costi Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Ja niestety tak nie poszaleje, bo mam kompa tak ustawionego, ze nawet przy otwartej budzie powietrze sie kisi i nie ma dobrego ujscia :( Sam zmieniales bios czy juz jakies modowane sa? Zreszta u mnie chyba bardziej memki niz GPU robia klopoty - GPU tuz po wyjsciu z Marka ma w Winfoxie 42-43 stopnie (a mial 50 kiedys - Arctic Ceramique rzadzi :) ). Musze odpalic Rive z wykresem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Ja niestety tak nie poszaleje, bo mam kompa tak ustawionego, ze nawet przy otwartej budzie powietrze sie kisi i nie ma dobrego ujscia :( Sam zmieniales bios czy juz jakies modowane sa? Zreszta u mnie chyba bardziej memki niz GPU robia klopoty - GPU tuz po wyjsciu z Marka ma w Winfoxie 42-43 stopnie (a mial 50 kiedys - Arctic Ceramique rzadzi :) ). Musze odpalic Rive z wykresem... 1206829[/snapback] bioisa przerobiłem sobie sam orginalnego od leadteka, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 A ja wlasnie zapuscilem sobie 3Dmarka z rivatunerem w tle - niestety u mnie raczej GPU robi problemy - temperatura dochodzi do 81stopni :( A mialo byc tak pieknie (dobrze chociaz, ze po zmianie pasty sie szybko wychladza)... Podczas gdy temperatura na pamieciach nie przekracza 45... Dzis juz mi sie nie chce, ale sprobuje obnizyc GPU i puscic pamieci wyzej, zobaczymy co sie stanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 A ja wlasnie zapuscilem sobie 3Dmarka z rivatunerem w tle - niestety u mnie raczej GPU robi problemy - temperatura dochodzi do 81stopni :( A mialo byc tak pieknie (dobrze chociaz, ze po zmianie pasty sie szybko wychladza)... Podczas gdy temperatura na pamieciach nie przekracza 45... Dzis juz mi sie nie chce, ale sprobuje obnizyc GPU i puscic pamieci wyzej, zobaczymy co sie stanie... 1206853[/snapback] dróga temp to nie pamieci tylko otoczenie :P na pamieciach masz spokojnie na oko koło 80 stopni tak jak ja dotchnij palcem po 4 godzinach gry w hl2 np parza az a gpu mi skacze tylko do 70 stopni wiec dziwne... edit miało byc 70 wpisałem 60 i tak sie zastanawiam jakie sa sznase wepchnac silncera dla ati ver 3 na 6600gt?? duzo tańszy jest jak by nie krecic... pujde w tygodniu ogladne go w sklepie i zmierze czy to mozliwe wogule... moze sie okaze ze za grosze da sie swietne chłodzenie wytrzasnąc:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Erm, jasne ze otoczenie, taki skrot myslowy... Chodzilo mi o to, ze to jest chyba brane jakos z karty (tak jak i Winfox)... Co do Silencera: nie wiem, czy nie bedzie problemu z otworami montazowymi. On jest chyba dosc ciezki. Ale jesli sie uda, to rewelka by byla :) Co do temperatur to najwyzsze piki na GPU to 81 stopni. Ale z reguly pod obciazeniem okolice (raczej gorne) 70 przy taktowaniu 570MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Erm, jasne ze otoczenie, taki skrot myslowy... Chodzilo mi o to, ze to jest chyba brane jakos z karty (tak jak i Winfox)... Co do Silencera: nie wiem, czy nie bedzie problemu z otworami montazowymi. On jest chyba dosc ciezki. Ale jesli sie uda, to rewelka by byla :) Co do temperatur to najwyzsze piki na GPU to 81 stopni. Ale z reguly pod obciazeniem okolice (raczej gorne) 70 przy taktowaniu 570MHz 1206895[/snapback] otwory to luz zrobi sie inne:) problem mzę byc z tym ze nie bedzie rdzenia chciała dotykac tzn rdzeń nie w tym miejscu bo jesli chodzi o kondensatory to sa daleko raczej. a montaz sie jakos zrobi zawsze:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 A ogladales ta karte od spodu? Jest cala upstrzona jakimis drobnymi elementami. :( Ale jest jeszcze jedno rozwiazanie: odpalilem google i na razie wyczytalem, ze da sie bez problemu zalozyc Zalmana VF700 na 6600GT AGP (ktos sie chwalil, ze zalozyl na XFX). Tyle ze podobno znow sa problemy z radiatorkami na pamieci :( Info tutaj: http://www.zalmanusa.com/usa/product/view....dx=149&code=013 i foto: http://img140.exs.cx/img140/6812/dsc0147411tf.jpg Nic innego nie znalazlem, za to wpadlo mi w oko cos innego: jakis gosc zamowil sobie XFX i dostal z takim chlodzeniem: http://www.gameve.com/gve/Products/Images/...X-6600AGP-C.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 chwilowo jeszcze standardowe. a karta leadtek dzis w biosie wygrzebałem ze da sie podnieśc napiecie na gpu do 1.4 i na gpu 3dmarka przechodzi na 580 teraz. 1206386[/snapback] Napisz coś więcej o tym jak go kręcisz tz gdzie Ty napięcie zmieniasz (flash biosu karty robisz :blink: ?), ą jakieś różnice pomiędzy ta kartą którą Ty posiadasz a moim Sparklem poza ceną? tak właśnie myśle gdyby <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> kawałek radiatora miedzinego ośrednicy blaszek około 1mm i z nich zrobic "przekaźniki ciepła" pomiędzy pamięcią a radiatorem rdzenia przyczym odrazu wymontować blaszke (na niej jest logo i strona firmy) która mocowana jest na radiatorze (nie wiem jak jest na Ladteku) a na slocie nieżej (PCI) oczywiście jeśli jest wolne wyntyl 80x80 tak żeby wiało na radiator i było by to chyba znacząco lepsze rozwiązanie !?! Ty nie kierujesz sie dobrocia karty tz. tym żeby pamiątki sie nie stopiły tylko kręcisz dopuki nie ma artów? (w sumie to możliwe bo najpierw wystapują błędy tu właśnie artefakty dopiero potem układ sie topi :? ) ? Hehe, 8k w 3DM03 peklo :twisted: 1206423[/snapback] I to daje Tobie lepszą wydajność niż gdybyś odjechał z taktowaniem pamięci na ponad 1GHz? (chyba że w trybie 2D tam jest automatycznie synchronizacja, ale w 3D kręcisz tylko rdzeń a pamięć zostawiasz? ? ? ? ?) A ja wlasnie zapuscilem sobie 3Dmarka z rivatunerem w tle - niestety u mnie raczej GPU robi problemy - temperatura dochodzi do 81stopni :( A mialo byc tak pieknie (dobrze chociaz, ze po zmianie pasty sie szybko wychladza)... Podczas gdy temperatura na pamieciach nie przekracza 45... Dzis juz mi sie nie chce, ale sprobuje obnizyc GPU i puscic pamieci wyzej, zobaczymy co sie stanie... 1206853[/snapback] dróga temp to nie pamieci tylko otoczenie :P na pamieciach masz spokojnie na oko koło 80 stopni tak jak ja dotchnij palcem po 4 godzinach gry w hl2 np parza az a gpu mi skacze tylko do 70 stopni wiec dziwne... edit miało byc 70 wpisałem 60 1206871[/snapback] Skąd wy odczytujecie temperature przeciesz tam nie ma czujników :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk33 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Skąd wy odczytujecie temperature przeciesz tam nie ma czujników :blink: 1207027[/snapback] Jak nie , jak sa -przynajmniej w leadteku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Moze wyjdzie specjalne chodzenie NV Silencer 6 na GF6600GT na AGP to by byla rewela B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek-SZU Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 nie wiecie czasem czy jest 6600GT 128mb 256bit? czy istnieje wogóle taki?? na AGP mnie interesuje!? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvie1 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 hej Luk33 mam prosbe, mam podobny do Ciebie sprzęt więc prosze bys podał fps w gierkach (colin 2005, doom III, Far Cry, NFS: UG2, MOH: Pacific Assault. Z góry dzieki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk33 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 hej Luk33 mam prosbe, mam podobny do Ciebie sprzęt więc prosze bys podał fps w gierkach (colin 2005, doom III, Far Cry, NFS: UG2, MOH: Pacific Assault. Z góry dzieki . 1207371[/snapback] moze byc problem, bo nie dysponuje tyloma grami (nie piratuje :wink: ) dooma przeszlem na FX, na 6600 zapodalem tylko demo, i chodzilo wszytko idealnie, ale na grafice high. Na ultra high dysk mieli mi jak cholera(za malo ramu), to samo z far cry. Nfsu2 smiga, idealnie na maxa grafie. Innych gier nie sprawdzalem na 6600. Nie pekaj, ze procek ci spowolni, wcale tak nie jest. Wiadomo, ze przydalby sie lepszy, ale jest ok. I ja gram na 1024-768 Tylko wiecej ramu, zdecydowanie!!! a fps ci nie podam, bo nie pamietam, ale byly naprade nie zle :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-whiteLION- Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Jak nie , jak sa -przynajmniej w leadteku :wink: 1207158[/snapback] Też właśnie mam z tym problem... :? w instrukcji do sparkla jest strona o tej zakładce w driverach - temperature settings - ale z dopiskiem optional. Może sensor jest tylko w wersji pci-e :unsure: . Jak na razie podkręciłem swoją na 550/550 więcej sie już troche boje.. nowa karta w końcu :razz: . W 3dmark03 ~8300. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvie1 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 dzieki :) ale jak bys miał dostęp do demka colina 2005 i jak bys sie podzielił wrazeniami byłbym wniebowzięty :) a czy Twój zasilacz wyrabia spokojnie? nie resetuje Ci sie komp po podkręcaniu procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvis Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 I to daje Tobie lepszą wydajność niż gdybyś odjechał z taktowaniem pamięci na ponad 1GHz? (chyba że w trybie 2D tam jest automatycznie synchronizacja, ale w 3D kręcisz tylko rdzeń a pamięć zostawiasz? ? ? ? ?) Hm, czyżbyś nie wiedział, że w 6600gt są pamięci gddr3? Pomnóż sobie ich taktowanie x2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Jeśli chodzi o czujniki temperatur, to zależy od producenta - większość 6600GT je ma. Zerknijcie na tabelkę pod tym adresem: http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia...gt_agp_roundup/ Prawdopodobnie jak ktoś nie ma czujnika na karcie to zakładka w sterach mu się nie uaktywnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk33 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 dzieki :) ale jak bys miał dostęp do demka colina 2005 i jak bys sie podzielił wrazeniami byłbym wniebowzięty :) a czy Twój zasilacz wyrabia spokojnie? nie resetuje Ci sie komp po podkręcaniu procesora? 1207428[/snapback] zasilka mi wyrabia bez problemu. Co do krecenia to jest problem, bo jak widzisz moj procek do wymiataczy nie nalezy, wiec ci nie odpowiem B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dvie1 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 @Luk33 no widze ze Twoj problem z ramem sie rozwiązał ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Jak nie , jak sa -przynajmniej w leadteku :wink: 1207158[/snapback] Masz albo znasz jakiś inny programik poza driverkami, który pokazuje temperaturke? może tylko driwerki mi nie pokazują ale i tak miłem iż już dość duzo więc chyba brak czujników :blink: ale może... ? Hm, czyżbyś nie wiedział, że w 6600gt są pamięci gddr3? Pomnóż sobie ich taktowanie x2... 1207535[/snapback] he FAKT i święta prawda, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najgorszy77 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Witam Proszę o pomoc którą wybrać ? 1. Winfast 6600gt agp - 850 zł 2. Galaxy 6600gt agp - 840 zł 3. Sparkle 6600gt agp - 840 zł Z tego co wiem to galaxy ma wyższe taktowanie( chyba 500/500 ?) ale firma jakas taka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Jakby to powiedziec - popatrz na nasz podpisy i sie zastanow, czy warto sie rzucac na taktowanie 500/500 ;) Ja polecam Leadteka - bardzo ciche chlodzenie, dobre oprogramowanie i wyposazenie. Osobom, ktore sie zakrecily z taktowaniami przypominam, ze pamiec DDR nie jest taktowana 2x szybciej - ja podaje taktowania w zegarch rzeczywistych (czyli jedynych prawidlowych ;) ). EDIT: zauwazylem ciekawa rzecz w Winfoxie: jesli przy nadmiernym podkreceniu karty komp sie zwiesi, po ponownym uruchomieniu beda w nim ustawione nizsze, "bezpieczne" zegary - u mnie ta bezpieczna wartoscia jest 550/550 (tzn. po restarcie odpalam winfoxa i mam karte podkrecona na 550/550, anie to co bylo tuz przed resetem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 jakbrać to leadteka bo taktowania sa niewazne wszystkie karty sa na samsungach 2.0ns a co do chłodzenia to i tak z zmierze tego silncera w sklapie mozę sie uda jakos jednak przystosować.... edit i napiecie mam zmienione przez flash biosu. taktowania zreszta tez ustawione w biosie w 2d core 200 (zamiast 300) a w 3d core 570. mem cały czas na 580 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk33 Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 @Luk33 no widze ze Twoj problem z ramem sie rozwiązał ... :) 1207708[/snapback] tak naprawde to dzisiaj zamowilem, bedzie w poniedzialek :D Masz albo znasz jakiś inny programik poza driverkami, który pokazuje temperaturke? może tylko driwerki mi nie pokazują ale i tak miłem iż już dość duzo więc chyba brak czujników ale może... ? do leadteka mam winfoxa, ale nie sadze by dzialal z innymi kartami, choc glowy nie dam, ze nie :wink: mozesz tez zaladowac stery 71,24 + ten dodatek vstudios xtreme 71,24a, one naprawde duzo nowych opcji dodaja w manu nvidi, moze ci sie ukaze termometr :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 edit i napiecie mam zmienione przez flash biosu. taktowania zreszta tez ustawione w biosie w 2d core 200 (zamiast 300) a w 3d core 570. mem cały czas na 580 1208047[/snapback] Co w takim przypadku z gwarancją ? już po... bo zmiana biosu wiąże się chyba z utratą gwary? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Co w takim przypadku z gwarancją ? już po... bo zmiana biosu wiąże się chyba z utratą gwary? :blink: 1208465[/snapback] nie jak coś sie stanie z karta to wróce do orginalnego a jak padnie tak ze nie bedzie mozna wrócic to i tak sie nie skubna ze coś robiłem:P po prostu nieda sie dojśc czy zmieniałem czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xior Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 aco sądzicie o takim chłodzeniu?CACKO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:GurU:. Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 nie jak coś sie stanie z karta to wróce do orginalnego a jak padnie tak ze nie bedzie mozna wrócic to i tak sie nie skubna ze coś robiłem:P po prostu nieda sie dojśc czy zmieniałem czy nie. 1208683[/snapback] no chyba że natchni ich wyjmowanie chipsetu z biosem i wkładanie do innej celem sprawdzenia co spowodowało awarie to zawsze jest jakieś 0.01% w porywach może nawed do 0.02% aco sądzicie o takim chłodzeniu?1208722[/snapback] jak już to nie lepiej kupić np ten radiator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 jak już to nie lepiej kupić np ten 1208738[/snapback]podoba mi sie nawet i cena ok tylko czy wejdzie na 6600gt agp? mozę bym w coś takiego udezył... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Nie da sie wyjac biosu z grafiki :) Przy probie wykonania tej czynnosci sami zabiliby gwarancje ;) Co do chlodzen - moze one i sa ladne, ale nie wiadomo czy da sie je na 6600GT AGP zalozyc - ten niestandardowy uklad elementow to nasze przeklenstwo niestety. Pozostaje czekac na Zalmana VF700 (vide moje wczesniejsze posty)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...