Skocz do zawartości
Slayer

Geforce 6600 GT - AGP

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wam wszystkim

Musicie mi pomóc :) Mam problem z błędami w grafice w 3d markach oraz czasem w grach :) czy taktowania 500/900 czy 540/1100 to to samo :(

zamieszczam screeny i prosze Was o szczere odpowiedzi co to takiego :(

Również np: w grze TONY HAWKS PRO SKATER 4 mam 90 klatek na max detalach i rozdzielce 1024x768 a czuję przycięcia :( Czasami jak się przewracam to mam jeszcze większe albo jak gostkiem się obracam :( Albo w grze UT 99 ustawiam grafe na OPEN GL i jest ok a na direct 3d mam cięcia i gra się chrzani tzn wolno sie minimalizuje itd. Albo w NFS ug2 jak włącze LIGHT GLOW to mam do okoła obrazu jakąś białą cieniutką ramkę

turaj daję screeny

1

2

3

4

5

6

Z góry dziękuję

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Wintereq

W temacie niżej o 6600GT jest napisane wyraźnie. Że nadaje sie do grania w FPS i do zachwycania sie większymi cyferkami. Bo do grania sie nie nadaje. Lepiej kupić 9800PRO zamiast tego 6600GT

1349387[/snapback]

hahaha, aleś ty dowciapny :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Wam wszystkim

Ja tobie odpowiem bo tez ostatni oto sie zucalem to niesa zadne artefakty sprawdzilem u kolegi na 9600pro w troll lair mial dokladnie tosamo powtarzam to niesa zadne artefakty a przycinanie w grach to raczej wina calej konfiguracji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Wam wszystkim

Ja tobie odpowiem bo tez ostatni oto sie zucalem to niesa zadne artefakty sprawdzilem u kolegi na 9600pro w troll lair mial dokladnie tosamo powtarzam to niesa zadne artefakty a przycinanie w grach to raczej wina calej konfiguracji

1349471[/snapback]

bardzo smieszne - całej konfiguracji ?? to powiedz manie mądralo :P gdzie tam jest jakaś wina :) no słucham pana :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie niżej o 6600GT jest napisane wyraźnie. Że nadaje sie do grania w FPS i do zachwycania sie większymi cyferkami. Bo do grania sie nie nadaje. Lepiej kupić 9800PRO zamiast tego 6600GT

1349387[/snapback]

Zamiast pytac poraz setny o to samo urzyłbyś wyszukiwarki lub google. Jest mase konfrontacji tych kart. np tutaj http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=113

Nikt Ci nie odpowiada bo jak widzimy 1000 raz to samo pytanie to.... <_< :?

Edytowane przez post

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzałem na screenie obraz z 9800PRO i 6600GT i musze powiedzieć że obraz z 9800PRO jest wydajniejszy.

Nie no kuzwa, tym to zes mnie zabil :lol:

Mozesz rozwinac swoja swiatla mysl dotyczaca wydajnosci statycznego obrazu? :P :lol:

KUBA_TM, odnosnie ORBa: sciagnales nielegalny klucz i sie dziwisz ze nie dziala. Jakbys znal angielski, to bys wiedzial, ze panowie z ORBa Ci elegancko napisali, ze masz nielegalny klucz i idz sie nim wypchaj :twisted: ;)

Albo po prostu zaplac, albo trzmaj tylko 5 najlepszych wynikow, kasujac najslabsze w razie braku miejsca na nowe.

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko pytam jeszcze sie nie zastanowiłem

A wy Ciagle sie sugerujecie 3demarkami. Jak by to było nie wiem co. W grasz po aa i af lepszy jest 9800PRo i tego nie ma co ukrywać. Ale jeszcze sie nie sdecydowałem moglibyscie mi pomóc??

1348887[/snapback]

9800 pro lepszy!?Jakos mialem i Radka i GF i z czystym sumieniem polecam GT,w szczegolnosci tym,ktorzy czekaja na nowe gry wykorzystujace nowe technologie.Radek jest juz przestarzaly i przynajmniej na moim konfigu o jakies 15 % lepiej spisuje sie GT,nie zwracajac uwagi na Smarki bo tam roznica siega 25 %.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo smieszne - całej konfiguracji ?? to powiedz manie mądralo :P gdzie tam jest jakaś wina :) no słucham pana :D

1349481[/snapback]

Jaka masz karte muzyczna mi kiedys ac97 powodowal przycinanie szczegulnie jak sie obracalem w soldier of fortune i w 1 edycji nfsu zmienilem na stara sblive i zero przyciec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no kuzwa, tym to zes mnie zabil :lol:

Mozesz rozwinac swoja swiatla mysl dotyczaca wydajnosci statycznego obrazu? :P :lol:

KUBA_TM, odnosnie ORBa: sciagnales nielegalny klucz i sie dziwisz ze nie dziala. Jakbys znal angielski, to bys wiedzial, ze panowie z ORBa Ci elegancko napisali, ze masz nielegalny klucz i idz sie nim wypchaj :twisted: ;)

Albo po prostu zaplac, albo trzmaj tylko 5 najlepszych wynikow, kasujac najslabsze w razie braku miejsca na nowe.

1349487[/snapback]

wiem ze jest nielegalny przeciez napisalem !! ślepy jestes :?? lool wyloozoj stary :) b ocie pajaki za obraz wciagna :) znam angielski i prosze mi nie wp..... takich rzeczy :) daj na looz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka masz karte muzyczna mi kiedys ac97 powodowal przycinanie szczegulnie jak sie obracalem w soldier of fortune i w 1 edycji nfsu zmienilem na stara sblive i zero przyciec

1349538[/snapback]

ja mam zintegrowaną z płytą główna :) NVIDIA 8 channels :) na chipie realteca :)

jest ona bardzo dobra ta karta ale nie obsluguje testu 60bitowego w smarku :)

no ale moim zdaniem mam takie przyciecia nie z winy dźwięku lecz raczej czegoś inego ale nie wiem czego ..

HELP ME !

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam zintegrowaną z płytą główna :) NVIDIA 8 channels :) na chipie realteca :)

jest ona bardzo dobra ta karta ale nie obsluguje testu 60bitowego w smarku :)

no ale moim zdaniem mam takie przyciecia nie z winy dźwięku lecz raczej czegoś inego ale nie wiem czego ..

HELP ME !

1349566[/snapback]

Moze to byc karta dzwiekowa - mi sie tak w vampire bloodlines robi. Moj brat sobie kupil identyczny komputer jak ja (tylko ze ma sparkle i procka 3000+ ) i u mnie wampir w specyficznych momentach lubi przyciac a u niego nie i mysle ze to dlatego ze on ma sb live a ja mam realtek ac 97. Juz poza tym wczesniej slyszalem ze zintegrowana dzwiekowa moze robic takie jaja. Np w hl2 jak ustawisz jakosc dzwieku na high to mozesz miec mniejsza wydajnosc.

Edytowane przez !exec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umbrella - moze cos z biosem, ale tak zeby karta wogole nie wstawala...

Na pewno nie mechanicznie!

Kuba - sorki, troche mnie ponioslo. Love & Peace :D

EDIT: zintegrowane dzwiekowki z reguly mocniej obciazaja proca, bo nie maja wlasnego procesora sygnalowego, tylko zwalaja obliczenia na CPU. U mnie w HL2 zmiana dzwieku z High na Low dala ponad 5 fps, bez slyszalnej straty jakosci.

Edytowane przez costi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qlawy napisał: "dziwne ja gram w CSS aaX6 anizoX8 1024x768 i wszystko pieknie .... tylko w mega kotle spadek fps w dół do 20"

A ja dodaję - w grze (przynajmniej u mnie) ustawienie aax6 nic nie daje, wydaje mi się, że Nvidia nie ma aax6 ? tylko x4 i x8 ? Jak dawałem x6 to były kwadraty w HL2 a na x4 jest ok.

W życiu nie uwieżę w płynną grę na takich ustawieniach i z powiedzmy 8-10 osobami. Niemożliwe ! Skacze jak cholera, nie da się wogóle trafić. No, ale niektórym 5fps to też płynnie, szczególnie przy "wydajności statycznych obrazków" LOL !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie już to wszystko szczerze mówiąc rozwala !!! Postów w cholere już ciężko znaleźć odpowiedz na baradziej dogłebne pytania. Rozumiem pisząc karta mi zwalnia i mam artefakty ale to jest zbyt mało na wyszukiwanie. Otóź ja własnie mam taki problem. Wydałem hajs na karte, wczesniej 512DDR i jeszcze dokupiłem sobie dyska160GB w sumie kwestia odstępów w dniach max 2, wszystko wziołem na raty bo cieniutko prząde :) I teraz tak. Przesiadłem sie z gf4 hehe wiem wiem. Wszystko extra colin05 mi sie zinstalował nawet pacific asault hihi fajnie. Jednakże większość z tych gier bardzo kiepsko mi chodzi. Dokładniej grafika świetna jak dla mnie miodzio cóż z tego skoro komp mi sie albo wiesza w trakcie grania albo zacina na jakies 60-40 sekund. Dla mnie porażka systemu ehhh. Teraz tak. Dowiedziałem sie co jest główną przyczyną i o dziwo wiekszość z was powiedziałaby ze to mój zasilacz 300W niestety z tego co wiem zonk to nie to. Otóż moja płyta a jest nią asrock seria 8X.... jest kompletnym niewypałem a na dodatek wogóle pod tą płyte, a raczej słabo bo wogóle to nie mozna napisać, nie wykorzustuje swojego procesora bartka2500+. Wina zwiechów i całej reszty po wymienie sprzetu w sumie została obarczona płyta główną. Teraz wytłumacze co mi jeden pan mądrzejszy w tych sprawach odemnie powiedział. Po skrócie bo ja sie na tym nie czaje: płyta jest na 3,3 lub 3,5 V a to za mało jak na taką karte i powinno być min. 5V nie wiem o jakie wolty chodzi czy o vcore czy o co nie wiem ale podobno dlatego temp. na karcie wynosi u mnie 50*C a czasem nawet do 55. U brata przy tejże karcie lecz na pci-e karta ma 40*C i wszystko działa ok lecz on ma całkiem nowiusienkiego sprzęta takze nie ma sensu porównywac i wnikac w czym jest błąd. No wiec czeka mnie kolejna strata kasy po swietach tym razem jakies 250zł na płyte główną która niby ma załatwic moje problemy. Jesli jest ktoś kto mniej wiecej wie o czym pisze a moze doradzić niech napisze cus w sumie dlatego sie tu zarejestrowałem przedchwilą:P Pozdro

Mała poprawka bo błąd w sztuce jest mojapłyta to Asrock K7VT4A+ KT400A Socket A późno już a jak wspomniałem te problemy sprzętowe już mnie dobijają stą pomyłka:)

Edytowane przez kwiatu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow devilek coraz wiecej z niej wyciskasz. Czym teraz to chlodzisz i jakie mody porobiles?

1348222[/snapback]

Teraz chłodzona jest wodą oraz kwiatki revolteca na pamięciach. W czasie robienia tego wyniku woda w układzie była chłodzona do temp. -1 C ( czasem na mierniku było -2 C ) Modów jeszcze nie ma bo i po co skoro na 655/1260 karta śmiga sobie. Ale po świętach, chyba w wtorek będzie vmod na gpu i jazda dalej. Nie ukrywam, że chciałbym przebić 11k na tej grafie w marku 03 :)

Procek w czasie testu miał aż 20 C - P4 Prescott

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz chłodzona jest wodą oraz kwiatki revolteca na pamięciach. W czasie robienia tego wyniku woda w układzie była chłodzona do temp. -1 C ( czasem na mierniku było -2 C ) Modów jeszcze nie ma bo i po co skoro na 655/1260 karta śmiga sobie. Ale po świętach, chyba w wtorek będzie vmod na gpu i jazda dalej. Nie ukrywam, że chciałbym przebić 11k na tej grafie w marku 03 :)

Procek w czasie testu miał aż 20 C - P4 Prescott

Pozdro.

1349982[/snapback]

psychopata :]

niezle wyniczki naprawde niezle... congratz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam - panowie wiem ze pewnie mnie zbluzgacie ale mam juz szczerze dosc tej karty nie wiem jak u was ale u mnie spadki fps-ów są tragiczne (3dmarki to nie wszystko) , do tego jeszcze filmy w divx-ie zaczeły mi dziwnie klatkowac we wtorek zmienie tego prolinka na sapphira 9800pro - wiem ze to juz karta z brodą ale co tam - a tak wogóle to życze wszystkim spokojnych i wesołych świąt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

psychopata :]

niezle wyniczki naprawde niezle... congratz

1350007[/snapback]

Po 1. psychopaci (l.mn.)

Po 2 . Wyniczki będą jeszcze lepsze :) i szczerze mam nadzieje, że na gpu będzie 670MHz :P bo ramy bez modów wiecej nie polecą

@Devil - ja juz lód zaczne mrozić na wtorek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam - panowie wiem ze pewnie mnie zbluzgacie ale mam juz szczerze dosc tej karty nie wiem jak u was ale u mnie spadki fps-ów są tragiczne (3dmarki to nie wszystko) , do tego jeszcze filmy w divx-ie zaczeły mi dziwnie klatkowac we wtorek zmienie tego prolinka na sapphira 9800pro - wiem ze to juz karta z brodą ale co tam - a tak wogóle to życze wszystkim spokojnych i wesołych świąt

1350033[/snapback]

Może ten Twój Athlon nie daje rady?? Miałem 9800SE@Pro (padł), teraz 6600 GT i te karty są porównywalne pod względem wydajności (czytaj - poza cyferkami w testach nie widzę różnicy). Fps'y - czy to w 3DMarkach, czy w grach mało mnie interesują. Ma być płynnie. I jest. PoP full detale 1024 - płynnie, D3 - płynnie (tu nieco płynniej niż na Radku), NwN - brak różnic, i tu i tu płynnie, UT2004 - płynnie, linux - nie ma porównania - 6600GT wymiata w porównaniu do Radka (ale to już zależy od sterowników, a nie od sprzętu).

Mnie zastanawiają te spadki fpsów w div'xach. Przecież tutaj karta ma bardzo niewiele do gadania - to czysta grafika 2D, procesor dekoduje, karta ma wyświetlić (minimalny wpływ szybkości karty na szybkość wyświetlania). Znajomy ma to samo po wymianie radka 7000 na 9550 - nie wiem, co to może być, ale moje podejrzenie padło na [ciach!]ianą zasiłkę, która nie trzyma napięć przy większym obciążeniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qlawy napisał: "dziwne ja gram w CSS aaX6 anizoX8 1024x768 i wszystko pieknie .... tylko w mega kotle spadek fps w dół do 20"

A ja dodaję - w grze (przynajmniej u mnie) ustawienie aax6 nic nie daje, wydaje mi się, że Nvidia nie ma aax6 ? tylko x4 i x8 ? Jak dawałem x6 to były kwadraty w HL2 a na x4 jest ok.

W życiu nie uwieżę w płynną grę na takich ustawieniach i z powiedzmy 8-10 osobami. Niemożliwe ! Skacze jak cholera, nie da się wogóle trafić. No, ale niektórym 5fps to też płynnie, szczególnie przy "wydajności statycznych obrazków" LOL !

1349809[/snapback]

hehe mylisz sie .... naprawde chesz zebym zapodał screena? Grałem z toba na Tweaku pare razy (ty stacie :P) I jakoś nie miałem problemów nawet przy wiekszej ilość graczy. Racja w kotle jest armagedon ale to przez braki procla ... spadki do 5?! WTF? ja mam cały czas 50-60 i jest gites bardziej lagi mi dokuczaja (walona TP)

OVER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem statsem, tylko jak nie jesztem 1szy to się denerwuję ;)

Ehhh nie wiem, może dla Ciebie to jest płynne, ale ja podczymuje swoje zdanie :)

Jeszcze 256ramu, no kurde musi nieźle doczytywać, szczególnie na początku. IMO NIEMOŻLIWE aby chodziło płynnie, przecież widzę u siebie ;)

Pozdro, wpadaj częsciej pograć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie już to wszystko szczerze mówiąc rozwala !!! Postów w cholere już ciężko znaleźć  odpowiedz na baradziej dogłebne pytania. Rozumiem pisząc karta mi zwalnia i mam artefakty ale to jest zbyt mało na wyszukiwanie. Otóź ja własnie mam taki problem. Wydałem hajs na karte, wczesniej 512DDR i jeszcze dokupiłem sobie dyska160GB w sumie kwestia odstępów w dniach max 2, wszystko wziołem na raty bo cieniutko prząde :) I teraz tak. Przesiadłem sie z gf4 hehe wiem wiem. Wszystko extra colin05 mi sie zinstalował nawet pacific asault hihi fajnie. Jednakże większość z tych gier bardzo kiepsko mi chodzi. Dokładniej grafika świetna jak dla mnie miodzio cóż z tego skoro komp mi sie albo wiesza w trakcie grania albo zacina na jakies 60-40 sekund. Dla mnie porażka systemu ehhh. Teraz tak. Dowiedziałem sie co jest główną przyczyną i o dziwo wiekszość z was powiedziałaby ze to mój zasilacz 300W niestety z tego co wiem zonk to nie to. Otóż moja płyta a jest nią asrock seria 8X.... jest kompletnym niewypałem a na dodatek wogóle pod tą płyte, a raczej słabo bo wogóle to nie mozna napisać, nie wykorzustuje swojego procesora bartka2500+. Wina zwiechów i całej reszty po wymienie sprzetu w sumie została obarczona płyta główną. Teraz wytłumacze co mi jeden pan mądrzejszy w tych sprawach odemnie powiedział. Po skrócie bo ja sie na tym nie czaje: płyta jest na 3,3 lub 3,5 V a to za mało jak na taką karte i powinno być min. 5V nie wiem o jakie wolty chodzi czy o vcore czy o co nie wiem ale podobno dlatego temp. na karcie wynosi u mnie 50*C a czasem nawet do 55. U brata przy tejże karcie lecz na pci-e karta ma 40*C i wszystko działa ok lecz on ma całkiem nowiusienkiego sprzęta takze nie ma sensu porównywac i wnikac w czym jest błąd. No wiec czeka mnie kolejna strata kasy po swietach tym razem jakies 250zł na płyte główną która niby ma załatwic moje problemy. Jesli jest ktoś kto mniej wiecej wie o czym pisze a moze doradzić niech napisze cus w sumie dlatego sie tu zarejestrowałem przedchwilą:P Pozdro

Mała poprawka bo błąd w sztuce jest mojapłyta to Asrock K7VT4A+ KT400A Socket A późno już a jak wspomniałem te problemy sprzętowe już mnie dobijają stą pomyłka:)

1349870[/snapback]

no ja chyba wiem o co chodzi :) słabsze płyty główne nie mają wspomagania 12v (zasilacz oprocz ATX wtyczki ma taką mniejszą którą się podłącza pod płytę główną lecz ASROCK takiego wejścia na tą wtyczkę nie ma :) to cały szkopół :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

witam, mam zamiar zmienic mojego 6200(pci-e) na 6600gt. do wyboru ma sparkle albo gigabyte, co byscie wybrali? jak z oc na gigabyte?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam zamiar zmienic mojego 6200(pci-e) na 6600gt. do wyboru ma sparkle albo gigabyte, co byscie wybrali? jak z oc na gigabyte?

1350439[/snapback]

weź chłopie GIGABYTE :) Jest moim zdaniem lepiej wykonana i ma taktowania 500/1000 a nie 500/900 jak sparkle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi