!exec Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Ze niby na pci express jest lepsze a tak naprawde nie jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Ze niby na pci express jest lepsze a tak naprawde nie jest :) 1315207[/snapback] Poza wersją Extreme z taktowaniem 550/1120 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 kurde nie działa mi karta z ecs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 nie dziw sie, moze najnowszy bios to zalatwi, a jak nie to wymianka plyty cie czeka :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Mam dziwny problem:otoz zmienilem stery na najnowsze DNA i w nic nie da sie grac,zwisy po kilkanascie sekund,pasy na ekranie itd.Zmienilem z powrotem na 75.90a i wszystko jest ok,ale nadal nie da sie grac w NFSU2,1-2 klatki w ciagu minuty!!Co moge zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 przeczyścić dyski wgrać na nowo stery od mobo i od podstaw jakie chcesz do grafy i dopiero patrzeć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Czyli 4 format w ciagu miesiaca??:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez1982 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Witam u mnie ta tych sterach jest to samo odpuść sobie ja teraz smigam na Xtreme G 71.84 z guru 27mb i jest wszystko oki Też mam Sparkla i testowałem kilka i jak narazie tylko te stery i 66.33 działaja stabilnie i poprawnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość frosti Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) bios mam wgrany najnowszy oryginalny bo dysku płyta nie wykrywała... na biosie honey chyba to samo będzie.... macie jeszcze jakieś pomysły? nie uśmecha mi się kupować nowej płyty jak nie mam na a64 2800+ (jedyny moim zdaniem rozsądny wybór do tej karty i dla nie wyrzucania pieniędzy w błoto ------ewentualnie te nowe najniższe semprony pod s754--2500+ chyba--, kiedy wyjdą?)......a miało być tak pięknie.... :) no co mam tanio kupić? za dobrą płytę dam 200zl w górę do tego sempron jakiś czyli najtańszy i wszystko w przeciągu 2 miesięcy , i wszystko dzięki mojej płycie z cholernym agp4x ten komp mam 3 lata prawie , więc rozumiecie mnie chyba ... Edytowane 7 Marca 2005 przez frosti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zebius Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) frosti -> komp ci się w ogóle nie uruchamia z tą kartą, czy dopiero w Windowsie są problemy? A zasilacz jaki masz? Edytowane 7 Marca 2005 przez Zebius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 frosti: AGP4x nie jest tu raczej przyczyna - u mnie na AGP4x smiga az milo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 U mnie na AGP wszystko smiga,tylko ten NFS i sterowniki...ale to juz niezaleznie od tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Potestowałem trochę i powiem że mój A6600GT z pamięciami 2.0 kręci się średnio na jeża: 3DMark2005 i Doom3 1024x768x32xUltraQxAA4 Sterowniki Jakość 550/550 - wali artami jak cholera 540/540 - 3545pkt 535/535 - 3514pkt 41,4FPS 530/530 - 41,3FPS 525/525 - 40.9FPS 520/520 - 40.6FPS 515/515 - 40.2FPS /37.0 - Wysoka jakość w sterownikach/ 510/510 - 39.9FPS 500/500 - 3305pkt 500/450 - 3201pkt 37.3FPS /34.0 - Wysoka jakość w sterownikach/ P.S. Jak w Riva Tuner 15.4 wymusić 85 hz w rozdzielczościach zamiast 60? Bo za cholerę nie mogę tego znaleść. W Wersji 14.xx była taka zakładka 60 hz fix. Proszę o screena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No to dziwne ze tak szybko ci wali artami moze masz goraco w pokoju i zamknieta bude? Mi przy taktowaniach jak w podpisie wszystko ladnie przechodzi bez najmniejszego artu. Jak otworzylem okno w pokoju i sie schlodzilo to rdzen bez artow przeszedl smarki na 590. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Faktycznie. Obudowę miałem zamkniętą i okno tyż hehe Ale z drugiej strony po cholerę mi super podkręcona karta prrzy otwartej obudowie i oknie - zimno i głośno :( wiesz może jak zrobić te cholerne 85hz bez sterów nvidi? Bo doom w 60 hz to porażka..... Gdzie się podziała ta opcja 60hz fix z riva tunera w wersji 14.xx w wersji 15.xx Edytowane 8 Marca 2005 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No wiesz - ja nie widze roznicy miedzy 60 a 85 hz wiem wiem ze jest roznica ale ja nie widze. A moze widze i sam o tym nie wiem? No niewazne - ja wymuszam odswiezanie 85hz power stripem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 E nie gadaj, miedzy 60 a 85 widać w 100% przy 60 miga jak cholera aż drga :) Sprawdzę PowerS.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Ja nie widze roznicy czy 60 czy np.75 majac LCD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Witam Która GeFOrce 6600GT będzie lepsza (na agp oczywiście) Sparkle czy Gigabyte bo obie mogę mieć za 600zł. Z góry dzięki za odp. Edytowane 8 Marca 2005 przez shark31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 ja mam sparkla i powiem ze jest dobra ładnie puki co mi sie kręci czekam teraz na nowe chłodzenie i powinno być jeszcze lepiej a co do gigabyte .... nie mam pojecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No wiec tak - sparkle ma referencyjne chlodzenie i wyje przeokropnie. Zaloze sie ze gigabyte jest cichszy bo nie wyobrazam sobie czegos glosniejszego od sparkle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 A Propos. Mam Need For Speed UN..G II z pathem 1.1. Teraz wyszedł 1.2 który poprawia wydajność 6800. Czy także działa pozytywnie na 6600? Testował ktoś? Ja ze swojej strony powiem że gra się niesamowicie płynnie na moim sprzęcie w rozdziałce 1024x768x32 na max wszystkie detale. Jest non stop 30 FPS +/-5 ale przeważnie 33 :) W stosunku do GeF4 widzę niesamowitą różnicę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 witam przesledziłem oba tematu (6600 i 6600gt ) i mam dylemat czy lepiej brac gf6600 leadteka + 1024mb ramu czy moze 6600gt sparkla + 512mb ramu ?? do gier to troszke mało te 512 i sam własciwe teraz mam metlik w głowie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 ja bym proponowal gt + 512mb i jeszcze kiedys dokupisz drugie 512 i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Ja to ujmę tak: u mnie doom3 na Ultra Q aa4 potrzebuje więcej pamięci niż 1024.... tak samo MOH PA .... trochę to nienormalne ale... 512 ramu to zdecydowanie za mało. Dlatego teraz kupił bym 6600 na twoim miejscu i miał 1024MB. To teraz minimum. Powiem więcej. W większości gier zużycie pamięci wacha się pomiędzy 500 a 900mb. Mówię naturalnie o grach z dużymi teksturami. W przyszłości i tak zmienisz grafę więc nie ma sensu przepłacać tych 200-300 zł do GT lepiej dołożyć ramu. Jak ktoś ma mało ramu i nawet dobrą kartę to często ma efekt szarpania spowodowany doczytywaniem z twardziela. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Ja to ujmę tak: u mnie doom3 na Ultra Q aa4 potrzebuje więcej pamięci niż 1024.... tak samo MOH PA .... trochę to nienormalne ale... 512 ramu to zdecydowanie za mało. Dlatego teraz kupił bym 6600 na twoim miejscu i miał 1024MB. To teraz minimum. Powiem więcej. W większości gier zużycie pamięci wacha się pomiędzy 500 a 900mb. Mówię naturalnie o grach z dużymi teksturami. W przyszłości i tak zmienisz grafę więc nie ma sensu przepłacać tych 200-300 zł do GT lepiej dołożyć ramu. Jak ktoś ma mało ramu i nawet dobrą kartę to często ma efekt szarpania spowodowany doczytywaniem z twardziela. Pozdrawiam. 1318391[/snapback] no własnie mam takie same odczucia ze lepiej wzisc wiecej ramu i 6600 bo co z tego ze mocna karta jak mało ramu albo rozwalają mnie ludzie ktorzy wsadzja 6600gt do durona 1.2 .. ,moze wreszcie pogram w vampira bloodlines ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 (edytowane) a jeszcze pytanie odnosnie zasilaczy jakie zapotrzebowanie na moc maja 6600 i 6600gt bo jak patrze w profilach to ludzie mają zasilacze od 300w codegenow do zasilaczy za ogromna kase i ,mam zamir ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> albo tego hiper 350w albo chiefteca HPC-360-202-DF co ciekawe wycztałem w ze ten chieftec ma dwie linie zasilania 12v prawda to bo w jednym sklepie pisze ze sa 2 linie zasilania a w drugim ze tylko jedna... Edytowane 9 Marca 2005 przez uki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Tylko sie nie przestrasz bo w wampirze na 6600gt jak i na 6800 tnie w miescie bo ta gra to porazka jezeli chodzi o optymalizacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Ja mam zasilacz Chieftec 340W i jest ok! w takiej pięknej :D obudowie: Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 i po co wpędzasz ludzi w kompleksy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...