heryf Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 witam, jakie polecacie chlodzonko do karty w sigu, max do 100zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Poczytaj kilka postów wyzej. Ja - i nie tylko ja - polecałem Zalman V700-AlCu. Nic lepszego na 6600GT AGP nie dostaniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 bede musial dokupic cos na mostek hsi ? http://www.allegro.pl/item105353563_zalman..._hsi_cena_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Nie bedziesz musiał ale bedziesz mogl ;) (ponoc ten radiatorek Zalmana sprawuje sie całkiem nieźle). Na tym Asus radiator oryginalny nie przeszkadza w zamontowaniu Zalmana V700. Jak bedziesz zdejmował radiator z HSI, pomęczysz sie z usunieciem z HSI gluta, robiącego za paste termoprzewodzącą. Polecam w tym celu podmuchac na HSI (juz po zdjeciu of course radiatora) suszarką do włosów. Wtedy glut staje sie bardziej skłonny do odklejenia sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Witam! Mam taki oto problem. Kupilem sobie niedawno noego procka, plyte glowna i ram no co oczywiste chcialem go przetestowac i pomeczyc smarkami :D. moj problem objawia sie w tym ze jak zapuszcze sobie smarka 03 to jest ok i mam ok 8100 pkt na ustawienu grafy 500/900, a jak zapuszcze smarka 05 to mi sie robia jakies dziwne stop klatki i wynik w smarku byl ok 2200 pkt, w smarku 06 tez mi tak robi. co moze byc tego przyczyna? Dodam jeszcze ze gry mi normalnie chodza. stery jakie mam to wersja 84.21. Z gory THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0v4l Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 na hsi zalman vhsi sam mam i rewelacja , u mnie pod cala karte zamontowalem nawiewajacy od spodu artcic 80x80 ~1500 rpm, temperatury bardzo spadly gole pamieci ida na 1160 na pelnym luzie i moga dalej ale musze zasilke zmienic gpu poszlo teraz na 590 i temperatu ra nie przekracza nigdy 70 stopni, co chlodzenia w calosci z Cu, to miedz nie jest az taka szalowa dobzre odbiuera ale slabo oddaje cieplo ja bym brtal mieszany aluminoiwo miedziany albo nawet caly aluminiowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 @Proofit twoj problem tkwi w braku sterownikow pod agp albo z zaslabym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Ostatnio znalazłem bardzo przydatne narzędzie :razz: http://www.jscustompcs.com/power_supply/ CD/DVD romy dużo prądu pochłaniają odłącz je i jakieś akcesoria pod USB poodłączaj i zobacz jak chodzi mark. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Cytat @Proofit twoj problem tkwi w braku sterownikow pod agp albo z zaslabym zasilaczu. Cytat Ostatnio znalazłem bardzo przydatne narzędzie icon_razz3.gif http://www.jscustompcs.com/power_supply/ CD/DVD romy dużo prądu pochłaniają odłącz je i jakieś akcesoria pod USB poodłączaj i zobacz jak chodzi mark. THX! Wystarczylo ze zainstalowalem najnowszego directx i stery do plyty glownej :D A zasilka jest na pewno wystrczajaco mocna :D Teraz mam w smarku 03 9003 pkt, w 05 3764 pkt, a grafe puscilem 560/1100 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 JestemNoobem napisał(a): Ostatnio znalazłem bardzo przydatne narzędzie :razz: http://www.jscustompcs.com/power_supply/ CD/DVD romy dużo prądu pochłaniają odłącz je i jakieś akcesoria pod USB poodłączaj i zobacz jak chodzi mark. jakieś kiepskie to Twoje znalezisko :wink: zobacz lepiej tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Trzyma cene moje Galaxy 6600GT AGP :-P Na poczatku roku dalem za nie 585zl a teraz max o 50zl spadly :) Jak widze roznice 300zl w cenie, miedzy ta sama karta na AGP(czasami nawet gorsza) a PCX i to w segmencie srodka, to mnie krew zalewa. Ewidentnie producenci kart maja uzytkownikow AGP daleko w d :) Co do zasilania kompa: Ja sobie pykam na "selekcjonowanym" Megabajcie :icon_exclaim: 350Watt(chcialby tyle miec :D ) i komp pracuje stabilnie. Ale zanczaczam ze mialem wczesniej identyczny model, i tamtemu juz na lini +5V prodow nie starczalo po przejsciu karty w tryb 3D, co powodowalo zwiechy i resy. Widac jakiej jakosci podzespolow uzywa do produkcji zasilacza i jak rygorystycznie testuje egzemplaze z lini produkcyjnej :-P Edytowane 24 Maja 2006 przez Xan02 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0v4l Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 ja wlasnie zmieniam jutro mojego feela 300 w ;] na ModeCom MC-350 ATX 2.0 PFC 350 W, mam na zasilke 100 pln wiec nic lepszego chyba nie wynajde w tej cenie, a zasilka w testach wypadla bardzo dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 k0v4l napisał(a): ja wlasnie zmieniam jutro mojego feela 300 w ;] na ModeCom MC-350 ATX 2.0 PFC 350 W, mam na zasilke 100 pln wiec nic lepszego chyba nie wynajde w tej cenie, a zasilka w testach wypadla bardzo dobrzeMam te wlasnie zasilke i jest godna polecenia jak za te cene :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0v4l Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 co myslicie o zalozeniu zamiast tego zezliwego chlodzenia galaxy Pentagram VGA XC-70 Al+ ? duoz sie rozni od wersjji xc-80 ?, moge tanio go kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Witam, jestem nowym posiadaczem suszary zwanej gaiward 6600gt. Przyznaje sie od razu, ze nie mam czasu czytac 177 stron tematu wiec pytam: -Moja spokojnie chodzi na 555/1100, ale dlaczego sterowniki nie pozwalaja mi ustawic wiecej?? -Mozna to jakos zmienic? -Jakie sterowniki polecacie do 6600gt? -W sumie to udalo mi sie podkrecic karte expert-toolem na 580-rdzen, ale wynik byl mniejszy niz na 555 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) luki2 napisał(a): Witam, jestem nowym posiadaczem suszary zwanej gaiward 6600gt. Przyznaje sie od razu, ze nie mam czasu czytac 177 stron tematu wiec pytam: -Moja spokojnie chodzi na 555/1100, ale dlaczego sterowniki nie pozwalaja mi ustawic wiecej?? -Mozna to jakos zmienic? -Jakie sterowniki polecacie do 6600gt? -W sumie to udalo mi sie podkrecic karte expert-toolem na 580-rdzen, ale wynik byl mniejszy niz na 555 :blink: Odpowiedz na blokade znajduje sie na forum nawet sam poruszalem ten temat w topiko o 6600gt poszukam link i ci dam ale sprawa jest prosta. Wchodzimy w riva tuner>zakladka power user>Nvidia overcloking>disadebelinteralclocktest kilkamy na to i ustawiamy wartosc na jeden i juz nie ma blokady. -W sumie to udalo mi sie podkrecic karte expert-toolem na 580-rdzen, ale wynik byl mniejszy niz na 555 :blink:<0--- nie zawsze wyzsze taktowania oznaczaja wieksza wydajnosc. Kazda karta ma jakis prog.Wazne zeby karte podkrecas stopniowo a nie od razu dac na maksa. Ja mam tak ze dam na max i bd mial mniejszy wynik niz bd krecil stopniowo czyli zwiekszajac o 10 mhx lub o 15 A sterwoniki pobrane z guru3d zmodyfikowane. http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1401 Edytowane 25 Maja 2006 przez h2opolomatti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 sterowniki to tylko XTreme-G :) www.tweaksrus.com :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Kvaz! napisał(a): sterowniki to tylko XTreme-G :) www.tweaksrus.com :)A czemu nie guru3d?? Wlasnie ponowie pytanie kolegi. Na ten czas jakie ster proponujecie do 6600gt ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 k0v4l napisał(a): co myslicie o zalozeniu zamiast tego zezliwego chlodzenia galaxy Pentagram VGA XC-70 Al+ ? duoz sie rozni od wersjji xc-80 ?, moge tanio go kupic Ja mam tego XC-70Al+ na ASUSIE 6600GT AGP. Jest super w porównaniu ze standardową suszarką. Karta podkręcona jak w podpisie a temp. idle 39, stres nie przekracza 70. Bez kręcenia na standardowym miałem 43 idle i dochodziło do 80 w stresie. Po lekkim kręceniu nawet przekraczało 90 (oczywiście artów nie było). Pasta oczywiście Ceramique. Jeśli chodzi o XC-80 to na moją kartę nie wejdzie (karta ma większy rozstaw otworów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) No chyba nie tak powinien wygladac farcry na 6600gt :blink: ?? Wszytkie ustawienia na very high, stery oryginalne(na rasowanych to samo) Edytowane 25 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 luki2 napisał(a): No chyba nie tak powinien wygladac farcry na 6600gt :blink: ?? Wszytkie ustawienia na very high, stery oryginalne(na rasowanych to samo)Luki czyzby to ta nowa karta tak sie kopala?? Wez inny ster zassij. A jak nic nie da przeisnstaluj system. A jesli nic nie da to znaczy ze wcisneli ci karte z gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) h2opolomatti napisał(a): Luki czyzby to ta nowa karta tak sie kopala?? Wez inny ster zassij. A jak nic nie da przeisnstaluj system. A jesli nic nie da to znaczy ze wcisneli ci karte z gwarancji. Tzn. karta wygladala na nowke. W sumie to widac bo zero drobinek kurzu, zadna naklejka nie odkleja sie wiec niby wszystko ok. A co do gry to zainstalowalem patch 1.3 i juz wszystko wyglada ok, ale po paru minutach gry albo bluescreen, albo wywala do windy :blink: Sciagam demo chaos theroy, ktory ma PixelShader3.0 i zobaczymy czy czasem shadery nie sa walniete bo akurat fear chodzi normalnie. System mam swiezy od wczoraj... Edit>> jak naladuje akumulatorki od cyfrowki to pstrykne dwa zdjecia tej karty i zobaczysz. Edytowane 25 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 moze temperaturka nie wyrabia? albo procka (w co nie wierze BT) albo i co juz pewnijsze grafy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Tajfunik daje rade, oj daje i wara mi od niego :wink: Przed zainstalowaniem patcha 1.3, kiedy mialem tak brzydka grafike wylaczylem laczenie zapisu po czym(po zainstalowaniu patcha) zapomnialem wlaczyc :oops: . Chyba to bedzie tego wina. EDIT>>niestety problem nadal wystepuje. Stawiam na uszkodzenie karty :angry: Chyba pojade do centrali i rzuce w ryj im ta karta. To nie jest napewno wina windowsa(po formacie), samej gry czy sterow. Edytowane 25 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Masz racje tu ewidentnie zawinił człowiek :wink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) JestemNoobem napisał(a): Masz racje tu ewidentnie zawinił człowiek :wink: :lol: Czekajac 6 tyg. na karte mnie na prawde nie bawia takie teksty. Jako uztykownik karty wolalbym, zebys lepiej cos poradzil bo w chaos theory jest to samo. Edytowane 25 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Robiłeś raportowanie błędów po resecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) JestemNoobem napisał(a): Robiłeś raportowanie błędów po resecie? Problem w tym, ze czesciej wywala do windy niz robi bluescreeny. Raport sie nie wyswietlil ani razu po bluescreenie. Choc ostatnio bluescreen raczej nie wygladal na niebieski tylko wygladalo to tak jak np. zaklocenia w TV. Farcry przed chwila wyswietlil blad z jakas pamiecia, ale niestety nie mam screena bo komputer nie reagowal wiec musialem resa zrobic. Ide grac w FC moze cos sie pojawi(oczywiscie default zegary) EDIT>>na bluescreenie NV4_disp.dll dalej nie zdazylem przeczytac. Musze wylaczyc autoreset Edytowane 25 Maja 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0v4l Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) hmm ten pentagran xc-70 al+ to az takiu szal nie jest hmm zamontowalem owszem temp spadla na niskich obrotach mam 46 z 55 wczesniej. Ale ... ale zaraz po wlaczeniu wiatrak slychac bylo niemilosiernie potem sie jakby dotarl by po 2 godzinach znowu sie ujawnic ... hmmm spodziewalem sie wiekszej ciszy po tym , no i niepotzrebnie kupilem radiatory na pamieci, cos tu ktos kiedys pisal ze sie przypiluje i wejda a tu lipa- pentagram skutecznie zaslania pamieci a odleglosc od kosci do chlodzenia to jakies 4 mm wiec nic sie tam juz wciskac nie oplaca, a tak z innej beczki to wczoraj postawilem od nowa system na dysku na sata z wczesniejszego 30 gb maxtora na ata 133, i wlaczam everetsta robie test zapis / odczyt z pamieci i mi wyniki wyskakuja ponizej jakis qfa celeronow i w wyniku wskazuje mi pamiecim pc2100 ??? chociaz w zakladce spd ma normlanie 412 pc 3200 / 400 wtf? wczesniej mialem normalne wyniki i podawalo pc3200 w tej tabelce wynikow , a teraz niziutko spadlem w tym "rankingu" ... zawsze musza pchac pod gorke .... Jedynie z modecoma jestem zadowolony tego 350w "ALE" w biosie odczyt napiecia i 3.3v wskazuje 3.41 v , hmmm 3.41 ? Edytowane 26 Maja 2006 przez k0v4l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Hmm, nie trzeba było oszczedzac, tylko kupic Zalmana VF700 AlCu. Sam sie nad pentagramem zastanawiałem ale przeszukałem forum i trafiłem kilka razy na niezbyt pochlebne opinie o Pentagram (a to sie komuś urwała łopatka wiatraczka, a to glosno chodził, a to kiepska jakos wykonania i cos tam nie pasowało). Stwierdziłem, ze jak juz kupowac, to dobre, bo takie pozorne oszczednosci potem biją po kieszeni, niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...