Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wintereq

Winter bierz z pcprojektu. za 830 zł mają tam te karte. a na czym ty teraz jedziesz nadal na 5900xt?

1251524[/snapback]

sprzedałem gf fx 5900xt za 6 stówek, a teraz mam tymczasowo r7200 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , ja mam SPARKLE i miodzik pieknie działa super się kręci ale wielki minus za hałas, a właśnie zmieniał ktoś chłodzeni do tej karty albo widział gdzieś ciche i dobre chłodzenie?

Edytowane przez .ObcY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ObcY:

Ten twoj wczesniejszy pomysl nie jest zly, dziwie sie ze jeszcze tak nie zrobiles. <_<

Tylko pamietaj zeby wiatrak dobrze owiewal radiator, ale to chyba wiesz. :)

Czy ktos probowal zmieniac ustawienia w rejestrze za pomoca riva tunera, bo z tego co widzialem to jest duzo opcji, ktore wydaja sie znaczace, ale nie sa aktywne, wiec moze ktos sprobuje je rozgryzc? :)

P.S.

Testujcie sterowniki z linka z paru postow wczesniej :D

Edytowane przez kaffee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co Wy byscie wybrali: 6600GT od MSI czy od Leadteka? MSI kosztuje 80 zeta więcej...

1253225[/snapback]

Ja osobiście bym brał MSI,więcej oprogramowania i chłodzenie pamiątek.Do MSI dodają Riddica :).Chyba że nie zależy ci na oprogramowaniu to wtedy Leadtek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedałem gf fx 5900xt za 6 stówek, a teraz mam tymczasowo r7200 :)

1253015[/snapback]

to ja niezazdroszcze... a pcprojekt polecam no i jeszcze proline.. dwa dobre sklepy (komputronik tez jest b dobry ale niestety drogi.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wolę MSI. Oprogramowanie oprogramowaniem, ale radiator na pamięciach to jest to co lubię. Za około tydzień będę miał 6600GT od MSI.

1253663[/snapback]

a ja po prostu przerobie chlodzonko na leadtku i bedzie to samo:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście bym brał MSI,więcej oprogramowania i chłodzenie pamiątek.Do MSI dodają Riddica :).Chyba że  nie zależy ci na oprogramowaniu to wtedy Leadtek.

1253471[/snapback]

ja slyszalem ze do 6600GT dodaja XIII i POP

http://www.msicomputer.com/product/p_spec....TD128&class=vga

a riddick jet dodawany do 6600 Diamond

http://www.msicomputer.com/product/p_spec....amond&class=vga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja po prostu przerobie chlodzonko na leadtku i bedzie to samo:P

No dobra, ale po co się babrać samemu skoro można kupić odrazu gotowy produkt. Kwestia ceny chyba ma znikome znaczenie bo niby Leadtek jest tańszy, ale radiatorki na pamięci kupić by trzeba więc wychodzi mniej więcej po równo. No chyba, że ktoś lubi samemu coś modyfikować to co innego, ja bymajmniej do takich ludzi nie należę, wolę odrazu kupić gotowca i poźniej bawić się w OC, a takie techniczne ingerencje są nie dla mnie.

pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Od kilku dni posiadam 6600GT Sparkle.

Model tego producenta niestety ma (nieznośnie) głośne chłodzenie. Chciałem zdiąć blaszke z radiatora(tą z obrazkiem;)) wykrecic zamontowaną fabrycznie 40 i założyć wentyl 80x80. jednak nie wiem jak w takim przypadku zmieni sie temperatura na gpu gdyż sparkle nie posiada pomiaru temperatur:( Czy ktos juz robił coś takiego i jak zmieniły sie temperatury? Jeżeli nikt to czy mógłby ktoś z modelem mającym miernik temp to sprawdzic? Dzieki wielkie z góry za odp.

Ps. Do ludzi twierdzących ze 6600GT nie daje sobie rady z NFS-em 2. U mnie płynnie śmiga, wszystkie opcje na fuul włącznie z AA przy rodzialce 1280x1024.

Grafa na standardowych ustawieniach 500/900. Nie mogę nic podciągnąc bo zasilacz nie wyrabia (noname 350W) wyskakuje komunikat ze grafa dostaje za mało prądu po nawet małym OC. Nawet z procem musiałem zjechać do 3.0. W przyszłym tygodniu jednak kupuje

to

http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...agan_TG380.html lub http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/zas...tec_HPC420.html

wtedy zobacze co potrafi mój model :twisted2: :twisted2:

Edytowane przez post

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Od kilku dni posiadam 6600GT Sparkle.

Model tego producenta niestety ma (nieznośnie) głośne chłodzenie. Chciałem zdiąć blaszke z radiatora(tą z obrazkiem;))  wykrecic zamontowaną fabrycznie 40 i założyć wentyl 80x80. jednak nie wiem jak w takim przypadku zmieni sie temperatura na gpu gdyż sparkle nie posiada pomiaru temperatur:( Czy ktos juz robił coś takiego i jak zmieniły sie temperatury? Jeżeli nikt to czy mógłby ktoś z modelem mającym miernik temp to sprawdzic? Dzieki wielkie z góry za odp.

