Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Zasiłka to MODECOM 350GTF więc powinno ciągnąć a wcześniej miałem gf4mx440.

1204365[/snapback]

zasłaby :/ zasilacz nie wyrabia jak na mój góst bo ta karta zre niemiłosiernie mi na chiftecku wzrosły obroty wentyla o kolo 300 odkąd ja mam. a napiecie + 12 spadło do 11.6v gdzie przedtem mialem na fx 5700 12.05 wiec wzorcowe.. chifteck jest na skraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero co wsadziłem swojego leadteka do kompa, włączam undergrounda 2 gram 5 sekund a tu nagle wyskakują krzaki i zwiecha. Zrestartowałem włączyłem teraz undergrounda 1 i to samo. W 3dmarku też krzaki i się wiesza. Próbowałem odkręcać proca nawet do 1100Mhz na FSB 100 i też nie pomaga czyli wykluczam zasilacz. W biosie mam wyłączone wszyskie Fast Wires itp. Co mam robić? POMOCY Czy mam oddać ją na serwis.

1204265[/snapback]

a 12v do molexa wcisnoles? niektorzy czasem zapominaja :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam i pozdrawiam wszystkich.

Od dawna śledzę ten wątek, bo też napaliłem się na 6600GT i znalazłem tu wiele użytecznych informacji. Ostatecznie mój wybór padł na Leadteka, mam go od 10 dni i na razie rewelacja! Cichy (wiatrak od procka skutecznie go zagłusza), mocno się nie grzeje, super grafa i wydajność w grach. Na razie go nie kręciłem, bo nie ma jeszcze takiej potrzeby - gram na 1024x768x32.

Co do problemu Siuksa, to chyba nie zasilacz, mój ma tylko 300W i nie było jeszcze żadnej zawieszki. Sprawdź może w sterach albo jakimś programem jaką masz temperaturę GPU. A może faktycznie reinstalka systemu pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa mimo wszystko może leżeć po stronie zasilacza ja miłem zasilacz Tracera albo coś takiego badziewistego i było wszystko oki spoko gierki śmigały mi jakies 15 min po czym błąd systemu, komp albo sie zawiesił albo sam zresetował więc jednak polecam wymienić zasiłke np, na taką jak ja mam :) od kiedy wymieniłem brak zawieszek samoczynnych, a na poprzednim jednak nie działało wpełni sprawnie, aczkolwiek jak nie stawiałeś systemu na nowo może być po stronie windozy ale to jakieś 15%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postawiłem winde na nowo i [gluteus maximus]. Oddawać na serwis? Jeszcze zaraz ide z nią do kumpla sprawdzić.

Sprawdzałem u kumpla i to samo. Dodam że karta po zainstalowaniu driverów z płyty krzaczy tylko w undergroundzie 2. Graliśmy u mnie i u kumpla w dooma 3 i w colina 04 a zwiechy były tylko w undergroundzie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem u kumpla i to samo. Dodam że karta po zainstalowaniu driverów z płyty krzaczy tylko w undergroundzie 2. Graliśmy u mnie i u kumpla w dooma 3 i w colina 04 a zwiechy były tylko w undergroundzie???

1204933[/snapback]

mówie zasilacz sprawdz na jakimś chiftecku koło 360w bo karta ostro zre pradu a kolega miał porzadny zasilacz czy jakis wynalazek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście podpisuje sie pod tym co powiedział amras a jeszcze zanim oddasz na servis zainstaluj nowe stery i sprawdź na konkretnym zasilaczu :angry:

amras: Czy ty przy 6600gt masz standardowe chłodzenie że udało Ci się tak odejść z taktowaniem? (co to za 6600gt?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam standardowe chlodzenie (dzis tylko przesmarowalem rdzen i HSI pasta Arctic Ceramique, co kazdemu polecam) i jade w grach na 555/555 (jakos wole synchro :P ); przy 560/560 juz mam arty w 3Dm03, ale to moze wina upalu w budzie (40 stopni i nie wiem co z tym zrobic :( ).

Zmierzylem przestrzen miedzy pamiecia a glownym radiatorem i niestety jest tam powalajacy 1mm :( Wiec pewnie nic tam nie wejdzie...

Ale za to moj kumpel wpadl na inny pomysl - zalozyc radiator do gory nogami: nie nachodzi wtedy na pamieci, ale trzeba zadbac o chlodzenie HSI jakos.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można pomyśleć o lepszym chłodzeniu, ale ja raczej będe się kierował tym żeby gwary niestracić a jak zerwe radiator i wymienie paste to ju zmoże być różnie(...) ale jakby nasunąć na pamiątki karty jakiś miedzinay radiator o wysokości 1mm pomiędzy pamiątki a radiatorem i delikatnie pasty dać to mogło by robić swoje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guru: gwary nie stracisz z jednego prostego powodu: to nie Radeon 9800PRO, wktorym miedzy GPU a chlodzeniem byl jakis klej ktory trzeba bylo zrywac. Na Leadteku jest zwykla pasta, a radiator trzyma sie tylko na zaczepach, ktore schodza bez zadnego wysilku ;)

Co do radiatorkow: tez byla taka moja pierwsza mysl, jak tylko zobaczylem 6600GT - wlozyc miedzy pamieci a glowny radiator plytke aluminiowa/miedziana, zeby przekazywala cieplo do radiatora.

Trzeba tylko precyzyjnie dobrac grubosc, zeby zapewnic dobry styk i nie podniesc radiatora, bo moze sie pogorszyc styk z GPU...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema.

od 5 dni jestem posiadaczem winfasta 6600GT i naprawde milo sie zaskoczylem wydajnoscia.zrobilem szybke o/c nvtweak i automatycznie dal mi taktowanie 580/1060 zdazylem walnac tylko 1 tescik 3d03 i nie bylo artow.

PS.zauwazyliscie ze te kart 6600GT jakos czesto gesto padaja?tz arty itd?troche dziwne duza awaryjnosc albo niedopracowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem czy tak często? Po prostu ci którym karty dobrze chodzą to grają a nie piszą na forum ;) Ale słyszałem że na Zachodzie było sporo zwrotów XFX, no ale jaka firma takie karty :)

Słuchajcie, jakie stery wam najlepiej chodzą? Na płytce od Leadteka miałem 66.93, ale DOS-owe starocie nie chciały mi z nimi chodzić. Teraz jadę na 67.03 i na razie jest OK. Tyle że wydaje mi się że NVidia ma niedopracowany antyaliasing w sterownikach, tzn. w wielu grach jest OK, ale w niektórych widać czasem łączenia tekstur albo arty (ja mam je w NFSU2 demo). Sprawdzałem już parę wersji sterów i to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście podpisuje sie pod tym co powiedział armas a jeszcze zanim oddasz na servis zainstaluj nowe stery i sprawdź na konkretnym zasilaczu :angry: 

armas: Czy ty przy 6600gt masz standardowe chłodzenie że udało Ci się tak odejść z taktowaniem? (co to za 6600gt?)

1205284[/snapback]

chwilowo jeszcze standardowe. a karta leadtek dzis w biosie wygrzebałem ze da sie podnieśc napiecie na gpu do 1.4 i na gpu 3dmarka przechodzi na 580 teraz.

NFSU2 to podobno wogole jest dziwne...

Ja jade na 71.20 z guru3d.com Ktos uzywa nowszysch wersji od nich i moze powiedziec czy warto? Cos sie zmienia na plus?

1206357[/snapback]

ja jade na 71.24 jesli myslisz o sporym wyniku w 3dmarku05 to tylko na nich. tylko nie pakuj sie w wersje 71.24a troszke lepszy obraz a wolne jak 71.20

siema.

od 5 dni jestem posiadaczem winfasta 6600GT i naprawde milo sie zaskoczylem wydajnoscia.zrobilem szybke o/c nvtweak i automatycznie dal mi taktowanie 580/1060 zdazylem walnac tylko 1 tescik 3d03 i nie bylo artow.

PS.zauwazyliscie ze te kart 6600GT jakos czesto gesto padaja?tz arty itd?troche dziwne duza awaryjnosc albo niedopracowanie?

1206158[/snapback]

słabiutkie zasilacze po prostu sa bardzo u wiekszosci ludzi. a tak marginalnie to pameici spokojnie powinny iśc na 1150.

Ja mam standardowe chlodzenie (dzis tylko przesmarowalem rdzen i HSI pasta Arctic Ceramique, co kazdemu polecam) i jade w grach na 555/555 (jakos wole synchro :P ); przy 560/560 juz mam arty w 3Dm03, ale to moze wina upalu w budzie (40 stopni i nie wiem co z tym zrobic :( ).

Zmierzylem przestrzen miedzy pamiecia a glownym radiatorem i niestety jest tam powalajacy 1mm :( Wiec pewnie nic tam nie wejdzie...

Ale za to moj kumpel wpadl na inny pomysl - zalozyc radiator do gory nogami: nie nachodzi wtedy na pamieci, ale trzeba zadbac o chlodzenie HSI jakos.

1205348[/snapback]

tez juz na to wpadłem. i sie przymierzałem ale mostek preszkadza:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i koniec moich mozliwosci - juz mi sie arty pojawily. Moze na nowszysch sterach cos jeszcze wiecej wykrece:

http://service.futuremark.com/compare?2k3=3559096

A co do moich 8k - zobacz jaka ja mam reszte sprzetu, a jaka Ty ;)

Zasuwam na KT333, FSB161, pamieci noname na timingach "by SPD" :)

Wiec nie uwazam tego za zly wynik :)

EDIT: Jeszcze takie pytanko: nagrywales 71.24 bezposrednio na wczesniejsze stery, czy czysciles DriverCleanerem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie na orbie bo mam piracki cd key i mie nie wpuszcza a mi sie nieche 3dmarka reinstalowac

Dołączona grafika

No i koniec moich mozliwosci - juz mi sie arty pojawily. Moze na nowszysch sterach cos jeszcze wiecej wykrece:

1206442[/snapback]

03 mark nie reaguje na procka najwyrzej 100p tracisz.

1206442[/snapback]

bezposrednio na swierzy system:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Marku nie zmieni, w grach jak najbardziej ;)

Wyniki z Marka mi wisza i powiewaja, tak sie tylko bawie dla sportu jako detektorem artefaktow ;)

EDIT: Ale zapuscilem sobie jeszcze 3DM05 (na 71.24) i na taktowaniach amrasa (570/585) mam ponad 3.5k :) Ale niestety juz lekkie arty pod koniec 2. i 3. testu (co ciekawe, duzo mniejsze niz w marku03, tam to w zasadzie arty caly czas byly na tych zegarach) :(

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=457146

Czas wrocic do standardu growego czyli 555/555 - jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby sie komp wywalil przy takich ustawieniach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w Marku nie zmieni, w grach jak najbardziej ;)

Wyniki z Marka mi wisza i powiewaja, tak sie tylko bawie dla sportu jako detektorem artefaktow ;)

EDIT: Ale zapuscilem sobie jeszcze 3DM05 (na 71.24) i na taktowaniach amrasa (570/585) mam ponad 3.5k :) Ale niestety juz lekkie arty pod koniec 2. i 3. testu (co ciekawe, duzo mniejsze niz w marku03, tam to w zasadzie arty caly czas byly na tych zegarach) :(

1206490[/snapback]

u mie growe czyli bez zadnych artów to 570/580

05 robilem na 582/590 lekkie arty w drógim tescie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

570/580 bez artow? niezle... Co Ty masz za lodowke w kompie? ;)

Zdradz sekret, jak Ci to chodzi tak wysoko...

1206758[/snapback]

buda stale otwarta nawiew na karte 8x8 no i raczje chłodnow w pokoju mam bo ciągle otwarte okno.. komp powietrze wysusza. a pozatym dobra mi sie sztuka trafila chyba... a i jeszcze podniesione napieci na gpu na 1.4v z 1.3v:P za pomoca biosa gdzie jest mozliwosc regulacji w małym zakresie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi