Domell Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 razorex-niestety tego to Ci nie moge powiedziec bo jeszcze nie mam GF6600GT(dopiero zamówiłem w ubiegłym tyg.)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 1338462[/snapback] Ja mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Ja mam. 1338496[/snapback] masz na radeonie powaga czy se żarty robisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Może błąd programu albo sterów do karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 http://img225.exs.cx/img225/3505/17hb.jpg JESZCZE RAZ PROSZE MACIE TĄ KRESECZKĘ NA SCIANIE NAD GŁWĄ TROLA CZY TO JEST ARTEFAKT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Może błąd programu albo sterów do karty? 1338531[/snapback] A TY MASZ TO CZY NIE KURDE MOGE JESZCZE KARTE WYMIENIĆ I CHCE SIE UPEWNIĆ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Ja nie mam.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 wyąłczam ten temat z subskrypcji bo cholera szlakmnie trafa jak czytam ciagle i te same "problemy" i [ciach!]ly, trudne zyciowe wybory ;) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Ja nie mam.... 1338539[/snapback] W TAKIM RAZIE KARTA DO WYMIANY APROPO JAKĄ KARTĘ MASZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Umbrella - czy Ty mozesz przestac sie wydzierac o jedna [ciach!]lona kreseczke? Cos sie tak przykleil do niej - umrzesz od tego czy jak? Dzialaja Ci gry dobrze to sie ciesz z fajnej karty, a nie robisz sceny o jakies gowienko, ktorego nawet nie widac (nie wiem nawet o co Ci chodzi, bo nie raczyles tej kreski zaznaczyc na screenie) :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 http://img92.exs.cx/img92/892/17hb7la.jpg ZAZNACZYŁEM TEN ARTEFAKT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA TAKIE DOPYTYWANIA ALE SŁYSZAŁEM COS NA TEMAT WYPALONYCH PIXELI NA KARTACH GRAFICZNYCH I DLATEGO MNIE TO DENERWUJE Normy określające wypalone piksele w kartach graficznych? http://www.benchmark.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 LOL umbrella daj spokoj a zreszta wymien sobie karte z powodu bledu w smarku hehe powodzenia/bledu sterownikow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 sprzedawca dal mi 5 dni do wymiany a po 5dniach to tylko gwarancjia wiec sie dopytuje czy na wszystkich 6600gt jest takie cosik a stery juz prubowalem ruzne !EXEC nieobrazaj mnie od loli Początkujący uczestnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Umbrella to jak chcesz to wymień tą kartę :) Jak będziesz miał już ALL ok to daj mi znać :) Ja tam czytając wyżej topici sądzę że nie tylko my mamy problem w SMARKU :) Tam ta kreska to pikuś :) Ale na tej skale jest dopiero art :) hehe :) Mi się zdaje że mamy najwczesniejsze wersje GF6600GT na AGP i są jakoś niedopracowane bo wiele osób ma arty w 3d marku minimalne gdzieś tam a inni nie maja :) hehe wymień kartę i się zobaczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Umbrella ja mam dokladnie tak samo nie przejmuj sie - a tak z innej beczki mam okazje jeszcze wymienic tego 6600GT na Radka 9800PRO od HIS-a co wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Umbrella to jak chcesz to wymień tą kartę :) Jak będziesz miał już ALL ok to daj mi znać :) Ja tam czytając wyżej topici sądzę że nie tylko my mamy problem w SMARKU :) Tam ta kreska to pikuś :) Ale na tej skale jest dopiero art :) hehe :) Mi się zdaje że mamy najwczesniejsze wersje GF6600GT na AGP i są jakoś niedopracowane bo wiele osób ma arty w 3d marku minimalne gdzieś tam a inni nie maja :) hehe wymień kartę i się zobaczy :) 1338707[/snapback] DZIEKI ZA POCIESZENIE WRESCIE KTOS MI ODPISAL APROPO 9800 TO JA MIALEM 9800PRO NA 6600GT MAM KOPA W GRACH I BARDZO LADNY OBRAZ NA TV WIEC CHCE POZOSTAC PRZY 6600GT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Umbrella ja mam dokladnie tak samo nie przejmuj sie - a tak z innej beczki mam okazje jeszcze wymienic tego 6600GT na Radka 9800PRO od HIS-a co wy na to ? 1338715[/snapback] JAK CHCESZ WYMIENIC NA 9800PRO TO W GLIWICACH MAJA NA SLEPIE NOWIUTKIE SAPPHIRE ZA 675ZŁ http://www.profcomputer.com.pl/html/show_cennik.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 umbrella nie krzycz człowieku! też mam takie coś i jakoś nie płacze girki mi chodza ładniutko wiec mnie to wali... i tak bede zmieniał na X800XL albo X850XT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 umbrella nie krzycz człowieku! też mam takie coś i jakoś nie płacze girki mi chodza ładniutko wiec mnie to wali... i tak bede zmieniał na X800XL albo X850XT 1338738[/snapback] OK JUZ NIEKRZYCZE SKONCZYLEM UZYSKALEM ODPOWIEDZ JUZ OD TRZECH OSOB JUTRO WYMIENIE I POWIEM CZY TO COS DALO I JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM ZA KRZYCZENIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Panowie ponawiam prosbe o bios do XFX 6600gt agp 500/1000, zycie mi uratujecie, pozadrawiam i bardzo prosze o podeslanie biosu na rumbuc@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Umbrella Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Panowie ponawiam prosbe o bios do XFX 6600gt agp 500/1000, zycie mi uratujecie, pozadrawiam i bardzo prosze o podeslanie biosu na rumbuc@o2.pl 1338766[/snapback] http://www.mvktech.net/index.php?option=co...r&filecatid=705 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaMaS Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Umbrella, wiesz ze czasem jest cos takiego jak edycja posta anie walenie kilku pod rzad ? Poza Tym faktycznie !exec dobrze zauwazyl... po kiego sie przejmowac 'smarkiem' ... w innych grach tez masz taka "laske" na srodku ekranu czy tyko tak ? wiesz ze istnieje jak brak optymalizacji kodu po konkretne karty ? napewno, wiec moze to jest wlasnie tego wynikiem ... a sranie na odleglosc z powodu jednej kreski przez 3 strony mnie oslabia, bo nie wnosi zadnej tresci merytorycznej ... zaloz posta na glownym "kreska w smarku->czy ma ktos antybiot" i beda wszyscy szczesliwi ... przepraszam za wymadrzanie ale po prostu oslabia mnie to ... pozdrawiam, KaMaS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Czy mógłby ktoś zrobić test w 3D marku 2003 z wyłączonym testem dźwięku i CPU - chciałbym sprawdzić moją karte o ile odbiega od lepszych firm bo ma Sparkle, cpu mam kiepski a testu dźwięku nie moge włączyć. Tak samo w 3D marku 2005 prosiłbym o wyłączenie testu CPU. Czy mógłby ktoś zrobić coś takiego...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shamtu Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 1338622[/snapback] Tak ja mam ten artyfakt na defultowych ustwaieniach i steryach 71.84, ale nie sadze ze to jest artyfakt, mam ta sama karte co Ty. Ja sie tym nie przejmuje:] Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Czy mógłby ktoś zrobić test w 3D marku 2003 z wyłączonym testem dźwięku i CPU - chciałbym sprawdzić moją karte o ile odbiega od lepszych firm bo ma Sparkle, cpu mam kiepski a testu dźwięku nie moge włączyć. Tak samo w 3D marku 2005 prosiłbym o wyłączenie testu CPU. Czy mógłby ktoś zrobić coś takiego...... 1339084[/snapback] jak w podpisie 8177pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 (edytowane) http://img92.exs.cx/img92/892/17hb7la.jpg ZAZNACZYŁEM TEN ARTEFAKT posiadam fx 5900 i tez mam ten "artefakt" :) Edytowane 20 Marca 2005 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 razorex - do koncowego wyniku w Marku licza sie tylko "Game tests"; reszta testow ma charakter informacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 posiadam fx 5900 i tez mam ten "artefakt" :) 1339209[/snapback] Panowie, nie szukajcie dziury w całym - u mnie wygląda to identycznie ale nie rozpatrywałem tego jako artefakt, za to na załączonym screenie widać białą krpokę prze twarzą Trola siedzącego po lewej - czyżby dead pixel ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaMaS Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Może wystarczy przeczytać czasem benchmark.pl, ktory moze rzucic swiatlo na problem ... a mianowicie ormy określające wypalone piksele w kartach graficznych? Według naukowca z Uniwersytetu Południowej Kalifornii istnieje prosty sposób, by obniżyć koszty produkcji sprzętu elektronicznego. Wystarczy wyrzucać mniej wadliwych układów scalonych. Obecnie stosowane procedury testowe są niezwykle rygorystyczne: wystarczy, że jeden z milionów tranzystorów w chipie jest niesprawny, aby cały układ uznać się za wadliwy. W ten sposób odrzuconych zostaje od 20 do 50% produkcji. Jednak prof. Melvin Breuer z Uniwersytetu Południowej Kalifornii uważa, że z reguły drobne niedoskonałości, dyskwalifikujące dziś chipy, są najczęściej nieszkodliwe dla funkcjonowania sprzętu - zwłaszcza w wypadku układów graficznych i dźwiękowych. Breuer podaje przykład uszkodzonego układu obliczeniowego, który do wyniku każdego działania dodaje jakąś liczbę. Przekreśla to jego szanse użycia w kalkulatorze, ale już np. w urządzeniu, które zajmuje się porównywaniem wielkości liczb, nie ma to znaczenia. Podobnie jest z kartą graficzną - jeśli nawet jeden piksel na ekranie będzie zawsze znaczony na czerwono, to prawdopodobnie i tak będzie to niewidoczne dla użytkownika. Badania Breuera wspiera branża półprzewodników, której praca naukowca może przynieść ogromne oszczędności. Breuer ma pomóc w stworzeniu nowych testów, które pozwoliłyby określić poziom wadliwości układów i skierować część 'odpadów' do zastosowań pozwalających na drobne niedoróbki. Problemem jest jednak stopień ich złożoności - aby całe przedsięwzięcie miało jakikolwiek sens ekonomiczny, testy i selekcja nie mogą być zbyt czasochłonne i skomplikowane. Tak więc "błyskotliwy" pomysł Pana Breuera mógłby doprowadzić do tego, że na podobieństwo monitorów LCD, również i w kartach graficznych pojawiłyby się normy określające dopuszczalne błędy zwane martwymi pikselami. Życzy wobec tego, aby Pan Breuer jako pierwszy trafił na monitor LCD i kartę graficzną, które łącznie dadzą mu 6 pięknych (po 3 dla LCD i grafiki, dopuszczalnych przez normę) soczyście czerwonych pikseli na niebieskim pulpicie Widows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...