Ps. Do ludzi twierdzących ze 6600GT nie daje sobie rady z NFS-em 2. U mnie płynnie śmiga, wszystkie opcje na fuul włącznie z AA przy rodzialce 1280x1024.

Grafa na standardowych ustawieniach 500/900. Nie mogę nic podciągnąc bo zasilacz nie wyrabia (noname 350W) wyskakuje komunikat ze grafa dostaje za mało prądu po nawet małym OC. Nawet z procem musiałem zjechać do 3.0. W przyszłym tygodniu jednak kupuje

to

1255503[/snapback]

Hehe chyba nie uważnie czytasz co tu piszemy:mrgreen: ! Kilka postów wcześniej już pisałem o tym jak zmnienić chłodzenie ja zalożyłem i chłodzi mi lepiej. Tylko strasnie ciężko ta blaszke odkręcić. Ale mamy cisze i karta spoko się kręci trzeba tylko jeszcze wymysleć chłodzenie na pamiątki czyli to co tygryski lubią najbardziej. I gdyby tak na rdzień załozyć np (Takie coś?) a na pamiątki już zwyczajne radiatorki ale to dopiero pierwszy beta pomysł ;). :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie czy jak kupie 6600gt np winfasta to bedzie mi chdzil z posywnym chlodzeniem thermaltake(2 rurki ciepla)????? dzieki za pomoc.

aaa nie wiem czy zauwazyliscie ze leadtek ma zwykle kontensatory!!

1255700[/snapback]

Zwykłe to są ceramiczne!!! Młody przyjacielu a takich napewo nie ma gdyż są baaaaardzo nie precyzyjne i raczej nie znajdziesz nigdzie przy kompie takich no chyba że w jakims panelu made in HOM więc sprecyzuj co uciebie jest uznawane za zwykłe bo raczej coś innego niż jest w rzeczywistość!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ma zamiar ktoś zakupić karte to tylko SPARKLE i tylko z TĄD za 770 pln napewano nieznajdziecie nic lepszego i nieopyta sie kupować nic innego wentylka się odłancza a na radiator daje cichą 80x80 i za niedużą kase mamy dobrą karte. Tak dla porównania ja dałem za tą samą karte 979 PLN tylko tyle że orazu na 2 dzień po ukazaniu się w polsce! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW

6600GT od Asusa (pamieci 1.6)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16118#

i Gigabyte

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16152

coraz wiekszy wybór, jutro miałem jechac po MSI ale teraz nie wiem czy sie oplaca czekac na Asusa dla tych 1.6ns bo róznica w cenie jest 10 zeta na Komputroniku

nie wiem ale chyba MSi wystarczy... chyba ze Wy cos innego sadzicie

a co do podkręcania MSI to z tej recenzji nie wynika nic ciekawego jak na takie chłodzenie:

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1714&page=2

tylko 581/542,5

Edytowane przez dvie1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdziwy wysyp 6600GT dla AGP :D Przy takiej konkurencji tylko patrzeć jak ceny będą spadać :D Ja chcę sobie kupić MSI jestem już zdecydowany na tą kartę, ale nigdzie nie można się dowiedzieć jakie ta karta ma pamięci i strasznie mnie to wkurza :angry: Pisałem do komputronika w tej sprawie i otrzymałem taka odpowiedź:

karta ma zamontowane radiaotry na pamieciach i nie jestesmy w stanie

odczytać informacji na nich zawartych

producent również nie podaje tego parmatru na stronie i kartoniku od karty

Chyba dziś wystosuję list do MSI to może się wreszcie dowiemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej recenzji pisze tak:

"The MSI NX6600GT-VTD128 uses the same Samsung memory as the Albatron card so we didn't expect it to overclock much higher either. To our surprise, the 2.0ns Samsung K4J55323QF-GC20 memory was able to hit a very nice 1085 MHz. We did try to get it past 1.1 GHz, but when we did so we encountered snow on some of the benchmarks. "

więc chyba takie... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie czy jak kupie 6600gt np winfasta to bedzie mi chdzil z posywnym chlodzeniem thermaltake(2 rurki ciepla)????? dzieki za pomoc.

Nie bo radiator od HSI raczej się nie zmieści pod to chłodzenie. Jedyną alternatywą jeśt chyba Zalman Vf700 http://www.pc-cooler.pl/index.php?s_o=list&lev_up=16&lev=59

Jednak radiator jest pewnie dosyć ciężki, no i ta cena :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@siuks chyba nie dzieliłes sie wrazeniam jak u Ciebie chodzi ta karta na 256 ramu, ja mam własnie dylemat czy dokupic ram czy 6600GT prosze podaj jakies fpsy z gier no i osobiste odczucie płynnosci (czy sie zacina czy nie) bardzo Cie prosze :) dzieki

@m6a6t6i Ty tez jak juz kupisz to napisz jak Ci smiga :)

Edytowane przez dvie1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gainwarda to ja bym osobiscie nie kupowal - jest za drogi w stosunku do mozliwosci (placisz kupe kasy za lekkie OC ;) ). W dodatku radiator nie dotyka do pamieci :shock:

A co do zasilki - ja bym chyba nie ryzykowal... Co prawda nie powinna pasc od razu, ale po co kusic los ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi