressie napiecia miernikiem, są stabilne. Mój zasilacz to modecom feel 400w,powinien dac sobie rade, u kumpla na mocniejszym konfingu jedzie i wszytsko ok. Chyba ze mam walniety egzemplarz, raz miałem tak ze winda sie właczyła a monitor samoistnie off i mobo zaczeło wyć melodyjke. Dodatkowy kabel zasilania mam dobrze podłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...